Speltips: 16 Miljoner JP på V86-Express 18/5

V86-Omgången.

V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 200 meter nu mera, och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

Video-tips & Andelar.

Vi har börjat göra tidiga inspelade tips på FaceBook och YouTube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB. Vi bygger grunden till systemet där, i skrivna tipsen försöker jag få med lite utrustningsändringar vi kan ha missat i videomaterialet mm. På ATG-Tillsammans har vi andelarna som heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel. Försöker ligga runt tio andelar per system så blir vi för många spelas samma system två gånger, för önskat antal andelar.

Bästa Spiken!

Omgångens mest troliga vinnare är också omgångens största favorit men vi försöker fälla övriga favoriter och på V86 tål man en eller till och med ett par storisar. 4 Bepi Bi 65% är häst som många trott på skulle vara något inför Elitloppet och för er som vill se hur bra häst det är kolla fyraåringseliten förra Elitloppshelgen. Det gick 1.08,8 första varvet när han var ute i tredjespår och tog dödens på Sister Sledge som han tvingade till foto-vinst på 1.09,1. Galoppen sist finns ursäkter för och han trivdes inte med den resvägen i fjol heller, utan sämre insats sist hade han varit över 80% nu.

Gå Kort!

Tänkbart att gå kort i fjärde avdelningen då jag är inne på att favoriten har bra chans om det inte blir startgalopp och då spelar jag även med ett spetsbud till som inte drar så mycket streck. Bakom är det strecklistan i princip i min ranking så trista markeringar vid bredare gardering och bra att ställning till viss del här.

Avdelning 1.

Ranking: A 4. B 10-8. C 2-9-6. D 1-3-7.

Se ”Bästa Spiken!”

Visst var 4 Bepi Bi sämre sist men ursäkter finns med att han inte trivs alls med att stå så länge på box och annat upplägg nu. Det är förmodligen skor på även om man anmält barfota men inga problem, på sämre banor i Italien krävs oftast skor, så det är han van vid. Stor chans att komma till ledningen här, speciellt på Åby med stretchen så ser inte att någon skulle vilja svara om han kommer tidigt. Trolig spets och slut här.

Motbuden är få och ett par från sämre lägen drar streck. 8 Racing Mange 17% fick ju en biljett till Elitloppet för ett par år sedan då han vann i Gävle och lyckades knipa en andraplats i sitt heat. I fjol körde han in drygt 300 tkr trots matchning i en del penningstinna lopp och nu är han ett år till så kanske är lite på retur. Kommer från seger på Kalmar där han fick ledningen ett lopp med tre felfria hästar så ingen värdemätare och läget är iskallt nu. Första motbud är i stället 10 Floris Balwin 7% som också matchats mot eliten delvis men även han börjar bli till åren. Vunnit två raka där han plockade ner Allways On Time lätt från dödens och fint att hålla undan för Ble Du Gers som han bjöd rygg till, och den kunde sätta in slutstöten när det passade honom. Kul kuskplus här.

2 Global Brilliance 2% gör comeback och är startsnabb så här kan det bli rygg på den stora favoriten och open stretch finns ju till slut så skulle favoriten ha en dålig dag kan man skrälla med sådant upplägg även om det ska behövas lopp i kroppen här.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 6. C 9-4-7-3. D 11-1-8-2-10-12.

Stolopp med voltstart och tidigt var 4 Carelya 20% favorit men då tränaren varnar för stor galopprisk från spår fyra och det växlas ner på balans och vagn är det överstreckat. Nu går alla på det snacket och vänder henne ryggen så hon lär sjunka på strecken och är en mycket bra häst för klassen så kommer att vara värd att gardera med.

6 Mirci A´Lir 39% är bollen alla springer på och även om det så klart är bra chans för spets och slut från bästa springspåret med Örjan upp på Normus-tränat så lär det bli överstreckat här nu. Procenten steg kraftigt under tisdag-kvällen och lär öka mer på onsdagen och inte ens givet att man tar ledningen här.

5 Princess Ellen 11% är Crebas-tränat som har stall på frammarsch och hans hästar är ofta undervärderade, så även här. Den här har spetsat förr från spår fem i volten och kan göra det igen. Crebas kör i spets om han kommer dit och barfota runt om har hon 2/6 på och vann första så i år så stort plus på häst i form.

