Speltips: 44 Miljoner i V75-Jackpot på Umåker 11/5

Häst 14

44 Miljoner i JP på Umåkers V75.

Omgången, Banan & Andelar.

V75 lördag som är Jackpot-förstärkt med 18,5 miljoner som så klart gör det extra intressant då det är 44 miljoner beräknat i sju-rättspolen den här veckan. Inga jätteklara storfavoriter i omgången så många sprider sina spikar här och det gör att det är klart bra potential i omgången.

Umåker är värd för omgången och där är innerspåret lite sämmre än många andra banor, att komma iväg från, så spår en bit ut är gynnsamt. 190 meter långt upplopp och det som sticker ut är att betydligt fler lopp vinns från dödens på den här banan än genomsnittet.

Mitt andelsspelet är baserat på stora spelförslaget här i skrivna materialet. Det finns länk bland andelar på hemsidan och vi spelar butiksandelar numera, via dagensbästaspel. Mitt andelsspel spelar med 9 andelar per system och priset är 200:-/andel. Jag öppnar även 500:-/andel nu när det jackpot och det har spelat in 40.640:- och 47.770:- vid ett par av årets jackpottar, så bra form på det systemet och fin start på året där. Länkar till andelsspelen hittar man på hemsidan.

Bästa Spiken!

Jag tycker att det är givet att ta ställning för 5 Mellby Knekt i sjätte avdelningen då han såg väldigt bra ut sist på barfota runt om, efter galoppen och stod för en storstilad upphämtning som tvåa då. Nu är det betydligt bättre spår bakom bilen och mycket troligt att han kan köras till ledningen tidigt och så är loppet över. Betydligt lägre procent hos honom än väntat gör det till en klart spelvärd spik den här veckan och det är i princip bara galopp mot.

Gå Kort!

I första avdelningen sprider många strecken så jag tycker att det är bra lopp att försöka komma undan med få streck. 7 Facetime Love är på inget sätt en stark favorit där vi är inne på att 9 Cherokee Face kan vara längre fram nu, så att säga. Favoriten har vunnit billigare lopp men också svikit som hårt betrodd i enkla gäng så ingen att hålla i handen. Med det sagt är det klena hästar där framme i övrigt så det ser upplagt för att bli släppt till ledningen och därifrån kan han rinna undan.

9 Cherokee Face har fått ett lopp i klassen där han var bra och är nog lite hårdare än favoriten men heler ingen stjärna. Ändå första häst för mig i ett dåligt Klass2-försök där dessutom ett par är strukna. 11 From The Hip är rejäl för klassen och har riktigt uselt läge men ett par strykningar stärker chanserna och han kompletterar favoritduon som ett starkt trehästarslås här.

Avdelning 1.

Ranking: A 9. B 7-11. C 6-10-8-2-4-3. D 1.

Se ”Gå Kort!”

7 Facetime Love har väl vunnit i enklare gäng och åkt dit då det blivit lite tuffare så inte givet att han bara går ut och vinner som ganska klar favorit här. Visst är det enkla mot invändigt och det ser upplagt ut för att komma till ledningen men litet kuskminus på Ulf O men Goop skickar hästen långt och det måste vara bra ordning och en vettig segerchans.

9 Cherokee Face var lite bättre än väntat då vi tyckte han var överspelad sist han var ute på V75. Han öppnade inte bra då så bakspår spelar mindre roll och voltstart kanske är ett plus då alla öppnar långsammare, så han kan säkert hamna ok på det. Går han fram bra med loppet så känns det som toppchans här även om han kanske inte behöver seger för att komma med i finalen.

När det blir omstarter i voltlopp på V75 stiger chanserna för bästa hästarna på bakspåren och det kan absolut bli omstarter när man lagt voltstart i lägsta klassen med en del orutinerade hästar. Inte bara nämnda Cherokee Face blir gynnad i så fall utan också 11 From The Hip som kanske är den som visat att han kan vara mest gynnad av den långa distansen här, även om det är osynat hos vissa här. Han vann på bra sätt sist och kommer med full form.

4 Fructose är den av dom betrodda som vi ser som klart överspelad men hon går ner i procenten och är väl tänkbar vid riktigt många då det är stort kuskplus den här gången. Hon är nybliven fyraåring och sto från besvärliga spår fyra i volten efter en del bilstarter så hon borde nog vara under 10% och streckas väl av många för att hon har mycket ettor i raden.

