Speltips: 5,4 Miljoner JP på GS75, Kalmar 11/12

Francesco Zet

GS75-Jackpot på Kalmar 11/12

GS75-Omgången.

5,4 Miljoner i Jackpot den här veckan på spelformen då femmorna frös inne förra söndagen från en JP-omgång då med. GS75 går den här veckan på Kalmar där det är ett ganska långt upplopp och oftast bra underlag.

Kul krydda på spelformen är att man får 10 miljoner om man är ensam med sju rätt på GS. En annan kul variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurätts-potten och då avsäga utdelningar för femmor och sexor. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. Inte alls läge att spela i bara GS7 när det är jackpot då den här spelformen är lite annorlunda i det avseendet mot alla andra andra streckspelen. Jackpotpengarna fördelas nämligen i alla tre utdelningspoolerna mot andra spelformer där alla JP-pengar hamnar i alla rätt-potten.

I övrigt är det spelstopp 15:00 under söndag eftermiddag som oftast. Skotvång är fortsatt väldigt nytt för många hästar den här säsongen och flera gör sina respektive första starter med skor på länge här men på Kalmar borde man slippa brodd och lätta aluminiumskor brukar fungera bra här ner under rådande förhållande.

Bästa Spiken!

I femte avdelningen tar jag ställning där det är två som sticker ut på strecken men jag antar att det kommer vikta över till att 5 Maleiwa under söndagen men går ändå på henne. Hon är startsnabb så här räknar jag med god chans för spets och slut då motståndarna verkar ha respekt för henne. Ska ha gått frammåt med loppet i kroppen sist och Ola Samuelsson är inne på att det är stallets bästa chans för dagen där han har tre riktigt bra segerchanser. Hon går ner i klass mot sist och borde ha riktigt bra segerchans.

Gå Kort!

I första avdelningen tror jag en del på favoriten även om man ligger lågt från stallhåll men hästen är så bra jämfört med vad han möter den här gången så given att tro på direkt. Har en jag låser loppet med som kan öppna och ser det som att många slösar streck här och hoppas man kan koppla grepp på många system som sprider strecken här.

Även i fjärde avdelningen är det läge att låsa på två streck men där låser jag på dom två mest spelade då det känns heltäckt i det loppet som är oerhört skiktat.

Avdelning 1.

Ranking: A 8. B 7. C 1-4-5-3. D 6-2-10-9.

8 Pere Ubu borde bara köra åttor runt det här motståndet då han gjort många vassa insatser på V75 i tidigare regi och varit spelad hårt mot betydligt tuffare motstånd än han möter idag. Kan öppna och utan speciellt många snabba invändigt kan man väl köra offensivt här direkt men bara tio hästar i fältet så med långt upplopp kan man nog vinna även om man backar sig sist. Formen är väl det som är frågetecknet här då han inte startat sedan i mars och gör debut i ny regi här. Ola Samuelsson har bra snurr på stallet och man selade ut en skräll som var rejäl på V75 under lördagen. Förra året gjorde hästen comeback efter flera månaders tävlingsfrånvaro på hösten och vann direkt på en 11-tid så kanske bara bra att vara fräsch för honom så given ensam A här. Tänkbar spik om procenten håller sig så här lågt. Man ligger dock lite lågt efter knäoperation och kör med vanlig vagn så han ska få starta igång under vintern men hästen har så hög kapacitet då han står perfekt inne i loppet så räknas direkt ändå.

7 La Paradeta gick bra som tvåa i ett Diamantstoförsök i oktober efter lopp i fjärde invändigt och perfekt lucka till slut. Nu fick hon ännu mer fart i benen sist då hon gick med i en final på Solvalla och hon är van att gå med mot ganska hårt motstånd. På kort distans med amerikansk vagn vann hon tre raka starter vintern 2021 varav ett lopp var på V75. Hon kan öppna bra och då det inte är några raketer invändigt kanske man kan komma till ledningen eller rygg på ledaren i det här loppet så om favoriten inte är i ordning så kan den här vinna. Eventuellt låser jag loppet på två hästar med henne, då jag ser ett par andra streckade hästar i fältet som på tok för hårt streckade här.

1 Jaguar Zon drar mycket streck och kan ganska snabba tider men det har varit i enkla gäng på Visby och länge sedan han var riktigt bra och har bara kört in dryga 60 tkr på tio starter i år. Klart överstreckad som 22% på tidiga kupongerna. 5 R.K.King får många tidiga streck från toppspår och är väl en häst folk känner igen kanske men han är tio år och varit allt sämre. 1/22 i fjol och varken varit etta eller två i någon av årets 15 starter så ska inte räcka mot favoriten här och över 16% är sjukt mycket. Loppet är tunt bakom så förstår att det blir ett par som drar lite för mycket streck trots allt, resten är riktigt dåliga här.

Avdelning 2.

Ranking: A 2-5. B 7-11. C 3-6-10-1. D 9-4-8.