7 Dont Catch Me 11% räknas med viss spetschans om det är Erik som träffar bäst från springspåren men den här nöjer sig nog med rygg på ledaren om man hittar dit och ligger där hon ska på procenten.

9 Uptown Skift 7% är inte sämre än de betrodda här men läget är så klart mer chansartat även om bakspåren ofta har lite mindre betydelse i voltstart än vid bilstart. Man kan ha tur och komma igenom och få bättre position än många räknat med så med tur kan det bli bra resa från smygläge. Bra form här då hon höjt sig på barfotan och sämre placeringen sist beror på chansartat upplägg då man tvingades backa ute i spåren.

3 Global Chit Chat 7% är också ursäktad för sämre placering i förra starten då hon blev störd till galoppen sist och formen är fortsatt lika bra som innan det enligt röster från stallet. Höjningen kom på barfota runt så bra och här kan det bli någon form stängt huvudlag så från bra spår räknas hon då jag inte ser Tyler som kuskminus mot arbetsgivaren.

Avdelning 3.

Ranking: A 12. B 13-11-14. C 6-10-5-2-1-15-7-4. D 3-8-9.

Spårtrappa och de bästa har som oftast kalla spår men då de fyra jag tror mest på alla har risiga spår så hoppas jag helt enkelt en eller ett par av dom har den minsta tur med loppet. Kräver inte alla fyra ska vara på linjen när pengarna fördelas utan det räcker att en av fyra lyckas bra, så stänger nog på fyra streck. Garderar man vidare är det inte fel att ta alla här för ingen är chanslös och det är många o-streckade i loppet, flera som har betydligt högre segerchans än under 1% som många är streckade till här.

11 King Knas 22% var loppets tidiga favorit som många sågar lite gran så han lär sjunka på strecken ytterligare. Formstall och bättre läge än ett par av dom andra betrodda så ska absolut ha bra chans. 7 ggr bland de två främsta varav 3 segrar på karriärens 10 starter är bra facit och måste vara tidig.

14 Bowler Day 33% är favorit nu i stället och den här verkar många gå på så det lär bli för mycket streck på den här. Ute i tufft lopp sist och ner i rätt klass den här gången men start i tredje ledet och tränarkörd så det kan bli trafikproblem och det är favorit i fara. Han har ett par galopper i raden från positioner i andra utvändigt så inte givet att han trivs i ryggar och här är ju inte mycket till val, det blir ryggar på ett eller annat sätt en bit.

12 Bird Lane 22% är min förstahäst trots att det är ett sto i öppen klass men det här rör sig om en märr med alldeles för lite pengar på kontot i förhållande till kapacitet. Bland annat varit spelad till 1,85 i hårt V75-lopp där hon galopperade, enklare mot nu. Här låter det som det ska bli riktigt offensivt upplägg så att det är spår en bit bryr sig inte Bergh om när han ska köra framåt är det bättre det är färre i vägen där ute.

13 J.S.Peaky Blinders 2% är väldigt intressanta ändringar på den här gången med första gången bike och lättas fram med fortsatt barfota bak. Norskt huvudlag svarade han bra på i fjol och gått med öppet båda starterna i år så lär ge extra växel. Stor skillnad på körsven nu med så från läge där han bara kan kör rakt fram så är det intressant som o-spelad.

6 Listas Die Hard 3% kan komma till ledningen trots spår en bit ut och duger nog bra i klassen. Testas med ny kusk nu.

10 Al Pacino 6% har tre lopp i kroppen och vann från dödens näst sist på Axevalla så visat moral. Dock alla sina segrar på kort distans men tänkbar att ta med som skrällbud.

1 Exclusive J.M. 6% får lite streck och har sina anhängare och kan komma att stiga lite i procenten men jag är tveksam, det finns många som vill ner till sargen här. Flera är startsnabba av framspårshästarna så det kan bli både tredje och fjärde invändigt när alla löst av varandra där framme.

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 7. C 10-9-6-12. D 1-8-3-2-11.

Låg klass på stolopp för fyraåringar och lite skiktat där tre hästar drar streck men kanske fem-sex hästar sticker ut lite i segerchans, resten borde få svårt. Tänkbart att låsa på två eller tre hästar men orutinerade hästar så här hinner man ju se värmningar innan inlämning av V86 så kanske någon till åker med om det är rejäla plusintryck och bra snack om någon. Tänkbart också att chansa att gå på spik på favoriten om den inte stiger allt för mycket i procenten.

