Speltips: 52 Miljoner Jackpot på V75, Färjestad 17/9

Solvalla Jorma Kontio

V75-Tips till Färjestad

Omgången.

52 Miljoner i Jackpot när V75 ska avgöras på Färjestad i en Unionskamp med många norska inslag, även om det inte är så många det varit vid vissa tillfällen. Banan är snabb med hård dosering av kurvorna och bara 177 meter långt upplopp, så fördel att sitta i spets här och därifrån kan det bli riktigt snabba tider.

Video-tips & Andelar.

Inspelat material inställt idag tyvärr på grund av sjukdommar i manskapet under veckan. Vi brukar annars ha inspelade tips på YouTube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FaceBook. Vi siktar på friskare takter till Kriterielördagens omgång nästa vecka som också har Jackpot, dit alla extra-omgångars JP-pengar under senaste veckorna hamnat. Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, när det är JP på en lördag spelar jag även 500:-/andel i laget TRAVPUNKTSE JACKPOT.

Bästa Spiken!

I tredje avdelningen är det lopp i högsta klassen för kallbloden där två av dom bästa möts och då det är framspår för 8 Odd Herkles bryr jag mig inte så mycket om att det blev spår längst ut. Jag tror han sitter i ledningen efter en bit här trots spåret och därifrån försvarar han sig bra så blir oerhört svårslagen nu när värsta motbudet har bakspår. Norskt huvudlag svarar han bra på men det har man inte behövt rycka på slutet och skulle någon komma nära finns en extraväxel så jag tycker det är en klart bra spik.

Gå Kort!

I sjätte avdelningen försöker jag stänga loppet på tre hästar, men även tänkbart att gå på få streck i både första avdelningen och kanske även i Guld, i femte avdelningen. Lutar ändå åt att sjätte avdelningen är bra att försöka komma undan med få streck i. På mitt lilla system spelar jag med två hästar i både första och andra avdelningen men på andelsspelet blir det nog fler i framförallt andra avdelningen.

Avdelning 1.

Ranking: A 1. B 5-2-4. C 9-3-8-12-10-7-6. D 11.

Ett tänkbart lås på bästa hästen tillsammans med ett troligt spetsbud, men det finns utmanare i båda fallen. Jag tror dock att 1 Asnaur Dei Rum är bästa hästen och har förordat honom tidigare i tipsen. Spikförslag för tre starter sedan då han vann i fin stil och sist trodde jag det skulle bli för tufft men han följde med på under 10-tid in i mål som tvåa mot gulddivisionshästar på inte så snabb Charlottenlund. Loppet mellan borde han väl vunnit eller åtminstone varit tvåa i för att få fullt godkänt men kan vara så att den långa distansen inte är hans melodi och han är nog klart distansgynnad här. Hittar man bara ut är han kanske bara bäst som inte ens favorit nu. 2 Aragorn As är favorit i stället och trots att han står lite hårt inne på pengarna i klassen har han redan hunnit med att vara tvåa och trea i försök och final i klassen. Han är inte startsnabb och sitter man redan i andraspår finns risken att man hamnar en bit för långt bak om man är för nöjd med att ligga där man ligger. 5 Charlock Wiking är den jag tror kommer till ledningen då man ska göra ett allvarligt försök den här gången och verkar tro på det. Han gick med skor och i norskt huvudlag sist när han behövde loppet och ska vara framåt med det så med helstängt och barfota runt om kan han leda loppet hela vägen om han kommer förbi 4 Luringen La Ma. Där låter det fortsatt uppåt från stallhåll och han kan med öppna bra men med den här har man kört i rygg på ledaren förr så inte givet att man svarar även om kanske skulle kunna vid full laddning. Får bra lopp i rygg på ledaren i så fall och kanske blir det spets så räknas tidigt vid gardering. 8 Run N Cola har risigt läge och när man är inne på att det finns hov för barfota och bakskor åker på så är det väl inte så bra chans nu.
12 Cool Kronos kördes i princip hela vägen i tredjespår sist och höll ändå hela vägen in. Tål tufft upplägg på kort distans då men frågan är om man ge honom så hårt lopp igen och här körs det väl mer på chans. 9 Gazza B.R. går bra i bike och kommer från seger med bakskor på så plus med barfotabalans från bra smygläge nu. Det kan dock bli bakskor på så inte så het i så fall om man är orolig för hovarna. 10 Prosecco ska även han spara hovar nu när det blev bakskor även om han är anmäld barfota runt om har man sagt att det blir skor på och vanlig vagn, så låter lite uppgivet. Duger bra i klassen men om man inte tror på det från stallet kan det ju bli passivt upplägg så då blir det svårt att vinna loppet kanske. 3 Missing Tooma har skrällt i sommar på V75 och har sällan gått barfota runt om så positivt att man ska rycka alla skorna från bra läge den här gången. Han har gjort bra lopp över kort distans så när det nu blir barfota första gången på kort distans kan detta vara en tänkbar skräll i loppet här. 7 Georgia Am är startsnabb men får svårt att komma till härifrån och det borde bli för tufft.