Mycket svårt montélopp där man annars brukar kunna gå på Carres val då han vinner oerhört många montélopp i år och blir tillfrågad att rida det mesta. Han brukar välja bästa hästen men här rider han den han själv äger så inte givet att det är en lika bra chans. 11 Valnes Lisa är kanske ändå rätt favorit då hästen har väldigt mycket monté-rutin än många andra här.

Loppet är öppet och jag streckar många kanske alla. 2 Italy Mearas och 5 Ninja Zon kan nog båda öppna bra från bra lägen men långt upplopp gör att det inte är lika viktigt att gå i spets här. Även 3 Il Vole och 7 Cash Bore öppnar bra och några av dom här får ju trots allt bra resa där framme så alla fyra är tänkbara med tanke på att dom kan hitta ner på innerspår långt fram. Det är ju trots allt kort distans så viss fördel att vara med i främre träffen här så klart.

Ninja Zon trivs på vintern och går alltid med skor, skrällde på V75 förra vintern och gör montédebut här så lite spännande att se vad hon kan göra. Hon är den av dom där framme som står klart bäst inne på pengar men frågetecken för formen. Italy Mearas är den som står bäst inne på poängen av dom med spetschans och det betyder att det är lite bättre insatser i lite bättre gäng på slutet än dom andra svarat för.

6 Queen Ligus är väl ingen hjälte men tävlade en del på V75 i våras och somras så har mött tuffare hästar och är under en procent. Har bara provat någon start i diciplinen och får här ny ryttarinna upp. Tycker inte hon ska rankas sist som vissa tips lagt henne.

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 6-5. C 2-9-7. D 4-8-10-1.

Treåringslopp i låg klass och svårt då en stuckit iväg rejält i procenten och även om 6 Jersey är fin treåring så är 64% på tok för högt då han inte vunnit lopp ännu. Här ligger flera andra lite lågt och det gör att den här sticker iväg på strecken i brist på annat. Häst från storstall med bästa springspåret och det är väl givet att spela honom tidigt här men tycker inte det är något att gå på.

Vunnit lopp är det bara 9 Pacino Ali som har gjort och slog då 7 Laugh’n a Half som var ok som tvåa. Duon är gynnad av hemmaplan och räknas väl båda med viss chans. Springspår på den senare kanske kan vara bra.

5 Oliver de Bos visade startsnabbhet i volt sist men är en stor häst och kan få problem med spår fem i volten nu. Ändå en man haft höga tankar om från stallhåll så kanske är bättre än raden.

3 Proppeli Silvio kommer från storstall i form och har bra utgångsläge i volten men är stor och kanske inte stark nog att hantera sin kropp enligt tränaren så man är inne på att ge honom så snällt lopp som möjligt.

2 Dream Alliance är lite intressant trots strykning inför tilltänkt start sist men debut nu i ny regi och hemmaplan här från ett spår som absolut kan fungera bra, tidig även om man ligger lite lågt och bygger för nästa år.

Avdelning 4.

Ranking: A 6 B 10 C 7-2-9. D 1-4-5-3-8.

6 Lucky Guy Boko vann på V75 sist då vi hade med honom tidigt och han matchas allt som oftast i hårda gäng och står bra till här för att vinna loppet med offensiv styrning. Han är dock för hårt streckad på tidiga kupongerna som omgångens största favorit och jag väljer därför att dubbla systemet här med ett klart vettigt motbud.

10 Grappa Boy är nog minst lika bra som favoriten då han var rejäl i sin Breeders’ Crown-Semifinal bakom Kulltoppar som Francesco Zet, Devils Tongue och Kentucky River och inget sådant motstånd här. Han blev lite sjuk inför finalen och ströks så oklar form och hade man vetat att det var form hade man kanske vågat chansa att gå på honom här. Men då favoriten visat så fin form får han nöja sig med att utgöra ett mycket starkt lås här.

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 4. C 3-10-6-2-11-9. D 1-7-8-12.

Se ”Bästa Spiken”

5 Maleiwa spikar jag då det låter som att hon ska kunna komma förbi värsta konkurrenten till spets i 4 Cassandra Ferm där tränaren säger att hans häst kan öppna bra men man har inte låst sig vid någon taktik. Han säger vidare att han vet att Maleiwa är en bra häst och på dom kommentarerna låter det absolut som man kan tänka sig att släppa om man ens kan svara spets här. Visst finns chansen från rygg på ledaren med långt upplopp så är värst mot här. Kommer favoriten bort så leder väl Cassandra Ferm runt om i stället.

3 Amorina R.S. kan med öppna bra och skulle hon få rygg ledaren är det bra för henne så klart men kan skrälla även från tredje invändigt om dom två betrodda skulle köra mot varandra eller om någon annan blir het utvändigt osv.

10 Attention Please fick gå kval efter flera galopper och diskningar i rad men kommit i form nu och med två lopp i kroppen är hon i nog i bra ordning hit. Fäller många i spurten över det långa upploppet så räknas vid gardering här.

Avdelning 6.

Ranking: A 11. B 1-9. C 4-13-5. D 2-6-10-7-3-12-14-8-15.

