Speltips: 15 Miljoner i V86-Jackpot på Bergsåker & Solvalla 11/1

Häst 20

V86-Jackpot på Bersgsåker & Solvalla 11/1

V86-Omgången.

V86-Express som är kryddat med Jackpot-pengar avgörs den här onsdagen på banorna Bergsåker och Solvalla. 15 Miljoner är beräknat i potten för 8-rätt då sexor frös inne förra veckan där det inte var några större överraskningar och vi satte “Bästa Spiken” som vann i bra stil från utvändigt ledaren. Kom fel på det med kompletterande spiken som blev fast med allt sparat. Enda skrällen i omgången nämnde jag tidigt på startsnabbhet men det var tyvärr i loppet där jag gick kort och inte fick med vinnaren. Tycker ändå att det är lite smygform på tipsen då jag rankade söndagens skräll i sista till 2% som tredjehäst och det skrällde även i andra avdelningen på GS då. Det var det loppet jag garderade brett och skrev att det var tänkbart att ta alla. Jag låste fint i första och även i kallblodsloppet där vi fällde den som var största favoriten på tidiga kupongerna. Tyckte det var helt sjukt att den raden i söndags gav en ensam vinnare och 10 miljoner. GS75 är bästa spelformen som finns men V86 är bra med, det räcker med ett par kantbollar även här för att utdelningarna ska skjuta i höjden.

Banorna den här veckan kan få riktigt ruskigt väder nu när det blivit milt så risk för snöblandat regn under onsdagen på båda Bergsåker och blir nog blött på Solvalla med, där det kan vara flera plusgrader under dagen. Kan bli riktigt skitiga banor och då kan lite mer hända då vissa hästar stör sig på grussprut och kladdigare underlag. Svårt att veta vilken balans som funkar bäst, men förmodligen korta broddar bak och utan brodd fram. Båda banorna har genomsnitt på upploppslängd och Bergsåker har ett bättre innerspår i start bakom bilen än genomsnittet av banor, medan innerspåret är sämre på Solvalla.

Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

I Sjunde avdelningen är det bara att spika omgångens största favorit den här veckan efter att enda vettiga motbudet i loppet strukits. 6 Esprit Sisuska bara vara bäst här och nedstruken till perfekta spår fyra bakom bilen så kan han öppna hyggligt bara för att få överta av alla här och sedan ska han inte släppa någon förbi sig på att han har en helt annan hårdhet än dagens motstånd kan visa.

Gå Kort!

I inledande avdelningen blev det ett väldigt skiktat lopp där jag har svårt att se det gå utanför Wäjerstens duo och stänger loppet på dom två nu när Bergh hade ett motbud som borde bli över från start. 4-11 blir låset i första avdelningen, där man får bra start om favoriten skulle svika då procenten skiljer sig mycket här.

Avdelning 1.

Ranking: A 4. B 11. C 1-6-8-12-3. D 5-9-10-2-7.

Se ”Gå Kort!”

4 Because the Night är rätt favorit men till nära 60% vill jag inte spika när jag spelar med omgångens största favorit som spik längre fram. Nu är det väl ganska hög segerchans för den här med men har ju faktiskt svikit som klar favorit tidigare även om det blev tufft kört för honom sist. Det kan ju också sätta sig i benen eller i huvudet att gå trött sist så roligt läge att gardera med ett motbud här.

Stallkamraten 11 Debonair Mary har bara gjort ett par starter i Wäjerstens regi och här har man hittat rätt på honom och jag tror inte detta är en sämre häst än favoriten. Borde vunnit sist kanske så lite frågetecken för formen men inga fel så jag hoppas och tror han studsar tillbaka till bra insats nu. Intressant debut över kort distans och första gången Mats E upp.

