Speltips: 60 Miljoner Jackpot Gävle 21/8

V75-Omgången.

60 Miljoner i beräknad jackpot på lördagens V75 då ingen hittade alla rätt under extraomgången i onsdags och även förra lördagens femmor frös inne så extar stor jackpot nu. Gävle är värd för omgången och där är det ganska snabb bana med längre kurvor som det går att köra snabbt genom. De kortare rakorna ger ett upplopp på en bit under medel, med sina 178 meter. Trots det korta upploppet vinns det inte mer segrar från spets här än på genomsnittet och här finns varken vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter. Det har dock regnat väldigt mycket i trakten senaste tiden och även om banmästaren menar att det inte ska vara något problem så är det alltid en faktor. Vi såg under Jägersros tävlingar tidigare i veckan att många som tänkt köra barfota valde skor till slut, och då ör det allmänt bra bana, så räkna med att ett och annat planerat skoryck kan dras tillbaka även här.

I övrigt är det ju kul med extra pengar att spela om och spelvärdet är högt i omgången även om det tyvärr inte är 15 hästar i något lopp och det drar ju som bekant ner potentialen lite.

Andelsspelen

Våra andelsspel för 200:-/andel finns på atg-tillsammans där vi inte tar ut någon extra avgift. Sök efter laget TRAVPUNKTSE200 om ni gillar tipsen då jag baserar systemet där på stora spelförslaget härifrån. När det är jackpot spelar jag även ett extra stort system för 500:-/andel i laget som heter TRAVPUNKTSE JACKPOT . Där brukar jag spela med en gemensam spik med det andra systemet, men försöker variera lite i övrigt även om det så klart är baserat på rankingen i tipsen. Båda spelen siktar på ca 8-12 andelar per system beroende på intresse och kan lämnas in två gånger om vi blir många. Blir det fullt i lagen rensar jag lite så sätter på kölista om det skulle vara fullt.

Bästa Spiken!

I Gulddivisionen går jag på 5 Milliondollarrhyme igen då han inte alls blir speciellt stor favorit och spetschansen är överhängande så klart, med den kvickhet han visat upp i år. Jag tror att många har respekt för den längre distansen idag och då kan han få fuska bort mellanvarvet vilket gör honom svårfångad i spets till slut. Klassisk spets och slut på veckans mest troliga vinnare, och därmed lördagens bästa spik.

Gå Kort!

I inledningen tycker jag att tre hästar sticker ut och stänger på de tre och även om ingen är under 14% av mina tre streck så är heller ingen över 22% så vem som än vinner försvinner ganska många kuponger. Många slösar nog ett par streck till i första avdelningen och bra att försöka gå kort här.

1 Tale Of Jacks, 3 Gogobet Sisu och 7 Xanthis Coktail blir hästarna jag stänger loppet på och vidare motivering vid avdelning 1.

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 1-7. C 5-6-10-8-4-2. D 9-12-11.

Se ”Gå Kort!”

Voltstartslopp inleder omgången som ofta och nu är det lång distans i Bronsdivisionen så inte speciellt vanlig proposition.

3 Gogobet Sisu är fältets klart bästa häst men man sparar hovar till nästa start då det ska maxas med första gången barfota runt om på Bergsåkers V75. Visst kan han bara ta dödens tidigt och krossa allt även här då han sällan blir trött och distansen är den rätta. Hopplöst osäker och kan galoppera när som helst så när man dessutom siktar på nästa lopp om en vecka är det favorit i fara, men jag rankar ändå etta på kapacitet.

1 Tale Of Jacks har bästa spåret och den här har höjt sig sedan han opererades i ett framknä förra året och går framåt med loppen hela tidien. Han har gjort några starter i klassen och visade klart bra form sist. Haft en del galopper i karriären men som sagt stabiliserats efter ett fixat knä och inte galopperat en enda gång i år. Då spåret är det bästa kan det bli spets och slut här. Han är inte blixtrande den första biten men speedig nog att han ska få upp farten från det här läget och har spetsat från samma spår tidigare.

7 Xanthis Coktail kommer från en meriternde andraplats bakom The Bald Eagle i samma klass och växer in allt mer i Brons. Från ett fint springspår ska han kunna komma iväg bra så hittar ner i banan en bit fram måste han räknas tidigt på att han visade form sist. Distansen passar honom väldigt bra, där har han sina två segrar i formraden och det var även samma distans han var tvåa över sist.

