Speltips: 5 Miljoner i Jackpot på GS75, Bergsåker 26/2

Bergsåker entré

GS75-tips till Bergsåker 26/2

GS75-Omgången.

5 Miljoner i Jackpot på GS75 går den här veckan som avgörs på Bergsåker. Upploppets längd är över medel och det skräller ganska ofta, som när man hade V75 förra veckan då det gav just över 5 miljoner som dagens JP ligger på. I övrigt är innerspåret bakom bilen lite bättre att komma iväg ifrån på den här banan, jämfört med dom flesta andra banorna i Sverige.

Kul krydda på spelformen är att man får 10 miljoner om man är ensam med sju rätt på GS. En annan kul variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurätts-potten och då avsäga utdelningar för femmor och sexor. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. Inte läge att spela i bara GS7 när det är jackpot då den här spelformen är lite annorlunda i det avseendet mot alla andra andra streckspelen. Jackpotpengarna fördelas nämligen i alla tre utdelningspoolerna mot andra spelformer där alla JP-pengar hamnar i alla rätt-potten. I övrigt är det spelstopp 15:00 under söndag eftermiddag som oftast.

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen kommer 8 Weekend Fun ut som näst sist bombade till spets och höll med enkelhet ifrån sig så bra häst som Esprit Sisu som sedan gick ut och var trea i Bergsåkers lite större Gulddivisionslopp förra lördagen. Här stöter favoriten inte på något sådant motstånd och ska då vara huvudet högre än sina konkurrenter här. Dubbla tillägg är tufft så klart men gynnsamt att det inte är fullt fält här och jag tror han är bara bäst i loppet och vinner.

Gå Kort!

Sista avdelningen tycker jag att två hästar sticker ut en del och låser på två streck där och får bra betalt om jag lyckas sätta dit den mindre streckade av dom två då det sklijer väldigt mycket i proceneten där.

Tänkbart också att gå kort i fjärde avdelningen som är ett kallblodslopp där man kanske kan låsa på två eller tre streck. Ska man gardera på ytterligare räcker nog fem streck totalt där för att känna sig i princip helgarderad då det ser väldigt skitat ut med några chanslösa i loppet.

Avdelning 1.

Ranking: A 1 B 3. C 8-7-5. D 4-6-2.

Fyraåringslopp i låg klass inleder omgången och det är voltstart med tillägg. Bara en startar från 20-fållan då ingen anmälts till loppet som skulle ha startat på grunddistansen tar man helt enkelt bort den “fållan”. Det är alltså egentligen dom skulle stått 20 meter tillägg som står start och den som skulle ha stått med 40 meter tillägg står 20 meter bakom. Hoppas jag inte rör till det allt för mycket nu.

Stor favorit på tidiga kupongerna är 1 Hickoexplosive från bästa spåret och då han ledde loppet runt om sist är man väl inne på att han gör det igen här. Hemmaplan är nog bra då Bergh inte var nöjd med underlaget på Östersund näst sist men nu ska det vara kallt och fint så inga problem. Bra segerchans men lite för hög procent så läge att gardera.

Snabb från start är även 3 Global Dash som fått ett bra spår i volten och skulle han ta sig förbi favoriten blir han tuff i spets. Fick ge sig sist i ledningen men då var det mpt mer rutinerad häst i spårtrappa och han var själv inte så bra så man trodde han skulle vara till den starten. Två lopp i kroppen nu och mot jämnåriga motståndare är det ett bra lopp för honom nu. Wäjersten och Bergh har ju kört en del mot varandra här uppe och inte alls otänkbart att det blir utdragen körning även nu. Wäjerstens häst har visat lite snabbare speeder och gått snabbt i ett par kortlopp så kanske lite mer fart i benen än favoriten och är given utmanare. Stallkamraten 7 Delicious Scotch borde väl kunna komma iväg bra från sitt springspår då man tycker hon utvecklats på slutet. Hon har startat på i vinter och fått utvecklas med loppen men har hög kapacitet vilket hon visade då hon gick låg 14-tid full väg redan i sin femte start.

8 Waterford Wine står själv på tillägget men kan vara ikapp fältet billigt här med innerspår genom första svängen och i ett litet fält måste den här ha toppchans. Han har bra fart i benen då han lyckats kvala in till två E3-finaler och mött kulltoppar. Han var inte nära att rå på favoriten sist dom möttes men det var årsdebut för den här och går säkert framåt mycket med loppet i kroppen.

5 Västerbo Blizzard gick snabba tider i höstas och har säkert utvecklats ytterligare med en vinterträning men svårbedömd form då han inte startat sedan i oktober. Ändå tänkbar på fin kapacitet.

Avdelning 2.

Ranking: A 9. B 11. C 8-3-1-7-6. D 10-2-5.