6 Sensetive Tile är en kul skräll i loppet som ändå stött på en del riktigt vassa kullkamrater som treåring och fått lite hårdhet trots att det bara är ett fyraåringt sto i öppen klass här. Det hon har är ett bra spår och startsnabbhet så hon kan absolut hitta till plankan och släppa till favoriten för ett kanonlopp i vinnarhålet här, som ospelad.

10 Coin Master ska utrustas med rycktussar för första gången och får rejält kuskplus i MAD upp så även om han har provat på lång distans en del utan vinna lopp är man nog ändå inne på att distansen är passande. Tänkbar vid bredare gardering.

8 Frodo De Castella har ett fint smygläge men den framför står hårt inne och ska inte duga så risk att man dras bakåt här. Annars har hästen höjt sig på skoryck och kommer med bra form så inte helt borta om det löser sig.

2 Fantastic Godiva har vasse startkusken Erik A upp från ett helt ok läge och kan hamna riktigt bra på det här. Får man höjning med det kuskpluset med en bra resa där framme så kan den här absolut skrälla då han kommer med full form i sin nya regi sedan mitten av mars, och tre lopp i kroppen nu.

Avdelning 2.

Ranking: A 15. B 9-7. C 8-12-13-4-1-2-11-5. D 6-10-3-14.

Försök i Diamantstoet där 7 Mellby Lion är ytterligare en favorit som man kan se komma till ledningen och fuska undan en del men när det är det yttersta springspåret kan det häxa och liksom förra loppet kan det bli omstarter då det är många orutinerade ston i volten där framme. Favoriten själv kan med galoppera och är inget att hålla i handen, jag hoppas på ett par omstarter som hon laddats i och att vi kan få ett favoritfall här, så jag garderar brett och hoppas på det bästa.

Skulle jag ta ställning här blir det istället för betydligt mer meriterade 15 Queen Belina som är en absolut kulltopp och hittar nog in i Stoeliten på bra sätt i år, där hon redan visade en bra avslutning bakom ett par väldigt bra hästar sist. Tränare och körsven var väldigt nöjd med vad han såg på klockan sista biten den starten och här kommer hon väl förberedd. Nämnde ju tidigare i texten att den här banan har betydligt fler vinnare från dödens än genomsnittet och det är väl en position som skulle passa henne efter en bit här, så kör man offensivt tror jag på absolut toppchans. Visst oroar att man tvingas köra i vanlig vagn men numera finns ju vagnar som är väldigt lika bikes, bara lite bredare för att fylla måtten för vanlig vagn och tror inte att det ska påverka henne så mycket då man får skillnaden att det är det lättaste motstånd hon har mött på länge. Tänkbar chansspik.

Stallkamrat till favoriten är 9 Dutchess Sun som man håller som en minst lika bra chans från stallet och den här har fått ett par lopp i sin nya regi. Hon har ett bra andraspår på mellanfållan och kan köras rakt fram så här är det liksom hos Queen Bellina frågan om det är för stort minus med vanlig vagn. Hoppas inte det och rankar henne tidigt här, som betydligt mer intressant i procenten än stallkamraten/favoriten.

8 Luxury Rive åker man långt med då Adrian gästar Umåker för första gången här och man vill ha med henne till finalerna på Solvalla så det bör ju vara rejält påställt med sådan resa, när man visste att hon skulle stå lite tufft till på mellanfållan här. En del galopper men nu är spåret bästa tänkbara att gå felfritt från så givet att det ska vara lite bättre chans än de 6-7% kollektivet ger henne.

12 Grit Brodda fick rejäl höjning på skorycken sist och har väldigt bra statistik på barfotabalans där hon vunnit tre, varit trea ett par gånger på sina sju lopp utan skor runt om. Behandlad sedan förra starten så ska komma fräsch hit och Sandra E brukar ha bra ordning på stallet när det är dags för V75 på Umåker (och Boden).

13 Vilja T.Y.C. tävlar ofta i tuffa lopp med den här typen av upplägg och kommer med bra form nu så när hon står väldigt bra inne på pengarna här från ett springspår med formtoppade Erik A upp så är det intressant trots att hon ogärna vinner loppen. Låg procent, form och kusk som vinner massor på V75 för dagen är bra grejer.

Bra där framme är 4 Bearly Express som galopperat bort mycket pengar men är toppstammad och har kapacitet. Stallet har ju haft lite ändringar i sitt träningsupplägg sista året och här kommer den här ut med två lopp i kroppen och ska gå barfota första i år men störst plus är nog att man får MAD upp och till under 2% är det så klart intressant.

