Speltips: 16 Miljoner i V86-Jackpot på Åby och Solvalla 12/4, 20:30.

Åby Stora PRis 2019

Jackpotomgången på V86-Express.

16 Miljoner i jackpot på V86-Express efter att sexorna frös inne förra veckan. Spelstopp 20:30 och omgången avgörs den här onsdagen på banorna Åby och Solvalla. Solvalla är mer genomsnittlig bana på det mesta medan Åby är lite annorlunda. Åby har lite kortare upplopp som vägs upp bra av att man har dubbla extraspår invändigt på upploppet, open stretch. Vinnare från spets ligger på ungefär medel på båda banorna oavsett distans och anledningen till att det blir så på Åby är väl att det enklare släpps till ledningen här än på andra banor. Att favoriter mer sällan får svar i spetsstriden på Åby väger väl upp att fler får chansen och spets är bästa positionen även här. Det som sticker ut i statistiken på Åby är att fler lopp vinns från bricka 6 bakom bilen än på andra banor, då kuskarna oftare kör framåt från det spåret på just den här banan då fler invändigt vill ner på innerspåret. Det är faktiskt tredje bästa spåret att starta med bilstart på Åby, precis efter 4 och 5 som är bäst här, liksom på i princip alla andra banor.

Omgången ser rolig ut och det finns potential för hög utdelning då propositionerna ofta är bra på Åby och det är ju som sagt kryddat med en jackpot den här veckan.

Andelar & vinster.

Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

I lördags var vi 9 andelar per system och vi var väldigt nära miljonvinster men fick nöja oss med ett par sexor och ca 70.000 sek in per system, så varje andel á 200:- gav 7.767:- tillbaka. Riktigt fina tips till den omgången i inspelat material där min kollega Jens Lönnaeus var riktigt rätt på det i nästan alla loppen och jag lyckades bygga klart systemet till att vara väldigt nära storvinst. Och fint systemförslag i skrivet material till omgången som var värt ett bättre öde. Tipsformen är färsk och vi hoppas det håller i sig.

Bästa Spiken!

Spikar i andra avdelningen där en obesegrad häst från Mattias Djuses stall kommer ut och Magnus A kör så även om det är ett trixigt innerspår bakom bilen så litar jag på att Magnus löser det. Loppet är skiktat och fem-sex hästar sticker ut ganska rejält här så man hamnar på fem streck om man garderar och jag tycker det är bra att ta ställning i lopp där många markerar kanske tre, fyra, fem mest streckade. 1 Winterburn blir inte för stor favorit och visst går han upp i klass för varje seger men han har löst krångliga lägen och även om han inte skulle hålla spets tror jag Magnus verkligen försöker att inte sitta fast då han har häst med lång segersvit.

Gå Kort!

Redan i första avdelningen vill jag spara på strecken och många spikar men jag dubblar systemet med en bra häst som man väntar lite på att det ska lossna för. Obesegrad storfavorit i loppet som blir spelad till över 70% så man får bra utgångsvärde om man skulle lyckas fälla favoriten med ett motbud här. Jag spelar med lås med en stark häst som tål att gå i spåren då jag tror att ett par kan köra lite för fort från start för att få rygg på favoriten här. Vilka hästarna är ser ni vid avdelning ett.

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 5-11-2-4. C 7-10-9-1-6. D 12-8.

Se ”Gå Kort!”

Obesegrade 3 Riverdale Z. har så klart toppchans att förlänga sin segerrad i ganska enkelt stolopp här men jag litar inte fullt ut på Lugauers hästar när det är resa och han blir stor favorit på större streckspelen. Han kör ofta utan att hjälpa hästarna att hålla travet och agerar själv ganska nervöst i loppen så det blir galopper lite för ofta för att man ska vilja spika någon till över 70% som han kör. Väldigt hög segerchans men jag väljer ändå att dubbla systemet då man kan få bra effekt på systemet om man fäller den här med bara ett motbud.

