Speltips: 17 Miljoner i Jackpot på V86 från Bjerke & Solvalla 19/4.

Don Fanucci Zet

V86-Jackpot på Bjerke & Solvalla 8/2

V86-Expressomgången.

V86-Express med spelstopp 20:30 avgörs den här onsdagen på banorna Bjerke och Solvalla där båda är ganska genomsnittliga på det mesta, båda har dock några meter längre upplopp än medel. I övrigt så brukar loppen på Bjerke vara väldigt skiktade där framförallt Stall Hamre brukar sticka ut. Omgångarna med Bjerke inblandat brukar innebära lägre intresse från svenska spelare och därmed betydligt lägre omsättning men nu är det jackpot-förstärkt omgång så klart bra spelintresse nu. Bra omgång med 17 miljoner i åtta-rättspotten.

Andelsspel & vinster.

Förra veckan satt andelsspelet och även stora spelförslaget här i det skrivna materialet, vi hade garderat flera av omgångens större favoriter så lite otur att det var favoritparad. I sista avdelningen fanns ändå chans till bra utdelning med stjärna (över 200 tkr på åtta rätt) för en av hästarna vi hade med. Jag var helt inne på att favoriten kunde bli över från start här och han satt fast in i det sista men Magnus A är bara bäst och får lucka till slut och vinner loppet. Vi hade många i sista och det såg länge ut som vi skulle få bättre utdelning men fick nöja oss med 5.480:- för systemet och 609:-/andel.

Andelsspelet är öppet som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

Jag väljer att luta mig mot omgångens största favorit den här veckan då 5 Smile Silvio går ner i klass efter V75-seger sist där han bara var totalt överlägsen. Stallet har vrålform och den här är absolut på topp så räknar med att man ser till att komma iväg bara för att sedan söka sig fram till dödens igen och så är han bara bäst. Kanske blir procenten i högsta laget men ser ingen i omgången med bättre segerchans än den här och det är extra viktigt att bara sätta spikarna när det är jackpot då det alltid är överbetalt, så man måste inte plocka ner månen med spikarna på V86.

Så bygger jag systemet den här veckan.

Många lopp som ser skiktade ut på förhand och tänkbart att spela med två-tre-fyra streck i många lopp och bara se till att överleva för med flera favoritfall kan V86 ge riktigt bra utdelning. Jag får med skrällar i några avdelningar och sedan tar jag många i avslutningen.

Avdelning 1.

Ranking: A 8. B 5-6. C 7-10-15-14-4-9-3-12 C: 2-1-13

8 Icarus B.R. har spår fem i volten på tillägget så ett sorts springspår på norska banor och den här står riktigt bra till i loppet och ska ha toppchans. Malmins val av sina hästar i loppet och han briúkar få bra effekt på sina hästar då det vankas barfota vilket han vann på näst sist. En annan plusvariant på norsk bana är att man får köra med amerikansk vagn även vid voltstart och han har gått bra i amerikanska vagnen på slutet. Sist var det ett tufft lopp på V75 i Sverige och enklare mot nu.

6 Monetary Canter är klar favorit i loppet men tränaren varnar för galopprisk i voltstart och den här kan galoppera när som i loppen så favorit i fara. Han har kapacitet som räcker för loppet men växlas ner i utrustning till vanlig vagn då det är volt så klart minus där.

7 Wishful Order har ett besvärligt fjärdespår och det är det sämsta av framspåren i norsk voltstart, precis som i Sverige och det är första gången han startar med volt. Han står dessutom sämst inne i loppet på pengar och möter hårdare än på slutet så även den här betrodda hästen är fara även om det säkert är en häst som borde ha bra kapacitet för klassen.

5 Vallatonian har ett fint läge där man kan sitta i andraspår direkt och bara köra rakt fram på tillägget här. Starka avslutningar från dåliga lägen flera gånger i rad på slutet och nu när det blir bättre spår och formen är bra så kan han absolut duga. Tränaren är orolig för att andraspåret är lite snävt så man ska ta varningen på allvar men intressant med norskt huvudlag nu i stället för helstängt.

10 N.Y. King of the Kop har bränt som storfavorit i enklare lopp på Biri och Jarlsberg så han borde få svårt nu. Har dock springspåret längst ut och skulle man pricka med full fart kanske man kan komma bra på det, men viss vingelrisk.

