Speltips: 3,5 Miljoner i GS75-Jackpot på Mantorp 4/12

Solvalla Jorma Kontio

GS75-Tips till Mantorp söndag 4/12

GS75-Omgången.

3,5 Miljoner i Jackpot då Grand Slam 75 går på Mantorp den här veckan, där det är ganska kort upplopp. Kul krydda på spelformen är att man får 10 miljoner om man är ensam med sju rätt på GS. En annan kul variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurätts-potten och då avsäga utdelningar för femmor och sexor. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. Inte läge att göra vid Jackpot då JP-pengar fördelas i alla tre utedelningspooler på den här spelformen. I övrigt är det spelstopp 15:00 under söndag eftermiddag som oftast. I övrigt är det skotvång och många som går med skor första gången på länge här. Mjölksyra kan komma lite fortare med skor och kanske broddar bak för hästarna så lite mer som kan hända i loppen nu än när det är självspringande på sommaren.

Bästa Spiken!

I andra avdelningen tycker jag att jag har hittat en mer spelvärd spik även om han kanske inte har högst segerchans i omgången tror jag absolut att min spik vinner lopp nästan varannan gång. Se avdelning två för motivering och vilken häst jag talar om.

Gå Kort!

I fjärde avdelningen har det tillkommit ett par strykningar och loppet är väldigt skiktat så streckar dom tre jag tror kan vinna och stänger loppet där. Visst är favoriten kanske bäst men har spår fyra i volten och kanske kan det strula lite, dessutom syns inte i vagninfon att hon gick i bike sist så klart minus med vanlig vagn nu, som många missar att det är ändring till.

Avdelning 1.

Ranking: A 5-12. C 1-11-4-3-8-2. D 10-7-9.

OBS… STRYKNING AV OMGÅNGENS STÖRSTA FAVORIT!!!!

—STRUKEN: 6 Stepping Dreamboy ska köras offensivt och spår sex är ganska bra att komma iväg snabbt från på den aktuella banan. Jepson lär inte behöva ladda max med honom då han blir väldigt stor favorit och får överta av alla där framme. Han är i absolut toppform och då behöver inte skorna på betyda lika mycket så mycket hög chans att den här leder loppet runt om på utpräglad spetsbana. Han ser ut att bli för stor favorit nu men är inne på att han borde vinna loppet väldigt ofta så kanske spikar ändå när värsta motbudet fick sämsta läget. Man får hoppas han går tillbaka något i procenten helt enkelt. —

Flyttar då upp B-gruppen med två hästar som A och låser loppet på duon. Kallt att gå på betrodda Jello W nu då han får massor av streck från strukna storfavoriten.

Kallt att spela med den som var trea på strecken då favoriten ströks då alla som hade lås på två får den som reserv. Det är 11 Prometheus får mer streck nu men ska inte räcka mot dom bästa då hans segrar är tagna på Solänget och Hagmyren i enklare konkurrens. Det var min kommentar kring honom innan favoriten blev struken, nu duger han så klart bättre här men däremot blir spelvärdet sämre på honom nu istället.

12 Jello W. stod för flera riktigt vassa prestationer när han kom till Henriksens regi men inte utvecklats direkt. Nu var han bra näst sist från tufft läge med just Goop upp och bike på så kan bli offensivt igen men det kan bli jobbigt. Dessutom har även den här gått på barfotabalanser mest hela tiden så minus för honom med att skor åker på. Han har betydligt högre galopprisk än favoriten med.

5 Dartboard har två lopp i kroppen i nya regin så lite intressant från toppspåret. Lite ändringar i bettet och fast huva för att hålla honom lugnare än sist så räknas som storskräll då distansen ska passa eftersom han är stark och rejäl. Han är stark och med inte så många vassa där framme nu hoppas jag att han kan köras till spets här och stanna hela vägen in i mål.

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 3-1. C 2-10-7-6. D 9-11-5-8.

Här tycker jag mig hitta en vettig spik i 4 Chip Shop som tål att gå i dödens och vann från den positionen sist. Ingen utanför sig i volten gör att man ta lite mer plats i volten så spår fyra måste inte vara lika kallt som annars. Det är positiva tongångar från stallhåll angående chanserna och det har man anledning att ha så bra spik till vettig procent, kanske kommer trenda något upp till slut men vinner nog loppet nästan varannan gång. Kan nog bra 15-tider även med skor på den här banan medan dom andra där framme har svårt att komma under 16.

Inga hjältar från tillägget i det här loppet och det är väl tre hästar på startfållan som höjer sig så jag tar ställning och spikar den jag tror är bäst. Tränaren till värsta motbudet 3 Solkattens Star tror inte man kommer till ledningen och vill ha invändigt lopp för sin häst så Jepson tar väl rygg på ledaren och kan så klart vinna därifrån med lucka.