Både 4 Lilo Love och 2 Carna Solero kan båda öppna bra och slåss kanske lite om vem som ska sitta i ledningen för att släppa till favoriten och få loppet i draget bakom henne. Bra chans på båda till låg procent, speciellt om favoriten kommer bort men jag är inne på att det kanske blir körning mellan dom och inte givet att man står hela vägen hem då.

5 Backdraft är den jag tycker är mest intressant bakom och hon har körts av Jepson tre gånger i formraden men från usla lägen med 8-8-9 så framspår är bra även om hon inte öppnar så bra. När Jepson körde henne från bricka tre hittade de tredje utvändigt och lyfte ut till attack rena varvet hem och var bara bäst, totalt okört. Man har inte fått nära av kapaciteten men startar på och nu såg det ut att vara bra form-intryck sist och då hon brukar köras av Ecce är det stort kuskplus då Jepson kör så jag tror på toppchans här.

11 Hawai Song är tidig vid bredare gardering som totalt bortglömd och den här har inlett karriären nere i Frankrike i somras och kommer med tre lopp i kroppen hit där hon varit klart fin.Rejäl och går hela vägen in.

Avdelning 2.

Ranking: A 1. B 4-5. C 10-6-9. D 11-3-8-7-2.

Se ”Bästa Spiken”

Jag har spikat 1 Winterburn som inte speciellt hårt spelad favorit och det verkar som att inte kollektivet fastnar hårt för honom trots att han inte förlorar några lopp och jag fortsätter att spika.

Jag ser att 4 Cash Winner och 6 Blue Boy Face är bra hästar för klassen med och från bra lägen har de fina segerchanser så klart men då jag hamnar i ranking som ser ut som strecklistan är till en början så är det bra att ta ställning för spik. Den som gardar streckar så klart båda tidigt. Cash Winner gick bra i comebacken sist och vann på fin tid men nu är det långresa för en häst som verkar ha nerverna på utsidan och galopprisken är mycket stor trots bra spår men det kan bli hetsigt bakom bilen inne bland alla hästar här. Blue Boy Face gör comeback efter flera månaders tävlings frånvaro så tveksamt med formen även om det mesta går framåt från det här formstallet. Nu är det spår kanske en bit långt ut och kraftigt kuskminus samtidigt som man sparar skorna på så kanske blir passivt upplägg.

5 Byron Face har startat på en del och kommer med form så intressant med skoryck på startsnabb häst från absolut toppspår så måste streckas om man garderar loppet. Även stallkamraten 10 Star Muscle kommer med form och får Örjan upp. Fick sparat i finalen med bike på och barfota runt om första gången med båda maxningarna då och samma igen så skulle jag gardera loppet är det fem streck som gäller, resten borde få svårt att räcka då det handlar om fem fina hästar för klassen. Wäjerstens duo är dom som är mest streckvärda här och kanske kan rankas upp lite på högt spelvärde.

Avdelning 3.

Ranking: A 9. B 11-1. C 10-15-12-6-4. D 7-14-5-2-3-13.

11 Tearsinheaven kommer från bra lopp på V75 så går ner i klass och har ett bra tredjespår på tilläggsfållan och ska räknas med riktigt bra chans. Stallet har bra form men just denhär var struken i februari och då inte startat sedan i januari så det är frågetecken för formen och gardering på sin plats. Men det ser ut att vara ett ganska tunnt lopp så jag försöker komma undan med få streck.

9 Game on Butcher är obesegrad på svenska banor vid fyra försök och har vunnit 8/19 totalt så riktig vinnarhäst som nu bytt regi och gör andra starten för Flemming Jensen. Har gått mest med skor och nu blir det barfota runt om så mycket intressant med ett lopp i kroppen och skoryck.

1 Milles Tobin har bästa läget där framme och med en hel del hästar på startfållan kan det vara många i vägen för tillägs-hästarna och den här kan få fuska undan lite av loppet i ledningen här. En galopp annars 1-1-2-2 i sina felfria starter och nu lättas han med barfota bak så från bästa läget där framme måste han kunna leda loppet länge.

10 Global Duty kan öppna fort och har ett klart okej spår på tillägget här så ska räknas vid bredare gardering då han gått bra i vinter.