15 Peaceful Tile är Malmins andra häst i loppet och den duger med i klassen men har riktigt risigt läge. Kanske kan komma till ändå i loppet om några galopperar och några väljer innerspår men det borde bli långt fram.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 6-7. C 1-11-10-9-3. D 8-2-4-12.

5 Capitano har så klart bra förutsättningar då han står billigt inne i låg klass då man tjänat små pengar på hemmaplan och nu ska matchas i Sverige. Goop upp är så klart stort plus men i så här låg klass vill jag inte gå på så stor favorit rakt ut och garderingen är på sin plats även om det är given förstahäst i loppet.

6 Dart Kronos är mycket bra för klassen och kommer från formstall men har spår utvändigt om favoriten och har dessutom inte startat på väldigt länge så kan behöva loppet i kroppen. Ska tas på allvar i ganska bra lopp för den låga klass som det är.

7 Say No More Zaz vann första gången Magnus A körde honom i höstas och har sedan långt mellan starterna. Har testat barfota bak en gång men det blev galopp och kanske mer mogen att klara av det nu så även om galopprisk finns är det intressant lättning här.

1 Golden Cresent är startsnabb så kanske kan få rygg ledaren på en av de betrodda här och blir det tryck på loppet och luckan kommer så kan vinnarhålet göra skäl för namnet. Dåliga lägen en del på slutet och nu barfota runt om är intressant men har varit struken för hosta inför det här så kanske behöver lopp i kroppen.

10 Global Braveheart är klart okej häst som så klart hade gillat det bättre med framspår som startsnabb men här kanske man testar med amerikansk vagn, då kanske man kan överraska trots läget.

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 1-5-10. C 3-9-6-7-2. D 11-12.

4 The One är klar favorit men ett par i loppet är snabbare ut och då ska den här kanske vinna från dödens då och det är inte alls givet i comebacken. Han har dock varit hårt betrodd mot tuffare motstånd än nu och gjort det bra så är nog bästa hästen och kanske bara är bäst direkt här. Bäst är nog om han öppnar hyggligt och får andra utvändigt eller likanande för ryggresa och att ett par startsnabba kör lite om spets här och kan kallna till slut.

1 Cartesio har god chans att svara upp innerspåret här då innerspåret bakom bilen på Bjerke är lite bättre än på många andra banor. Han har gjort bra lopp i ledningen tidigare och då man ska testa bike första gången i nuvarande regi och kanske första gången någonsin är det mycket intressant till låg procent. Trivdes inte på opassande distans sist och stor chans att han studsar tillbaka bra här.

5 Yarrah Classic galopp bakom bilen sist men det står inte i formraden men den här kan öppna bra och får bike på nu som han varit klart bättre i än med vanlig vagn. Tänkbar att ta sig förbi invändiga

10 Rittmester Hill är en bra häst för klassen och räknas tidigt trots bakspåret. Maxat med bike och barfota här och kan få rygg på favoriten om man vill.

9 Dragonfly drar mycket streck men har sina vinster på slutet på kort distans och gick ur formen i vintras och gör comebacke nu så borde väl behöva lopp i kroppen. Han måste ses som klart överstreckad här.

3 Epicure med loppet i kroppen och bra kapacitet så skulle han kunna skrälla från bra spår och han är nog lite bättre än vad formraden ger sken av.

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 1. C 6-8-4-9-11-7. D 3-12-2-10.

”Bästa Spiken!”

5 Smile Silvio blir bästa spiken i omgången då han var så fruktansvärt tankad i dödens på V75 sist och såg ut att gå i mål med sparat och har absolut toppform och förmodligen bara vinner igen. Jag vågade inte gå på honom rakt ut sist då det var bakspår på V75 med bilstart men kollegan Lönnaeus tog ställning till slut då och spikade. Det är absolut inte samma spelvärde nu som stor favorit men jag tror absolut att han vinner loppet bra mycket oftare än varannan gång och kanske fler än sex på tio, så stabil spik trots över 60% på spelet.

1 Invisible Sun är tänkbar att låsa med då det är voltstart här och han har bästa spåret som klart kapabel häst för klassen som fått ett lopp i kroppen i sin nya regi. Det är dock inte givet att den här håller spets då 6 Västerbo Maharani måste kunna öppna riktigt bra från bästa springspåret här.