5 Raya Maya 23% har gått förbi ett par hästar på procenten på intressanta ändringar och kommer kanske stiga ytterligare nu när ett av motbuden i spetsstriden ströks. Här är det rejält kuskplus och första gången barfota runt om. Spetschansen är hög och därmed också segerchansen men det kan bli för lätt i balansen och inte alls omöjligt att det blir galopp.

10 Global C.Lucky 20% var loppets tidiga favorit på kanske högst visad kapacitet men här ligger man lågt i årsdebuten så var klart överstreckad på tidiga systemen. Nu lär hon sjunka en bit till då stiger spelvärdet för hon har segerchans trots årsdebut och tränarkört.

7 Make It A Star 7% är mycket gynnad av en strykning och skulle favoriten komma bort med galopp eller inte vara helt körbar från start så är det här den som kan spetsa och leda loppet runt om. Galopp i debuten för Svedberg och intressant kuskbyte på startsnabb häst som med lopp i kroppen nu, även om det inte blev mycket till lopp så är hon säkert bättre nu.

9 Sebbe ForEver 19% kör Örjan åt Nurmos och här slår man på framskor, förmodligen för man hoppas på stabilare trav så mindre galopprisk. En start sedan september och i den blev det tidig galopp inte så betrodd då och det tyder väl på att man tror det ska behövas lopp i kroppen, så det gäller väl igen. Överstreckad nu men fint smygläge och sjunker hon på strecken en bit kan det vara ide att streck men rankar ner lite på dåligt spelvärde som i princip delad favorit.

6 Cersei Karma 6% och 12 Timotejs Karamell 6% är de andra två som har viss segerchans men kanske ungefär där dom är i procenten. Den förstnämnda har inte vunnit lopp ännu men är nedstruken till perfekta spår fem bakom bilen och hon är startsnabb så kan få bra position. Den senare kommer med form men gjorde bort sig med galopp sist i tufft lopp, fortsatt ganska tufft motstånd nu och fel läge. Gör säkert ett bra lopp men från spår 12 är det för chansartat.

Avdelning 5.

Ranking: A 1. B 11. C 9-3-7-4. D 5-2-10-8-6-12.

Bra lopp för klassen på Åby och här har favoriten 11 Indigo 40% får chansartat läge med bra hästar från bättre lägen så favorit i fara även om han så klart är väldigt bra själv med. K400-lopp med ovan kusk på favoriten för det svenska körsättet så här får man nog ingenting gratis och favoriten måste vara riktigt bra för att vinna loppet. Är inne på att strecka tre eller fyra hästar totalt, den som mer eller mindre vill helgardera loppet streckar alla sex hästar jag nämner i texten nedan.

1 Dali Pagadi 15% kan få loppet härifrån och är mer startsnabb än han visat på slutet så läge att öppna hyggligt nu för att vara säker på rygg ledaren. Anmält barfota runt om men kan bli framskor på som sist och fortsatt bike är bra. Man hade rycktussar på sist men det behövde inte ens ryckas men kan vara bra extraväxel om man ska vinna med sen lucka.

3 Behind Bars 18% är bra för klassen med och startar fort så är väl knapp spetsfavorit om Gustav inte vill köra i ledningen med Dali Pagadi. Vunnit 10 av 20 starter och kommer nog göra ett bra lopp med två lopp i kroppen men oklart hur det är med formen här, så inte givet att man vill ha den ryggen ens.

9 Hanibal Face 7% brukar vara hårt betrodd och nu bortglömd på en missvisande resultatrad och åtta senaste starterna är i lopp men 100 tkr till vinnaren eller mer. Kan han hålla ryggen på Dali Pagadi och den väljer att köra i spets så kan det bli rygg på ledaren för den här. Ett lopp i kroppen efter vinterträning och varit struken sedan dess men var för sårskada och man anmälde direkt igen så förmodligen inte stått över mer än något enstaka jobb. Högt spelvärde den här gången.

4 Ninja Zon 4% är sto i öppen klass men vann V75 i öppen klass på nyårsafton som treåring mot äldre hingstar och valacker till nästan 40 ggr. Två lopp i kroppen i vanlig vagn efter kortare vinterträning så klart plus att biken åker på nu. Startsnabb och vill väl ha rygg ledaren här och hittar man dit kan hon skrälla igen.

