Speltips: 60 Miljoner jackpot på Rommes V75 14/11

V75-Omgången.

Romme är värd för lördagens V75-omgång och banan är en del av Dalatravet som är ett samarbete mellan Romme och Rätviks travbanor.

Jörgen Westholm är största hemmatränaren här som för övrigt har riktigt bra form på stallet med V75-vinst under föregående helg. Bland dom andra 16 proffstränarna på banan märks ett par yngre tränare, som stadigt ökar sina siffror och syns allt mer, i Joakim Elfving och Oskar J Andersson.

Banan har lite längre upplopp än medel med sina 205 meter och bredden ligger precis på genomsnittet. Startbilen har vinklad vinge som ger spåren längre ur lite mer möjligheter att ta sig förbi innerspåren än på banor utan, vilket ger kuskarna lite mer valmöjligheter. Detta återspeglas i vinststatistiken på banan där varken bricka ett och två inte ens återfinns bland dom fem mest vinstrika spåren. 5 är som på dom flesta banorna en bit före övriga där sedan 4 är tätt följt av 7,3 och 6, så ge spåren precis bakom bilen betydligt bättre chans än dom innersta spåren i analyserna. I voltstart är spår ett klart bäst tätt följt av spår sex, dom två ligger en bit före övriga spår.

Bästa Spiken!

4 Very Kronos saknar kanske direkt spelvärde men en spik som vinner långt över varannan gång och kanske vinner han loppet exakt tre gånger av fyra så det motsvarar väl trorts allt den höga procenten. Kanonform och fick gå utvändigt en för dagen mycket bra Cyber Lane som vi spikade här den dagen. Inte lätt att gå utvändigt över 2640 meter på Jägersro och här är det helt andra förutsättningar med optimalt startspår för startsnabb häst och dom invändiga lär inte krångla. Betydligt värre lägen för flera av dom värsta motbuden och mycket hög chans till spets och slut för denna då ingen borde vilja bränna sin hästs chanser med tufft upplägg utvändigt över den längre distansen, som det är nu igen.

Gå Kort!

I inledningen borde man kunna spara på strecken där favoriten är bra för klassen men trots allt startar med bakspår och bara är tre år. 10 Kryptonite Hanover håller bra form och speciellt gynnad är han om det blir omstart då det är klar fördel för betrodda hästar från bakspår då. Han växlas dock ner lite i utrustning då han gått i bike flera starter i rad på slutet och garderingen är på sin plats. 6 Gandalf Jam är loppets klara spetsbud från ett perfekt springspår för denna startsnabba häst. Perfekt inne i loppet står han också och kommer hit med absolut toppform med två raka vinster från just ledningen. 3 Timetomakeitrite är det eventuella tredjestrecket i loppet som kanske kan ta sig till spets om springspåren missar det minsta. Hemmahäst som garanterat är toppad inför detta och man siktar på att köra i bike trots voltstart då man fått ett helt okej spår i volten tror man att det ska funka. Det är ett klart plus då flera ekipage växlar ner i vagntill denna starten, från sämre spår i volterna.

Avdelning 1.

Se ”Gå kort!

1 Nicho Sånna är nästa streck för er som inte tycker att två eller tre hästar räcker i lägsta klassen. Denna startar från klart bästa spåret i volten, statistiskt sett och senaste vinsten kommer från just spets. Här kan han få rygg på ledaren och då skulle han kunna vinna loppet med rätt lucka till slut. Tuffa utgångslägen på slutet med 11 och 12 och innan det ett dåligt innerspår bakom bilen på Boden så klart lägesgynnad skräll denna gången som är bättre än raden.

Ranking: A 6. B 10.3. C 1.11.2.5.8. D 9.7.4.12.

Avdelning 2.

Försök till Diamantstoet med fullt fällt fördelade på två startfållor och det ser ut att vara ganska skiktad klass på loppet där flera ska betydligt lägre vinstchans än några få.

11 Lalhe Pellini är klar favorit efter två raka vinster, sist från bakspår på tillägg, men hittade ändå fjärde utvändigt. Det är bra position från det läget men Goop fick styra på redan 1100 meter kvar och vann loppet på ett riktigt starkt sätt och loppet innan var från tredje ledet i en spårtrappa, så hon räds inte jobb ute i spåren. Täta starter mellan förra loppen och så nu igen, har det inte slitit på henne ska man väl anta att det blir en bra prestation igen och vinstchansen måste vara hög.

Åtta hästar på startfållan gör att det kan bli många att runda för favoriten och jag väljer att gardera med några från bra lägen på grunddistansen.

7 Joyful Trix har ungefär samma odds hos bolagen med fasta odds på hästarna, dom brukar vara ganska rätt ute. Det gör att spelvärdet är bra på V75 på denna då det skiljer en hel del på strecken och från springspår kan denna sitta spets tidigt. Det kan skilja ännu mer än 20 meter mellan henne och favoriten vilket kan bli svårt att ta in. Jag tror ändå lite mer på favoriten då det inte är helt givet att värsta motbudet kommer till ledningen.