6 Iceland Radio får en hel del streck då det är fint springspår och Örjan som kör men hon är färsk i klassen och har faktiskt inte vunnit lopp i år, på 14 försök. Har heller inte vunnit lopp med mer än 40 tkr i förstapris, där de flesta segrarna tagits i stolopp så jag tror hon får lite svårt att räcka mot det två-tre bästa den här gången.

4 Don’t Be Weak drar en del streck med men har 0/9 försök i lopp med 100 tkr i förstapris eller mer. Visst har han varit stark som tvåa några ggr bakom bra hästar och jag har streckat honom vid flera tillfällen, men nu går han upp i klass och har spår fyra i volten så oklart hur han kommer till därifrån och jag står över den här gången.

5 Showtimejackflower kollar jag mindre på historiken på eftersom han är i ny regi sedan mitten av juli och visade klar uppåtform i andra starten för OKB. Trivs på distansen och klarar nog spåret då han är rutinerad och gjort fler voltstarter än många av konkurrenterna här.

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 2-3-7-1. C 4-5-9. D 12-10-8.

Korta E3-Finalen för hingstar och valacker och när det gäller treåringar så finns alltid lite större chans att det skräller och spelar med gardering här.

2 Francesco Zet är väldigt stor favorit och kanske lite för stor då det handlar om orutinerade treåringar och mycket kan hända här. Visst är han stark och rejäl för den ringa rutinen men ska man spika eller liknande till så här hög procent på V75 så vill man väl att det även ska finnas startsnabbhet i verktygslådan, något den här saknat hittills. Spår två är ett bra spår men ofta är kuskarna lite för nöjda med att redan sitta i andraspåret och laddar inget från start, då fylls det på utifrån och man kan lätt hamna något snäpp längre bak än man tänkt. Bra i bike och firma Reden/Khilström vinner ju många av de stora loppen men här är det fler som maxar i utrustning och motstånd saknas inte så garderingen är på sin plats.

6 Felix Orlando är väldigt startsnabb och den som kört in mest i fältet, och har väl varit kullens kung än så länge då han vann E3 över medeldistans. Nordström har redan slagit sina bästa siffror på inkört för ett år och har ruggigt bra snurr på stallet så kommer den här till ledningen blir det hästen att slå. Här blir det dessutom första gången med rycktussar i lopp, som han svarat bra på i träning och så åker biken på som han bara gått i försök och final av förra E3, så klara plus på utrustningen. Tåsko bak och barfota fram ska vara bra balans för honom.

3 Immanuel K. är väldigt speedig och haft usla lägen mest hela tiden och från bra läge ska han säkert kunna öppna fort med, då han utvecklats mycket positivt i övrigt. Wäjersten lär få allt bättre framgångar med sina unghästar för varje år och den här verkar riktigt fin.

1 Ambrosius hade bara varit tio dagar i Goops träning inför försöket hit och är garanterat mycket bättre nu. Han trivdes ju med miljöombytet direkt och nu blir det barfota fram så på startsnabb häst från fint läge kan det bli ledningen eller rygg på ledaren och måste räknas tidigt. Var tvåa i E3 över medeldistans som o-spelad och är nog bättre nu.

4 Dowhatyoudowell är startsnabb och här är det anmält barfota runt om så är med där framme och är absolut en tänkbar skräll här.

7 Chipper Kronos fick lite för länge ute i tredjespår för att ta sig fram utvändigt i förra E3-finalen så ursäktad att han inte riktigt räckte då. Nu kan det bli första barfota runt om och första gången i bike så det är mycket intressant på Båths enda bidrag i loppet. Startsnabb och med plusvarianter i balanas och utrustning lär väl Erik köra framåt och blir det lite färre meter i tredjespår nu så måste det vara toppchans. Vann ett fint treåringslopp över 2640 meter näst sist då han spetsade och släppte och nu fick han lite mer fart i kroppen sist igen så är nog i bra ordning hit.

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 4-6. C 11-9-1-7. D 8-10-2-3-12.

Se “Bästa Spiken1”

5 Milliondollarrhyme tror jag tar ledningen igen och stannar där in i mål och jag tycker det är klart vettig procent på troliga ledaren här och förordar spik.

4 Coin Predu har spår invändigt om favoriten men jag tror att han inte är snabb nog att svara, för öppnade inte alls snabbt sist från samma spår trots maxningar i balans och utrustning. Kan så klart vinna men nu åker skorna på och det är så klart minus då han var fin barfota runt om sist. (Han har bara gått barfota fyra ggr och vunnit tre, varav E3-final var en gång och andraplatsen var i Kriteriet, bakom Villiam, så håll utkik när det blir den balansen igen.) Första gången i bike sist föll ju väl ut med så den sitter kvar iaf men det kan bli lopp utvändigt om ledaren och då kanske det blir svårt att ta sig förbi.

