Speltips: 47 Miljoner i V75-Jackpot på Gävle 18/5.

Genrebild

47 Miljoner i Jackpot på Gävles V75.

Omgången, Banan & Andelar.

V75 lördag som är Jackpot-förstärkt med 20 miljoner som så klart gör det extra intressant då det är 47 miljoner beräknat i sju-rättspolen den här veckan. Ett par väldigt stora favoriter men det finns absolut chans att en av dem kan falla och i övrigt är det inte alls så givna favoriter, överlag, och det borgar för att det ska kunna ge hygglig utdelning. Gävle har ett kort upplopp på 178 meter vilket ger ledarhästen lite extra fördel när det är hög klass på loppen så klart.

Mitt andelsspelet är baserat på stora spelförslaget här i skrivna materialet. Det finns länk bland andelar på hemsidan och vi spelar butiksandelar numera, via dagensbästaspel. Mitt andelsspel spelar med 9 andelar per system och priset är 200:-/andel. Jag öppnar även 500:-/andel nu när det jackpot och det har spelat in 40.640:- och 47.770:- vid ett par av årets jackpottar, så en bra start på året med fint plus på det systemet i år.

200-systemet är 9 andelar per system och spelas ett par gånger, oftast. 500-systemet är mer flexibelt och spelas på allt mellan 8-15 andelar per system, beroende på intresse. Blir vi 16 eller fler kan systemet spelas två gånger i stället för att bli för många andelar per system. Länkar till andelsspelen hittar man på hemsidan.

Bästa Spiken!

I tredje avdelningen tror jag på toppchans för 8 Erik The Phantom som blir väldigt hårt betrodd men kan köras lite hur som helst i loppen och här blir det säkert offensivt upplägg då man dessutom är nedstruken ett spår. Han borde vara bara bäst då han står absolut perfekt inne i Klass1 och det blev ett ganska klent försök i övrigt.

Gå Kort!

Tänkbart att snåla på strecken i första avdelningen där jag spelar med fyra streck men kanske kan man plocka bort en till och låsa loppet på två-tre hästar. Se avdelning ett för vilka jag tänker på där.

I H.K.H. Prins Daniels lopp - Vägen till Elitloppet som går som avdelning sex så tycker jag att favoriten 1 Hail Mary blir för stor favorit, då han riskerar att bli fast i starten här och ska då ta sig ut för att vinna loppet ute i spåren. Kan vinna loppet och jag rankar honom tidigt men jag vill gardera och låser nog loppet på tre streck här.

5 Click Bait är givna spetsbudet som höjer sig med förutsättningarna, perfekt spår, varmare väder och gör alltid ett bra lopp här.

7 Mister Hercules är stallkamrat till favoriten som fått ett par lopp i kroppen och har höjt sig en del i år så intressant med två lopp i kroppen.

Avdelning 1.

Ranking: A 1. B 6. C 11-2-3-8-5-7-4. D 10-9.

Stark favorit i 1 Poleposition men galopp sist och galopp även i årsdebuten ger tre galopper i formraden och allt annat än positivt på en som är streckad till 66%. Han går ner i klass mot sist och till en lägre procent hade jag spikat men nu känns det som man kan få riktigt bra betalt om han skulle förlora. Jag rankar honom ensam A och han är en utgång eller tänkbar spik på mindre system men jag väljer att spela med ett par till på andelsspelet för att sikta mpt lite högre utdelningar.

6 Matiere skulle kunna spetsa från bästa springspåret och det finns ju på kartan att favoriten blir fast då och den här får tävla mot övriga så att säga. Två lopp i kroppen och distansgynnad och skulle favorite galoppera kan han vinna det här loppet från döden med, om han skulle bli hängande i spåren, så bra är han.

2 Grand Ready Cash siktas med mot spets och kan hålla inne favoriten om han inte tar sig förbi. Bra chans om han når ledningen eller får rygg på ledaren här. Mött enklare men kommer med full form och kusken kör offensivt så han kommer att få chansen.

11 Cabasse var lovande som unghäst och kvalade in till Sprintermästaren där han var fyra i finalen, i en stenhård kull, då Francesco Zet vann. Har sedan varit runt hos ett par Italienska tränare och fått hårdhet i Frankrike så intressant med ett lopp i kroppen i Goops regi nu. Voltstart och lång distans gör väl att spåret blir lite mindre negativt så tidig på hög kapacitet för klassen.
Skiktat lopp där fyra hästar höjer sig rejält och jag är inne på att man kan känna sig ganska säker på att få med vinnare på en kvartet men för den som vill gå ännu kortare är det tänkbart att spela lås på 1-6 eller 1-6-11 och då plocka bort den som varit ute i enklare gäng helt enkelt.