Bäst spår på grunddistansen har 1 Edsinette som går framåt med ett par lopp i kroppen i år, är startsnabb och det skrälls ofta från den här typen av lägen i den här typen av lopp.

2 Proximty är en häst efter Propulsion som ändå vunnit 4/16 och hälften av sina starter på plats, som kommer från Redens träning och fått två lopp i kroppen i sin nya regi. Måste väl ha högre segerchans än en bit under procenten och det är ett roligt skrällbud från underskattat spår.

11 Dino Cream har man siktat hit med men hon står hårt inne på pengarna på sin mellanfålla och fick risiga spår fyra i volten, men man får lite mer tid att komma iväg då det är dubbla volter där framme så ska kunna funka. Intressant med barfota runt om första gången på länge nu och man tror det ska ge bra effekt, så tänkbar trots läget.

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 8-3-6. C 9-5-7. D 2-1.

Guldbjörken och 4 Borups Victory är en tänkbar Elitloppshäst och kan få en inbjudan bara han inte är dålig här. Nu kan det häxa med att komma till ledningen då både invändiga 3 Indy Rock som kan öppna vasst och 6 Castor The Star som kan öppna väldigt snabbt. Jag tror ändå att det finns på kartan att man kan ta sig förbi Indy Rock eller få ta över från den och att man då samtidigt skulle kunna svara ut Castor då den ska gå med skor den här starten, vilket måste vara minus för den. Om Borups tar sig till ledningen är loppet över men han kan vinna med andra lopp med om Wäjersten ser att det inte ska gå kan han ta en lugnare start och glida fram i dödens eller andra utvändigt om det blir så att 3 och 6 kör mot varandra. Toppchans med flera olika typer av lopp och Borups Victory är en klart tänkbar spik om han inte trendar för hårt uppåt.

6 Castor The Star nämnde jag ovan och han kommer med bra form men får nu på tåskor och har gått fort med dom tidigare men givet att det är litet minus och då kanske det blir tufft. Han är lite Snabbare från start än dom andra och skulle han spetsa så har han bra statistik i ledningen och det finns absolut på kartan att han sitter i ledningen här.

3 Indy Rock kan verkligen få loppet i rygg på ledaren här och kommer det bra lucka kan han vinna, det finns att han kan svara upp alla med och köras i spets så givet att han har toppchans då han är med där framme. Brother Bill var jag inne på som andrastrecket i loppet men han har STRUKITS!

9 Axel Ruda är ensam på bakspår i ett litet fält där flera nog kommer att söka sig ner på innerspåret så givet att han kan hamna bra på det här trots bakspåret. Han kan spurta ner alla om det blivit rejäl öppning för dom där framme men han har också varit skadad och gör comeback nu så kan behöva loppet.

Oerhört låga procent på så fina hästar som 5 Milliondollarrhyme och 7 Rome Pays Off som så klart båda har låg segerchans men är hästar som skulle kunna få bra lopp så båda kan öppna och den förstnämnda gjort ett par riktigt bra lopp i vinter medan den senare nog går bättre nu när man börjat rycka skorna igen. Sällan det skäller i gulddivisionen men med litet fält och två-tre hästar som kan öppna snabbt mot varandra kan det öppna upp sig.

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 9-3-1-4. C 11-6-7-5. D 10-12.

Kallblodslopp på kort distans där ledaren historiskt brukar vinna och jag är inne på att 2 Grislefaksen G.L. kan ta sig till ledningen och vinna loppet från spets men ser det inte alls som chanslöst från dödens här, (jag återkommer igen till dödensstatistiken på aktuell bana). Tjomsland har länge dominerat unghäst-cirkusen bland kallbloden i såväl Sverige som Norge så har väl bara varit en tidsfråga innan han har fler hästar som kan vinna loppen i äldre eliten. Den här verkar vara ett ämne som går framåt som äldre och vann 6/11 lopp i fjol och sprang in över 600 tkr då. Han är väldigt startsnabb och bör passa bra här då det är lite frågetecken för formen hos flera av konkurrenterna och det är en klart tänkbar kompletterande spik här.

