Speltips: 15 Miljoner JP på V86 Tingsryd 8/6

V86-Omgången.

Jackpot även den här veckan på V86 då sexor frös inne sist och 15 miljoner beräknat i utdelning till en eventuell ensam vinnare. Sommartider på spelformen från och med förra veckan gäller fortsatt med 19:20 som spelstopp.

V86-omgången går på Tingsryds travbana som är speciell då den är betydligt längre än övriga svenska banor med ett varv som mäter en hel mile. 1609 meter ger mindre snäva svängar och inte lika hård dosering krävs här. Banbredden är väl tilltagen upploppslängd långt över medel med sina 285 meter! (Tidigare bara 218 meter med förlängdes rejält förra året.)

Video-tips & Andelar.

Vi har börjat göra tidiga inspelade tips på FaceBook och YouTube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB. Vi bygger grunden till systemet där, i skrivna tipsen försöker jag få med lite utrustningsändringar vi kan ha missat eller om något senare information tillkommit sedan videomaterialet spelades in mm. På ATG-Tillsammans har vi andelarna som heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel. Försöker ligga runt tio andelar per system så blir vi för många spelas samma system två gånger, för önskat antal andelar.

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen väljer att gå på följehästen vi nämnt i tipsen gång efter annan, ständigt underskattade 7 Galantis 18% som ska passa perfekt på den här banan över lång distans. Litet fält och han kan sitta lite vart som helst och spurta ner det här fältet som inte skrämmer alls om man jämför vad han brukar matchas mot. Kommer från en Silverfinal på Solvalla där han blev fast med sparat och hans hårdhet måste bara bita bra här. Bra spelvärde nu och vi tar ställning när han åter är underspelad.

Gå Kort!

Har inget klockrent ”kort-lopp” där man verkligen kan låsa på ett par hästar och känna att man har bra chans, det är väldigt många lopp som har lite mer ”en eller alla”- karaktär. Tänkbart att försöka stänga på få hästar i fjärde avdelningen två, tre eller som i stora förslaget fyra hästar, men som sagt på ett mindre system kanske man kan stänga på två och chansa bort favoriten helt, se rankingen där. Även i första kanske man kan chansa och gå mot favoriten helt med streck för 5 Velten Isabel i spets och två bra hästar från bricka 11 och 12 och därmed stänga loppet på tre streck.

Avdelning 1.

Ranking: A 5. B 11-12-3. C 9-8-1-6-4-2. D 10.

En överstreckad favorit i 3 Beatrice Trio 53% inleder omgången i betydligt mer öppet stolopp än vad kollektivet tycks tro. Visst har hon varit bra men smickrande rad och ganska fina ston mot då det är ett försök till Diamantstoet, så V75-klass mot den här gången.

5 Velten Isabel 8% blir förstahästen då hon borde kunna komma till ledningen här, henne har jag rankat först tidigare i tipsen och spelat vinnare på till över 7 ggr och hon ger nog ännu bättre på vinnaroddset den här gången. Hon har en del andraplatser i historiken så en tänkbar utgång på tvilling då hon bör hitta ner till plankan och kanske körs i spets där hon trivs. Litar inte alls helt på henne utan garderar vidare.

11 Ivanka Boko 12% har vunnit 5/9 starter och vann direkt i comebacken efter tio månaders frånvaro och är säkert bättre med den starten i benen. Nu börjar Nurmos plocka ut allt mer häst och jag räknar med att det är väl förberett.

12 Palmyra 10% vann enkelt i debuten för Lövgren och nu blir det barfota runt om. Säkert framåt med loppet i kroppen, så räknas trots chansartat läge.

9 Rose Hill 3% har en hel del galopper och kanske kan trivas på den här banan då galopperna kommit i svängarna på mer doserade tusenmetersbanor.

8 Valeraine 06% är o-spelad, nedstruken ett spår och första gången i bike så som startsnabb med vinklad vinge kanske hon hittar ner i banan en bit fram och ska kunna skrälla.