1 Aurora Borelis har bästa spåret och man siktar på att hon ska få gå i ledningen denna gången och då kan hon leda loppet runt om. Blir hon av med ledningen eller om man väljer att släppa om Örjan kommer fort så kan hon få ett bra lopp i rygg på ledaren istället.

2 Ideås Make It B.S. Är också startsnabb och kan bli den som får rygg på 1 eller 7 om man prickar rätt från bricka två. Mest startpoäng av dom på grunddistansen och bara favoriten har fler i loppet, så klart spelvärd till låg procent och chans på bra position.

Ranking: A 11. B 7.1. C 2.3.4.12.9.14. D 8.13.15.5.10.6.

Avdelning 3.

Se ”Bästa spiken!

Ranking: A 4. B 8.1.7.5.10. C 2.3.11.6.9. D 12.

Avdelning 4.

Styerlopp med fullt fält fördelat på tre startfållor och det har börjat bli mycket tuffare propositioner för bakersta fållan på senaste tiden. Detta gör loppen mycket jämnare och vi kommer att se betydligt fler vinster från grunddistansen och frön mellanfållan om propparna fortsätter att se ut så här.

5 Vikens Dome har alltid varit stark och i stallet säger dom nu att han går framåt med varje start i deras regi. Två raka vinster och nu är det ett halvvarv längre och jag tror att det är bara är galopp mot, annars vinner han och det är klart spelvärd spik. Det är alltid bra att ta ställning i dom längsta loppen, där skiljer det mest på hästarna, några är mer eller mindre chanslösa på helt annat sätt än i kortare lopp, där man kan vinna på en mer tursam resa eller liknande.

7 He’s Marvellous är i bra form och duger bra här men spår fyra i volten är sämre än spår två och därför tar jag ställning för min spik-idé. Vid gardering är denna given så klart men då det är lika på strecken mellan den a och favoriten ska man ta ställning eller strecka fler.

1 Amiral ska gå barfota bak vilket han gjort en gång och sprang sitt rekord över medeldistans då. ”Han tillhör våra starkaste hästar här hemma” säger Pergenius i Redens stall och det är stora ord. Man tror vidare att han ska gå framåt med senaste loppet i kroppen och att han ska vara bättre nu. Men han behöver också fast och fin bana för att prestera på topp och då kanske inte Romme är bästa tänkbara banan. Deras bana har haft ett rykte om sig att ha riktigt risigt underlag genom åren och även om det så klart blivit mycket bättre så är det ändå ett orosmoment för just denna.

4 Royla T.N. Är en intressant outsider i loppet från bra smygläge på hemmaplan. Har ett par vinster på banan så klarar underlaget och kommer med form. Ska gå barfota runt om första gången sedan i våras och jag räknar med bra insats på hemmabanan.

10 Ediego är bättre än raden och då han var struken inför förra starten bör han gått framåt med det loppet i kroppen. Drogs då bakåt av trött häst framför och mötte tuffare motstånd som uppanmäld då. Nu är det rätt klass igen och Örjan upp till under 1% kan det vara en riktigt rolig skräll, även om han inte vunnit lopp ännu i år.

13 Remarkable Feet får rejält kuskplus och Westholm ska sätta på det helstängt huvudlaget, som han mörkade med förra veckan på Sir Henry P.Hill. Nu får vi veta och vid gardering kan detta vara den stora hemmatränarens vinst för dagen då hästen står bäst inne på bakersta fållan. Han har vunnit på banan i fjol och har även skrällt rejält på den dryga distansen så funkar på underlaget och trivs med långlopp.
Ranking: A 5. B 7.4.1. C 13.10.12.6.15.8.9. D 2.14.11.3.

Avdelning 5.

Silverdivisionen och här har det skrällt en del efter att det blivit jämnare i klassen då man är kvar lite längre där sedan ett par år. Oerhört jämnt lopp denna gången och här krävs nog några streck för att känna sig någorlunda trygg att överleva. Det går att hitta ett par lågt streckade som kan vinna loppet men det behöver heller inte vara fel att ta ställning om man har en idé här då många garderar just detta loppet.

5 My Dream Art har en missvisande rad då det blev galopp sist från bra spår och 11,10,12 i hårdare gäng innan det. Nu är det toppspår och formstall vilket gör att jag tror på bra insats trots galopperna sist.

7 Island Life är också han bättre än sin rad och han står klart bäst inne i loppet som väl härdad i klassen. Han är faktiskt ganska startsnabb och den vinklade vingen kan göra att han kommer bättre till i loppet än många tror här i från.

9 Smokey Herman har högre vinstchans än kollektivet bedömer och han kanske kan komma igenom bra från start. Han är startsnabb och kan välja bland startsnabba ryggar från ett spår som annars ofta är överspelat får man nu bra värde på tänkbar skräll.

