Speltips: 44 Miljoner Jackpot på Axevallas V75 den 27/1

Häst 14

V75-Tips till Axevalla 24/1.

Omgången & Banan.

Lördagens omgång går på Axevalla där det är hela 227 meter långt upplopp och vi verkar gå mot mildare tider redan. Innerspåret är betydligt bättre bakom bilen att spetsa från när det är långa raksträckor men som vanligt är spår 5 och 4 bäst bakom bilen, men som sagt spår ett tillhör de bästa banorna i landet att kunna komma iväg bra från här. Gott om plats att volta på och det långa upploppet är utslagsgivande, speciellt på vintern då man drar på sig mjölksyra där framme lite lättare om det går fort tidigt i loppen. Det brukar vara bra spelvärde när Axevalla står för V75 då man har ett stort upptagningsområde och oftast får fulla fält. Veckans omgång är inget undantag.

I övrigt har vi haft ett bra snack med sportchefen på banan där Lars Ågren sa att det såg väldigt bra ut med banan under veckan och många tränare har aviserat att lätta en del i balanserna, då man kan slippa brodd helt. Vissa går betydligt lättare balanserade nu än under de kallaste dagarna i vinter och får en ganska stor skillnad mot träningsbalansen hit. Det kan dock bli en del vatten i banan då det regnat och snöat lite under fredagen men är plusgrad även natten till lördag, så kan bli ganska tung banan.

Video-tips & Andelar.

Vi gör inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FaceBook, eller gå in på YT och sök efter trav.se där som kanalen heter. Vi försöker få ut inspelat material till alla V75-omgångar på lördagar och ibland även till extra omgångar. Den här veckan är extra intressant med Axevallas sportchef Lars Ågren med i sändningen, så hoppa in och lyssna på hans ord om banan, underlaget och vad han hört kring några av hemma-ekipagen.

Andelsspelet öppnas som vanligt och hittas numera bland butiksandelar hos DagensBästaSpel där ofta Travarå, Daniel och jag lägger andelar men det finns även andra andelar att välja mellan. Jag bygger andelar som baseras på inspelade materialet i grunden och det stora spelförslaget här till slut. 200:-/andel och jag siktar på nio andelar per system där.

Bästa Spiken!

I femte avdelningen är jag en start för sen på bollen men spelar med spik på 1 Casius Clay D.E. som måste vara hästen med klart bäst segerchans i omgången. Han är största favoriten med men kan ju sjunka några procent under lördagen och det är en stabil spik som borde vinna loppet upp mot 6 av tio gånger. Inget spelvärde på det sättet men i jackpotomgång gäller det att få in spikarna och leta värde i övriga lopp.

Gå Kort!

I avslutningen är det lite svårt hur man ska ta sig an loppet men jag är inne på att man kanske kan snåla med strecken för ska man börja gardera på där så kan i princip alla vinna.

Jag tycker att favoriten ska kunna ha vettig chans att till och med komma till ledningen efter en bit eller kunna ta en lugn dödens här och då är segerchansen bra för starka och distansgynnade 5 Bottnas Idol. 6 Combat Fighter ligger man betydligt lägre med den här gången och man kan absolut tänka sig att släppa ledningen. Men man borde ju inte vilja släppa till någon som riskerarar att slockna så det borde vara favoriten man väntar på? Kan bli ett fint lopp i vinnarhålet eller om ingen ställer frågan så kan han rinna undan i spets.

Tänkbart att ta en tredje häst i 2 Game Brodde som kan öppna bra med och har två iskalla lägen bakom sig och starten före var comebacken efter tredjeplatsen i Breeders’ Crown så häst som duger riktigt bra i den här klena Silverdivisionen. Kan vara före favoriten och överta spets och blir då hästen att slå. Tre streck känns ganska bra.

Lite samma i sjätte avdelningen att det är svårt lopp och jag tycker man kan gå mot favoriten där lite och antingen spela med 4, 5 och 6 men då jag går kort i sista och har spik i fjärde och femte väljer jag att strecka alla då ingen känns chanslös här heller. Men sparalternativet i sjätte är tre nämnda strecken.