1 Columbia 5% har fint smygläge och i stolopp över 285 meter långt upplopp bör luckor kunna uppstå. Två lopp i kroppen och intressant kusk upp.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 2-9. C 6-10-7-8-4-11. D 3-1.

I andra avdelningen är jag inne på att både bana och kusk passa den kanske något besvärlige 5 Cobra 50% från Gocciadoros formstall som fick motta pris för mest segerrika stallet under Elitloppshelgen (i antal stallsegrar, fem). Det hade varit lite tveksam form några veckor inför elitloppshelgen och man var lite orolig då några av hästarna som stått i Sverige några veckor haft lite sjukdomsbilder. Hästar som kom senare från Italien presterade starkt redan under Copenhagen Cup-dagen och sedan fortsatt så att det skulle vara ordning i stallet till Elitloppshelgen låg i farans riktning så att säga. Cobra är en som varit i Sverige lite längre tid och vann direkt i debuten på svenska banor och gör comeback nu. Han hade lite feber vid en tilltänkt start men missade inte mycket och stallet tror på bra chans. Han bröt kraftigt i loppet men gjorde ändå stark insats som vann lätt. Rejält kuskplus, passande bana och gansak svalt motstånd gör att det absolut är en tänkbar spik. Blir han dock för stor favorit kanske man ska försöka att fälla.

Bakom är det vidöppet och loppet är streckkrävande vid gardering.

2 Braddock 23% har gått bra på dagens bana och är obesegrad efter två starter här. Bra läge, formstall som med brukar trivas över lag på banan då det kanske är kort resväg och man väljer ofta att anmäla en del hit.

6 Lovely Lasse 1% är anmäld första gången på kombinationen barfota runt om och bike så intressant då han kanske kan öppna bra som maxad. Men extremt många som är aktuella vid gardering.

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 10-1. C 4-9-8-12-2-7. D 6-5-11.

Garderingslopp igen då det ser ut att kunna bli lite körning här och laddar favoriten blir det nog svar, så bränner 4 Ivory Am 39% sitt krut tidigt kan det bli mjölksyra över det långa upploppet. Kör hon inte framåt och ledaren får sitta i fred kan någon av dom tänkbara ledarna av loppet rinna undan.

1 Cheyenne Selva 22% tror Gocciadoro ska spetsa men även om innerspåret är lite bättre här än på genomsnittet av banor så är det inte helt enkelt att accelerera bakom svensk startbil om man är van vid annat. Viss galopprisk trots kuskplus och lite övertsreckad hon med.

3 Global Beliver 11% utmanar om ledningen och är kanske den troliga ledaren som man borde köra i ledningen med så tänkbar spetsvinnare.

10 Swish The Cash 14% är en auktions-dyring med sina papper i ordning, nu ska man bara försöka köra in lite återbäring till sina ägare med och det här är ett passande lopp i matchningen. Obesegrad felfri och 14% är lite i underkant.

9 Ares B. 3% är näst intill o-streckad men visade att biken är bra sist som tvåa. Fick luckan alldeles för sent för att nå vinnaren men här kan han få chansen tidigare och vinner loppet oftare än kollektivet bedömer.

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 12-5. C 11-8-6-3. D 9-7-4-1-10.

Ytterligare en favorit vi inte alls litar på i 5 Just Perfect Sisu 52% som inte ska vara så stor favorit då det är många på uppgång här i väldigt låg klass. Ska inte komma till spets här om han inte blir framvinkad men han borde ju köras framåt i kraft av sitt stora favoritskap och då kan det bli chansartat då vi tror på stor chans för svar. Favorit i fara.

2 Duchesse W.F. 6% är startsnabb bakom bilen men stallet har medvetet valt att starta henne i voltstart för att hålla henne lugn. Dom gånger hon slocknat i spets har varit över medeldistans så kan vara passande med kortlopp. Kan rusa på i ledningen här och inte säkertt man kan släppa till favoriten ens om man skulle vilja.