1 Power Håleryd har man haft svårt att få till form på så med ett par raka galopper är det frågetecken och innerspåret blir han nog över ifrån så får nog tufft här även om det är en häst med hög kapacitet i grunden. Övriga hittar jag inget kul bland övriga som borde få svårt, 3 Distant Thunder och 6 Hypnotize kan öppna bra men tror inte den förstnämnda räcker. Den senare kommer med ett lopp i kroppen och kan gå med i dom flesta tempon men har inte vunnit lopp ännu. 8 Gone Fishing har tydligen känts som en ny häst i träning och lopp efter att ha blivit åtgärdad i ryggen inför segerloppet i breddlopp, tidigt i december. 12 Magic Nightrider är startsnabb så helt fel läge då man blev bortlottad nu. Bra fart och form annars. 9 Magic Request räcker inte alls här men kan vara intressant att se hur hon reagerar på första gången med rycktussar här i sin 47:e start. Om det ger bra effekt kan man hålla utkik vid kommande lopp, om hon möter ston i rätt klass.

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 6-3. C 12-9-2-8-5. D 11-7-1-10.

Här blir 3 Wings Level ganska stor favorit på sin fina form men sist kördes han för sent efter perfekt lopp men svek då som stor favorit. Gången innan fick han loppet då flera betrodda kördes passivt och nu är det minus att det är tränarkört efter att Magnus kört ett par gånger på slutet.

Två hästar som står bra inne i loppet är 4 Global Above All och 6 The One där den förstnämnda nog är bästa hästen och har bäst läge för att kunna komm bra på det. Form på stallet och den här är inget undantag så streckas först på högre spelvärde än his favoriten. The One Förstärks av Goop den här gången och kan öppna bra bakom bilen. Debut på distansen men tror inte det ska vara något problem och även om man kanske vill ha ryggresa så är ju ledningen närmsta vägen till mål, men rygg på ledaren kan ju funka bra.

12 Livingstone är bra för klassen men så klart missgynnad av att blivit bortlottad. Med lite tur duger han trots läget. 9 Solkattens Eros har vunnit både på distans, på skitig banan och för dagens kusk så den här fungerar nog bra på vintern. Fast med sparat sist och påkörd gången före så läge att få ut allt den här gången, så tänkbar skräll. 2 Oliver Our Star har ett bra läge och förra loppet är bara att glömma då man blev hängande och fick backa. Nu är man i andraspår direkt och kan få hygglig position. Stallet har form och har haft vinnare på V86 på Solvalla tidigare i vinter så tas på allvar från bra läge.

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 8-9-2. C 4-5-1. D 3-7.

Kallblodslopp i hög klass och det finns lite frågetecken för formen hos favoriten 6 Bellfaks som varit skadad under uppehållet. Normalt sett är han bara överlägsen här men vill se något lopp och han kan behöva starten för att vara närmare toppprestation. Skulle ju kunna bli passivt upplägg då med, som tränarkörd i comeback så läge att gardera den här gången. Hög kapacitet och trivs på vintern så lägger honom ändå som ensam A.

2 Tekno Jerven gick sitt första felfria lopp sist på väldigt länge och fick vinna då han stod han med 20 meter försprång på den här typen av motstånd. Han kommer dock att hävda sig i högsta klassen om han kan få fler felfria lopp i kroppen men nu är han överstreckad, då galopprisken alltid är hög på honom.

4 Don Viking har ett par bra lopp i monté på slutet och gick sist okej på isen som tvåa. Vann detta loppet i fjol så visst är det okej chans men 14 år gammal nu så kanske inte räcker mot dom bästa här. 9 B.W.Rune är överstreckad men ändå med viss chans att vinna då han körs av Mats E och det är så litet fält att bakspåret spelar mindre roll här. Tränaren säger ändå att den av hans tre hästar i loppet som har bäst form så ska räknas. 5 B.W.Sture tror jag får tufft att räcka här även om han är startsnabb. Vann för sulky sist men det var första gången på väldigt länge och i ett lopp med 30 tkr till vinnaren på Romme så tuffare nu.

8 Brenne Banker gör intressant regidebut och har matchats mot dom bästa i Norge och varit fyra i Elitkampen i år. Höjer han sig på annan träning och miljöombyte kan han mycket väl vara riktigt bra direkt i comebacken här. Wäjersten upp är kul kuskplus med.

Avdelning 4.