4 Järvsöodin var bra i fjol men är ingen stjärna och även om Lilius som kär gått framåt med att köra mer lopp senaste åren så gör han fortfarande mycket missar i loppen och då ser jag ekipaget som överstreckat till nära 20%. Visst är det toppspår och han kan öppna så man kanske kan komma ner i vinnarhålet och få loppet och kan få andra bra lopp där framme så visst kan han vinna loppet.

1 Bäcklös Uriel låg man lågt med inför årsdebuten och han ska gå framåt med loppet men innerspåret är inte det bästa på den här banan och komme rman inte med full form så kan man nog inte svara favoriten i starten här och det kan bli chansartat då det även finns andra som kan öppna snabbt från bra spår här. Kan få rygg på ledaren och mer intressant än Järvsöodin på liknande streck då det är Mats E som kör den här, man får loppet i kroppen, barfota runt om och en något yngre höst som är på väg uppåt i karriären.

Mest intressant av JOPs hästar tycker jag ändå att 3 B.W.Sture är som ledde det här loppet runt om i fjol och är således titelförsvarare här. Mer passande underlag att vänta än sist för honom, han har vassa tider flera gånger på kort distans och är singelprocentare nu.

Mest intressant av övriga är 9 Stallone som siktas mot Elitkampen där han var tvåa för två år sedan och han tål att gå i spåren och såg bra ut sin förra start där han vann i princip okörd. Han kan verkligen få ett bra lopp bakom ett gäng startsnabba framför och blir det tryck på loppet lär hans avslutning bita bra här. Bortglömd på tidiga systemen men stiger på strecken under lördagen.

11 Tekno Jerven duger väl med och var bra första gången i bike sist på en väldigt regnig bana och även han kan profitera på om det körs hårt mellan ett par-tre hästar där framme den här gången.

Avdelning 5.

Ranking: A 7. B 5-3-1. C 8-2-9-10-6. D 4-11-12.

Silverdivisionen har 5 Jikken som klar favorit och givet att det är en bra chans för honom från toppspår som startsnabb men han är inte alls att lita på. Här kan det dock bli så att han inte får ledningen då det finns flera startsnabba och jag ser det som favorit i fara då det kan bli galopp om man laddar för fullt och det ändå kommer kvickare hästar utifrån. 6 Krakas är väldigt snabb bakom bilen och kan vara den som kommer först ner till plankan men släpper så klart här och då kan 7 Capital Gain C.C. vara först där för att ta sig till spets. Vi har honom som första-häst då det är kort distans och man kommer så klart att köra i ledningen så till runt 7% är han en kul ensam A-häst här, som var ännu lägre streckad på tidiga kuponger.

1 Heartbeat Thunder är en bra silverhäst som kommer med två lopp i kroppen och nog har fin form hit så intressant när det är första gången amerikansk vagn på väldigt länge nu. Han kan öppna okej men från ett dåligt innerspår här med många snabba en bit ut är det risk för trafikproblem och då är det nog streck lite i överkant den här gången. Hittar han ut har han en bra chans.

3 Maybach W.F. kan öppna bra med och tävlade mot Guldhästar sist då han gjorde det bra så ner i rätt klass nu och får Erik A upp nu. Erik skulle kunna få lite extra fart på den här i starten och kan absolut vara tidigt framme för att överta spets från Krakas om ingen annan är före, men oavsett blir det säkert ett bra lopp där framme för den här som kommer med bra form hit.

9 Devils Tongue är väldigt bra men har gjort sina bästa lopp i ledningen och missgynnad av bakspår då det dessutom är frågetecken för formen hos honom och Sandra Eriksson vill höja stallkamraten 8 King of Djazz som den från stallet med bäst formen för dagen och här får man Mats E upp, så bra kuskplus på den. Han tål en del jobb i spåren med och ska kunna skrälla trots spåret.

2 Leave Your Sox On har fått några lopp innanför västen efter skadeproblem och är en bra häst i grunden och ska ha gått framåt med loppen han gått. Kanske fel distans men han har ett bra läge och har bra skalle med mycket segerar så han tuggar nog ner många till slut, kanske alla.

Avdelning 6.

Ranking: A 5. B 4. C 12-3-7-2-1-7-11-8-9. D 6-10.