Avdelning 2.

Ranking: A 10. B 13-9-5-2-6. C 11-4-3-7-14-12. D 15-1-8.

Kallblodslopp där många fasar för att JOP har många hästar till start men det är en final och hästarna har fått gå försök/deltävlingar för att samla poäng hit och kvalificera sig sp inte mycket att göra åt helt enkelt. JOP själv väljer att inte köra i den typen av lopp och poängterar att kuskarna kör för bästa placeringar och att det är olika ägare på flera av hästarna så alla kör för bästa chans. Jag är ok med det och tror ändå att en häst som inte tränas av han ställ har bäst chans och även JOP är orolig att 10 Arding kan bli svår att slå här.

Rätt favorit alltså och bara runt 20% är väldigt bra på en som övriga har respekt för i Arding som dessutom körs av MAD nu så ett kuskplus på häst som varit bra när man gått i Sverige tidigare. Jag är inne på att den här är huvudet högre än sina konkurrenter då han tävlat ihop fina pengar i Norge på slutet och då är det oftast lite svårare att få ihop den typen av vinstpengar, så lite hårdare helt enkelt. Låg procent på en tänkbar kompletterande spik här.

13 Svarte Petter rankade JOP först av sina vid någon tidig fråga i veckan och han ligger lite lågt om formen kring sin mest betrodda 4 Järvsö Jop som inte startat sedan tidigt i mars. 6 Rams Bror tror han har högre kapacitet än han visat i loppen och den kommer allt mer och kan ju spetsa för vasse Erik A från bästa springspåret. Jag tycker väl procenten är hög hos såväl 4 som 6 och nu är det väl lite mer rätt, då Svarte Petter gått förbi på strecken. Rejäl häst som dock mötte enklare när han vann på V75 för tre starter sedan och kanske får tufft med spår fyra i volten där bak, så chansartat men ändå min tvåa på strecken.

Jag gillar 5 Basisten som inte var frisk sist och togs ur loppet och man skulle då lätta lite balansen men det får man väl kvitto på nu då han ska gå med lättare skor fortstatt. Ingen enkel häst men kommer väl förberedd hit och har vunnit 10/22.

9 Kleppbest kommer från Tjomslands formstall och nu rycker man alla skorna för första gången i 44:e starten. Intressant så klart.

2 Tekno Filur och 3 Teknopys står båda bra till där framme och kan få fina lopp där det blir kuskplus på den förstnämnda och det finns rejäl startsnabbhet hos den senare.

11 Månbest A.M. gjorde sitt bästa lopp sist och kommer med formen på topp så från ett vettigt andraspår på bakre fållan är det bara att köra rakt fram. 4% är lågt på denna kapabla häst.

Avdelning 3.

Ranking: A 8. B 12-5. C 10-3-6-9. D 7-11-2-1-4.

Se ”Bästa Spiken”

Jag ser det som klasskillnad här och bra chans att 8 Erik the Phantom bara kliver runt det här fältet oavsett hur man väljer att lägga upp det och visst blir han stor favorit men det ska han också vara.

För den som vill gardera så är det väl troligt att 5 Sparky’s Dream kan köras till ledningen från toppspår och med maxningar kan han leda loppet runt om, om favoriten skulle komma bort. Första bike i år och första barfota bak men högre galopprisk utan skor för honom då det blev galopp enda gången då man ryckte alla skorna.

12 Jascal tycker jag är bästa hästen bakom favoriten men läget är vad det är så klart och det finns ju ett scenario där 5 kör i ledningen och favoriten trycker upp tempot utvändigt och andra bjuds in matchen. Får man en del galopper på andra kan det ju lösa sig från sämre spår och Jascal är riktigt bra för klassen med och kommer med två lopp i kroppen i år och borde vara betydligt bättre nu.

3 Mellby Kaliber drog en del streck på tidiga system men ligger runt 10% och det är väl okej men skulle inte ranka honom tvåa på det, då han får mycket streck om favoriten skulle tvingas strykas av någon anledning. Kommer från galopp och bara en va många om man ska gardera loppet.

6 Ajlexes Hans är nedstruken till perfekta spår fem bakom bilen och får bike på som han har väldigt bra statistik i. Han vinner ofta lopp i enklare gäng men visar då skalle och skulle kunna skrälla om favoriten kommer bort.