Ranking: A 13. B 12-8-9-1. C 11-10-15-5-14. D 6-7-3-2.

Stolopp med tillägg där det blivit lite konstigt streckat och jag målar på med många här och hoppas på favoritfall då hon är på tok för stor favorit här.

12 Loaded Leila svarade för toppinsats sist då hon vann i fin stil trots lite frågetecken för formen inför det, då hon inte hade startat på en månad och varit åtgärdad. Nu visade att hon inte alls behövde lopp i kroppen för att vara på topp och var fin trots att man fick gå i spåren en bit då. Bra chans igen så klart men nu siktar man väl på finalen så inte alls givet att det varken blir lika offensivt eller att det är lika väl förberett nu.

13 Juni Rapid var målfoto från att slå av favoriten sist då man kanske styrde på lite för sent men det blev ruggigt dryga spår ut ur svängen då, så inte mycket att göra åt. Nu gick man ju snabbast till slut och var mycket nära att slå favoriten den gången så får man bättre lopp nu kanske man är först i mål den här gången istället. Det ska inte skilja så mycket på strecken även om det är bakspår på tillägg nu för Juni och kuskminus. En annan som också startade i samma lopp och var hårt betrodd var 8 Chantal Jet som gick klart okej mellan hästar den gången. Nolla i resultat behöver man inte ta hårt på där då alla gick i mål i en klunga i det loppet och det var nog lite sparade krafter i mål. Nu är det väl kuskminus även här men procenten är på tok för låg här då hon var mer spelad än båda tidigare nämnda hästar i loppet sist. Rankar upp båda nämnda rejält här i förhållande till procneten.

11 Ninja’s Kiss fick vinna sist och har en bra avslutning så kan man hitta bar position från sitt springspår här måste hon vara långt framme. 9 Nymke Brigadon har vunnit liknande lopp på Solvalla i november och gått bra efter det med i tuffare lopp så måste tas på allvar även om spåret är lurigt. 1 StinaAlvina Zonett får dom nog inte glömma bort, skulle hon få fuska undan mellanvarvet i spets där framme kanske hon blir svår att nå till slut. Streckas på läge och spetschans. Var nära seger i 100 tkr-lopp i somras från spets och kommer med två lopp i kroppen nu och står perfekt inne på pengrana där framme nu. 10 Cala Mayor de B. har varit ute i en del tuffare lopp än detta och står väldigt bra inne på pengarna här men söker lite efter formen. Skulle formen vara bättre nu räcker hon absolut. Detsamma gäller för 15 Dixie Brick som står tufft till med dubbla tillägg men är själv där bak och kommer man ikapp dom andra utan att det kostar mycket lär hennes hårdhet kunna bita bra till slut. 14 J.J.Another Vinn är vass spurtare som är ospelad här och den av dom på start som hittar rygg på ledaren där framme kanske också kan skrälla så inte fel att strecka alla i vidöppet stolopp här.

Avdelning 5.

Ranking: A 2. B 9-3. C 8-6. D 7-5-10-4-1-11.

Här är det jämnt streckat mellan tre hästar och jag rankar den som har bäst läge först i 2 L.L.Labero som borde ha bra chans att spetsa och den här gången borde inte 8 Underbarosåfin komma förbi från start då favoriten har spår längst ut bakom vingen. Labero var väldigt nära att slå honom sist från rygg på ledaren men fick backa sig runt den i dödens och hann inte riktigt fram. Då var det omvänt spel mellan dom och nu blir det fel favorit. Tänkbart lopp att ta ställning i och spika L.L. Labero. Nu trendar L.L. Labero uppåt och blir favorit till slut så kanske inte läge att spika honom då, men Underbarosåfin rankar jag ändå ner och kanske står över streck för då spelvärdet är dåligt på den.

Gillar 9 Marlon Boko som kan vinna loppen på olika sätt och inte räds dödens men från bakspår blir det väl rygg resor och Bergsåkers upplopp är som bekant ganska långt och utslagsgivande. Skulle det bli körning där framme kommer han in i matchen till slut och kan komma igenom på bra sätt då han kan rygga L.L. Labero i andraspåret i starten.