Se ”Bästa Spiken”

5 Mellby Knekt har hoppat över skugga i lopp och tränats med jordbländare för att påverkas mindre av sådant inför det här. Han visade bra effekt på barfota runt om, efter galoppen sist och fortsatt nu, när det dessutom kan bli första gången i bike här, men man kanske sparar den växeln till finalerna då jag tror han kan vinna det här ganska enkelt. Han kan öppna bra och alla borde vara nöjda med ryggen. Dåligt läge för någon vass konkurrent, överspelat på en annan och en tredje kan inte öppna så bra så får jobbigare lopp, det sammantaget gör att jag tycker det är en klart bra spik. I princip bara galopp mot och jag trodde han skulle vara streckad upp mot 50-60% men man får under 40% så givet att jag spikar honom här.

4 Portofino är säkert lika bra men är långsam ut och det är tufft att vinna V75 med svängar i tredjespår om det sitter en bra häst i spets som får gå så mycket kortare. Liksom favoriten har den här mycket galopper i historiken men med det sagt så är det värsta utmanaren och om favoriten kommer bort kan den här sänka alla.

3 Jamie Sisu är inte alls lika bra som nämnda duo men har ett bar spår och har siktats hit så säkert i bra form och vinstvan i enklare gäng och givet att han har bra chans men procenten var för hög på honom tidigt och bara en av flera vid gardering, till dåligt spelvärde.

12 Zaxton är bara fyra år så man siktar säkert mot andra typer av lopp nu när spåret blev så här dåligt. Samtidigt är det den här och ett fåtal hästar som höjer sig en hel del i detta loppet så det kan gå trots spåret då man fick höjning i biken sist och fortsatt den på nu. 2% är lågt.

2 Arpi Brolineär ett hemmahopp som kommer med bra form efter att tidigare haft problem med en böjsena, men harkunnat träna på bra i vinter och går framåt hela tiden. Barfota runt om nu för första gången gör det intressant trots att han står tufft inne, men spåret är ju bra.

1 Soccerbox ser vi som överstreckad i loppet på tidiga kupongerna och sjunker väl en del på strecken. MAD upp och många raka segarar gör ju att man inte kan se honom som chanslös här heller då bästa två hästarna i loppet har ganska hög galopprisk.

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 3-2. C 4-11-7-8-6-1-9. D 10-12.

Favorit i avslutningen är 5 Never Mind’em som testats mot kulltoppar som unghäst och gjort det ganska bra så ska väl duga bra i Brons med. Det har dock behövts något lopp i kroppen för många i Redens stall och den här blir väl inte släppt till spets så favorit i fara här. Hästen är bra och väldigt tidig men då jag bygger med favorit som spik i sjätte avdelningen så behöver jag spela med ett par skrällar här för bra potential.

2 Underbarosåfin är spetsbudet och har haft en del dåliga lägen men höjer sig i spets här då man dessutom rycker skorna den här starten. Stiger mycket på strecken så inget stort spelvärde i det här spetsbudet men en bra segerchans.

3 Kingslayer Pellini kan få loppet bakom favoriten som kanske får ta dödens på givna spetsbudet i loppet. Den här är väldigt bra men ska gå med skor så även om jag håller den högst i loppet är det inget jag vill gå på rakt ut och jag garderar vidare.

4 B.Sacamano har fått ett par lopp i sin nya regi och från toppspår med första gången i amerikansk vagn är det väldigt intressant här.

11 No Limit Express har en vass avslutning att tillgå så även spåret är kallt så har han bra chans då han kommer med full form och får kuskplus i Mats E upp den här gången. Han hade stått över lite inför förra starten, fick sparat vid den segern coh ska gå framåt ytterligare med det loppet, så bra rapporter där.

7 The Oak L.A. har nog bättre form än raden ger sken av,han trivdes inte med resan sist och var inte på humör och har tidigare svarat bra på skorycken så inne på att man får en bättre insats nu.

8 Bettle Hanover är en stark spurtare som ska ha gått framåt med två lopp i kroppen efter sin vinterträning och det låter klart possitivt där trots läget så tänkbar skräll, då han duger i klassen.

Stora systemet.

 1. 7-9-11.
 2. 1-2-3-7-8-9-11-12-13-15.
 3. 3-4-6.
 4. 2 Grislefaksen G.L.
 5. 1-2-3-4-6-7-8-9-11.
 6. 5 Mellby Knekt
 7. 2-3-4-5-7-11.

3.240 rader som kostar 1.620 kronor.

Lilla systemet.

 1. 7-9-11.
 2. 15 Queen Bellina
 3. 4 Borups Victory
 4. 2 Grislefaksen G.L.
 5. 1-2-3-5-7-8-9.
 6. 5 Mellby Knekt
 7. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12.

252 rader som kostar 126 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se