Speltips: 18 Miljoner Jackpot på V86-Express 1/12

V86-Omgången.

Jackpot på 18 miljoner på V86-Express som går på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

Tänk på att:

Skotvång gäller nu och det är också värt att hålla lite koll på. Är banan bra och fast vid kallt väder så fungerar även många barfotahästar med skor men vid krävande underlag och sämre fästen så är det mer utslagsgivande vilka som trivs med skor och broddar. Kolla hur hästen gick förra året när skorna åkte på, så kallade ”årstidare” är intressant. Det finns många som radar upp segrar under vintern men är har svårt att hänga med i ibland extremt snabba tempon som krävs under sommaren.

Bästa Spiken!

I andra avdelningen ser favoriten 6 Hatkin Am ut att ha en riktigt bra uppgift då det är vekare hästar invändigt som mest troligt vinkar fram honom till gratis spets här. Visst var det sämre intryck sist då det blev dubbla galopper men nu blir det säkrare balans med skorna på och tror att det bara är galopp mot. För några starter sedan togs han ur fältet med aktionsproblem i en V75-start och det är enda gången han förlorat felfri så med 8/12 i segerstatistik så är han lätt att tro på. Dessutom lite omlagd träning på Otterströms hästar över lag och jag tror det är hög chans att han kommer till spets tidigt och rinner undan på den korta distansen.

Gå Kort!

Stark favorit trots spårtrappa, men skiljer inte jättemycket på hästarnas prissummor här då inga hästar nära lägre gränsen är anmälda.

När jag började analysera loppet var så klart inga strykningar ännu och 4 Ribot var stor favorit redan, efter positiva rapporter från Bergh och ett bra lopp i kroppen. Nu blir han allt större favorit och även andrahanderen får extrastreck från strukna hästar så förordar lås med den som är tredjestreckad i loppet. 7 Digital Eye får så klart några extra markeringar av strukna hästar med och går nog förbi andrahandaren på strecken till slut. Den här blir ju kraftigt gynnad av ett par invändiga strykningar då det är spårtrappa och han hamnade en bit ut då han har mer pengar än invändiga på kontot. Bra avslutning mellan hästar med sparat sist och man tyckte väl han presterade ojämnt när han kom till Goop men höjt sig och är allt jämnare på slutet. De tre bättre loppen på slutet har dock sin förklaring i att han fungerat bra i biken och fortsatt den på nu är klart plus. Bör komma ner i bra slagläge i ett litet fält efter tre strykningar och jag tror på bra chans oavsett position då han har en stark avslutning att tillgå och tror på bra chans även om det skulle bli dödens.

Avdelning 1.

Ranking: A 4. B 7. C 11-12-5-9-8. D 2-1.

Se ”Gå Kort!”

4 Ribot och 7 Digital Eye utgör ett starkt lås i skiktat lopp men har man streck över och vill ha med ett par kantbollar så nämner jag två tänkbara.

11 Ingesson är en rejäl häst som inte riktigt fått rätta utdelningen i Widegrens regi. Någon gång har han väl körts för sent och någon gång blivit lite hängande i spåren i stället men ofta haft chansartade lägen och så är det ju igen. Bra spurt sist i vanlig vagn och nu åker biken på så lite intressant i första starten på fem veckor nu. Han är van att gå med skor och distansen passar och han har gått med norskt huvudlag ett par gånger på slutet och får det kanske lite modifierat nu (med vit insida) för kanske förnyad effekt. Nedstruken ett spår nu och färre att runda är plus.

12 Van Gils är gynnad av att det inte blev fullt fält och då han skulle fått starta i tredje ledet. Visst är spår 11 dåligt men utan hästar bakom och efter ett par strykningar där framme är det bara åtta kvar att runda så klart positivt att få ha mycket mer på kontot än övriga då.