3 M.T.Montpelier kommer med form från bra spår nu och då han håller sig till trav är han bra för klassen och kan vinna sina lopp på olika sätt. Mats E, bra spår och singelprocentare gör att han är tänkbar.

6 Invidia gick bra i somras även mot hingstar och valacker så är en tuff märr men struken i decemebr och inte gått lopp sedan november så frågetecken för formen. Övriga tror jag får svårt att räcka här.

Avdelning 6.

Ranking: A 2. B 5-3-10. C 11-9-4. D 1-7-8-6-12.

Här verkar många inne på att 5 Bugatti Hall är en bra favorit men jag är inte lika säker och visst vann han från dödens sist och tål väl den positionen igen då det inte är mycket hårdare mot. Jag tror dock att det är en svårare häst att ta ner i ledningen den här gången i 2 Lucky Flevo så är inne på att han kan vara en tänkbar spik. Lucky Flevo har varit bra från start och ska absolut vara före favoriten i starten för att vara först framme och ta över ledningen från 4 Extremely Sweet som nog spetsar initialt från perfekt spår. Även 7 Hisco De Florange kan öppna snabbt men den släpper väl med om man skulle komma hela vägen till spets trots spår långt ut. Tror på bra chans för Goop att köra sig till spets tidigt så med häst som höjt sig på slutet och visat att han trivs bra i spets och fungerar fint med skor så borde den här vara närmare favoriten på strecken. Tänkbar spik då procenten skiljer för mycket mot favoriten.

3 Cash Forever drar mycket streck och vann från rygg ledaren på kort distans efter topptid näst sist så klart bra fart i benen på honom. Dock mer än en månad sedan han startatde och alltid litet minus när det är tränarkört mot att Mattias använder sina bröder i sulkyn, men många skiljer inte så mycket som man borde i detta fallet.

1 Mellby Jewel lri över från start och det är mycket chansartat, jag tror inte hon räckar alls mot några av dom bättre här. 11 Spitfire P.C. visade full form mot tuffare hästar än nu, då det var spårtrappa. Måste ha chans här. 10 Breidabliks Bombay har matchats på V75 ett par starter i rad och var uppanmäld näst sist. Favorit i bra lopp sist men galopperade till slut då så frågetecken för formen. Väldigt bortglömd den här gången och ska väl kunna skrälla här. 9 G.K.Dobzon har gått bra på Solvalla och går framåt med loppen och här har man rygg på en startsnabb i andraspår. Kan man komma igenom på bra sätt för Örjan så måste man kunna skrälla.

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 10-3. C 2-7-9. D 8-5.

Se ”Bästa Spiken”

6 Esprit Sisu saknar motstånd i loppet och ska bara vinna då det är hästar som gått hyggligt i Silver- och Bronsdivisionen mot den här gången och han är van att matchats mot Eliten och hästar strax under eliten. Får ta över från alla även om han inte skulle ladda och ta spets av egen kraft, sedan är loppet över. Vad man ska tänka på i den här typen av lopp är att sätta ut egna reserver, för om något händer och man stryker favoriten blir den som är tvåa på strecken väldigt överspelad och man vill inte sitta med spik på en sådan. Så tänk på vilken ni tycker är bäst bakom, eller får spets om favoriten är borta och sätt ut egen reserv.

Jag tycker 10 Hawk Cliff är mest intressant bakom favoriten då han har hög kapacitet och nu fått två lopp i kroppen i sin nya regi. Om man hittar rätt på honom spelar ju bakspåret mindre roll i så här litet fält och det blir min reserv. 3 Västerbo Lexington har inte startat på väldigt länge och behöver nog lopp i kroppen men har hög kapacitet och kvalade in till finalerna av både Sprintermästaren och Derbyt som fyraåring. I derbyt tog han pengar i stenhård kull bakom hästar som Hail Mary, Don Fanucci Zet och Aetos Kronos. 9 Fortune Mearas är tvåa på strecken och han tror jag verkligen inte mer på än flera andra bakom favoriten så han rankas ner rejält på dåligt spelvärde, även procenten inte är hög så avgör att han är streckad som tvåa av kollektivet.