Här blir favoriten 1 Come on Lane på tok för hårt betrodd och visst kan man tänka sig att han ska gå i ledningen då det är toppspår och det är klart att han kan vinna loppet från spets här. Samtidigt så säger man att han inte är en hetsig häst som har svårt att hushålla med krafterna och då kan upploppet bli extra långt för honom på den här banan. Jag väljer att gå mot då han gett upp tidigt ett par gånger rad och över betydligt kortare upplopp och även tidigare än så. Ska han spelas hårt till nära 50% vill man väl se att han kan spara på krafterna bättre och ha betydligt bättre moral och kämparanda till slut. 11 Lumberjack Bros tar jag ställning för och förordar kompletternade spik på honom i annars väldigt öppet lopp och jag vet att dom fina insatserna varit i tidigare regi men det låter uppåt från stallhåll här. Han har ju sin grundträning i Nurmos regi och sin fina kapacitet lär han ju inte tappat heller så har man hittat rätt på honom är han nog huvudet högre än sina konkurrenter här. Springspåret gör att man kan chansa lite och bara köra framåt och med få på grunddistansen borde han kunna hamna bra på det. Han gick ur form när han kom till Oscarssons i somras men nu ser det ut att vara klart bättre igen och gick bra som trea med sparat sist, då var det bakspår på kort distans och lite bättre förutsättningar nu. Bara 11% på natten till söndag är för lågt och är inne på att man ska kunna spika den här på högt värde, borde väl trenda lite uppåt i procenten under söndagen.

13 Digital Computer drar en del streck men har mycket mer chansartat läge än min ide då denna har bakspår på tillägget. Är nog i överkant på procenten på den här och ska man gardera på i loppet finns det ju roligare streck i så fall.

4 It’s a Promise står bra till där framme och utan hästar på utsidan är spår fyra i volten inte lika illa på en väldigt bred bana. 5 Superiore har bra smygläge med få på grunddistansen bör man kunna komma långt fram på innerspåret här. Åtgärdad sedan sist och var ganska bra vid ett par tillfällen i fjol men haft tuffare i år att hitta rätt så kan varit bra med kortare uppehåll och nystart nu. 9 Across The World har man inte hittat helt rätt med alls men är nog ganska bra i grunden för den låga klass man är kvar i. Nu ska man testa open eye-huvudlag och rycktussar så kommer han iväg från spår fem i volten blir den här att räkna med om det skulle falla väl ut med ändringarna.

Avdelning 7.

Ranking: A 4. B 1-7. C 11-6-12. D 5-2-10-8-3-9.

7 Andover Heaven är åter en bra chans i omgången för stall Samuelsson som har väl förspännt den här söndagen och som jag tidigare skrev har form på stallet med en V75-seger under lördagen. Den här hade lite långt mellan starterna inför sist men gjorde det bra och går kanske framåt med tätare starter nu. Utgångsläget är chansartat men har visat på slutet att han fungerar med lite spår på vägen så hittar man bara ner i banan på bra sätt lär spurten bita bra igen över det långa upploppet.

1 Staro Peanut är startsnabb men innerpåret är inte jäättebra att öppna snabbt från på den här banan och inte alls givet att man kan hålla upp det här. Som ganska klar favorit är det lite chansartat. Skulle man dock lyckas hålla upp sitt innerspår eller få rygg på ledaren är det bra chans och kommer man ut kan han vinna från andra positioner med så given på kupongen men lite dåligt spelvärde då det finns viss risk att det kan bli fel.

4 Steady Victory är inte alls blixtrande men kan absolut öppna bra bakom bilen och har körts till ledningen några gånger. Har även vunnit med skor i våras från dödens på Jägersro så fungerar bra med skor. Haft det lite tuffare att riktigt räcka då han testat V75 i flera starter på slutet men i rätt klass vann han sist så formen är bra. Här möter han hästar som matchas i 30 tkr-lopp så han borde vara lite hårdare än dom flesta här och kan absolut vinna loppet från dödens. Skulle han komma till spets från fin spår så kanske det bara är slut.

6 Global Believer kan öppna bra och man ska ladda så kan man komma till ledningen eller rygg på ledaren kan det gå. Var bra i somras på ett par 11-tider på distansen och duger bra här så tänkbar men spår lite väl långt ut för att vara riktigt tidig.

11 Kentucky Lobell gjorde ju ett topplopp direkt i sin nya regi med skor i augusti och kuskar som kört efter har varit imponerade och kört offensivt med honom så han har fått lite tuffa resor. Hästen är bra och stämmer det lite så ska han ju kunna spurta starkt till slut på det här upploppet. 1% är lågt, han är bättre än så även om det så klart är chansartat från bakspår.

Systemförslaget.

  1. 7-8.
  2. 2-3-5-6-7-11.
  3. 2-3-5-6-7-9.
  4. 6-10.
  5. 5 Maleiwa
  6. 11 Lumberjacks Broos
  7. 1-4-6-7-11.

720 rader som kostar 720 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se