3 Ebony Boko tjänade mycket pengar i fjol och har haft ett tuffare år i år. Nu är det bra spår för honom då han är mycket startsnabb och Lennartsson kör i bra självförtroende för dagen så detta är en tänkbar skräll i loppet.

1 Reigning Moni är favorit i fara från sitt innerspår med många startsnabba utvändigt kan han bli över från start. Bra kapacitet och man är nöjd med senaste insatsen så kommer han ut kan man nog räkna med bra insats.

Ranking: A 5. B 7.1.4. C 2.3.9.8.10.11.6. D 12.

Avdelning 6.

Ett ganska bra lopp i Klass 1 där det blir jämnt spelat mellan tre hästar. Jag rankar ner innerspårets favorit 1 Gardner Shaw då spår ett inte är så bra på denna banan. Favorit i fara då han riskerar att bli över från start, men vågar inte plocka bort honom då kapaciteten är hög för klassen och formen är på topp.

2 Dream Creation tränad av Svante Eriksson som har bra form på stallet och ständigt mycket bra statistik. Örjan kör från bra spår och den har redan passerat den tidigare favoriten på strecken, om än mycket knappt. Stark och distansgynnad men inte så snabb i starten så kan hamna något snäpp för långt bak. Blir kanske då tvungen att gå först i tredjespår en bit och blir han utstött för ridit så kan krafterna ebba ut till slut. Stark nog att vinna oavsett löpning men har en bättre idé här.

3 Oxidizer håller både kusk och tränare högt i klassen och det ser ut som han faktiskt ska kunna ta sig till ledningen denna gången. Är någon utvändig ännu snabbare första biten finns det god chans att dom släpper till honom. Kommer man till ledningen är så klart vinstchansen mycket hög men ser Ohlsson att det inte går så kan hästen vinna frön andra positioner med och detta kan vara en kul chansspik.

Iskallt att spela med dom tre streckade här så rekommendationen är att chansspika, låsa på två av dom (3 och 2) eller strecka ytterligare hästar om man tror dom kan köra mot varandra.

6 Gazolin Mearas är startsnabb och kan ta ledningen i förstaskedet men kanske släpper till Oxidizer. Får ett bra lopp i rygg på ledaren då och annars en bra position där framme oavsett, tack vare sin startsnabbhet.

Lägesgynnade är 5 och 4 som båda räknas tidigt vid bredare gardering från sina fina lägen och där båda visat absolut toppform.

Ranking: A 3. B 2. C 1.6.5.4. D 8.12.9.7.10.11.

Avdelning 7.

5 Van Gogh Z.S. låter det uppåt på från stallet angående chanserna och man tror att man ska kunna komma till ledningen från bästa tänkbara utgångsläge här. Stor favorit i ledningen innebär så klart mycket hög vinstchans men helst vill man ju inte ha favorit i sista avdelningen på V75 och det är bra hästar mot så jag garderar.

2 Global Tailwind har två lopp i kroppen efter uppehåll och Örjan upp nu. Hemmatränare som garanterat vässat för denna uppgiften och när det blir bike på från bra spår så måste denna tas på största allvar.

4 Västerbo Highscore har toppspår så borde hamna bra på det och hamnar inte allt för långt bak lär hans sista tunga sista halvvarv bita bra. Absolut toppform och står bäst inne på pengarna av dom betrodda så han måste vara tidig här.

Tar med ytterligare ett par hästar som kan få bra resor där framme och båda går tillbaka till bike efter att ha gått någon start i hybridvagn, vid voltstartslopp. Det är från Nurmos formstall 1 Global Winner som haft svårt att sätta nosen först i år men kan nu få ett bra lopp i kanske rygg på ledaren eller trea invändigt. 3 Bear Hope som är betydligt lägre streckad än dom tidigare nämnda men denna är startsnabb och kan sno åt sig ledningen. Bakspår i tre raka starter och innan det vann den ett par lopp på Solvalla så i ledningen eller rygg på ledaren kan denna skrälla.

Ranking: A 5. B 2.4. C 1.3.7.6.8. D 12.10.11.9.

Stora systemet

Avd.1: 3.6.10.

Avd.2: 1.2.7.11.

Avd.3: 4 Very Kronos

Avd.4: 5 Vikens Dome

Avd.5: 1.2.3.4.5.7.9.

Avd.6: 1.2.3.4.5.6.

Avd.7: 1.2.3.4.5.

2520 Rader som kostar 1260 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 6.10.

Avd.2: 1.2.7.11.

Avd.3: 4 Very Kronos

Avd.4: 5 Vikens Dome

Avd.5: 1.2.3.4.5.7.9.

Avd.6: 3 Oxidizer

Avd.7: 1.2.3.4.5.

168 Rader som kostar 84 kronor


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se