Avdelning 2.

Ranking: A 1. B 2-6-8. C 9-4-5-10. D 3-11-12.

1 Crown Wise As är favorit på tidiga kupongerna men det lär bli jämnt på strecken här då det är rejält skrik från på många håll på ett av motbuden här. Tränaren är inne på att han kanske inte kan hålla spets men spår ett i volten är väldigt bra så svarar han ut alla eller får rygg på ledaren ska det nog vara första hästen i loppet. Jag tror inte ens han är favorit när det är färdigspelat och då stiger värdet på honom då det är jämna chanser mellan honom och värsta motbudet. Loppet är öppet bakom och jag kommer spela med många streck. 6 Theycallmesixten sprang och bromsade i loppen ända till André provade med helstängt huvudlag och då blev det tävlingshäst av honom enligt tränaren. Gjort bra lopp hela tiden sedan dess och den här ska kunna öppna bra enligt tränare och körsven. “Kommer Theycallmesixten till ledningen blir han inte enkel att slå för övriga” sa André på fredag eftermiddag, så verkar vara stark form här och det är många som går på den här så han blir nog favorit till slut. Spelvärdet lär sjunka men han är så klart tidig från bra spår. 2 Timo Jutila gick jag på sist då han kördes offensivt tredjespår till utvändigt och blev lite het i dödens den gången så blev tidigt trött. Visst kan tungt lopp sitta i benen men vecka, vecka kan också göra att man får till en bättre insats. Goop har en duo till start på hemmaplan och kör själv 8 Tara Hills från bra smygläge medan hans andra häst i loppet har betydligt besvärligare spår i 4 Velocius Crowd One. Det återspeglas också i procenten men skulle Kontios uppsittning så har vi ju sett just Kontio skrälla förr på Färjestad med Goop-tränat. Jag tror absolut att den här duger bra i lägsta klassen och ser honom som ett riktigt roligt streck. Goops egen styrning kan få bra lopp om hästen framför kan hålla upp innerspåret, den här har dessutom dragits med allergiproblem och nu fått två lopp i kroppen så kan vara nära toppform nu. 5 Hush har varit i ny regi någon vecka och tänder han till på miljöombyte kan det vara en skräll.
9 Lexington Yoda är en häst som ska duga bra i lägsta klassen och visst är läget chansartat men duktig kusk. Satt fast med mycket sparat bakom hästar sist.
7 Excalibur Zet kan nog komma iväg bra från springspår och räknas med bra lopp om man kommer ner till plankan. 10 Mucle Man Boko är bara tre år men nu när hösten kommer så ramlar det in några treåringar i öppna klasser på V75 så behöver inte vara borta. Var fin som fyra under Elitloppshelgen mot bra kullkamrater så tål lite resa och Jepson upp är bra.

Avdelning 3.

Ranking: A 8. B 10. C 5. D 7-6-1-3-4-9-2.

Se ”Bästa Spiken!”

I SM vann 10 Månlykke A.M. lätt men nu är det bakspår och världens bästa kallblod mot i 8 Odd Herakles så nu blir det nog för tufft från bakspår. Jag spikar Odd Herakles och fördel för honom med något kortare resa än till Stockholm i maj och Finlands-loppet i juni där han ändå var bra i båda. På drygt tre år har han torskat tre gånger och då varit tvåa och det har varit två gånger i Finland och en gång på Bergsåker så positivt med kortare resväg. 5 Grisle Odin G.L. är väl en som växer in allt mer i högsta klassen men är väl inte riktigt på samma nivå som dom två bästa här ännu. På läget är han ändå intressant att ta med om man skulle gardera loppet men han är nog spelad lite i överkant här på procenten. Övriga räcker inte.