11 Heavy Sound är riktigt bra häst men ska nog gå i ledningen helst för att ha riktigt bra segerchans. Från bricka 11 kan det mycket väl bli för passivt upplägg och alldeles för långt fram till slut då Haugstad inte är känd som någon taktiker direkt. Drar väldigt mycket streck och kanske vågar Kenneth ta ett tidigt initiativ då det inte är jättetuff Guld den här veckan men jag tvivlar.

6 Hachiko De Veluwe hoppas man på varje gång, då han ofta blir understreckad i förhållande till kapacitet men sist var det rejält skrik på honom då det kanske skulle bli barfota runt om. Jämnt spelad med Heavy Sound då och det blev galopp, nu bara mindre än hälften så mycket streckad som Heavy trots ett betydligt bättre läge. Nu kan det bli barfota runt om den här gången så håller han sig till trav och lättningen faller det väl ut så kanske han bara är bäst. Högt spelvärde och vid gardering är han tidig.

9 Esprit Sisu har gått bra för Wäjersten mest hela tiden i år men kanske lite för trötta startryggar även om 2 Eldorado B.varit startsnabb tidigare så har varit lite besvikelse efter regibyte. Nu ny regi igen sedan en start och tar väl sig förbi invändiga men räknar inte med så offensivt upplägg och givet att man laddar. Det skulle kunna göra att Espri kan få svårt att komma till i loppet den här gången men kapacitet och några starter i högsta klassen så växer allt mer med uppgifterna.

1 Antonio Trot har hamnat en bra bit bak vid flera av sina spår ett-starter bakom bilen och behöver mycket tur med luckor och tempo. Rankar ner honom den här gången då mycket ska stämma för att det ska gå och han ska inte vara 12% som de tidiga spelarna tycks tycka är rimligt.

7 Order To Fly var bra vid segern näst sist efter offensivt upplägg trots spår 8 bakom bilen blev det tidig spets och ledningen runt om. Haft det desto tuffare i hårdare lopp även om han varit bra som tvåa några gånger så är han nog bortlottad den här gången.

Avdelning 4.

Ranking: A 9. B 11-6-4. C 5-7-2-3-1-8. D 10-12.

Klass 2 och det är lägsta klassen. En ganska bra favorit i 9 Santos De Castella som får bike på nu, som han bara gått vid ett tidigare tillfälle då det blev galopp. Mycket galopper i karriären och har nog kapacitet för lägsta klassen. Det är ändå bakspår här och galopprisk finns så läge att gardera och jag streckar nog väldigt många här då ingen ser chanslös ut och det behöver inte vara fel att ta alla.

4 Lefty Gun är stallkamrat till favoriten med betydligt bättre läge och Kontio upp är bra från bricka 4 med en startsnabb häst och den här kan leda loppet länge, så klart spelvärd till låg procent. Det blir nog bike nu även om det inte är anmält så och kanske lite ändring i huvudlaget, kan bli helstängt med hål i eller liknande.

6 Cena är med startsnabb och kanske utmanar de invändiga om ledningen och då Lefty Gun kommer från startgalopp är det inte omöjligt att det blir så igen och då kan det här vara ledaren tidigt. Man var dock inte helt nöjda sist med honom och han är uppkollad och har fått ett par tuffare jobb inför den här starten och man hoppas på klart förbättrad insats.

11 Upside Face har varit ute i ett par försök och en final i klassen men fått startgalopp i två av starterna men var desto bättre i loppet mellan det. Hade spår 12 och var spurtade mycket vasst som tvåa bakom en för dagen omöjlig Erv Zet, men långt före övriga klungan och ingen Erv Zet i fältet den här gången. Står ju riktigt bra inne i loppet nu och blev för ivrig med det helstängda huvudlaget sist så nu blir det öppet så hjälper det till att få felfritt går ingen säker över upploppet här.

7 Stojweiler One är travsäker och startsnabb så när han gått framåt med loppen i sommar och vunnit en del så måste även han räknas trots spår en bit ut. Man kör nog framåt en bit och hittar han ner i banan så ska han kunna överraska även om det är klart hårdare mot den här gången, än han är van vid.

5 Wolverine ska ha gått framåt med sina tre lopp i kroppen nu och planeras att lättas om banan tillåter det. Barfota bak tror man ska ge bra effekt och det kan bli ändringar i huvudlaget här med kanske norskt huvudlag på.