12 Jimbaran Zon har lite lurigt spår i volten så vingelrisk men hästen är bra för klassen så tänkbar vid många streck. 15 Heart of Courage ryckte man skorna på sist och han svarade helt okej på det och gick väl i mål med lite sparat. Nu är det kuskplus i Jepson upp på Åby från ett springspår så den här kan vara långt fram på kör och har han lite tur att komma ner i banan är det en tänkbar skräll.

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 9-5-3. C 8-6-7-2. D 1.

Fyraåringslopp där 4 Jikken blir ganska stor favorit före 3 Destino D.J. och det är Solvallas stor-tränares respektive vapen i loppet från bra lägen då det är spårtrappa. Kanske kan Nurmos Destino sitta i ledningen men inte alls givet då 5 Joe Dalton kan öppna väldigt fort om man trycker av honom. Han spetsade lätt mot Bedazzled Sox i maj i fjol och häll undan för den och 8 Coquaholy så med Magnus A upp bakom Joe Dalton kan det vara spetsläge från toppspår nu. Givet att Redéns Jikken ska vara favorit från fint spår men han har inte startat sedan november och även om hästen säkert är bra direkt så är inte alltid Örjan lika påställd till mindre loppen.

Riktigt bra startfält trots att det är få hästar och även 2 Pure Muscle kan väl kanske svara ut Destino sida vid sida och kanske vill man försöka köra i spets med den nu när det blir barfota runt om. Pure Muscles verkar väl vara lite enklare än dom bästa här och får nog ses som övertsreckad här men kan så klart vinna från spets eller från rygg på ledaren.

9 Thereisnolimit har över en miljon tjänat och ensam på bakspår men i litet fält behöver ju lägena inte spela så stor roll och den här kommer med två lopp i kroppen. Stod illa till sist och fick gå trött men tar man ett sådant lopp på rätt sätt kan det vara framåt nu så mycket intressant till låg procent.

8 Coquaholy måste väl ha bäst chans av Roger Walmanns trio trots spåret. Han har mest pengar i loppet och fältet är litet så spåret kanske inte spelar så stor roll för honom. 6 Every Day Elegant fått bli valack under uppehållet och har två lopp i kroppen nu så går nog framåt med loppen och ska vara bättre än raden ger sken av så tänkbar skräll. 7 Eireann är ett tufft sto som kanske möter lite väl hårt motstånd i öppen klass nu och spår långt ute sänker chanserna.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 5-14. C 2-11-12-13-9-6-1. D 10-3-7-8-15.

4 Rendez Vous är delad favorit med 5 Franklin Zet och båda är bra för det här loppet där den förstnämnda startar 20 meter före och är klart bästa hästen på startfållan så utan hästar utanför kanske inte spår fyra i volten är lika illa som det kunde varit. Kanske kan den köras till ledningen tidigt och blir hästen för övriga att slå. Den senare är intressant då det blir skoryck första gången på ett tag och den här har visat form på slutet med skor så höjning nu vore bra. Två lopp i kroppen och han står perfekt inne på pengarna och ska ha absolut toppchans.

Loppet är skiktat och jag tror inte att man behöver så många här. 14 Exclusive J.M. startar med bakspår på tillägget så det är klart chansartat läge men man är inställd på att sikta på V75 med den här och vill ha startpoäng så det borde inte bli alltför passivt upplägg. Ofta amatör-körd och får stort kuskplus i första gången Jepson upp så mycket intressant då man räknar med felfritt nu. Man hade lättat sist och återgår till ordinarie balans så man får en mer travsäker häst här.

11 Le Piment drar mycket streck men yttersta springspåret på tillägg och det är vingelrisk där ute så jag tycker att han är streckad i överkant även om det är en bra häst för klassen.

Avdelning 6.

Ranking: A 11. B 13-5. C 9-4-10-8-3-7. D 6-2-1-12.