Avdelning 1.

Ranking: A 1-7. B 9-8-3. C 5-6-2. D 4-10.

Ganska klar favorit i 1 Rome Pays Off i en inte allt för tuff Gulddivision över kort distans här i inledningen av omgången. Han höjer sig rejält i spets och kan han hålla upp innerspåret är det så klart en bra chans men jag är inne på att han är som bäst på barfotabalanser och inte givet att han kan svara i spetsstriden här så en favorit i fara, då det dessutom är frågetecken för formen hos honom.

3 Osterc är mycket startsnabb och Simberg var tidigare i veckan inne på att han skulle köra i spets och inte släppa till någon då det är kort sistans. Nu har han väl uttalat sig att man kanske kan tänka sig ett lopp i rygg på favoriten men när loppet går och han kan komma till spets så brukar det bli så att hornen växer lite och han chansar. Då det är risiga läge för övriga och favoriten i så fall kan bli fast invändigt så skulle faktiskt Osterc kunna skrälla från ledningen här.

9 Edibear går många på här då han fått ett par lopp i kroppen där han skulle gå framåt en del med det första och går säkert framåt ytterligare med ett lopp till innanför västen. Han såg ut att ha en del sparat sist i ryggar över mål och kan sänka många över upploppet den här gången då det ska bli bike för första gången. Givet att det är intressant i ganska trött gäng här men spelvärdet är inte bra då han drar en del streck och bara en av ganska många för mig.

7 Dats So Cool fick sparat med sist och borde väl köras framåt här och skulle det vara Osterc i spets och favoriten som sitter i rygg ledaren så kan nog den här se till att hålla inne favoriten och vinna från dödens i det här loppet. Så körde MAD med honom sist man gästade Axevalla i höstas och han upp här är bra på häst till singelprocent, som bara måste ha lite hägre segerchans än kollektivet tycks tro.

8 Beartime fäller många till slut och trivs på Axevallas långa upplopp så räknas trots läget då det är ganska litet fält. 5 Crack Atout kan öppna okej från bästa spåret här och kan komma ner i andraspår en bit fram och kan faktiskt kanske sitta i andra utvändigt här och ta många på styrka. Han var bra i början av december men frågetecken om det är lika bra form nu. Frågetecken för formen är det väl hos 6 Heart Of Steel med och borde väl klivit förbi med det lopp man fick på Mantorp. Det kan vara att han inte trivs så bra med skor och höga 15% vill jag ranka ner honom rejält på lågt spelvärde här.

Avdelning 2.

Ranking: A 9. B 7-5-6. C 10-3-2-8-4-12-11. D 1.

5 Vikens Bonjour är favorit här och det är väl i sin ordning då han har spår invändigt mot värsta konkurrenterna. han ska kunna överta ledningen från startsnabba 4 M.T.Tomorrows Hopedär man är inne på att man släppa spets om man kommer dit, vilket man nog gör från perfekta spår fyra. Om favoriten får spets är det bra chans men kanske sårbar annars och det kan kosta en del att ladda med flera startsnabba invändigt som söker position.

7 Kelly Smartface var väldigt bra i dödens sist, har matchats en del mot kulltoppar och duger bra i loppet men även om hon kan öppna bra så måste det vara vingelläge här. Hon har visat att hpn tål dödens och ska räknas tidigt här, trots spåret.

3 Hertz stiger i procenten men det är en som jag inte är så imponerad av då man vill se en del vinster i raden då det varit tävlingar på Skive och Odense, men istället ser vi mer andraplatser. Den här trendar kraftigt uppåt på strecken och jag köper det inte och spelvärdet lär bli dåligt på henne dessutom. Hon har gjort sina bästa lopp utan skor med så jag rankar ner henne lite.

Mycket mer intressant är 9 Vicky Montoya som jag rankade först med framgång sist på V86 då hon var streckad till 6% och landade på 8%. Nu är hon åter bortglömd och visst är det lite tuffare mot men hon är allt tuffare själv med i den amerikanska vagnen på slutet som hon höjt sig. Starka avslutningar på Åby och bättre banan att spurta vasst på den här gången. Man ville ha det här bakspåret så hon inte ska stressa upp sig i främre ledet och det är bara att köra rakt fram till det är dags att vrida på in på upploppet och jag blir inte förvånad om hon vinner lätt igen då det sett ut att vara sparade krafter i mål vid segrarna på slutet.