2 Sourire Frö tycker jag är lite övertsreckad på tidiga kupongerna som nästan lika hårt streckad som favoriten här. Är bara tre år men satt fast i debuten i nya regin sist och är säkert uppåt med det loppet i kroppen. Skulle han hamna en bit bak i andraspåret tror jag dock inte att man kör allt för offensivt då det är kriteriekval i sikte för honom. Visst har han säkert kapacitet för att vinna loppet då det inte var någon hård klass 2 den här veckan men att man siktar på andra uppgifter kan göra att det blir för passivt upplägg och då måste han väl vara överstreckad här.

Avdelning 5.

Ranking: A 9. B 8-4-1. C 7-6-2-3-12-5. D 10-11.

Klass 1 över medeldistans och jag spelar med kompletterande spik här, trots bakspår. Sällan jag spikar från bakspår i vanliga klasslopp på V75 då det brukar vara svårt att ha riktigt hög segerchans från sådana lägen med många toppade och bra hästar att runda.

9 Naheed är dock en bra favorit i ett annars öppet lopp där många sprider strecken. Biken på nu, som han bara gått i en start tidigare och jag tror det här är en riktig klassklättrare som bara är för bra här. Magnus A brukar inte tveka när han vet att det finns att åka med och ett plus med stärkt självförtroende efter snygg Jubileumspokal-seger med Aetos Kronos under onsdagen. Man har siktat hit med hästen och det blir även rycktussar som testats en gång tidigare i lopp med galopp som resultat, men nu har man provat ett par gånger i träning och det ska ge bra effekt.

1 Tattoo Avenger är ganska startsnabb men även här siktar Haapakangas på nästa veckas V75 på Bergsåker så den ska nog vara som bäst då. Visst är han ganska snabb från start och bra för klassen men han kommer från galoppmisslyckande. Man sparar fötterna och skor runt om även om det är anmält annorlunda. Risken är väl att han blir över lite från start då om han inte laddas för fullt från innerspåret.

8 Epimetheus står riktigt bra inne i loppet och var tvåa i ett försök till Sprintermästaren där han sedan galopperade i finalen och nu har han ett lopp i kroppen efter det. Det krävs en del tur från bricka 8 men hästen är mycket bra för klassen då han mött hårda kullkamrater många gånger, så räknas tidigt vid gardering, trots spåret.

4 Perpetuate var stor favorit sist, felaktigt och var krånglig som väntat och inte givet att det fungerar nu heller. Läget är bra igen och nu gör man lite ändringar så fungerar det och han håller sig till trav så räknas han så klart. Kapaciteten är bra skor bak och öppna upp huvudlaget något för att han ska se lite mer omkring sig tror man ska fungera.

6 Again Kronos är startsnabb men ska kanske ha ryggar för att avsluta som bäst så hittar han ner i andra ytter eller liknande kan det vara bra chans.

7 Zeolit har lite tveksam form men höjde sig rejält på barfota i kombination med biken vid segern längst upp i raden och så har han bara gått vid det tillfället. Mycket intressant att det blir så igen och då måste man anta att det är bättre form nu när man gör den toppningen och anmäler på V75. Som O-spelad är det mycket intressant vid gardering.

Avdelning 6.

Ranking: A 3. B 2-9. C 1-5-10-4-8. D 7-6-11-12.

Korta E3-Finalen för ston och här brukar det ha en tendens att kunna skrälla rätt bra då det ibland går för fort för hästarna där framme när det är unga ston över kort distans.

2 Islay Mist Sisu kommer från Nordströms stall som höjt sig ytterligare ett snäpp i år och här är det toppat. Bike på som hon vunnit 4/5 med och barfota runt om som hon bara gått med en gång, i uttagningen hit, då hon vann. Per räknar med spets och slut men då hon är väldigt stor favorit och flera startsnabba lär vara toppade inför uppgiften med så kan det bli en del körning. Jag hoppas på rejäl körning från flera händer och hoppas det ska kunna skrälla här.

1 Bouillabaisse höll spets i sitt uttagningslopp, från innerspåret och kanske är det lite tuffare att hålla upp på Gävle men Oskar ska ladda vad som går. Hästen går framåt med starterna då hon är minst rutinerad i fältet men kan man få spets eller rygg på ledaren så måste hon vara att räkna med här. Lättades sist med och det gav bra effekt så fortsatt den balansen.