8 General Norrgård ska kunna få topplopp om den framför kan hålla spets, för då kan det bli rygg på ledaren. Hästen kommer med tre raka segrar och har höjt sig efter miljöombyte och ny tränare på slutet.

4 Jean P.Hill har varit ute i bra lopp på slutet och är fin. Med Kontio upp och barfota bak är det intressant trots knivigt spår då det blir första skorycket på länge här. Tränaren fick ju till toppform på sina hästar förra våren och hittar man form här direkt kan den här skrälla.

9 O.P.’s Flawless gör det bra mest hela tiden och det har väl varit lite höjning i stallet sedan man gått ihop, Tjomsland och Pihlström. Barfota runt om nu är klart plus.

Avdelning 5.

Ranking: A 8. B 10. C 11-6. D 3-4-2-9-1.

Topplopp där 10 Beads kommer tillbaka från Frankrike-äventyr och han vann Prix de Luxemburg i december men galopperade i två sista starterna. Gör comeback nu och kanske inte ska vara på topp och på skandinaviska banor har han haft lätt att galoppera så favorit i fara här.

8 Feydeau Seven är mer intressant till betydligt mer rimlig procent men även han ska kanske ha ett lopp i kroppen för att vara riktigt bra men det här är en mycket bra häst som gör intressant debut i Hamres regi. Två strykningar gör att bricka åtta blivit spår sex bakom bilen.

11 Hell Patrol har startat på och är kanske närmare toppform än de två bästa här och är då kan form slå klass. Spår 11 är inte alls lika illa efter strykningarna i loppet då det bara är åtta hästar kvar att runda.

6 Ble du Gers har perfekta spår fem bakom bilen här och Hamre har tre hästar kvar i loppet efter att en blivit struken av stallets fyra hästar. Inte sällan minst streckade av det stallets hästar i ett litet fält på Bjerke vinner loppet och den här som startat på en del kanske är i bättre form med. Heltäckt lopp om man plockar med honom, kan man säga, även om de tre förstnämnda är lite mer på gång uppåt i karriärerna medan den här börjar stanna av lite, med rätta som tolvåring.

Avdelning 6.

Ranking: A 8-5. B 4-3. C 2. D 1-7.

The Onions lopp på Solvalla och då är det snabbloppare som ska jaga plats i Elitloppet som dyker upp och ska man få ögonen på sig inför storloppet ska man gå bra i den här typen av lopp.

Stor favorit blir 5 Hail Mary som var tvåa i Elitloppet i fjol och man gör ny satsning mot det största sprinterloppet återigen. Nu är det Örjan som kör och ett lopp som inte måste vinnas och vi har sett det förr att det är inte givet att han tar dödens utan kan mycket väl sitta kvar för länge i andra-tredje utvändigt för att köra i halvspår genom svängen och lyfta ut helt in på upploppet och då kan det bli för långt fram. Vissa av Redéns hästar har också behövt lopp i kroppen i år då man haft sämre träningsförhållanden i år och inte alls lika väl förberedda hästar som vi sett tidigare år så en favorit i fara här. Visst ska han väl kunna gå fram i dödens och vinna loppet men inte alls givet och garderingen är på sin plats.

3 Milliondollarrhyme visade absolut toppform sist och nu kör man väl i spets igen om man kommer dit men inte alls givet att han kan svara 4 Click Bait om den lägger iväg för fullt från perfekta spår fyra bakom bilen. Click Bait tror jag absolut kan ta sig förbi och ifjol vill man ju inte släppa med Click Bait i finalen av Elitloppet till Hail Mary så man lär väl inte göra det här heller. Full gas i spets nu när det är barfota runt om och det kan hålla hela vägen. Milliondollarrhyme kan så klart vinna från spets med om man kan svara sida vid sida på visad formtopp men han är streckad i överkant nu och bara en av flera för mig.

8 Stoletheshow har två lopp i kroppen nu och får ruggigt kuskplus den här starten med Magnus A upp i biken så då går ingen säker i loppet. Bara sju hästar mot och Magnus gör sällan några misstag i sina styrningar så han kan absolut sätta den här först när mållinjen kommer.

2 Seismic Wave får Goop upp och de har vunnit 4/8 tillsammans och från bra läge kan den här lägga iväg bra men tror inte Goop siktar på spets utan nöjer sig väl med bra position där framme. Hästen har svårt att få ut sin kapacitet i loppen men duger absolut nu med lopp i kroppen, där han fick sparat efter för sen lucka sist.