6 Mona Moonlight får stort kuskplus i Jespson upp och hon kan öppna bra och skulle man ta en längd på favoriten här kan den här vara först framme och få överta spets. Tränaren Maria Törnqvist har bra snurr på stallet och vinner nästan vartannat lopp för dagen med 4 segarar på 10 starter i år. Stallkamraten 12 Gelato Pellini duger bra i klassen, är bortlottad men tänkbar vid bred gardering på sin höga kapacitet.

Intressant skräll som bör nämnas är 10 Dancing Days som gick bra första gången i bike på ett tag sist. Fick en del sparat som tvåa efter sen lucka på stretchen. Varit tränarkörd i några starter på slutet med så plus med proffs upp, som får bra fart på hästarna till slut. Visst vinner hon inte så ofta men till bara 3% är hon ett fynd här.

2 Marcia Griffiths står stenhårt inne och möter tufft men kan öppna bra och här ska det ändras en hel del med första i bike och första gången med rycktussar. Dessutom går hon med sommarskor med en greppsula så intressant om man letar rejäla skrällar som kan smälla till från kanske tredje invändigt och perfekt lucka.

Avdelning 3.

Ranking: A 10. B 5-7. C 6-2-4-8-9-12. D 1.

7 Heartbeat Julie är favorit och visst ska j´hon kunna komma hela vägen till spets här men inte alls givet och då är hon en sårbar favorit. Jag är inne på att man borde köra i ledningen med 5 Mission Beach som höjer sig i spets och svarade mot tryckare från ett par olika hästar sist och möter inte tuffare nu då det bara är ston mot och det var öppen klass sist. Mycket startsnabb och även om man släpper så kan det ju sitta i benen på favoriten i så fall, att ta sig förbi den här i inledninegn.

10 Mose Eagle vann direkt i regidebuten för Henriksen som har bra form på sitt stall och hon kan avsluta vasst så passande bana för henne. Kulltopp från Tyskland som vinnare av Stoderbyt där och tvåa i Breeders’ Crown, så har hon tagit ytterligare kliv i utvecklingen och/eller tänt till på miljöombyte så kanske hon bara är bäst här för vasse Jepson som så klart är ett kuskplus mot hästens tidigare körsvenner.

6 Rosemary Tile hade väl en del tur vid segern i finalen sist och har fått snabba pengar och som inte så startsnabb är det rejält vingelrisk från spår en bit ut här så hon är inte så tidig för mig även om det så klart är rejäl häst som gått bra i vinter.

4 Vilja T.Y.C. står lite hårt inne men hon kan avsluta snabbt och borde gilla upploppet här om hon får rätt ryggar fram till det. Tänkbar skräll från bra läge. Vass med rätt ryggar är också 2 J.J.Another Vinn som skrällde sist och kan göra det igen då hon visat form en tid inför segern. Kan få ett bra lopp där framme och speedar kanske ner alla till slut.

Avdelning 4.

Ranking: A 1. B 8-6-2. C 9-4-3-5. D 7-11-12.

1 Woodbank är klar favorit i loppet och ska vara det med då jag tycker han blir hästen för övriga att slå här. Visst har han en del galopper men det har varit väldigt mycket tränarkört och hästen har varit mer stabil på slutet. MAD upp och bästa spåret i volten i ett väldigt klent Klass 2-försök och det är en klart tänkbar spik men han får inte stiga allt för högt i procent då det finns en galopprisk och känner MAD att det är osäkert kanske man inte kan gasa för fullt från start. Jag chansar på att han kommer ut i så fall och kör som att han bästa hästen så spikar här men kanske garderar på ett reducerat system. Stor fördel att slippa brodd fram enligt tränaren så det blir väl som en liten lättning i balansen nu då.