10 Rajon har bara tävlat i Bike två gånger och det är nog ett plus med den vagnen då han var bra i en final på annandagen i vintras med den vagnen på. Det är en klart bra häst för klass1 men slår inte favoriten men bakom den är han absolut ett tänkbart streck vid bred gardering.

Startsnabba 11 Cardin och 9 G.K.Talisman är bortlottade som startsnabba men den senare har rygg på Mellby Kaliber nu och kanske kan hålla den ryggen för bra draghjälp hela vägen och med bra lopp ska han kan kunna skrälla om favoriten försvinner.

Avdelning 4.

Ranking: A 12. B 6-10-1-7. C 5-13-2-3-9-8. D 11-14-4.

Försök i Diamantstoet där 1 Lilly Avant blev favorit tidigt när Olly Håleryd blev struken och på många tidiga system blir 1 reserv och en del extra streck på det också. Nu ändrar sig procenten och många går på 12 Mahala istället. Lilly Avant har bästa spåret där framme men inte ens givet att hon kan svara spets och även om hon kan det så startar väl ett par till snabbt så då kan öppningen sitta i benen till slut. Hon är lite enkel för att vara så hårt betrodd på V75 och det är givet att gå mot henne eller ta många här.

12 Mahala är givna förstahästen men det är många inne på och även om hon bara är streckad till en bit över 30% tidigt på lördagen så lär hon fortsätta att stiga på de sena kupongerna och är nog betydligt mer streckad nu på sista, bra systemen. Jag är inne på att hon ändå kan vara en tänkbar spik då hon går ner i klass rejält, är hård och står väldigt bra inne i loppet. Vi har dock sett att det är lurigt med stort fält bland ston på sommarbanor och det är inte enkelt om man inte kör fram direkt och risk för att Örjan är för passiv och dom där framme får fördel.

10 Make it a Star har lurigt läge men hon har gått framåt med loppen i år och vann sist så hon liksom stallet kommer hit med absolut toppform och MAD upp gör att jag vill strecka henne tidigt här. Norskt huvudlag för första gången aviserat hit gör det extra intressant.

Springspårens 6 Power Vacation och 7 Waypoint Sequence är båda tidiga här då båda ska kunna öppna bra från den här typen av spår. Båda ska kunna passera alla invändiga i spetsstriden och om en får spets och den andra rygg på ledaren måste det vara toppchans för båda.

5 Melrose Draviet vann sist i enklare gäng trots spår 12 auto och gången före klättrade hon i ryggar med segerkrafter sparat i ett Diamantstoförsök. Då hamnade hon bland tilläggshästarna när hon väl tog sig ut i spåren men fick aldrig luckan och ska kunna skrälla här om hon får ett bra lopp och Emilia kör i bra flyt i år, så inte alls otänkbar skräll här. Jag tar inte så hårt på att det inte blir bike nu då hon går i en variant av vagn som är väldigt nära bike, men med måtten som krävs för voltstart.

13 Florence Ima är den av tilläggshästarna, förutom favoriten som ska kunna vinna loppet då hon visat form på sluet men vinner sällan loppen.

2 Karma Mearas har kunnande för att vinna men har varit struken i tilltänkt start då hon varit sjuk två gånger i vår så frågetecken för formen. Har dock tränar starkt både före och efter sjukdom och kan hitta ner i banan för fint smyglopp här.

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 3. C 8-10-4-7-5. D 1-9-11-2.

Lägsta klassen och skiktat så då vinner väl oftast favoriten den typen av lopp men jag tycker nog att det är fel favorit även om 3 Oracle Vixi mött tuffare kullkamrater på slutet så har det ju ändå varit oplacerat och dåliga placeringar som resultat. Nu är det ju väldigt intressant om det blir alla maxningar med bike och skorycken från bra läge men det kan ju också bli för mycket och är en viss risk att göra allt på en gång hos en orutinerad häst. Jag rankar andra före även om jag förstår att segerchansen är bra, men jag är inne på att över 40% är på tok för högt.

6 Bjorn blir min förstahäst i loppet och en tänkbar chansspik då han är nästan hälften så mycket streckad som favoriten. Han har höjt sig i biken på slutet i kombination med lättning i balans och här blir det ytterligare lättning med första gången barfota runt om. Han har bara tio starter innanför västen, precis som favoriten men han har vunnit fler lopp och visat att han trivs bra på distansen. Kan öppna snabbt och mycket troligt att han är före favoriten för att överta ledningen här eller tar den av egen kraft och hög chans till att leda loppet runt om.