5 Protector Tile är andrahandare på strecken från bra läge så kanske han kan hitta ner i rygg på favoriten och så klart finns segerchans då han kommer med bra form. Jag tro dock han inte är lika bra som mina två streckade hästar och rankar ner på lågt spelvärde som hårt betrodd.

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 10-7. C 9-5-4-2. D 3-8-11-12-1.

Se ”Bästa Spiken!”

Här spikar jag 6 Hatkin Am då det ser upplagt ut för spets och slut samtidigt som värsta motbuden har sämre utgångslägen. 10 Kontur är bra för klassen och är mer stabil än favoriten men har bakspår. Dessutom sina segrar i raden från breddlopp på Gävle medan favoriten tävlat i V75-konkurrens. Kontur ser ut att stiga i procenten då många går på honom medan Hatkin stannar av och de kommer närma sig varandra i spelen så även om Hatkin fortfarande kommer vara favorit så tycker jag spelvärdet är hos den, då det är en bättre häst.

7 Profinitif ser jag som vass utmanare vid gardering då även den här tävlat i hård konkurrens så att han inte vunnit lopp i år ser jag inte som något problem. Han har inte varit sämre än fyra sedan comebacken i juli och hade man valt breddlopp som många andra i fältet hade garanterat några av andra och tredjeplatserna varit segrar i stället. Stratsnabb så kanske kan komma ner i vettig position trots spåret, men chansartat så klart.

9 Fille Am har klart bra kapacietet så duger bra här med ett lopp i kroppen efter strykning och kortare frånvaro så är säkert bättre nu. Vissa får ju klara minus på körsven i den här lopptypen som är ett K100-lopp där kusken får ha kört mest 100 sulkylopp under 2020, men inget minus här.

5 Galileo Journey drar en hel del streck men den här är strulig och vid segern hängde han på en töm och hade det varit tuffare mot då hade det inte räckt till. Radade upp segrar för Katja Melkko men inte fått det att stämma efter det och segern för Kai P var i breddlopp. Tror mindre på honom även om kapacitet finns för att vara långt framme så klart men vill se bättring först.

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 7-3. C 6-10-1-5-9. D 2-8-12.

Stolopp på Åby I ganska låg klass där favoriten seglar i väg i procenten och 61% på 4 Bluehill´s Wind är i högsta laget. Startsnabb från bra läge men kommer från galopp till slut och är inte helt att lita på och har gjort sina bra lopp på slutet barfota runt om. Visst blir det säkert ledningen och hon är hästen att slå men loppet är nog jämnare än procenten antyder och jag garderar ganska brett då man får väldigt bra betalt på favoritfall här.

7 Ulla Palema är gynnad av skotvånget då hon gått med skor mest hela tiden och hin är startsnabb så utan startraketer invändigt och skor på favoriten så kanske den här kan hitta ner väldigt långt fram. Skulle man kunna få rygg på ledaren eller liknande så spelar det kanske ingen roll att det är lite hårdare mot, nu när Goop kör själv.

3 Take Me Sober har bra kapacitet för klassen och inledde karriären i stark stil men inte riktigt fått det att stämma under hösten. Hittar man rätt med den här igen så är den absolut bättre än formraden skvallrar om. Fint spår och hemmaplan nu så tänkbar skräll.

6 A Good Melody har flest startpoäng i fältet och gjort det bra i höst så från helt okej spår kanske man kan komma ner i banan på bra sätt. Segrarna i raden är efter starka avslutningar så har bra spurt att utnyttja och är inte borta även om det skulle bli en bit bak i fältet.

10 Nanys Girl mötte övermakten sist och det blev lite fel i loppet men tillbaka i rätt klass nu så med ny kusk och om hon levererar en stark spurt igen kan hon absolut vara segerfarlig. Optimistiska tongångar från tränarhåll här och stallet har gått riktigt starkt i år.

1 Gloriana N.O. är startsnabb och ska kunna hitta rygg på ledaren så kan absolut vara en stretch-vinnare här. Speedig så kan även gå från tredje invändigt och stallet har haft en rejäl höjning i år men är ständigt underskattade av kollektivet.