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 5-9-3. C 10-7-1. D 11-6-4-8-12.

5 John King Boko garderade jag sist då han blev väldigt hårt betrodd i enklare gäng och slog dom lätt. Nu blir han ganska stor favorit och han kommer in i matchen när det ser ut att kunna bli rejäl körning mellan ett par startsnabba invändigt här. Men är väl lite beroende av det och för stor favorit igen, tidig men 2 Black Fire kan det bli första rycktussar för den här gången och han är startsnabb från bra läge så ska kunna leda loppet länge men 3 Quenchless Tile är också startsnabb och växer i spets så här kan det bli körning. Black Fire gick framåt när han började gå i biken så med fortsatt klart bra form har han nog en bra chans i ledningen. PU:s styrning från spår utvändigt om spetsfavoriten ska det nog köras rekjält med från start då den bara går bra i ledningen, det kan öppna upp loppet. Untersteiners andra häst är då kanske hetare till slut i 9 Holdfast Am som Johan kör själv. Den här har vi nämnt tidigare i tipsen och han gör det bra mest hela tiden men får fortfarande inget erkännande hos kolllektivet. 1 Ninepoints Candy får bra kuskplus och kan öppna bra så skulle man få rygg på ledaren och det spricker upp ska den här med kunna vinna. 7 Jonathan Bank A.B. är det klart plus för med annan körsven på Ole Johan Östres hästar och den här har hittat formtopp så ska väl räknas trots spår en bit ut. 10 Cechov har ett lopp i kroppen sedan han kom till Sverige och fortsatt Jepson upp gillar man ju. Blinkers, barfota fram och bike sist och nu blir det kanske barfota runt om.

Avdelning 5.

Ranking: A 2. B 6-4. C 5-11-9-3-7. D 8-12-1-10.

Gulddivision där den stora favoriten varit behandlad sedan sist och kanske behöver något lopp för att vara på topp och visst kan 2 Mister Hercules vinna utan att vara i full form då det inte är så tuff guld alls. Ett par hårt betrodda från stallet underpresterade i onsdags och kanske är det något att gå på för att hitta anledning till gardering här. 6 Jaguar Dream kan spetsa om man väljer att trycka av honom och nu verkar det bli barfota runt om så intressant. Han kan vinna på flera olika sätt då han har en vass avslutning att tillgå och han måste vara riktigt tidig. 4 Guzz Mearas är i absolut toppform och gick riktigt starkt till slut i förra starten som tvåa bakom Önas Prince. Han har bra utgångsläge så måste tas på allvar här då han hade dåliga spår flera gånger i rad innan förra starten, men såg fin ut i skymundan då med. 11 Unico Broline går upp i gulddivisionen nu och har provat enklare gulddivisionsmotstånd redan innan så förutom favoriten borde han inte vara rädd för någon här. Har favoriten en sämre dag och den här får ett bra lopp så kan den slå alla här. 5 Henry Flyer Sisu var det skrik på i comebacken på Boden i juli men då körde Mika passivt och hästen var bra då och i finalen efter med. Sedan vann han i bike och nu blir det amerikansk vagn men framförallt Magnus A upp på den här som har kapacitet att bli en bra guldhäst. 3 Lucifer Lane är startsnabb och körs ofta offensivt och kan vara en faktor i spetsstriden. Kanske lite för enkel för att räcka här men inte så tuff guld och från kanske rygg ledaren kan han skrälla. 9 Global Welcome gillar jag som häst och var fin näst sist men frågetecken för formen nu när han var sämre sist.

Avdelning 6.

Ranking: A 4. B 9-12. C 2-3-7-1-14-13-15. D 11-8-5-6-10.