Avdelning 8.

Ranking: A 6. B 10-1. C 9-11-12-7-4-2-3. D 8-5.

Här ser jag ingen som helt chanslös men jag tycker det kan finnas läge att ta ställning här för vid gardering vill jag ha med nästan alla.

Favoriten 10 Loveley Lasse har fått bakspår och har sina tre segrar i Lugauers regi bland dom fem senaste loppen så håller ju bra form. Tog dock lite tid då han kom i den här regin redan sommaren -21 och har faktiskt inte vunnit när Conrad kört själv. Är startsnabb så missgynnad av bakspåret och givet att gå mot eller åtminstone gardera den här favoriten.

6 Ploquepin blir mitt val där det blev ryckigt kört sist som det gärna kan bli i lopp med lärlingar så ursäktad där och uppges ha tränat fortsatt bra. Det måste vara det givna spetsbudet från perfekt springspår så god chans att spåra loppet runt om. Ser inte riktigt vem ska gå på utvändigt och trycka på så det måste vara bra chans att det här bara rinner undan från spets. Kompletterande spik i annars vidöppet lopp.

1 Hard Landing borde väl blivit tvåa med så fin resa sist men drevs heller inte för fullt när man inte skulle nå ledaren och gick väl åter i mål med sparade krafter. Nu blir det toppläge och Örjan upp så bra chans att kunna få rygg på ledaren här. Bra chans då så klart, då det inte är lika hårt mot som den som vann sist. 7 Bat Marke öppnar med fort och vill med åt positionen i rygg på ledaren så skulle springspårsthästarna pricka perfekt är det kanske den här som får rygg på ledaren. Chans då. Mer chansartat från övriga lägen men kan så klart skrälla även från tredjepar invändigt kanske.

9 Mia Vince gillar jag spurterna på men på slutet har det blivit lite mycket tredjespår och sist väldigt länge i spåren. Nu står hon bra inne på pengarna och tycker hon var helt okej i vanlig vagn näst sist även om hon är missgynnad av att inte få gå i amerikansk vagn. Skulle hon dock få rätt ryggar och kan spela ut lite kortare speed kan det gå även med vanlig vagn. 11 Weather Chart går väl bäst när han är med där framme men kan spurta vasst med så absolut inte borta. Blev fel sist då han blev kvar i tredjespår i första svängen och fick backas ner i kön så glöm det loppet från omöjligt läge. I Voltstart kan man ju ha chans att ha lite mer tur i starten med, även från bakspår så skulle han komma igenom till bra position så ska han kunna skrälla. 12 Without a Doubt har ännu sämre läge och visade sist att ledningen över medeldistans inte funkar för honom längre. Ska helst ha kort distans men skulle han få lopp i ryggar och spara sin speed länge borde det väl kunna gå. 2 Appasso kan öppna bra men med startsnabba från springspår och Örjan som leder volten så blir det nog svårt att vara bland dom allra första tidigt här. Bör väl krypa ner i rygg på Örjan och hoppas på tredje invändigt. 4 Brunello Hall skrällde rejält under Elitloppshelgen, från sist invändigt så har en bra sista 800 att gå i spåren och han står bra inne på pengarna här. Sämsta spåret är chansartat så klart men kapacitet finns så det räcker.

Stora systemet.

 1. 4-11.
 2. 2-3-4-6-9-12.
 3. 2-4-6-8-9.
 4. 1-8-9-11-12-13.
 5. 2-3-9.
 6. 2-3-5-9-10.
 7. 6 Esprit Sisu
 8. 6 Ploquepin

5400 rader som kostar 1350 kronor.

Lilla systemet.

 1. 4-11.
 2. 3-4-6.
 3. 6 Bellfaks
 4. 1-8-9-11-12-13.
 5. 2 L.L. Labero
 6. 2 Lucky Flevo
 7. 6 Esprit Sisu
 8. 6 Ploquepin

36 rader som kostar 9 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se