Speltips: 15 Miljoner i V86-Jackpot på Bergsåker & Solvalla 13/3

Solvalla Jorma Kontio

V86 Xpress på Bergsåker & Solvalla 13/3.

Omgången, Banorna & Andelar.

15 Miljoner beräknat i potten för åtta rätt då det är 7 miljoner adderat efter att sexor frös inne förra veckan. V86 Xpress saxas den här veckan mellan banorna Bergsåker och Solvalla. Medelbanor där innerspåret bakom bilen är lite bättre på Bergsåker än på många andra banor men det är också helt okej på Solvalla. Upploppslängd på strax över medel på båda banorna vilket ofta gör loppen lite roligare, då det kan hända lite mer i slutet av loppen här. I övrigt är det inget som sticker ut på banorna statistiskt.

Omgången är intressant då man öppnade upp omgången rejält då Nurmos strök omgångens största favorit tidigt på onsdagen. Jackpotförstärkt omgång och att Bergsåker har lite luriga lopp, som ofta, gör att omgången är mycket spelvärd och det kan ge riktigt bra utdelning den här veckan.

Mitt andelsspelet är baserat på stora spelförslaget här i skrivna materialet. Det finns länk bland andelar på hemsidan och vi spelar butiksandelar numera, via dagensbästaspel. Mitt andelsspel spelar med 9 andelar per system och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

Jag är inne på att det finns frågetecken för formen hos värsta motbuden i andra avdelningen och då jag dessutom tycker att fyra hästar sticker ut i loppet är jag inne på att ta ställning här och spika.

Det blir en ganska klar favorit i 2 Pearl Kayz men det skilde inte mycket på strecken mot närmast streckade tidigt på onsdagen och den här är väldigt intressanta ändringar på. Hoppas han stannar under 40% då Goop från bra läge med första bike och barfota runt om är väldigt bra maxningar som kan ge riktigt bra effekt här.

Gå Kort!

Redan i första avdelningen ser vi ett litet fält och då jag ser en överstreckad häst invändigt i spårtrappan här är det läge att ta ställning mot 2 Underbarosåfin.

5 L.A.Boko har galopperat ett par gånger på slutet men är rejäl och har vunnit Silverdivisionen från dödens på kort distans och ska ha god chans att knäcka Underbarosåfin från dödens så ser honom som en vettig favorit. Dessutom får man barfota bak och det är stort plus då tränaren var lite orolig då man började med skor runt om igen tidigare i vintras.

10 Siesmic Wave är så klart bästa hästen som tävlat mot eliten för Nurmos och gör intressant debut i ny regi nu. Kanske bara går runt dom om han tänder till på miljöombyte och han ska vara väl förberedd här. Låser på den duon, 5-10.

Avdelning 1.

Ranking: A 5. B 10. C 3-7-2-4-6. D 9-1-8.

Se ”Gå Kort!”

2 Underbarosåfin var väldigt hårt spelad sist han vann på V86 men då var det mest mot Brons-klass på motståndet och betydligt hårdare mot den här gången så det blir svårt att räcka. Visst finns chans att spetsa från ett bra läge men han är väldigt överstreckad till runt 25% en bit efter lunch på onsdagen och bör sjunka på strecken. Inte ens givet att man kan svara en startsnabb 6 Fortune Mearas som går i bike, då kan 7 Weekend Fun vara först framme och överta. Den senare vann från spets på isbana sist så stor omställning men rutinerad häst som ska kunna rinna undan från spets om favoriten galopperar igen.

5 L.A.Boko tror jag kan slå alla från dödens här och skulle Underbarosåfin bli av med ledningen kanske den här kan bli släppt till ledningen efter en bit här med. Visst inte så stor chans till det men tror som sagt att han kan visa sig starkast från dödens här. Tänkbar spik faktiskt men han möter en riktigt bra häst den här gången.

Stallkamraten 3 Global Dash kommer med ett lopp i kroppen och går barfota runt om nu så garanterat bättre nu och från bra läge kan han hamna bra på det med. Garderar man loppet brett så är han given.

10 Siesmic Wave har man ju gillat i tidigare regi där han var favorit i Jubileumspokalen i sin årgång och hårt betrodd i ett Elitloppsheat som sexåring. Startat på men inte kommit upp i den klassen sista två åren så intressant med ett par banjobb i kroppen inför regidebuten här och i litet fält ska han komma hyggligt på det och kan vinna trots bakspår här.

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 6-10. C 1-4-8-7. D 5-3-9.

Se ”Bästa Spiken”

2 Pearl Kayz blir favorit från Goops stall då han fått ett vettigt läge och dessutom testar med ny balans och utrustning. Det låter positivt på Goop med och den här är kanske bara bäst då hon går tillbaka i rätt klass nu efter att ha mött alldeles för hårt motstånd sist. Då jag tycker att tre-fyra hästar höjer sig här och det är dom som drar streck tycker jag att det är läge att ta ställning och spika.