Kallblodslopp och inte nog med att det är svårt i låga klasser nu är det dessutom monté där dessutom någon gör debut i disciplinen och ett par har bara gjort en montéstart totalt.

9 Klack Silver är montéspecialist som har alla fjolårets sex segrar från starter för sadel. Vunnit 6/13 lopp i monté och har en av dom mest framgångsrika monté-ryttarinnorna i Sverige i sadeln den här gången. Jag spikar mig ur ett annars omöjligt lopp att låsa och det är lite ‘en eller alla’ här. Tänk på att monté bakom bilen är spår 9 inget bakspår alla i dagens lopp får plats i främre ledet bakom startbilsvingarna.

11 Sort Gull och 3 Nordby Elde står båda bra inne på pengarna i loppet där den förstnämnda är klart mest meriterad under sadel. Spår längst ut men jag ser den som värst mot, dessutom kan Sort Gull öppna vasst och invändig strykning gynnar så klart lite. 8 Bara Fille kan med öppna vasst och ryttarinna som har bra statistik så den här ska nog med tas på allvar här.

6 Wilda Simon får vara loppets klara avslag till 11% måste det vara överstreckad då han har varit struken ett par gånger i häst och galopperat bort sig mellan det så helt klart svårbedömt i comebacken efter det. Står dessutom stenhårt inne i loppet.

Avdelning 3.

Ranking: A 8. B 4-1-9. C 10-2-7. D 5-3-6.

U35/K150-lopp innebär att körsvennerna ska vara max 35 år och ha kört max 150 sulkylopp under föregående kalenderår. Låg klass på hästarna i loppet dessutom gör det svårbedömt.

8 Gizelliore är väl en vettig favorit men mycket varningsklockor här så garderingen är på sin plats. Fin häst i sina felfria lopp men den här har galopperat bort chanserna i två av fyra starter och dessutom ett bökigt åttondespår bakom bilen ställer till det.

1 Pineapple Tour drar en hel del streck på sitt fina utgångsläge och att hon kan öppna bra. Men mest intressant är ju att det blir vanlig sulky nu istället för en typ av sparkvagn, en säkerhetsvagn, som hon gått med i alla sina starter tidigare. Dessutom kortare brodd nu så klart när det var isbana sist.

2 The Last Apache är spelad på 8% och det är i överkant då hästen inte startat på länge och man ligger väldigt lågt när det dessutom är första gången bakom en startbil för hästen.

4 Prince Rigby kan nog öppna hyggligt från toppspår här då han öppnar bra i voltstart så borde det väl gå bra bakom bilen med. Var ute i betydligt tuffare lopp på Solvalla sist och hängde med okej ute i spåren. Nu kan det bli bättre resa där framme mot lämpligare motstånd. Han har dessutom ordinarie körsven till skillnad mot många andra här där några växlar ner från toppkuskar till betydligt mer orutinerade körsvenner. Den här tände till på rycktussar då det var första gången med det näst sist vid seger och svarade bra på dom sist med.

9 El Presidente har gått bra i den amerikanska vagnen vid ett tidigare tillfälle så intressant med den på nu, med ett lopp i kroppen och täta starter. Lite mer rutin än många andra här.

10 Timothy Udsen ska ändras i huvudlaget hit med halvstängt norskt huvudlag och då det varit lite höjning på slutet är det alltid spännande med ändringar.

Avdelning 4.

Ranking: A 8. B 7-9. C 11-1-4-2-10.. D 6-3-5.

Se ”Bästa Spiken”

8 Weekend Fun tror jag är hästen i omgången med högst segerchans men han blir också omgångens största favorit så inte vidare värde i spiken men på fin jackpotomgång vill man ju ha spikar som har hög chans att gå in.

7 Harley K. vill tränaren att man kör offensivt med och hoppas att han kan köras hela vägen till ledningen och lyckas det från det fina springspåret så är han nog värst mot min spik. Mats E är kuskplus och han får avgöra vilket huvudlag det blir efter värmningen så kan bli ändring där.

9 Jula Trix Treasure är en USA-import inför förra säsongen som inte fick ut något av sin kapacitet och intressant nu med ytterligare miljömbyte med en vinterträning i kroppen och ett lopp i kroppen nu med. Den stora grejen är att han opererats i magen och man tror sig ha hittat det som stört honom under förra säsongen och 3% är lågt.

11 Even’s Cool Boy hade också misslyckat fjolår och har svårt att vinna lopp. Han möter ett par hårdare hästar på bakersta fållan här och från spår fyra är det tveksamt.

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 4. C 1-9-10. D 3-12-2-5-7-11-8.

Andra kallblodsloppet för kvällen och i ännu lägre klass än det förra så mycket svårbedömt men jag väljer att försöka komma undan med ganska få streck här.