5 Olga Tooma har toppspår och är snabb i benen till slut så får man bra position med den här går det nog fort en bit till slut.

Avdelning 4.

Ranking: A 8. B 3. C 1-4-10-6. D 5-2-9-7.

Tilläggslopp där bara två kommer ut från grunddistansen och jag chansspikar den från tilläggsfållan jag tror är först framme för att överta ledningen tidigt. Bakom är det vidöppet och ingen känns helt chanslös i loppet.

8 Pintrest tränas av Goop och körs av Jepson från bästa springspåret och här är det väldigt bra chans att han är snabbast ut av tilläggshästarna för att köras till tidig spets och då hoppas jag att han stannar i ledningen in i mål. Den här var rejält uppanmäld till ett V75-försök på Bjerke sist och då blev det galopp men fick med sig sista prispengen. Mycket galopper men Jepson har kört honom felfri och vunnit enda gången han fick förtroendet så tror på felfritt nu med, så ner i rätt klass ska han vara bara bäst.

3 Herman Hazelaar är loppets favorit och har varit bra i sin nya regi så fick väl bästa spåret för honom då han är ovan svensk voltstart. Hade extremt lite pengar på kontot då han kom till Sverige och står väl fortsatt bra inne i så här låg klass kanske är lika bra som min ide men går upp i klass för varje start medan min ide redan mött tuffare ett par gånger. Tidig vid gardering så klart men chansar att spika mot.

4 Optimum Bankrobber håller vissa som bästa hästen här men segrarna efter kortare uppehåll har kommit i bike och nu växlas det ner. Haugstad i voltstart är väl heller inget att hålla i handen även om spår två är bra på tilläggsfålla om man är travsäker och lättvänd. Kommer man i väg i väg kan man hålla inne favoriten och få bra position själv men inte helt givet och bara en av flera vid bred gardering.

1 Forcebewithyou är draget vid gardering då han nog är nästan lika bra som de som startar 20 meter bakom så klart bra proposition för honom. Borde kunna gå felfritt då det inte blir så stressigt med bara två där framme och första Mats E upp är klart bra. Bommar min ide starten eller kommer bort så kan den här leda loppet hela vägen men annars är väl rygg på ledaren ett tänkbart scenario som kan bära frukt här.

10 Teanie är stark och tål olika upplägg så kommer favoriten i väg på bra sätt kan den här kanske komma igenom till hygglig position trots bakspår på tillägget. Rejält kuskplus nu och med bra smygresa lär det bita bra sista halvvarvet här, så klart tänkbar skräll.

Avdelning 5.

Ranking: A 3-10. B 4-1. C 11-8-12. D 5-9-2-6-7.

Tilläggslopp där de på bakre fållan startar 40 meter bakom de på grunddistansen i stället för som brukligt 20 meter, det gör att de där bak får ha betydligt mer tjänat och de är inte chanslösa här.

4 Estrella Diamante slog 3 Kagan i snabb avslutning sist men blir nu väldigt stor favorit från spår fyra i volten. Orutinerad häst som gått bäst barfota bak och det ska absolut kunna bli problem från snävt spår i volten så favorit i fara. Kommer man i väg är han startsnabb så kanske kan köras till spets vid felfri avgång. Bergh har dock spåret precis invändigt i ett bra tredjespår och lär väl se till att försöka hålla favoriten utanför för att komma första fram och överta. Tror mest på den här av de två, igen, men även han har gått bäst barfota bak så minus med skor på. Jag garderar vidare då de två betrodda treåringarna är lite väl mycket mer streckade än övriga här.

10 Quantum Roc plockade ner Billie Time i stark långspurt näst sist och den gick i sin tur ut och vann på V75 efter det. I den starten plockade Quantum fram en skalle man sällan ser på honom och kämpade hela vägen in så kanske en höjning här och fördelaktigt med skotvånget då han alltid startar med skor. Glöm senaste loppet då han blev påkörd, så nu ska han nog kunna komma i väg på bra sätt med bara fyra hästar i bakre fållan och kanske är han bara starkast till slut den här gången.