6 Orlando Viva kan öppna bakom bilen men tränaren varnar lite för att han har lite sämre form på sina hästar på slutet, och kan ha, som han säger “något skit i stallet”. Hästen var lite sämre sist men fick också ett tufft lopp, men frågetecken för formen då. Visst kan man komma till ledningen och rinna undan här, då hon är väldigt startsnabb och med spår en bit ut är hon den knappa spetsfavoriten.

10 O.F.V.Fantasy håller bra form och vann visserligen från spets sist så andra förutsättningar nu men kan duga ändå i ett litet fält. Till skillnad mot dom två mest streckade här ändrar man inget och kör med skor och vanlig vagn så kanske inte är max påställt hit och då kanske man kör därefter, så det kan bli för långt fram.

1 Selective Calling kan få fint smyglopp här och duger men runt 10% är nästan i överkant då det kan bli tredje invändigt eller som bäst rygg på ledaren, så det krävs en del tur för seger.

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 4-7. C 1-5-8-9-11-10. D 2-12-6.

3 Samedayasmilla kan så klart spetsa från bra spår och leder väl loppet runt om ganska ofta då man blivit väldigt stor favorit och skulle man missa spets får man kanske ta över från de flesta i kraft ett stort favoritskap. Hög segerchans men då omgångens största favorit struktis blir det den här som blir mest streckad av alla och det är hårt när hästen bara gjort fyra starter och dessutom hunnit svika som hårt betrodd med galopp näst sist och det är läge att gardera här.

4 Magic Scoville har två raka galopper på slutet men var desto bättre i starten före det då han höll upp innerspåret och ledde runt om. Perfekt spår nu bakom bilen och försvinner favoriten kan den här leda loppet runt om, man är inne på att köra i spets om man kommer dit så kanske inte släpper om man tar sig förbi. Bike på nu, som vid segern med och norskt huvudlag som innan förra starten, intressant till låg procent.

7 Leland P.Hill ska lättas i balansen med sommarskor fram och dessutom kanske ett helstängt huvudlag åker på hit. Strykningen oroar inte så mycket då det var för sårskada och han ska inte ha tappat form av det, så räknar med bra insats från honom här.

1 Oaxen ska gå framåt med årsdebuten avklarad och är nog bättre efter en vinterträning. Hon kan öppna vettigt och ska kunna få vinnarhålet, så hon ska kunna skrälla med ett sådant lopp.

5 Gill Dings har bättre läge än sist och ser ut att ha en del fart i benen så han kan vara tänkbar från toppspår nu.

Avdelning 4.

Ranking: A 5-8. B 4-9. C 3-6. D 7-1.

4 The Flying Eagle vann på V75 sist och kommer med full form och från bra spår kan han nog öppna bra och skulle han hamna bra på det kan han vinna igen men möter mycket hårdare än sist så är väl inte riktigt befogad som klar favorit här. Bara en av flera och rankas ner på dåligt spelvärde, men visst kanske man kan spetsa nu och ha vettig chans.

5 Express Cash gjorde det riktigt bra i finalen på V75 3/2 från iskallt läge och hamnar bättre på det nu så är min förstahäst i loppet. Det som oroar är att han inte startat på sex veckor och att tränaren varnar för att han har lite sämre stallform, så har väl haft förkylningar i stallet eller liknande på slutet. Han funderade på skoryck och känner att han allt är 100% så kanske det kommer sent så håll utkik och skulle det varit toppform och skoryck så hade jag spikat men nu nöjer jag med att ranka honom först.

Express Cash var precis slagen av 8 Grace Trot i finalen sist i kampen om andraplatsen och den här märren är stenhård och har hög kapacitet men fick ett bättre lopp då inte givet att hon är bättre häst än Express Cash. Nu är det risigare läge men gynnad av litet fält och en strykning i loppet så hon räknas med toppchans igen då man får skoryck bak på henne nu. Långt mellan starterna för henne med men hon ska ha tränat på bra men ändå frågetecken.

6 Nikylon har bra kapacitet och nedstruken ett spår men får visa bättring i loppen då han var dålig i årsdebuten och fått träna på ett tag till så givet att det är en intressant comeback.

Stallkamraten 3 Lady Silver är betydligt mer intressant att spela med den här gången då hon kommer med absolut toppform och har en vass spurt att tillgå. Kan få ett fint lopp från bra spår och då det är fördel ston i propositionen står hon vettigt inne även om hon så klart möter ett par väldigt bra hästar för klassen, men form kan slå klass här.

9 Urbina Southwind är ensam från bakspår och gynnas av litet fält så intressant när hon kommer med form och får Örjan upp här.