12 De Gaulle Grif 22% är svår att sätta in men har fina tider på långsammare italienska banor så borde stå bra inne i klassen. Det är väl formen som är svårbedömd efter långresa och inte startat på över en månad. På plus-sidan är Goop upp och troligt att han har kapacitet för någon klass högre.

11 Arachis P.R. 0,5% är loppets stora skräll som var favorit sist på GS75 i inte mycket billigare lopp än det här. Vi hade spik mot då och hade rätt men den här var väldigt bra med som trea från svårt läge. Svårt läge igen men bättre banan att ha svårt läge på och inte så mycket sämre än dom mer streckade som tidiga spelarna tycks tro.

Avdelning 5.

Ranking: A 3-2. B 5-1-4. C 7-6-9. D 10-8.

Lopp I lite högre klass och här känns det tryggt att strecka alla från spår ett upp till fem och betala för väldigt hög chans att överleva avdelningen.

3 Bythebook 6% och 2 Sevillia 6% är värdestrecken och dom jag väljer att ranka först då dom har nästan lika hög segerchans som dom mer streckade här. Bythebook är en unghäst-stjärna som varit borta länge för skador och med comeback-loppet i kroppen är han nog betydligt bättre nu även om han varit lite småsjuk sedan senaste starten. Tror han studsar tillbaka från det och presterar bra här och rankar honom faktiskt första här. Sevillia är mest intressant för det är så rejält kuskplus här och man borde få bra lopp i draget bakom flera startsnabba här.

1 Racing Mange 41% blir väldigt stor favorit här och vi tror på klar risk att han blir över från start och kan bli fast. Visst brukar det bli luckor men det är fyra ganska bra hästar där framme då att bara runda och det är vi inte säkra på att han gör, så överstreckad favorit som absolut kan vinna loppet.

4 Harran Boko 17% är mycket startsnabb och den som kan se till att favoriten blir över från start. Visst är galopprisken alltid hög men håller han sig i trav så kan han mycket väl leda loppet runt om.

5 Tycon Conway Hall 21% gick bra bakom Click Bait sist men flera i det loppet underpresterade den dagen så kanske såg bättre ut än vad det var. Han h har dock hårdhet och fart som duger här då det inte är värsta guld-gänget direkt. Startsnabb och lättplacerad och hittar han ner till plankan eller får andra ytter eller liknande så ska han absolut kunna vinna.

Avdelning 6.

Ranking: A 7. B 4. C 3-5-8-10-6. D 1-2-9.

Se Bästa Spiken högre upp i texten där jag motiverar spikförslaget på 7 Galantis 18% då vi är helt inne på att favoriten är kraftigt överstreckad här är det givet läge att gå mot 3 Ornello 42%. Vi gick sist på Ornello som omgångens bästa spik men det var ett helt annat lopp i rätt klass mot rätt motstånd, nu går han upp i klass och han vann mest pliktskyldigt sist utan att kanske vara som bäst. Nu springer många andra på den bollen då är det läge at spela mot kollektivet här. Värsta motbudet som vi ser det är 4 Toto Barosso 19% men där är det frågetecken för formen. Mött stenhårda kullkamrater bland annat då han vann ett försök till Sprintermästaren och tog pengar i finalen trots galopp på vägen. Debut på lång distans och fint spår så räknas tidigt vid gardering.

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 7-8-11. C 5-1-3-9-4. D 10-2-12.

Här sprider manga strecken och då kan det vara läge att ta ställning och min tänkbara spik-idé är 6 Catman Di Celle 13% som för tre starter sedan var mer spelad än Charliebrown Effe på Vincennes. Galopp då, vinst efter och sedan comeback sist på Åby. Lyftes ut för sent, när ledaren var i mål redan över det korta upploppet på Åby men fick upp farten till slut även om det var lite konstig aktion. Det är så han rör sig så inget konstigt med det och över ett långt upplopp ska han hinna få upp farten tidigare och är då snabb för klassen. Anmäld barfota runt om men oklart om det blir så.

3 Katalonia 15% var lite skräll sist då hon fick glömdes bort i ledningen och slog min idé sist men kommer nog inte till spets nu och är bara en av många vid bred gardering.