4 Sabani har varit bra på slutet och fått några lopp i kroppen i regi Dahlén så givet att det är full form och han ska duga här men spår fyra i volten är det sämsta framspåret och han drar väldigt mycket streck och som andrahandsfavorit tycker jag det är klart överstreckat här.

9 Önas Spartacus är bra för klassen på loppet men drar en del streck och spår nio i voltstart är riktigt dåligt för en betrodd häst då det kan strula en del. Jag rankar ner honom lite på lågt spelvärde.

Mer intressant är 8 Rustico som gjort ett par lopp i klassen och står riktigt bra inne och detta är ett betydligt sämre försök än det han var ute i sist. Spår åtta i volten med favoriten från spår ett är perfekt läge att kunna hitta vinnarhålet från.

6 Vikens Cashflow har en kusken som är duktig från springspår och hästen kan öppna snabbt i voltstart så givet att man ska kunna hamna bra på det och kanske till och med i spets om favoriten skulle ha en dålig dag här. Bra chans då man är med i främre träffen redan i starten här.

2 Mayhem Mary har höjt sig på slutet och kan få en bra position här. Kusken har tränat henne tidigare i karriären så han känner hästen väl och häst i form ska passas i låg klass då han står väldigt bra inne på pengarna.

Avdelning 5.

Ranking: A 1. B 11-8-4. C 3-5-9-7. D 6-10-2.

Se ”Bästa Spiken!”

1 Cassius Clay D.E. är en oerhört stark favorit då det är mer tveksamheter för hos ett par motståndare och betydligt sämre lägen för motbuden med bra form. Vann på Axevalla från dödens med sparat på V75 sist och nu är det spetsläge och även om han inte skulle hålla upp innerspåret är jag inne på att den från spår söker sig ner i banan bakom favoriten och då ska det gå att ta sig ut tidigt om man skulle bli överflyglad första biten här. I kraft av sitt stora favoritskap ska han sedan kunna bli släppt till ledningen men trivs som bekant i dödens med så kan vinna på ett par sätt här och är en stabil spik i omgång där det annars är svårt att hitta förhållande vis ‘säkra’ spikar.

8 No Talking You avslutade riktigt vasst sist man gästade Axevalla men det var billigt mot då men har vunnit ett lopp till och kommer med tre raka segrar så absolut toppform här men läget sätter ner chanserna något så klart.

11 Utha Southwind gick imål med sparade krafter då han mötte favoriten här sist och det var i debuten för hemmatärnare Stenströmmer och den här ska ha gått framåt mycket med loppen. Han slog bra hästar nere på Kalmar och visade skalle vid en rejäl kontring mot färske V75-vinnaren Jalapeno K. Läget är kallt men det här är en riktigt bra häst för klassen och ska man gardera loppet så är under 3% på den här hemmahästen på tok för lågt.

4 Soundtrack gillar jag men jag gillar inte intrycket sist så stort frågetecken för formen hos honom. Det är tufft att vinna på V75 om man inte är så speedig och inte har full form så väntar tills han visar mer i loppen igen för det är en häst med hög kapacitet.

3 Deon W. är den som ska kunna snuva favoriten på spets här men man växlar ner på både vagn och kusk och jag tror inte hästen räcker då. Från rygg på ledaren ska man så klart kunna skrälla men inte så tidig trots läget. Även 7 Golden Cresent kan öppna snabbt men skulle man komma förbi alla släpper man nog då det är tufft mot för honom här. Ganska ihåligt lopp så bra att spika men för den som garderar behöver man nog inte måla på med allt för många här.

Avdelning 6.

Ranking: A 4. B 5-6. C 2-7-10-1-3-8-11-9. D 12.

2 Judge D. blir storfavorit här och visst gör han det bra men en del tur inblandat i att han kom till spets sist och inte alls givet att han kan svara ut ett par ute i banan den här gången och en storfavorit i fara här. Tuffare lopp och jag tror den han precis höll undan mot sist kommer iväg bättre nu och det skiljer för mycket på strecken här.