4 Tarpon Springs är en lite enklare häst än dom mest betrodda men på hemmaplan som startsnabb från toppspår ska man kunna spetsa och släppa till Bjorn för ett bra lopp i rygg på ledaren här. Skrällchans då om det blir körning mellan andra och han kan få loppet.

10 Queen of the Night får väldigt intressanta ändringar hit efter att ha gått med öppet huvudlag på slutet blir det helstängt nu och dessutom första gången med rycktussar i den här regin. MAD kör och hon kommer med bra form hit. Tycker ändå att över 20% är i överkant då det är så dåligt spår med kort distans på snabb bana vid fint väder. Ändå given vid gardering.

8 Semifreddo S.F. ‘r en roligare skräll då man vann när man gick ner i klass sist och visar absolut toppform då han gjorde det bra som fyra mot kulltoppar för tre starter sedan. Nu blir det barfota runt om som den starten och den här kan öppna så tänkbart att Kontio kör offensivt trots spåret. Hitta ner i banan och bli avlöst av 3 eller 10 så man får andra ytter kanske inte är helt osannolikt trots bricka 8.

Skiktat lopp och jag tror mindre på övriga så låg skrällchans här bedömningen, i så fall 8 eller 4 som tänkbara skrällar. Annars kan det vara spännande att ta ställning för en tänkbar ledare i Bjorn här.

Avdelning 6.

Ranking: A 1. B 5-7. C 4-3-2-6-9. D 10.

Se ”Gå Kort!”

H.K.H. Prins Daniels lopp - Vägen till Elitloppet där vinnaren får vara med i Elitloppet och Redén försöker få med en tredje häst där favoriten 1 Hail Mary blir för stor favorit, då han kan bli över från start här. Visst kan han öppna snabbt men det finns en startraket med i loppet och den ska han onte kunna svara. Goop upp nu och ägarna vill gärna ha med sin häst i elitloppet så givet att man kan ta sig ut tidigt och ge hästen chansen, men för hög procent tidigt och han har sjunkit en del.

5 Click Bait har en riktigt vass acceleration efter en liten bit och från perfekt startspår så spetsar han mot i princip alla, alltid och här är det perfekta förutsättningar. Han tänder alltid till på när det blir varmare ett par veckor i maj och har vunnit det här loppet förr så med honom i toppform från perfekt spår är det nästan garanti på spets och han håller till minst 50 meter kvar. God chans döf rspets och slut.

3 Stoletheshow var spelad till runt 20% på tidiga kupongerna och var oerhört överspelad tidigt men nu har han sjunkit en del men ändå borde han få det svårt nu. Kördes för att hålla ut Hail Mary i Finland sist och kunde sedan överta ledningen så väldigt bra kört av MAD den starten men svårare nu. Han öppnar jämnt med favoriten och kommer inte förbi, så hamnar i dödens först här och kan kanske hålla inne Hail Mary. Kommer favoriten ut vill han väl ge dödens till den kanske. Hamnar tredje utvändigt till slut kanske då fler kan tänka sig dödens här. Chans så klart men inte tidig.

7 Mister Hercules gillade jag snacket kring inför årsdebuten, då han gått bättre i jobb än någonsin då man balanserat om honom och han springer rakare osv. Då körde man med vanlig vagn och maxade inget men han var bra ändå och blev oerhört stor favorit i loppet efter, som han vann lätt. Tackade nej till Paralympiatravets final veckan efter och kommer ut nu så har absolut toppform och tål dödens i det här loppet och ska ha vettig chans här. Kan bli avlöst i dödens med och få andra utvändigt om stallkamraten kommer ut och går fram eller om 4 Staro Mack Crowe kör fram i dödens. Den senare ska gå första gången barfota runt om här så intressant att se vad det kan ge men nu är det flera ur eliten mot så inte säkert att han räcker ändå. Många har honom som ide här och han hamnar en bit över 10% och är inte säker på att han ska vara så hårt streckad i det här gänget.