3 Lacille Boko har bra startspår igen och är startsnabb så kanske kan ta sig förbi favoriten om den skulle ha en sämre dag. Kommer man till spets med den här är det hästen för övriga att slå då det nu blir lättning i balansen sedan sist och hon var en av favoriterna till segern i förra E3-finalen men gjorde bort sig med galopp då så felfri kan hon få revansch nu.

9 Ain´t Misbehavin är med i främre träffen till slut mest varje gång mot övriga kulltoppen och med Örjan upp första gången på Riordan-tränat som har absolut toppform på stallet för dagen måste det vara intressant nu. Rygg på startsnabba och ska kunna komma igenom på bra sätt så räknas tidigt trots bakspåret. Även stallkamraten 10 Chatty Kronos ska tas på allvar då hon sällan gör ett dåligt lopp och Kevin är ordinarie kusk sedan några starter tillbaka här. Båda ska ha tigit försöken hit på bra sätt och är pigga och fräscha så absolut tänkbara segrare.

4 Florence Ima är startsnabb från bra spår och bör få bra position i främre träffen så med lite tur borde hon kunna skrälla. Det här är hästen Magnus A valde i stället för Ain´t Misbehavin och det blev lite snack från Riordan som så klart var besviken på Magnus. De har haft framgångar tillsammans i veckan, så det går nog över och Magnus kör i bra flyt nu. Första gången barfota runt om aviserat och första gången i bike så borde nog ha lite högre segerchans än under 2%, som tidiga spelarna tycker.

5 Breeze ska få gå barfota första gången nu och dessutom blir det can´t see back-huvudlag nu i stället för öppet sist. Hon har statistiskt toppspår även om det kanske inte är lika bra i finaler som i vanliga lopp. Det beror på att man väljer spår efter placeringar i försöken och man då oftast får alla försöksvinnarna invändigt om sig i finalen så fem måste ses som lite mer av ett vingelläge i den lopptypen än annars. Hon är härdad och tål nog utvändigt även den här gången och hon har näst mest pengar på kontot och lika mycket startpoäng som favoriten.

8 Polar Operation kan det bli ordentliga maxningar på här då hon är anmäld med barfota runt om och bike, båda för första gången. Melander säger dock att kusken får bestämma hur det blir med vagnen och sätter Kontio på en vanlig så kanske man kan plocka bort henne på läget. Men kuskplus och om det blir maxningarna så är det intressant till under procenten, trots läget.

Avdelning 7.

Ranking: A 4. B 1-5. C 11-8-3-10. D 7-9-6-2.

Silverdivisionen och startsnabb häst från spår fem och det är givet att han blir favorit. Här ska dock 1 Morotai Degato gå första gången i bike och även han är startsnabb. Med den vagnen kanske han kan svara upp innerspåret. Han är dock ganska ny i klassen och OKB har varit nöjd med rygg på ledaren tidigare så kan mycket väl släppa till favoriten. Visst kan Morotai vinna även från rygg på ledaren men bäst chans borde det väl vara om man svarar.

5 Chapuy är väldigt startsnabb så från bra spår borde han kunna ta sig förbi alla i starten men inte alls givet och det är väl favorit i fara.

4 Oxidizer har ju också visat startsnabbhet och nu åker biken på igen och sida vid sida kan han ställa till det lite för favoriten då även den här söker bra position där framme. Låter Ulf favoriterna köra lite mot varandra kan han ta en lugn dödens om favoriten kommer till spets, men svarar Morotai skulle den här kunna få andra utvändigt, bakom favoriten med och båda är klart bra positioner. Hög segerchans.

11 Van Gogh Z.S är med speedig men lite bortlottad den här gången och var väl inte som bäst sist men höll ändå okej. Khilström upp är ändå intressant och kommer han bara igenom det minsta går ingen säker, speciellt om det blir den väntade körningen det kan bli mellan ett par tre hästar där framme.

Stora systemet

Avd.1: 1-3-7.

Avd.2: 1-2-3-4-6-7.

Avd.3: 5 Milliondollarrhyme

Avd.4: 4-5-6-7-9-11.

Avd.5: 9 Naheed

Avd.6: 1-2-3-4-5-8-9-10.

Avd.7: 1-4-5-11.

3456 Rader som kostar 1728 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1-3.

Avd.2: 2-3-6-7.

Avd.3: 5 Milliondollarrhyme

Avd.4: 4-6-9-11.

Avd.5: 9 Naheed

Avd.6: 2-3.

Avd.7: 1-4-5.

192 Rader som kostar 96 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se