Avdelning 5.

Ranking: A 7-3. B 2-6-9. C 11-8-10-5. D 12-1.

Kallblodslopp med bilstart och svårt lopp då jag inte riktigt är såld på favoriten 2 Grude Trygve här och det är flera som känns minst lika snabba. Hästen kommer från toppstall, vinner mycket lopp och har bra läge så givet att han räknas tidigt men kan inte öppna så snabbt och är bara en av flera här, till dåligt spelvärde, då han är ganska stor favorit.

Duon 6 Modig Ripa och 7 Grådö Bo kan öppna snabbt här och är gynnade av en strykning så den som kommer till ledningen måste ha toppchans och troligt att den senare blir släppt dit av den förstnämnda. Jag rankar Grådö No klart först med tanke på spetschansen men Modig Ripa har gått framåt med loppen i sin ganska nya regi (sedan i höstas) och nu blir det bike på och kanske ett lopp i rygg på ledaren, så ska absolut kunna skrälla.

3 Svarte Petter kommer med ett lopp i kroppen efter vinterträningen och testas nu för blott andra gången med barfota runt om så ger det effekt kanske han är bäst då han har hög kapacitet, bra spår och duktig körsven.

9 Guli Em har årsdebuten avklarad, där han vann enklare lopp efter lång träningsperiod, och han duger här med då han går framåt med loppet i kroppen. Toppstall, bra kusk och rygg på favoriten så kan med i den ryggen till slut här.

11 Brageson har hög kapacitet och hade en gång 6 raka segrar och 11 vinster på sina 14 första starter. Bytte träning i somras och vann direkt debuten för sin nya tränare. Han har testat bike sista två starterna och det har fungerat så med lite tätare starter nu ska han absolut kunna skrälla här.

10 Ethel mötte bara ston sist och betydligt hårdare mot nu när hon dessutom fått snabba pengar på slutet. Hon går hela vägen in i mål men får svårt här tror jag, då några är både hårdare och mer speediga än hon, så klart överstreckad på tidiga kupongerna och ska vara långt under 10% här.

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 5. C 8-10-1-2-3-4. D 7-9-11.

6 Beenthereseenthat blir stor favorit här då han står bra till från sitt fina springspår i voltstart här. Jag tycker att han kanske blir lite för stor favorit här och är inne på att gardera. Hemmaplan, MAD upp och han går bra mest hela tidien så bra form och kan sitta i spets tidigt här och leder då runt om ganska ofta. Bara 1/18 och många andraplatser så det oroar så klart. Tänkbar att spika på litet system eller låsa tillsammans med mitt första motbod här.

5 Northman Maxus var ute i ett lite tuffare lopp sist då det var på V75 och ner i rätt klass nu och man kan få bra effekt på skoryck här. Intressant med hög kapacitet till under 9%.

1 Crazy Life kan komma iväg bra från bästa spåret men får väl favoriten över sig tidigt men kan man hålla spets eller få rygg på ledaren så ska den här absolut kunna vinna. Men hon har bara vunnit 1/39 så inget att gå på direkt

8 Rosemarys Tile kan komma igenom vettigt då både ett och två kan öppna framför. Skulle luckan komma för den här så är hon bra med den typen av lopp och ska absolut ha chans. Hon har ju trots allt vunnit 8/24 och här blir det lättning i balansen med barfota fram.

2 Funcio kan nog komma iväg bra i starten och kan skrälla med ett lopp i rygg på ledaren kanske. Han har dock gjort många starter i vinter och kanske är formen lite på retur här.

10 Vilja T.Y.C. borde väl ha vunnit lopp på slutet men verkar inte riktigt vilja gå förbi för seger. Bra med ny körsven, även om Claes kört ett par gånger tidigare men det var ett tag sedan. Stora grejen här är väl skorycket runt om och 2% på häst som tävlat väldigt mycket på V75.

Avdelning 7.

Ranking: A 9. B 8-14-6. C 5-12-1-11-10-3. D 7-4-2.

Här kommer jag att strecka många då det är svårt lopp med fullt fält utspritt på två startfållor och det är svårt att se hur det kommer att bli kört här.

6 Danilo S.H. har ett ensamt springspår och borde kunna komma till spets för vassa Wäjersten, då kanske den spårar loppet runt om. Bra chans även om man släpper efter en bit.

5 Dalens Elvis är den som drar mest streck där framme och från spår fem kanske man inte kommer iväg så snabbt att man kan ställa frågan tidigt. Dessutom har han inte startat sedan tidigt i december så frågetecken för formen och ska kanske behöva loppet så som delad favorit är han hårt streckad, men räknas.