2 Clarissa blandar och ger och trivs på kort distans om det kan bli tryck hela vägen men jag är inne på att det kommer bli för långt fram då flera kan tänka sig dödens och det är bra hästar hon ska ta flera längder på till slut. Bara en av många vid bred gardering och så här säger tränaren om henne:

Clarissa gjorde en superprestation senast i Örebro. Hon fick ett tuff väg fram, men tar de där loppen på rätt sätt och jag förväntar mig att hon kommer vara ännu bättre den här gången. Hon älskar att starta över kort distans i lopp där det blir högt tempo hela vägen och jag tror att hon kommer stå sig riktigt bra även här och hävda sig mot de bästa. Hon är ingen startblixt, men spår två är perfekt för då är hon i rätt spår direkt. Det blir någon typ av barfotabalans på nytt, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 1-8. C 2-10-11-3-7. D 4-5-9.. Silverdivisionen hade en överstreckad favorit i 3 Xanthis Hilton tidigt men den har nu sjunkit rejält på strecken under sista dagarna men han är inte bättre än många andra här och garderingen är given. Han har varit väldigt bra under hela vintern och höjt sig ytterligare så intressant nu när det blir barfota runt om för första gången på länge. Han har som sagt tävlat på en längre tid och kanske är formen lite på retur då han kommer från strykning och galopp på slutet så jag rankar ner honom rejält på dåligt spelvärde den här gången.
1 Caio Titus Bond stiger rejält på strecken men har fått ett dåligt spår för honom och kan bli över så när han trendar uppåt hårt på strecken tycker jag att också han blir överstreckad. Jag rankar honom tidigt och tror han har bra chans om han bara tar sig ut och så här säger tränaren om honom: Caio Titus Bond har fått vad som är det värsta tänkbara startspåret för hans del. Det är en stor häst som inte kan accelerera så snabbt så han kan ta ledningen härifrån, men jag hoppas att jag kan hitta ut i andraspår och få chansen att låta honom gå på och trava ut ordentligt. Jag ser det här som en häst med stor potential som kan tävla i tuffare sammanhang än Silverdivisionen, men det spelar ju ingen roll om man blir fastlåst som han blev senast på Vermo. Det blir barfota på nytt, öppet huvudlag samt jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Min A-häst i loppet blir istället 6 Heartbeat Thunder som det var mycket snack om sist men då valde vi att ranka ner på det sämre läget den starten och på att många ‘sprang på den bollen’. Nu är han inte alls lika hårt spelad så betydligt roligare att se vad vi kan få effekt på första gången i bike i regin nu istället, eftersom vi inte fick syn på det sist. Åter norskt huvudlag som sist och ett klart bra spår mitt i banan och så intressant med kuskbyte på honom nu då. Rankar honom först på bra spelvärde nu. 8 Reven Dejavu är en väldigt bra häst som gjorde det bra i Sylvesterloppet i vintras mot kanoner och står bra inne i Silver. Stallet har absolut toppform för dagen och den här har fått hårdhet i Frankrike med så ska ha absolut toppchans här och är mycket spännande till för låg procent. 2 Mizai öppnar fort och körs i spets men är ett tufft Silverförsök den här veckan så inte alls givet att han håller hela vägen om favoriten Xanthis öppnar snabbt med och gör ett rejält försök mot ledningen. Skulle Mitzai få sitta i fred i ledningen så kan han rinna undan så klart. 4 Black Mission öppnar väldigt snabbt med från perfekt spår och kanske kan ta sig förbi alla men släpper väl direkt och det troligaste är väl att 2 och 4 kommer iväg snabbast och 4 då kryper ner i rygg direkt så kan få ett bra lopp, men räcker nog inte ändå. 11 Joe Dalton var väldigt lågt streckad på tidiga systemen men har stigit rejält på strecken under fredagen. Stallet visade toppform med Friend of Elves som var riktigt bra i torsdags och den här är väl ännu bättre häst. Givet att det är missgynnade med bakspår för startsnabb men den här har gått bra från kön med så inte alls borta.

10 Mellby Joker är stallkamrat till mitt förstastreck i loppet och det är den här Wäjersten kör själv och den här är bra. Årsdebut oroar inte så mycket då han vann direkt i comeback i fjol för att vara struken efter och sedan vinna comeback igen. Var bra även året före i första starterna efter vinterträning så är nog gynnad av att vara fräsch. Det jämnar ut sig på strecken bland många här men den här är kvar på 3% och borde han högre segerchans än så vilket så klart gör det intressant.

Stora systemet.

 1. 1-2-6-11.
 2. 10 Arding
 3. 8 Erik the Phantom
 4. 1-2-5-6-7-10-12-13.
 5. 3-4-6-8-10.
 6. 1-5-7.
 7. 1-2-3-6-8-10-11.

3.360 rader som kostar 1.680 kronor.

Lilla systemet.

 1. 1 Poleposition
 2. 10 Arding
 3. 8 Erik the Phantom
 4. 12 Mahala
 5. 6 Bjorn
 6. 1-2-3-4-5-6-7-10.
 7. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11.

88 rader som kostar 44 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se