Speltips: 43 Miljoner i Jackpot på Eskilstunas V75 12/11

Solvalla Jorma Kontio

43 Miljoner i V75-Jackpot på Sundbyholmstravet 12/11

V75-Omgången.

Hela 43 Miljoner beräknat till ensam vinnare under lördagens stor Jackpot efter att ingen hittade sju rätt förra veckan på Bjerke. Nu är det dags för Eskilstunas största helg på året men final i Breeders’ Crown under söndagen med extra V75, dit vi med gjort inspelat material den här veckan. Inspelat material till lördagen ligger med ute så ska bara sammanfatta lite skrivet material och få till en fullständig ranking här. Intressant omgång där vi försöker fälla omgångens största favorit och att det är jackpot-kryddad omgång är så klart ett stort plus vad gäller spelvärde. Kort upplopp har vi här och det är utpräglad spetsbana där innerspåret i starten inte är optimalt men jag kommer ändå gå på ett par tipsettor från bricka ett den här veckan.

Video-tips & Andelar.

Vi har som sagt inspelade tips till omgången på YouTube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FaceBook eller sök efter kanalen Trav.se inne på YT. Andelsspelet är öppet som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, den här lördagen är även TRAVPUNKTSE JACKPOT öppet för 500:-/andel som öppnas endast vid JP på V75.

Bästa Spiken!

Jag kommer att gå på 1 Brother Bill i Gulddivisionen som omgångens bästa spik, det ligger som avdelning fem den här veckan. I inspelat material hade vi 2 Miss Imperatrice i avdelning sex som omgångens bästa men jag tycker att båda har hög segerchans och då är spelvärdet kanske något högre hos Brother Bill då han är under 50%. Framförallt är den mest spelade mot Brother Bill klart överstreckad i 3 Verry Kronos på nära 20% där man ligger väldigt lågt och man vill väl ha ett lopp i kroppen i comeback här. Jag viktar över i att spika Brother Bill på det mesta men ser Miss Emperatrice som en stark spik också. På andelsspelt för 500:- kanske jag chansar lite mer med spik på 1 Fifty Cent Piece i Stoeliten tillsammans med BB i guld. Så skiljer sig systemen åt en del.

Gå Kort!

Lutar åt att jag går kort i Stoeliten, det är trots allt i den klassen det mest sällan skräller men den är betydligt jämnare den här gången än procenten antyder. Lönnaeus har ett drag i inspelade materialet men jag lutar åt att inte strecka henne då man ligger så lågt som man gör från stall-håll. Vid avdelning fyra nämner jag henne.

Dom jag låser på är 1 Fifty Cent Piece och favoriten 8 Margareta Tooma där jag tror den förstnämnda kan leda loppet runt om. Margareta Tooma blir för stor favorit och kanske chansspikar jag med Fift Cent Piece på något system men gör ett lite fegt lås här. Örjan kan ju vara otäck när han tar dödens och om min idé sitter fast så kanske Margareta Tooma kan slå flera andra från dödens här eller bli släppt till spets av flera i kraft av sitt stora favoritskap.

Avdelning 1.

Ranking: A 10. B 3-2. C 8-5-6-1-7-11. D 4-9-12

Silverdivisionen med voltstart över medeldistans och favoriten 2 L.L.Royal håller fortsatt bra form och fungerar bra med voltstart så spår två ska vara bra för honom. Nu har det blivit många tuffa lopp på V75 och det kan sätta sina spår. Klar för finalerna om ett par veckor med så träningsupplägget borde inte vara toppat hit. Inte givet att han bara kommer till spets heller från spår två och kanske lite favorit i fara här.

10 Santos de Castella är bra och är min första häst i loppet då han är van att möta och även slå ännu bättre hästar än det här. Visst är spetsläge och bike på hans bästa gren men tror absolut han kan matcha dom här. Blir det omstart i voltstartslopp på V75 stiger chanserna för bästa hästen med bakspår, medan risken för favoritfall på betrodd där framme ökar.

3 Sidney Celeber är en bra häst som nu gör debut i Silverdivisionen men det är många som är ganska nya i klassen här så det betyder inte så mycket. Han har bra form och har börjat prestera bättre efter en halsoperation. Bra läge och kanske kan han vara för favoriten för att få överta ledningen här. Lönnaeus förstahäst i loppet, hör mer om motiveringar i inspelat material.

1 Frodo S. har bra spår i volten, det bästa och får bra resa men är kanske lite överstreckad ändå. 6 Special Major kan snuva Frodo på spetsen från sitt fina springspår och blir då kanske den som kan sitta i rygg på ledaren om favoriten eller Sidney Celeber är tidigt framme och ställer frågan, det gör att Frodo S. riskerar att bli över här. Båda har kanske liknande segerchanser men då är Special Major roligare att lägga före i rankingen på högre spelvärde. 8 Hipster Am kan ha tur och komma igenom bra från spår 8 i volten och skulle han komma ut kan han kanske komma ut i rygg på favoriten eller ligga kvar på innerspår om Frodo S håller spets. Bra häst med form som kan vinna med chans till bra resa här.