7 L.L.Royal 13% gör andra starten för Bergh och står bra inne på pengarna men spår lite väl långt ut bakom vingen och växlas ner lite i balansen. Skulle någon invändig bli struken gillar jag läget bättre och kanske streckar men i nuläget är 13% för mycket.

Avdelning 6.

Ranking: A 5. B 3-6-1. C 4-8-9. D 7-2.

Litet startfält I lopp I hög klass men inte lättlöst för att det är få hästar med, snarare så att fler får chansen här för att det är få hästar med och kan spricka upp.

6 Van Gogh Z.S. 50% är för stor favorit och lär väl sjunka lite men kommer vara överstreckad även till 40% som han kanske landar på. Inte givet att han får ta över ledningen om Goop med spetsbud invändigt läser på om favoritens svagare facit på lång distans som storfavorit. Inte jättemånga lopp men svikit ett par gånger spelad till 1,41 ggr båda starterna där han slutade femma och trea felfri. En seger på 2640 men det var tidigt i karriären med 30 tkr i förstapris spelad till 1,5 så det finns väl anledning till att man anmält till bara tre längre lopp på 46 starter. Favorit i fara men kan så klart vinna om han blir framvinkad till spets och får fuska undan mellanvarvet men till hög procent och nästa lopp i sikte är han given att gardera.

1 Eddy West 26% är väldigt speedig men nu åker skor på och man kanske bäddar in honom till finalen på Elitloppshelgen och kör till slut om luckan kommer. Tror inte man svarar spets till varje pris här då det är lång distans men i litet fält kan det absolut bli luckor till slut och då speedar han ner vem som helst här så vågar inte plocka bort honom.

3 Rotate 9% är startsnabb och laddas inte Eddy Wesy tar den här spets och kommer inte favoriten direkt kanske man kör i spets med denna. Ett par tuffa lopp på Vincennes i vintras och vi ska komma ihåg att han slog Hail Mary regelrätt i Lyon Grand Prix förra våren vid samma årstid. Plus för distansen jämfört med favoriten.

5 Algot Zonett 11% är intressant till väldigt låg procent och var mer spelad än favoriten då dom möttes 2/4 vilket var årsdebut för den här och han behövde loppet i kroppen. Långresa sen och en andraplats i stayerloppet på Seinäjoki sist så ett lopp till i kroppen sedan han mötte favorit och nu tror jag han kan plocka ner honom från dödens då distansen talar till Algots fördel. Min förstahäst då det finns mer frågetecken hos konkurrenterna.

4 M.T.Perette 0,8% är tänkbara jätteskrällen från fint läge men vann inte på hela fyraåringssäsongen. Hon matchades då mot kultoppar mest hela tiden men har väl fått hårdhet av det och går oftast ända in i mål. Två lopp i kroppen från mer opassande lägen och här hamnar hon bra på det, får svårt men för er som letar rejäla jackpotskrällar är hon kanske aktuell.

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 1-4-5. C 10-8-9-2-3-7. D 12-11.

Kortlopp på Åby och rusar tänkbara spetsbudet på i ledningen som sist lär flera vara intresserade av rygg på ledaren. 1 Santos As 4% är den jag syftar på som tänt till rejält på miljöombyte och annan träning för Preben Sövik. Brfota var bra grejer med sist då han aldrig var hotad i enkel seger på 11-tid spelad till 76 ggr pengarna. Kan göra samma sak igen och med rekordsänkningen i kroppen kan han säkert sänka ytterligare. Given vid gardering.

5 King Kong 49% möter tuffare nu än sist och det är inte alls givet att han får spets då Santos As nog inte kan släppa till någon. Dessutom kanske även någon annan är snabbare än honom ut med och även om det är en fin häst som visade bra skalle sist så kan det bli fel för honom här. Spelvärdet är uselt som stor favorit och han är bara en av många vid gardering.

6 Lancaster 16% ska väl komma till ledningen för att vara som bäst men tänker att han har ju vunnit från dödens med och det brukar ju vara ledigt. Här åker helstängt på till skillnad mot sist för att få upp startsnabbheten och ett lopp i kroppen. Var inte helt körbar utan käk-remmen sist och det ändrar man säkert med nu. Anmäld med skor men ska bli barfota bak som man tycket var bra för honom sist. Min förstahäst då jag inte tror han är beroende av spets.