1 Loyal Cash 8% kan nog svara invändigt och får bra lopp på innerspåret men tror inte den kan svara om 7 Rare Magic 2% trycks av för fullt. Varit bra i tuffare lopp men fick mjölksyra sist och plus nu med kort distans, då ska han kunna springa ganska fort i ledningen hela vägen. Blir det fart på loppet tror jag som sagt på min idé här men även 8 Aragorn As 9% och favoriten 11 High Line Pellini 26% bjuds in i loppet då trots chansartade lägen. Vinstvana hästar från toppstall där favoriten är överstreckad på sin ringa rutin och att han står lite hårt inne. 5 Luringen La Ma 17% och 9 Cash And Carry 4% är båda gynnade av bike nu där den senare får testa det för första gången.

Avdelning 8.

Ranking: A 4. B 1-9. C 8-12-11-3-6-7. D 2-5-10.

Ett försök I Bronsdivisionen så V75-klass och ett fint försök som ser ganska jämnt ut på pappret och det kan krävas en del streck för att känna sig hyggligt säker här. Alternativet är som vanligt att i öppna lopp ta ställning.

Tänkbar chansspik i 4 Eros Zola 10% där jag inte fattade hur bra Zuedi AMG var när den kom till Köpenhamn sist och jag hade spik på Eros då så med alla rätt inför sista på V75 så fick man se en omöjlig Gocciadoro-häst bomba till spets och vara helt oslagbar i klassen, för dagen. Flemmings häst fick en bit i tredjespår genom första svängen innan man kom ner i andra utvändigt och sedan på först i tredjespår igen så höll helt okej itan att pressa alls en bit bakom tät-hästarna. Var sämre gången innan utan förklaring så fint att han studsade tillbaka sist och Flemming låter nöjd med honom. Fint läge över rätt distans nu och kan vinna med olika upplägg och kul förstahäst till under 10%.

9 Hipster Am 42% är loppets favorit som är riktigt bra men har bakspår mot bra hästar där framme och är lite överstreckad här då. Tidig vid gardering men bara en av flera. Verkar ha bra hovar men det slet mycket för vissa barfotahästar på lördagen under elitloppshelgen då man la på ett lite grövre material än normalt och det kan påverka tio dagar efter, så kanske för täta starter här.

1 Cash Cowboy 8% är mycket startsnabb och har haft usla lägen på slutet så klart intressant med spetsläge nu och skulle man tänka sig att släppa kan man få ett bra lopp i rygg på ledaren med. Innerspåret är bra här och den här står bra inne i klassen och kan leda loppet runt om.

8 Awesome Kronos 3% trivs över långa upplopp och vi varnade tidigt för honom när han vann sist till 55 ggr pengarna och under en procent då han flög fram sista biten på just Tingsryd. Kan absolut skrälla igen och kul rensare som höjer värdet rejält i sista avdelningen om man garderar.

6 Izzis Newport 14% är ganska startsnabb men går upp i klass och ska inte ta sig förbi alla här och kanske lite vingelläge nu så överstreckad den här gången även om det är en fin häst.

12 Georgia Am 2% och 11 Larry Wood 2% kommer båda med visad form i sitt respektive senaste lopp. Tänkbara storskrällar även om lägena är iskalla, men första gången i bike för den senare av dom två är lite intressant så klart.

Stora systemet.

Avd.1: 3-5-9-11-12.

Avd.2: 5 Cobra

Avd.3: 1-3-4-9-10

Avd.4: 2-5-11-12.

Avd.5: 1-2-3-4-5.

Avd.6: 7 Galantis

Avd.7: 6 Catman Di Celle

Avd.8: 1-4-8-9.

2000 rader som kostar 500 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 5-11-12.

Avd.2: 5 Cobra

Avd.3: 1-3-4-10.

Avd.4: 2-12.

Avd.5: 1-2-3-4-5.

Avd.6: 7 Galantis

Avd.7: 6 Catman Di Celle

Avd.8: 4 Eros Zola

120 rader som kostar 30 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se