9 Megan Di Quattro får ett ruggigt kuskplus i Mats E upp från perfekta spår tre i volten på tillägget och blir favorit, med rätta. Väldigt mycket galopper så inget att hålla i handen när det många hästar runt om i loppet och det kommer bli en del sidledsförflyttningar. Toppchans felfri och rankas först men garderas.

8 Gibson Brick har höjt sig i år och har redan tre segrar i år och visade fortsatt form sist då han gick bra då med. Här är det ett bra spår på tillägget och han kan köras rakt fram. Måste ha bra chans då han är rejäl och oöm.

14 Västerbo Maharani ska gå framåt med ett lopp i kroppen i sin nya regi och behövde loppet då han inte startat på länge. Ensamt bakspår på tillägget gör att han kan välja rygg här lite och komma igenom vettigt kanske. För låg procent här.

12 Honesty har ensamt springspår efter en strykning och intressant med första barfota runt om på väldigt länge. Svarat för en av årets största skrällar hittills på V86 då hon vann till 0,88% och över 60 ggr pengarna, när ingen fick alla rätt på V86, just på Bergsåker, hon kan skrälla igen.

10 Oryx Håleryd drar en del streck och visst är hästen bra och härdad på V75 men segrarna är tagna i monté på slutet och nu är det fjärdespår i volten och till runt 11% måste det vara på tok för hårt streckat och jag rankar ner på dåligt spelvärde på den.

Roligare streck hamnar på 1 Essyes Mazzanti som har bästa spåret där framme och borde kunna öppna hyggligt, så får man lopp i vinnarhålet här kanske man kan skrälla om luckan kommer. Man har sett det förr i den här typen av lopp. Felbroddat sist berodde galoppen på och nu borde man väl kunna lätta en del på den fronten.

Avdelning 8.

Ranking: A 8. B 2-4-5-10. C 1-11-12-9-7. D 6.

Omgångens största favorit i 3 Jeremias Sisu ÄR STRUKEN!

2 Sultan Of Sand och 5 Ninepoints Winner kan båda öppna bra men jag är inne på att efter en invändig strykning kan 8 Victory Vulcanus nog öppna snabbast av alla om man vill.

Skulle man ladda för ledningen med 8 Victory Vulcanus tror jag han bara vinner från spets men han visade väldigt snabb avsluning sist från kön så kan vinna med andra upplägg. Det blev passgång precis på slutet sist men det var en bra debut i nya regin och jag är inne på att chansspika honom här då jag tror han går framåt med loppet. Gillade då han spetsade från spår fem i volten starten innan, då han fick hårt betrodd favorit på utsidan gick han ändå undan på bra sätt. Bra häst som är bortglömd i procenten här och jag spikar.

2 Sultan Of Sand blir alldeles för stor favorit här då han fått mycket streck från stora favoriten och många byter spik till honom här så läge att ta ställning mot den, då det blir dåligt spelvärde. Hästen är så klart bra för klassen, han kan öppna och kommer med form så givet att han är tidig vid gardering.

5 Ninepoints Winner kan nog öppna vassare än favoriten från ett perfekt spår fyra bakom bilen och om han släpper kanske hästar ute i banan är före att överta. Första med bike nu och man kanske provar i spets då och visst kan han höja sig med det i kombination med lättning så tidig han med vid gardering.

4 J.J.Daenerys går bra mest hela tiden och har bra spår men vinner inte så ofta och har redan hunnit göra 40 starter med mång andraplaster. Barfota runt om är intressant så klart då han inte gått så speciellt ofta.

10 Competivo har årsdebuten avklarad och är en häst med bra kapacitet som inledde karriären med tre raka segrar. Örjan upp är bra men man drar inga växlar här när andra lättar balans och hänger på amerikanska vagnar så med tanke på det och läget kanske man inte går för det den här gången. Givet att han kan vinna ändå, när man chansar lite i ryggar osv men till närmare 15% måste det vara övertstreckat.

1 Gourmet Brodde gör en intressant comeback och får bike direkt, som han bara gått i vid fåtal tillfällen och vunnit för den vagnen så givet att det är ett plus men han riskerar att bli över och behöver kanske lopp i kroppen.

Stora systemet.

 1. 5-10.
 2. 2 Pearl Kayz
 3. 1-3-4-7.
 4. 4-5-8-9.
 5. 2-3-6-7-9-11.
 6. 1-5-6-8-10.
 7. 1-5-6-8-9-12-14.
 8. 8 Victory Vulcanus

6720 rader som kostar 1680 kronor.

Lilla systemet.

 1. 5 L.A. Boko
 2. 2 Pearl Kayz
 3. 3-4-7.
 4. 5-8.
 5. 2-3-6-7-9-11.
 6. 5-6.
 7. 5-6-8-9-14.
 8. 8 Victory Vulcanus

360 rader som kostar 90 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se