4 Black Fire laddades inte för fullt sist och har bättre spår nu så knapp spetsfavorit i loppet faktiskt. Han fick tredjespår en bit för länge och gick sedan ett väldigt bra lopp i dödens mot favoriten här och var inte alls långt efter i mål. Blir det spets blir han svårslagen.

5 Feel the Benefit går bra mest hela tiden och fick sparat i ryggar sist så med MAD upp från statistikspåret nummer ett måste han vara väldigt tidig här då han står riktigt bra inne i klassen.

6 Real Scotch brukar man skicka med från start och han tål att släppa tömmarna till och inte alls omöjligt att han kan spets här. Matchats i en del tuffa lopp och har hårdhet så kan vinna loppet på olika sätt och är väldigt tidig. Tänkbart att stänga på nämnda trio mot favoriten och ska man gardera vidare i loppet så räcker det inte med favoriten utan då kan man lika gärna ta allihopa då ingen känns helt chanslös här. Många spurtstarka hästar, ingen nämnd, ingen glömd ta alla eller strecka tre nämnda är mina alternativ på att lösa loppet.

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 6-2. C 9-1-11-7-10-4-12. D 8.

Se ”Gå Kort”

5 Bottnas Idol är en vettig favorit från toppspår och han kan köras offensivt tidigt för att få ta över ledningen här efter en bit då initiala spetsbudet aviserat att man släppa till någon bra den här gången. Gynnad av distansen och brukar vara tränarkörd men Ecce som kär nu har faktiskt vunnit båda gångerna han kört honom så kuskplus här.

Spetsar gör 6 Combat Fighter som ska ut i finalen nästa vecka så man är inne på passivare upplägg den här gången men över lång distans vill man väl inte släppa till vem som helst och bli fast i kall rygg. Favoriten eller möjligen 2 Game Brodde är väl tänkbara att släppa till. Combat Fighter har matchatsts en del på långa distanser så man känner väl att han fungerar i långlopp med och är nog inte så missgynnad av distansen som många tycks tro. Han kan leda runt om eller vinna från rygg ledaren som singelprocentare här. Game Brodde kan öppna och har vunnit 2/2 i ledningen så givet att man vill förösöka vara för e favoriten och få överta spets så tänkbar ledare efter en bit. Matchats mot kulltoppar och duger bra här.

3 King Of Greenwood kan öppna snabbt men inte alls som Combat Fighter och den här kan vara missgynnad av distansen vilket gör att man inte borde vilja släppa till honom på den 2640 meter och riskera att bli fast bakom en kall häst till slut. Överspelad men kan vinna så klart.

Alla kan vinna det här loppet och vid gardering blir det dyrt. Samma alternativ som förra loppet, tre streck eller alla, men tänkbart om man måste spara rejält och inte hittar någon annan spik så kan man spika favpriten här.

Bland skrällarna kan man nämna att 10 Bransbys Juke Box kommer med form och har vunnit lopp i år redan. I en Silver där det är många färska deltagare är han betydligt mer härdad och står bra inne på pengarna och gillar lång distans. Han ska kanske ha ännu längre distans men skulle det bli en tung banan gynnas han kraftigt och en hemmahäst som absolut kan skrälla rejält här.

1 Olga Utca är en ‘järnlady’ som kommer tillbaka gång efter annan och bara startar på och skulle hon hitta ut i banan är hon kanske med lite gynnad av tunga förhållanden då ingen ska kunna speeda ifrån henne. Visst kan hon bli fast och det är det troliga men till 7% kan det vara ett chansstreck.

7 Inovation Love har stått för bra avslutningar gång efter annan och kommer med full form så passas trots läget.

Stora systemet.

 1. 1-3-7-8-9.
 2. 5-6-7-9-10.
 3. 5-6-7-10.
 4. 1 Woodbank
 5. 1 Casius Clay D.E.
 6. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11.
 7. 2-5-6.

3300 rader som kostar 1650 kronor.

Lilla systemet.

 1. 1-3-7-8-9.
 2. 5-6-7-9.
 3. 5-7-10.
 4. 1 Woodbank
 5. 1 Casius Clay D.E.
 6. 4-5-6.
 7. 5 Bottnas Idol

180 rader som kostar 90 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se