9 Prinsen af Sola är ny i Jan-Olov Perssons regi och man säger att han jobbat bra men inte gått något i snabbare tempon. Då borde han behöva lopp i kroppen och från bakspår är det kallt nu mot äldre i årsdebuten.

Stalkamraten 6 Teknopys har lopp i kroppen och bättre utgångsläge med öppet spår så kanske lite mindre galopprisk då men den här kan galoppera lite när som helst men ändå stallets bättre chans i loppet enligt dom själva med och jag håller med. Med tanke på stallformen och att man håller den här högst av sina två så är det förstahästen i loppet.

4 Kruson har två lopp i nya regin och gjort det bra i en start före vinterträning och nu med årsdebuten avklarad är han nog ytterligare framåt. Toppspår och Ulf O upp så väldigt tidig.

1 Laggablixten har bra läge då han är startsnabb men det har varit i enklare gäng på långsamma tider men skulle man lyckas hålla upp innerpåret så kan han så klart vinna då det kanske är ännu högre galopprisk hos ett par av dom värsta motbuden än hos honom själv.

Avdelning 6.

Ranking: A 11. B 4-3-8. C 12-10-7-6. D 9-1-5-2.

Långlopp med bilstart där det ser ut att bli på tok för hårt streckat på favoriten 4 Money Smile som nog inte är startsnabb nog att kunna utnyttja sitt fina startspår fullt ut. Visst har hästen gjort det bra och man laddar vad som går och hoppas kunna köra till ledningen så funkar det är det så klart bra chans att vinna loppet men inte över 60% som tidiga spelarna gjort den här till.

11 Mysterious Lucifer har varit ute flera gånger på V75 på slutet och gjort det klart godkänt men haft otur i spårlottningen och har den oturen även nu. Dessutom lite kuskminus men formen är bra och han är väldigt bra för det här loppet så måste räknas tidigt trots häxläge.

3 West Wind har bra läge och vinner en del lopp vann 5/15 i fjol. Sist blev det för tufft i ett hårt Klass 1-lopp på V75 och enklare mot nu. Spår invändigt om favoriten och den här kan nog öppna lite bättre så sida vid sida kan man nog svara ut favoriten om man vill. Tänkbart att den här körs i ledningen den här gången men rygg på favoriten är också bra om man väljer att släppa.

12 Florence Ima har gjort ett par starter på V75 i vinter och fått det för tufft och bara varit ute över dagens distans en gång i livet, då vann hon så lång distans borde passa bra. Fick för tufft upplägg med offensivt näst sist så glöm den starten och sist fick hon allt sparat i trötta ryggar så bättre än formraden skvallrar om på slutet.

8 Fighter Mearas var mångas skrik förra veckan på GS75 i debuten i nya regin. Nu blir han totalt bortglömd och visst är det lite hårdare mot men den här måste ha bättre chans än 3% som tidiga spelarna värderar chanserna till.

10 Capone Vox gillar den långa distansen och intressant nu med Mats E upp och hästen var lite uppåt sist då han höll bra trots att han var trött i det läget.

Avdelning 7.

Ranking: A 9. B 2. C 11-7-8-3-4-5-6. D 1-10-12.

2 Västerbo Ajax har 3/3 i sin nya regi och kan öppna bra så upplagt för spets och slut här men det är ett par bättre hästar med i loppet. Jag väljer att gardera även om jag inser att att det här gått framåt med starterna och har bra chans att rinna undan i ledningen.

9 Kingslayer Pellini var trea i sitt Kriteriekval bakom årets treåring Bedazzled Sox och Xanthis Harvey och helt annat motstånd nu. Debut i ny regi nu och Wäjersten lär ha ordning på honom direkt efter att den här gjort ett jobb i 18-tempo full distans, det är tempon många i loppet gör vid tävling. Den här måste vara bästa hästen och jag spelar med den som ensam A i rankingen.

8 Baltimore Face stod i låga odds hela hösten och var bra mest hela tiden. Årsdebut nu från spår längst ut är chansartat och även om den här vinner en del lopp kanske det blir för tufft nu.

11 Glendalough fick sparat sist och gått bra innan så mycket intressant med Mats E upp på Wäjersten-tränat här.

3 Nisse Raring och 7 The Real Ragnar kan båda öppna bra och skulle kunna ställa till det för favoriten om man tar sig förbi och det kostar honom att ta över igen. Den av dom här två som hittar vinnarhålet borde ha bra chans att skrälla här.

Grund-systemet.

  1. 1-3-5-7-8.
  2. 9 Klack Silver
  3. 1-4-8-9-10.
  4. 8 Weekend Fun
  5. 1-4-6.
  6. 1-4-8-10-11-12.
  7. 2-9.

900 rader som kostar 900 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se