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 1. C 4-10-3-12-7. D 9-5-11-8. 2 Nelson Bright Eagle är startsnabb från ett bra läge och favorit så man borde väl försöka överta spets tidigt om någon utvändig blåser förbi till ledningen i detta stoloppet. Prio ett att hålla inne 1 Brilliant Minds som trendar kraftigt uppåt på strecken. Visst finns bra chans att invändiga hästen spetsar då det är maxat och jag vågar inte spela utan henne men spelvärdet kommer nog ligga hos den tidiga favoriten här då många går hårt på Brilliant Minds. Bike, barfota bak och så blir det norskt huvudlag för första gången och det blir maxningar här. Visst har Brilliant Minds kvalat in till korta E3 och kanske inte riktigt har det på kontot hon kunde haft men samtidigt är favoriten ett år äldre och kanske har mer rutin. Nelson Bright Eagle har visat fina fartresurser och även om man sa i tidig intervju att det blir skor är det anmält barfota runt om nu vilket är intressant.

3 Comtessa Du Chagny och 4 Hearts är båda startsnabba där den förstnämnda nog kan tänkas släppa medan den senare kanske ska köras i spets. Den senare lättas i balansen då man kört med broddar hela vintern så det kan ge bra effekt.

Avdelning 8.

Ranking: A 7. B 8-1. C 12-6. D 3-10-9-2-5.

Här förordar jag många streck så om det varit många favoriter fram hit kan man höja utdelningen rejält om man hittar en kantboll i avslutande avdelningen. Ingen känns helt chanslös efter ett par strykningar och tänkbart att strecka alla men jag fastnar för fem streck lite extra här så halva fältet får räcka.

1 Crown Wise As är en favorit som gjorde en riktigt bra årsdebut men det var på Kalmar i 35 tkr-lopp så betydligt tuffare motstånd den här gången. Dessutom kan innerspåret bli en fälla här, även om han kan öppna hyggligt är det inte lätt att försvara spets från innerspåret på Solvalla. Favorit i fara och garderingen är given.

3 Elsztain är startsnabb och har en del vinster men mest från starter i Danmark och tuffare mot nu men kan ställa till det för favoriten.

6 Ninepoints Candy kan med öppna snabbt men inte givet att man vill köra i spets men hon gjorde några bra starter mot hingstar och valacker i fjol där hon bland annat var tvåa i en Klass 1 på V75. Tänkbar från spets eller rygg på ledaren. Barfota runt om Claes Sjöström upp i biken direkt i årsdebuten gör att jag vill strecka till 2% från tänkbar position i rygg på ledaren från statistiskt bästa spåret.

7 Grant Hall trivs ju allra bäst utan hästar framför sig och jag är inne på att den här kan köras till ledningen direkt då det finns chans att de andra startsnabba kan släppa. Om han kommer hela vägen till ledningen blir han hästen att slå då han kommer med full form och trivs på barfotabalansen.

8 Kash Keeper är en tuffing som har årsdebuten avklarad och kanske laddas nu när han är nedstruken ett spår och han kan öppna bra bakom bilen. Kanske är det för kort distans för honom men å andra sidan kan han köras riktigt fort hela vägen här så kanske blir tuff att stå mot om han körs offensivt. Örjan är dock försiktig av sig och inte omöjligt att han backar när det är spår långt ut.

12 Ciak Bi är totalt bortglömd nu då han fick sämsta tänkbara läget men segerchanserna ökar rejält med två strykningar i loppet och han ska inte alls räknas bort här. Varit hårt betrodd gång efter annan och då det blivit lite fel för honom på slutet kanske han kan ha tur nu istället. Ska en häst ha tur är det bra att sätta upp bästa kusken med så plus med Magnus A och nu blir det barfota runt om. Magnus A bakom Nurmostränat på Solvalla till 4% är bara märkligt, har så få sett vad han gör i loppen.

Systemförslaget.

  1. 5-6-8.
  2. 5-6-7.
  3. 1-4-5-10.
  4. 5 Smile Silvio
  5. 6-8-10-11.
  6. 2-3-4-5-8.
  7. 1-2.
  8. 1-6-7-8-12.

7200 rader som kostar 1800 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se