4 Benny Trio 3% är märkligt lågt på en av Zukanovics Trio-importer och vi har sett ett par andra från den uppfödningen imponera i första starterna för Admir så räkna med att den här bra med. Han rapporteras ha tränat starkt inför regidebuten och samma upplägg i träningen som för Beatrice Trio som vann sin första start här. Barfota runt om direkt och fint utgångsläge gör honom tidig vid gardering till högt spelvärde.

10 Bye Bye Again 2% är väldigt lågt spelad och här pratar Riordan om att han är imponerad i träningen av henne så som o-streckad måste hon nämnas. Här plockar man av, öppet huvudlag, alla skor ryker och biken åker på direkt så kan bli rejäla effekter här då skor oftast krävs nere i Italien. Alltid med där framme i sina felfria lopp så här kan det smälla rejält till under två procent.

8 Ready To Go 13% är startsnabb men för problematiskt läge nu och bara intressant om det stryks lite invändigt. Då skulle chanserna stiga mycket och här växlas det ner med skor på mot tidigare två starter så till över 13 procent betalar jag inte för honom även om han var bra på V75 som två sist.

Avdelning 8.

Ranking: A 2. B 9-5. C 4-10-3-1-6-7. D 8.

Här kommer min kompletterande spik och det är inte favoriten 5 Habrik Am 33% som lockar mitt intresse då han inte är så startsnabb men dessutom inte givet att han skulle bli släppt till ledningen även om Örjan kommer i väg bra och kör offensivt tidigt. 4 Mission Beach 4% är inte så hårt streckad och visst kanske man kan tänka sig att släppa till favoriten. Är dock inte alls säker på det nu när det blir första gången i bike så kan man vilja testa henne i spets över den korta distansen.

1 Master Of Zon 20% försöker man kanske svara ledningen med men ska inte gå från innerspåret och den här blir nog över. Visst kan man vinna från rygg på ledaren men till över 20% vill man väl inte chansa på en från rygg ledaren eller tredje invändigt. Överspelad.

2 Hefner Am 20% lär väl stiga några procent men under 30% är det fortfarande klart bra värde i den här som spik. Han gick väldigt bra efter ganska tungt lopp sist då det tog nästan 700 meter att nå dödens med hela första svängen ute i spåren. Är heller inte imponerad av uttrycket att han blev frälst i dödens då det är näst bäst positionen generellt sett i travlopp. Han fick ett par hästar framför sig så fick gå en sväng till i tredjespår till slut och var bara knappt slagen av loppets favorit som fått bestämma i ledningen. Slog bland andra den klara favoriten här Habrik Am regelrätt trots betydligt tuffare lopp. Nu är det bra läge och kanske kan han få bara en sväng i tredjespår men jag tro han kan vinna på många olika sätt där dödens på Mission Beach efter en bit kanske skulle vara det bästa. Här kan det bli bike för första gången med framspår (provat en gång från bakspår tidigare i karriären, med galopp). Barfotan var bra effekt sist så kombinationen nu med någon form av stängt huvudlag kan bli hur bra som helst och jag tar ställning då han inte ens är favorit.

3 Piccadilly 14% står för snabba speeder i loppet ofta men verkar gärna vilja bli tvåa i loppen nu när han kommit upp lite i klass så frågetecken för moralen här. Står bra inne på pengarna och gör säkert ett bra lopp igen då det åter kan bli offensivt upplägg.

Bra hästar i loppet över lag och streckar man många så är 9 Sourire Frö 3% intressant trots bakspår med tre lopp i kroppen och barfota runt om. Matchats mot kulltoppar som treåring och har inte mindre än 14 starter i rad i lopp med 100 tkr eller mer i förstapris.

10 Mojo Express 2% är stallkamrat till favoriten och har nog inte så värst mycket sämre kapacitet som strecken antyder. Här blir det barfota och fortsatt täta starter så tänkbar skräll även om han inte vinner så ofta men alltid intressant med Magnus A upp på kapabel häst.

Grund-systemet.

Avd.1: 4 Bepi Bi

Avd.2: 3-4-5-6-7-9.

Avd.3: 11-12-13-14.

Avd.4: 5-7.

Avd.5: 1-3-9-11.

Avd.6: 1-3-5-6.

Avd.7: 1-6.

Avd.8: 2 Hefner Am

1536 rader som kostar 384 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se