1 Walk the Talk håller väl spets från sitt fina läge och kanske körs i ledningen men tror den får svårt att stå mot min spik. Skulle dock favoriten komma bort så kan den här leda loppet runt om. Det finns ju också en chans att man släpper spets och får rygg på ledaren. Då kanske Solkattens Star hamnar tredje invändigt och får svårt att ta flera längder på favoriten på ett kort upplopp så det scenariot talar mer för min spik. 2 Icebreaker D.S. är också startsnabb och kan ställa till det för båda motbuden där framme men för min idé spelar det ingen roll utan är ju bara positivt om tre hästar kör om det lite om positioner första biten.

Från tillägget är det kanske 10 Gulliver Sisu som har bäst chans om man kommer ner i banan på bra sätt från sitt springspår kan man vara först från tillägget för bra position där framme.

Avdelning 3.

Ranking: A 2. B 9-3. C 5-1. D 7-10-4-6-8.

Stolopp och lärlingslopp där 9 Bottnas Intense kommer med en fin rad och Solvalla-seger från sist. Då var det nog ordentligt iordningställt för Westholms hästägardag på huvudstadsbanan och Mats E körde perfekt. Nu är det lite tuffare mot och bakspår så inte alls lika givet att hon bara vinner igen.

2 Bahia har bränt som hårt betrodd flera gånger men från bra läge och kanske med bästa körsvennen i fältet räknas hon igen. 1 Bubble Queen kan öppna och borde få bra lopp i kanske rygg på ledaren här så ska ha bra chans men man ligger lågt och hoppas på pengar. 3 La Coquette Zon har ett lopp i kroppen i sin nya regi där hon vann direkt och går säkert framåt ytterligare med det så den här har riktigt bra chans från fint spår. 5 Thell About You är en hemmahäst från bra spår med bra segerstatistik och även om det är tuffare mot nu så kan det gå. I övrigt är loppet väldigt skiktat så landar i dom betrodda då flera här haft svårt att komma till i breddlopp så några måste vara i princip chanslösa.

Avdelning 4.

Ranking: A 11. B 8. C 1. D 6-2-9-4-7-5.

8 Somethingroyal vann i comeback sist och är kanske bättre nu men det var i amerikansk vagn även om det inte står det i vagninfon, så helt andra förutsättningar med spår fyra i volten nu. Kanske är hon bara bäst här men till nära 50% från chansartat spår vill jag gardera henne och till och med ranka en annan före då spelvärdet är dåligt på favoriten här.

11 Chiclet drar mycket streck men har gått många av sina bra lopp i bike och på olika barfotabalanser så frågetecken för vanlig vagn och skor nu. Tuff proposition för henne men efter ett par strykningar är det färre att runda och det är ganska intressanta ändringar här. Norskt huvudlag åker på och lite annan uppladdning då hon fått byta stall och att hon inte startat på ett tag är att det inte funnits passande lopp. Hon har gått banjobb och är väl förberedd så med stort kuskplus i Magnus A upp är det intressant trots läget.

1 Starla gick bara okej bakom hästar sist men drevs inte heller till slut då det inte fanns något att ta där. Nu är det helt andra förutsättningar med spetsläge och bara ston mot så en lite trög häst är perfekt för Kontio att hålla igång och skulle favoriten komma bort eller att dom betrodda passar lite på varandra i kön så kan den hr absolut rinna undan om hon glöms bort där framme. Tre hästar höjer sig och övriga bör få svårt.

Avdelning 5.

Ranking: A 9. B 2-3-6. C 10-1-11-7-4. D 5-8.

Treåringslopp i ganska låg klass där nästan alla med framspår ser ut att kunna öppna bra bakom bilen så det kan bli lite körning från start här. Det skulle väl i så fall gynna favoriten 9 Mister Jigolo som annars tagit sina segrar från spets och är obesegrad efter två lopp. Startsnabba ryggar och ska kunna haka på bra från start så måste räknas med bra chans. Lite för stor favorit här för att gå på honom och spår 9 blir ofta överstreckat när en favorit drar det läget, det är mer chansartat och beroende av vad andra gör att hamna i bra position så favorit i viss fara här.

1 Vince Q.C. har öppnat bra i voltstart men nu är det debut bakom bilen så oklart hur han tar det och innerspåret kan vara svårt då. Han har två lopp i kroppen i sin nya regi men pausat i en hel månad nu så frågetecken för formen och han känns övertsreckad här som andrahandsfavorit och bara en av många vid bred gardering.

3 Adthemission är stänkrädd men ser ut att bli ett par minusgrader så ska väl bli bra bana då så kanske funkar bakom hästar då men helst vill man väl till spets. Tror att han kan ta suig förbi betrodda Vince Q.C. men även för den här är det första bilstarten och innan tävlingarna brukar dom få prova det så det kan vara bra att se hur flera uppför sig med startbil innan man lämnar in kupongen.

2 Vikens Cashflow kan också öppna och var klart förbättrad sist efter lite ändringar och en träningsperiod så är säkert ännu bättre nu och måste räknas riktigt tidigt.