1 I.D.Undeniable har kanonläge att få en bra position och kan väl släppa till en av favoriterna om någon kommer tidigt så från rygg på ledaren på Åby måste skrällchansen finnas. Skulle båda betrodda komma bort kan han leda loppet runt om.

11 Milord är jämn och stabil från bra spår här och har inte kört galopp sedan 2019. Martinsson har haft en riktigt bra höst och den här är väldigt nyttig så avslutar garanterat starkt även nu då han står perfekt inne i propositionen. Testas med ny kusk med så kanske kan tända till lite extra på det och sätta nosen först till slut.

8 Danilo H.B. är startsnabb så inte bra med bakspår men har rygg på en startsnabb så kanske får rygg ledaren eller tredje invändigt och en bra smygresa att vänta. Gjorde comeback sist och var klart bra som två och ska väl gå framåt med loppet så tänkbar skräll här.

Avdelning 6.

Ranking: A 10-1. B 5-3-12. C 4-7-8-9. D 6-11-2.

Öppet stolopp i ganska bra klass där bästa hästen som är favorit fått ett lurigt bakspår och jag väljer att gardera brett.

10 Carry Cash har varit bra och kanske höjt sig lite extra på barfotabalanser men mest effekt har nog biken haft för henne så klart bra att det är fortsatt den på. Rätt favorit på vad hon visat men bakspåret är klart chansartat och jag väljer att måla på ordentligt i loppet.

1 Pastorns Lady får kuskplus i Jepson nu och kan öppna snabbt så kanske kan svara ut alla här men skulle det bli rygg på ledaren så brukar ju luckor komma i lopptypen. Trekvartsstängt huvudlag som sist eller helstängt båda fungerar bra.

3 Gitte Silvåkra

5 Green Mamba har hög kapacitet och spåddes en lysande framtid av många då hon var riktigt bra för två vintrar sedan men sedan har det krånglat med skador. Nu är det åter dags för comeback och från toppspår måste hon räknas med chans även om hon kanske behöver ett lopp i kroppen för att vara på topp. Trivs med skor och gått bäst på vintern.

7 La Sassicaia har spår en bit ut på vingen men är både snabb och stark och kommer med riktigt bra form. Hon har dock fått snabba pengar på slutet och står ändå hårt inne i loppet så kanske lite överstreckad nu även om han ska räknas vid gardering.

12 Helluva Am kommer med formen på topp efter vinst sist från bakspår och hon har matchats mot kulltopper i år. Tog pengar i Drottningpokalen och kvalade även i till Stochampionatet och på hösten har hon varit ute i Breederscrown-semifinal så lämpligare motstånd nu. Hon har så klart bra kapcitet och ska kunna överraska trots spåret.

8 Musett Af Djupmyra har svårt läge men har fått ett lopp i nya regin och går säkert framåt ytterligare med loppet i kroppen. Lite tur med positionerna och hon har en stark avslutning att tillgå så räknas inte bort trots det dåliga utgångsläget.

4 Isa har bra utgångsläge och varit ute i för tuffa lopp några gånger i rad. Kanske för tufft i dag med men hon har bra chans att spetsa och kan välja på att köra i ledningen eller släppa till någon för att få ett bra lopp i rygg på ledaren. Bäst på kort distans så kanske gynnad av rygglopp över medeldistans.

Avdelning 7.

Ranking: A 8. B 3-2. C 7-11-5-1. D 9-4-10.

Silverdivisionen har ett försök här men inte riktigt den klass på loppet man är van vid då det var finaler i lördags, flera nya i klassen som är betrodda och jag tror mer på en som hävdat sig bra i tuffare lopp i klassen och vunnit försök i Silver tidigare.