5 Global Bookmaker tycker jag kan vara en kantboll i ganska öppet lopp då han klarar spår fem i volten och sällan galopperar. Han har varit bra i tuffare Silverdivisioner än det här så står bra inne i klassen. Vinner sällan men till låg procent behöver han inte vinna så ofta.

Avdelning 2.

Ranking: A 3-5. B 6-1-4. C 12-10. D 8-7-2-11.

Lägsta klassen och 3 Jean P.Hill blir klar favorit efter bra insats sist och här är väl många inne på att han bara ska leda loppet runt om. Kort distans i Klass 2 och många borde vilja komma till plankan så det kan gå fort här och favoriten får inget gratis. Man hoppas på bra resa från stallet och låter inte jätteuppåt faktiskt så det är absolut läge att gardera här. Nästan alla med framspår kan öppna bra för klassen bakom bilen så räkna med körning. Nämner något om nästan alla i det inspelade materialet och man kan strecka väldigt många här där i princip ingen känns helt chanslös.

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 6. C 2-1-10-5-7-8-9-4. D 12-11.

En fin Bronsdivison där flera av dom bästa fått bra lägen där framme och det gör att andra bra hästar borde få svårt att slå alla där framme.

2 Castor The Star vill man köra i ledningen med men han har kanske bäst chans om han släpper till favoriten här och får ett lopp i rygg på ledaren. Skulle han svara kan 1 Gaylord Am få loppet i rygg på ledaren och med tryck på loppet kan han vinna om luckan kommer. Hög kapacitet för klassen med ett par lopp i kroppen nu. Det blir dessutom maxat med barfota runt om och första gången i amerikansk vagn.

3 Hidalgo Heldia är dock förstahästen i loppet som kanske bara bombar till ledningen och stannar där i mål. Det är dock oroväckande att man aviserar svar med Castor The Star, det kan ställa till det för favoriten. Fortsatt kuskplus annars på favoriten då Kontio vann med den här i fin stil från spets på topptid sist och annars brukar det vara tränarkört.

6 Robthebank är i fortsatt bra form, då han var fast i trött rygg sist och såg laddad ut i intrycket. Hade risiga lägen innan det men gjort det bra och måste räknas tidigt här. 10 Capital Gain C.C. gör det också ofta bra från risiga lägen och har dåligt spår igen men är den som kanske kan klara det bäst av dom där bak så streckas till låg procent här. Stannar på fem streck men man kanske kan strecka någon till. Allternativen är att gå kort på 3-6 eller spika favoriten som inte är för hårt streckad och kan vinna loppet från dödens. 5 Versace Face drar en del streck och får ses som överstreckad men kan så klart vinna. Trots ett bra startspår är det viss vingelrisk här och han behöver ha lite tur. Klar för finaler redan och då går man väl kanske inte för fullt nu om man känner Örjan rätt.

Avdelning 4.

Ranking: A 1. B 8. C 4-11-10-3. D 9-5-6-2-7.

Se ”Gå Kort!”

8 Margareta Tooma blir för stor favorit men svårt att helt gå mot någon som bara vinner och vinner men nu möter hon hårt motstånd från häxläge. 1 Fifty Cent Piece rankar jag före som dom absolut verkar ha hittat rätt på och med första gången i bike måste det vara bra chans till spets och slut här.

11 Racing Brodda är bra men från bakspår blir det många bra att runda. 4 Digital Class har toppspår och blir trea i rankingen för mig på det fina läget. 10 Iceland Falls är den Lönnaeus gillar som ett tidigt bud men tränaren rapporterar att hon inte varit 100% i träning på slutet så tveksam form. 3 Hoboken Am låg man först lågt med i intervjuer men Lövdal i stallet har sedan sagt att han tror hon ska vara bra direkt i comebacken nu så från bra läge kan det vara en riktig storskräll.

Avdelning 5.

Ranking: A 1 B 9. C 3-2-4-8-10. D 6-5-12-7-11.

Se ”Bästa Spiken!”

1 Brother Bill spikas på allt då han är i absolut toppform och det är inte värsta motbuden här, där 3 Verry Kronos förmodligen ska tas lugnt, han lägger dock iväg bra bakom bilen av sig själv ibland men jag tror att man släpper till BB om VK tar spets. Så gäller bara för Magnus A att ta sig ut om han inte kan svara upp innerspåret av egen kraft, så VK kan krypa ner i ryggen på honom. En annan startsnabb är så klart 4 Click Bait från perfekt utgångsläge som skulle kunna komma till spets om man tar upp med VK men samma där, man borde väl släppa till BB om han kommer ut och ställer frågan.