10 Devi Jameson tycker jag att man kan höja lite i rankingen mot hur kollektivet bedömer honom. Han har ett lopp i kroppen i ny regi där han satt fast och han går säkert framåt mycket med det.

11 Talking to Me får kuskplus och ändringar i huvudlaget där man stänger in honom lite med någon form av can’t se back för första gången. Men han har varit struken för feber sedan sist och har väldigt dåligt läge så det är chansartat. 4 Escargot kan nog öppna bra från så här bra spår på hemmaplan men var väldigt vek sist och gick imål precis bredvid 6 Quick Run som lämnade väldigt mycket handikapp i starten med stor startgalopp. Den senare måste rankas klart före trots det lite sämre läget. 7 Jisco Vacante har ännu värre läge men ser att han rankas ganska högt på vissa ställen så kanske stiger lite på strecken. Han har inte startat sedan i oktober så borde behöva loppet och tror jag mindre på honom den här gången, med tanke på läget.

Avdelning 6.

Ranking: A 4 B 1-2. C 7-12-11-3-9. D 6-5-8-10.

4 Feline Burgerheide var betrodd på V75 sist och höll klart godkänt men inget riktigt tryck i henne får man väl säga. Nu är det inte så tufft mot men förra insatsen lämnar väl lite frågetecken för formen och som spelad till 56% är det nog läge att gardera den här gången.

1 Maximize’em låter man nöjda med och han kan nog öppna okej så kan få bra lopp. Kommer med form och är van att gå med skor. 2 Enfin Pastis får rejält kuskplus och kommer med full form efter skrällseger sist. Man hoppas väl på liknande lopp att kunna köra sig till ledningen och släppa till favoriten, men inte alls säkert favoriten är tidigt framme då testar väl Magnus A i ledningen kanske. 3 Bucefalo Gielle kan med öppna snabbt men man ligger lågt då hon haft borelia i sommar och inte startat på väldigt länge. 7 Queen Ligus var trea ett par gånger på V75 i våras och fick sedan fortsatt starta på V75 under sommaren då det var väldigt tuffa lopp och hon inte riktigt räckte. Nu börjar hon nog hitta formen igen och kan öppna ganska bra så har man lite tur och kommer ner i vettigt slagläge ska hon kunna skrälla nu med ny körsven. 12 Aventador S.F. är oerhört svårbedömd efter två galoppmisslyckanden efter väldigt lång skadefrånvaro. Kapacitet finns så det räcker för den klassen och Goop upp är plus men hur ärd et med formen.

Avdelning 7.

Ranking: A 4 B 10-8. C 9-7-2-5. D 1-6-3.

10 Cool Kronos blir favorit men med skor från bakspår och inte startat sedan oktober så är det frågetecken och givet att gardera. Är snabb i benen och varit ute i hårda gäng på slutet så räknas tidigt så klart men bara en av flera här.

4 Shapes gillar jag och han har tävlat i ganska tuffa gäng ofta så kanske lite enklare mot nu när det är tveksamheter för formen hos flera av konkurrenterna. Flera lopp i vanlig vagn då det varit voltstart så kan tända till på att amerikanska vagnen åker på och från toppspår rankar jag honom först här.

9 Amerindienne har inte vunnit lopp ännu i år men nu är det fördel att andra handikappas av skor då den här tävlar med skor på alla hovarna i princip jämnt. Stort kuskplus mot på slutet och han vann faktiskt Bronsdivisionen på snabb tid förra sommaren med skor runt om, då med kuskplus också. Hemmaplan nu för stall som gått bra i år för övrigt och Magnus A upp är plus.

8 Sato har hög kapacitet men har verkligen inte fått till det år men fungerar med skor och det är inte värsta motståndet i klassen så kan gå trots risigt läge. Grejen nu är att han är under 2% och han har varit väldigt hårt spelad mot betydligt tuffare motstånd. Struken sist men inte stått över mycket för det och var störd i loppet före så formen behöver inte vara så dålig som det ser ut i raden.

7 Riptide R.D. får rejält kuskplus nu och bilstart är plus. Han har kört ett snabbare banjobb inför detta och är väl förberedd och han kan öppna bra bakom bilen så tänkbar skräll. 2 Townshend Broline är ojämnt startsnabb och vann direkt när Dwight körde honom första gången och i bike då med. Från bra läge måste han få ett bra lopp och man hoppas komma till plankan och släppa till någon bra för lopp i rygg på ledaren då det är medeldistans. Skor är minus. 5 Claw blev fast med sparat sist och Kim är inne på att den här fått dålig utdelning på slutet och att han ska ha betydligt bättre form än raden skvallrar om. Han står dock hårt inne i propositionen och borde få det tufft trots bra spår.

Systemförslaget.

  1. 5-12.
  2. 4 Chip Shop
  3. 2-3-9.
  4. 1-8-11.
  5. 2-3-6-9.
  6. 1-2-4-7.
  7. 4-8-9-10.

1152 rader som kostar 1152 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se