8 Rotate är den jag pratar om som nu blivit nedstruken ett spår och står för klassen i loppet och med ytterligare strykning är det bara nio hästar kvar att runda. Skulle man tvingas backa ner i kön kanske det inte behöver bli sämre än fjärde utvändigt och då kan han gå starkt i tredjespår sista halvan av loppet. Startgalopp från samma läge sist men det var första galoppen sedan juli förra året så inte orolig för galopp nu igen. Visst har barfota varit en plusgrej för honom men biken har nog gett riktigt bra effekt med och jag hoppas Goop kör för seger här då är han nog bara bäst.

2 Zen Bi är väldigt stor favorit på jag vet inte vad men var väl okej som tvåa i debuten på svensk mark då han åkte på stryk av 3 Echelon. Det var ganska jämnt streckad mellan de två i den starten men trots att Echelon vann så blir Zen Bi nästan tre ggr så mycket streckad nu. Jag rankade Echelon före när de möttes sist och han vann som beräknat från stretchen och kan göra det igen.

4 Tonique och 7 Vichy Grif är båda startsnabba och kör väl lite för position här så kan kosta för favoriten att svara ett par gasglada körsvenner. Kommer någon av dem till spets för att släppa kan man skrälla och över kort distans kan väl Vichy Grif köras i spets mot det här mmotståndet.

5 Innovation Love kördes startgalopp med i debuten för Bergh men vann med sparade krafter efter det och fattas bara då det var ett P21-lopp så kraftigt upp i klass nu. Även om han går framåt med loppet och Bergh kör själv på hemmaplan från toppspår så måste det väl vara för tufft, när han knappt fyller pengarna till taket på Bronsdivisionen.

Avdelning 8.

Ranking: A 1. B 5-2. C 6-4. D 7-3-11-8-10-9.

I det här sprinterloppet på Solvalla har nog de tidiga spelarna bedömt spetschansen fel då de gjort 2 Powerbank till stor favorit men det ser ut att justeras under eftermiddagen. Jag är inte förvånad om 1 Twigs Honor går förbi på strecken innan spelstopp då det hänt mycket redan. Jepson upp bakom Twigs Honor som fick sparat på V75 sist och nu får biken på. Då ska han kunna svara upp innerspåret sida vid sida mot favoriten och stannar väl där hela vägen in i mål. Då många stora system lär gå på honom som spik lär värdet stiga dåligt från sjunde till sista avdelningen och jag väljer att gardera trots att det kan vara en tänkbar spik. Powerbank kommer med full form och vann ett liknande lopp från utvändigt ledaren men nu är det lite hårdare mot så fel att han ska vara favorit här. Tidig vid gardering så klart.

5 Kimi Di Quattro får kuskplus mot sist och kommer med form från stall som ligger på ständigt hög nivå. Startsnabb från perfekt spår så lär hamna i bra position och gick riktigt bra med skor förra vintern så inte så missgynnad av skotvånget som många andra kan vara.

6 Madame Af Dhupmyra är med startsnabb och har två lopp i kroppen i nya regin där hon vunnit båda. Skulle man hitta ner bakom de två tre betrodda här så ska hon absolut kunna skrälla om det körs lite mellan favoriterna.

Stora systemet

Avd.1: 4-7.

Avd.2: 6 Hatkin Am

Avd.3: 3-4-5-6-7.

Avd.4: 8 Pintrest

Avd.5: 1-3-4-8-10-11.

Avd.6: 1-3-4-5-7-8-10-12.

Avd.7: 2-3-8.

Avd.8: 1-2-5-6.

5760 rader som kostar 1440 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4-7.

Avd.2: 6 Hatkin Am

Avd.3: 3-4-6-7.

Avd.4: 8 Pintrest

Avd.5: 1-3-4-10.

Avd.6: 1-3-4-5-7-8-10-12.

Avd.7: 8 Rotate

Avd.8: 1 Twigs Honor

256 rader som kostar 64 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se