Tycker att värsta utmanaren i loppet är 9 Missle Hill som var favorit i Guld sist från bakspår på kort distans och det var svårt att ta något från kön den gången. Nu är det bra ryggar i starten och medeldistans, vilket tränaren är bättre distans. Inte lika säker på att det är så men från bakspår och chans till lite fart i starten där framme är det ändå nog lite bättre med spår nio på medel än på kort.

Avdelning 6.

Ranking: A 2. B 11-1-9. C 15-3-7-5-4-12. D 10-14-8-6-13.

Försök i Diamantstoet och här är favoriten 2 Miss Imperatrice väldigt snabb för klassen hon är kvar i och går lika snabba tider som hästarna 20 meter bakom så då brukar det bli svårt att nå dom där framme. Hon har väldigt hög segerchans och kanske är det bara galopp mot. Spår två är okej i volten och Erik upp är bra i voltstart, han är rutinerad och vet att han kan det där, då smittar det av sig på hästen ofta. Slipper man flera omstarter så är segerchansen väldigt hög och hon spikas.

Spekulerar man i galopp så är det ganska öppet bakom. 11 Impala Am är första motbudet där Wäjersten är inne på att hon går ner i klass och med nära miljonen på kontot står hon riktigt bra inne i loppet. Spår tre på tilläggsfållan är bra läge med så då hon matchats mot kulltoppar hela livet måste detta vara en bra chans.

1 Kathrine S.H. måste man gilla läget för och kommer favoriten bort kan hon leda loppet runt om. Rygg på ledaren är också bra i lopptypen, där vinns många diamansto-lopp i från.

9 Global Collection var stor favorit på Bjerke sist med långresa och opassande underlag stämde inget men nu blir hon bara 11-12% trots bra kunnande och fint spår.

15 Cala Mayor De B. har springspår längst ut och det är riskabelt, man kan bli hängande men skulle man pricka bra kan man hitta ner mellan tilläggshästar och dom där framme och få bra lopp. Hon är bra häst för att vara spelad under 1%, men slår heller inte favoriten om den är felfri, men det är det ju förmodligen ingen annan som gör heller.

Avdelning 7.

Ranking: A 7-6. B 12-3. C 4-8-5-10-11-2. D 9-1.

Här behöver vi favoritfall även om favoriten är bra och klart att han får vinna, om vi fällt omgångens största och hittat kantbollar innna det kan värdet vara högt redan men alltid kul att ha några skrällar till slut att hoppas på.

7 E.L.Jetpack var riktigt bra sist i enklare gäng och nu är det visst vingelläge så garderingen är på sin plats även om det inte är tvekan om att det är bästa hästen.

3 Marlon Boko var rejäl vid seger från dödens sist efter start vecka-vecka och långresor och han går säkert framåt ytterligare av det. Måste räknas tidigt då han är kvar i klassen och står perfekt inne på pengarna. Stallkamraten 12 Declan är en bättre häst men har sämre läge och Wäjersten är lite frågande kring formen. Han valde ändå att köra honom och det är som sagt en bättre häst, förmodligen i klass med favoriten i kapacitet men läget är chansartat.

6 Ploquepin har desto bättre läge och rankas tidigt på det, bra kunnande för klassen och att han är startsnabb. Ska kunna få bra lopp och även 8 Mr Carioca är startsnabb och det kan stressa favoriten att ha två som öppnar snabbt på sidorna. Kan absolut stressa favoriten i galopp i starten redan. Både 6 och 8 kan få bra resor tack vare deras startsnabbhet.

4 Pure Muscle har fint läge och kan nog också öppna bra i biken som han får på sig första gången här. Drar en hel del streck och bara en av många på lite dåligt spelvärde då han står väldigt hårt inne. 5 Reshevsky håller bra form och är med tänkbar men nte heller den här har något kul spelvärde och är i så fall bara en av väldigt många på att det är en väldigt fin häst.

Stora systemet.

 1. 1-2-3-5-6-8-10.
 2. 1-3-4-5-6-10-12.
 3. 1-2-3-6-10.
 4. 1-8.
 5. 1 Brother Bill
 6. 2 Miss Imperatrice
 7. 3-4-6-7-8-12.

2940 rader som kostar 1470 kronor.

Lilla systemet.

 1. 2-3-8-10.
 2. 1-3-4-5-6.
 3. 3-6.
 4. 1 Fifty Cent Piece
 5. 1 Brother Bill
 6. 2 Miss Imperatrice
 7. 3-6-7-12.

160 rader som kostar 80 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se