Stayerlopp där dom på bakersta fållan står lite tufft till och det gör att loppet blir mer öppet då det är många fyraåringar med bra chans här då man inte ser så några äldre långdistansspecialister i fältet. 4 Ruger kontrade ut Viva La Vida Face för tre starter sedan då jag trodde en del på den senare som efter det gick ut och vann på V75. Ruger är alltså riktigt tuff för klassen och har galopperat bort en hel del pengar och kommer från två raka galoppmisslyckanden. Visst finns galopprisken men utan hästar utanför och över lång distans är det sällan så stressigt så tror verkligen han kommer iväg och rankar honom klart först.
2 High on Pepper blir lite överstreckad där framme tycker jag då han är nära favoriten på strecken. Visst om man skulle komma iväg på bra sätt och komma till ledningen men även den här har hög galopprisk så absolut inget att lita på från spår två mellan hästar. 9 Hobart är med besvärlig i voltstart men kom iväg bra från springspår på tillägg på Axevalla i juli men galopperade i kamp om position när man ville ner i andraspår precis då en tog positionen från invändigt. Grym upphämtning då och sedan trea i sitt Derbykval från bakspår. Sist är bara att glömma då han blev påbackad innan starten och det borde varit omstart, så efter fin värmning gick man miste om fina startpoäng där. Nu är galopprisken hög från spår fem i volten men felfri måste han vara riktigt tidig här då han tål att gå i spåren och har absolut toppform. 12 Carl Halbak har bakspår på tillägget men då väldigt många har hög galopprisk i loppet är det inte omöjligt att den här kan komma igenom på bra sätt. Oftast tränarkörd men nu Magnus A upp är stort plus och den här är understreckad på tidiga kupongerna. 3 Mc Burney står bra till där framme från ett fint tredjespår i volten borde han få ett bra lopp och lite kuskplus här gör honom aktuell.

Avdelning 7.

Ranking: A 8. B 7-9-5. C 10-3-4-12-11-1. D 6-2.

En ganska dålig Silverdivision där 5 Bandido Gar är favorit men han är inte speedig nog att vara en bra favorit på V75 så givet att den långa distansen är bra. Han kan dock inte utnyttja sitt fina spår fullt ut men kan väl köras framåt av offensiva Kontio och får säkert ett bra lopp där framme men det kan kosta tredjespår in i svängen och då blir han sårbar. Han står dessutom stenhårt inne på pengarna här och är favorit i fara. 8 Falcon Eye är nästan lika mycket streckad som favoriten och här har man mer valmöjligheter då han kan öppna snabbt men man är nog inne på att ta upp från start. Det gör det så klart chansartat men den här har matchats mot Stoletheshow på slutet och sist när han slapp möta den vann han. Den här har bara startat i Sverige en gång och slog då Moni Viking i ett långlopp så kan var gynnad av körspö och finare banor än på hemmaplan. Jag tror han är bäst och väljer att spika trots risigt läge då man verkar tro sig ha bästa hästen här kör man väl i tid. 7 Bo C. står bra inne i Silver och har visat uppåtform på slutet, här blir det nog offensivt upplägg och kanske kommer han hela vägen till ledningen, då blir han att räkna med. 9 Golden Guard har inte gått i bike ofta så intressant men mest intressant med stort kuskplus i Magnus A upp här. Får den här rätt lopp fäller han många här. 10 Billy Idol Jet håller tränaren och körsvennen högt och han har fått några lopp i sin nya regi så ska duga i enklare Silver som den här även om läget är chansartat. 3 Hands Down D.E. har skrällt tidigare på V75 och går ofta bra i Sverige så måste räknas från fint läge även om han inte var nära Falcon Eye sist dom möttes, men fördel av läget nu. 4 Ad Hoc är startsnabb och fungerar på lång distans men ojämn så kanske har bäst chans om det blir smygare i rygg på ledaren och lucka till slut.
11 Furies Rain har tre lopp i kroppen efter lång tävlingsfrånvaro och borde gå framåt för varje start. Han matchades mot kulltoppar som unghäst och kvalade in till flera större unghästlopp. 12 Titan Yoda var överstreckad sist och får nu kuskplus i Mats E upp men läget är iskallt.

VM-systemet.

 1. 1-5.
 2. 1-2.
 3. 8 Odd Herakles
 4. 2-3-5-9.
 5. 2-4-5-6.
 6. 4-9-12.
 7. 8 Falcon Eye

192 rader som kostar 96 kronor.

Stora systemet.

 1. 1-2-3-4-5-9.
 2. 1-2-4-6-8..
 3. 8 Odd Herakles
 4. 1-2-3-5-7-9-10.
 5. 2-4-5-6-11.
 6. 4-9-12.
 7. 8 Falcon Eye

3150 rader som kostar 1575 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se