Spårtrappa där jag ser favoritduon som kraftigt övertsreckade i 4 Rosemary Tile och 5 Brilliantsky där den förstnämnda är ett sto i tuff öppen klass och måste få svårt då hon vann ett betydligt enklare stolopp sist och övriga segrar tagna mot kullkamrater i lägre klass än nu, som treåring så kanske lite smickrande resultatrad. Den senare vann 150 tkr sist så snabba pengar även om han var bra så är det rejält upp i klass nu men så bra han var så är det svårt att inte ha med honom igen. Bäst där framme och kan ju spetsa och i kraft av sitt favoritskap kanske han får sitta ifred och då kan han absolut rinna undan.

11 Noxx Vrijthout kommer från favoritskapet i en tuffare Klass1 på V75 då vi var frågande till om han skulle räcka den gången och fick rätt. Nu har han lopp i kroppen på svensk mark och ner i rätt klass då han står bra till trappan här och han måste ha absolut toppchans den här starten.

13 Izor Sisu mötte ett tuffare motstånd sist och står bra till i den här spårtrappan då han efter ett par strykningar i loppet har färre konkurrenter här. Kontio har kört två gånger och då har det gått bra med seger och tredje plats som resultat så de trivs bra tillsammans. Nu är det bike på och ett lopp i kroppen så måste räknas riktigt tidigt som oerhört spelvärd till låg procent.

9 M.T.Rick Nash blir totalt ospelad då han inte har segrar i formraden så när han gör comeback är det många som står över honom. Tre av loppen i formraden är med skor och det är nog ett stort plus med skoryck direkt i årsdebuten och den här vann 4/17 i fjol med flera framskjutna placeringar så han ska ha klart bättre segerchans än under 1% som kollektivet tycks tro.

10 Global Billboard vann direkt i comebacken trots skor på och lång tävlingsfrånvaro så borde vara bättre nu när dessutom alla skorna åker av så ska vara en hygglig skrällchans även om han möter håradare än han är van vid.

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 7. C 4-2-1-11-8-10. D 5-9-3-12.

Här är det delat favoritskap mellan 6 Kövras Joker och 7 Thewinnertakeitall där den förstnämnda har perfekt spår på Åby att kunna spetsa från och han mötte stenhårt Klass1-gäng sist så ner i klass nu. Två riktigt bra hästar före honom i mål för klassen den starten men han var själv före några bra också som trea men nu är det upplagt för att gå i spets och skulle det bara bli rygg på ledaren lär han kunna slå det fältet från stretchen med. Det som gör att jag rankar Kövras först är att han sjunker kraftigt på procenten mot den som blir klar favorit här och jag tycker inte att det ska skilja jättemycket på de två.

7 Thewinnertakeitall gjorde en riktigt bra debut för sin nya tränare och kommer från cannada så borde gå framåt med första starten avklarad på skandinavisk bana. Han kunde öppna riktigt fort bakom bilen och spetsade enkelt från innerspåret och ska kunna öppna bra här utifrån med så blir inte överraskad om han till och med spetsar här. Kan han krypa ner i rygg på ledaren så kan han med vinna då han sköt till riktigt bra efter att ha släppt ifrån sig ledningen sist. Vann med sparat då och fin fart i benen så måste tas på allvar. Han är mångas drag i loppet så därav rankar jag honom tvåa då han stiger kraftigt i procenten på slutet.

4 Federer kan få loppet bakom favoritduon men körsvennen vill köra i spets så därför jag nämner tänkbara scenarion där favoriterna kan få nöja sig med rygg på ledaren. Jag ser dock Federer som en något enklare häst än de två bästa och han vann bara 1/7 i fjol med 157 tkr insprunget totalt på det året. Kommer dock med full form hit och från spets kan ddet gå men störst chans från rygg på ledaren.

1 Rampant och 11 Copen Chuck S.M är helt okej hästar för klassen men båda blev bortlottade här då den första lär bli över rejält från start med minst fyra startsnabba utifrån. Den senare är med startsnabb och har ryggar man kan öppna bra i kanske men det är oerhört chansartat med bakspår med flera bra där framme. 2 Special Topsecret är väldigt startsnabb med men här släpper man väl och det kanske blir tredje invändigt så viss skrällchans kanske finns.

Avdelning 8.

Ranking: A 2. B 1-5-8-7. C 10-11-6-4-3. D 9-12.

Voltstart och även om favoriten har bästa spåret i 1 Run N’Cola så är det inte alls givet att han kan försvara sitt innerspår här och det är väl favorit i fara även om han är bra för klassen och startar med ganska hög segerchans här. Inte startat sedan i september, är inte toppad direkt så kanske får tufft.

2 Kron Vici Star kan öppna bättre och spår två i volten är bättre än många tycks tro, då det blivit en myt att spår två i volt är dåligt, men man behöver tillägga att spår två kan vara dåligt om man har en stor häst som är svår att volta med. När man har en stor häst som dessutom inte trivs i voltstart så är alla spår svåra. Den här kom iväg iväg bra från spår fem i volten näst sist och kunde köras till spets efter en bit och nu är det bättre spår så spetsbud här och blir då hästen att slå i ledningen. Stallet har bra form och vi brukar belysa stallets förmåga att få bra resultat med sig då man skickar en eller få hästar till Solvalla på onsdagar.

7 Bad Manner får Goop upp och han kan nog få iväg den här vettigt från springspår då formen är absolut på topp här. Han har haft tilläggslopp när han gått i volt på slutet och en start är i monté men har fungerat bra i volt så räknar med att det ska vara ett bra spår för honom. Nämnde honom i tipsen till Momarken som skrällbud och han gick väldigt bra så många fick upp ögonen för honom då så när han gick bra sedan i finalen är det väl ännu fler som har honom som “flagghäst” så vi får inte lika bra procent den här gången men han är ett givet segerbud här.

5 Prometheus har gått två gånger barfota runt om i karriären och vunnit båda så mycket intressant när det lyser rött på alla hovarna den här gången. Han galopperade i sin första start men sedan inte eg galopp på 31 starter med många voltstartslopp och bilstart både här och i tyskland så verkar komplicerad och spår fem borde fungera. Bra avsluning med sparat i mål sist så lär vara i full form.

8 King Kennedy har rygg på favoriten och skulle Magnus A bakom favoriten få upp farten och försvara innerspåret så får den här kanske rygg på ledaren. Oavsett ett bra smygläge för riktigt bra häst för klassen och han går ner rejält i klass mot senast då han var fyra i Breeders’ Crown-final och starten före vann han sin semifinal dit för kulltopparna Following och Ante La Roque. Det var barfota bak och bike på i sista två starterna men det här motståndet borde han kunna slå med vanlig vagn och skor trots årsdebut så kommer han bara ut är det en bra chans till blygsamma 6%.

10 Babsans Bankir vann V75 i stark stil på nyårsafton och sedan blev det glesare mellan starterna med bland annat galopp i STL-finalen. Nu är det åter tätare starter som vid segrarna i vintras och det är aviserat barfota runt om som han varit bra på så stort plus hit.

11 Behind Lord är en härdad V75-häst som gick upp snabbt i klass i somras och mötte hårt motstånd. Nu kommer han med två lopp i kroppen efter vinterträningen och många i stallet har varit bra på slutet så han är säkert i fin form med. Jag tror att han duger här och runt en halv procent är för lågt om det finns ringrost hos ett par av konkurrenterna och den här å andra sidan har lite tur så kan det vara en jackpot-skräll man vill ha i sista avdelningen.

Stora systemet.

 1. 3-5.
 2. 1 Winterburn
 3. 1-9-11.
 4. 3-4-5-8-9.
 5. 4-5-14.
 6. 5-9-11-13.
 7. 6-7.
 8. 1-2-5-7-8-10-11.

5040 rader som kostar 1260 kronor.

Lilla systemet.

 1. 3-5.
 2. 1 Winterburn
 3. 1-9-11.
 4. 4-5-8-9.
 5. 4-5-14.
 6. 5-11-13.
 7. 6 Kövras Joker
 8. 3 Kron Vici Star

216 rader som kostar 54 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se