Speltips: 14 Miljoner i V86-Jackpot på Åby och Solvalla 30/8

Tuppen

Tips till V86-Jackpot på Åby & Solvalla 30/8.

V86-Expressomgången.

Nu är äntligen V86-Express igång på allvar med spelstopp 20:30 så ingen stress att lämna in då det är över en timme senare start än under sommaren. Ändå är det slut tidigare och det är perfekt TV-underhålling på onsdagarna även om man som ban-besökare så klart inte vill ha den här typen av upplägg när man är på plats. På onsdagar med åtta lopp på kvällen är det överlägset och avgörs den här onsdagen på banorna Åby och Solvalla. Det som gör omgången extra intressant är att den jackpot-förstärkt och det är beräknat 14 Miljoner i potten för åtta rätt.

Åby är kul bana med stort upptagningsområde, dit många vill komma och tävla så bra lopp där allt som oftast och idag är inget undantag. Dubbel open stretch på banan så två extra innerspår på upploppet som kompensation för att det är ganska kort upplopp här, men fler får ändå chansen då. På Solvalla är allt ganska nära genomsnittligt, så inga konstigheter där.

Inspelade tips & Andelar.

På ATG-Tillsammans har vi andelarna som heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel. Försöker ligga runt tio andelar per system så blir vi för många så spelas samma system ett par gånger, för önskat antal andelar. Stänger andelsspelet redan 19:30 onsdagar för att hinna bygga klart systemet innan inlämning, när jag vet hur många vi är och jag kan komma att väga in sen info. Systemet är än så länge bara öppet onsdagar och lördagar, men även där kan tillkomma till exempel GS75 och vissa V64-omgångar längre fram.

För övrigt gör vi inspelade tips till V75 på YouTube som du hittar länk till på trav.se och på FaceBook i både gruppen Sverige Spelar och FB-sidan Trav.se. Vi spelar in sent onsdag eller torsdag och brukar släppa det på torsdagen på Youtube men också i ljudformat där poddar finns.

Bästa Spiken!

I stoloppet i ganska hög klass som går som avdelning tre väljer jag att spika en ganska stor favorit i 3 Stens Retention som spetsade i sitt uttagningslopp till Stoderbyt sist men släppte mitt i loppet till en bra rygg. Hon fick chansen att bli tvåa men kunde inte växla tempo tillräckligt snabbt när ledaren körde undan och åkte dit med minsta möjliga marginal för att få en plats i finalen. Trea då och borde vara ännu bättre form nu med tanke på att finalerna är i helgen och här har hon bra chans att åter spetsa och då lär man inte släppa till någon. Bra chans till spets och slut så jag spikar.

Gå Kort!

Hamnar i samma fålla som många andra här då jag tror på ett par hårt betrodda från Nurmos stall som Magnus A kör i loppen på Solvalla och det är givna förstahästar i sina lopp. Jag försöker ändå att fälla båda omgångens största favoriter med bara ett fåtal streck mot men är väl medveten om att fungerar dom så är dom nog bara bäst i sina respektive lopp.

Avdelning två och fyra är det jag talar om, där båda är tänkbara spikar men samtidigt visade saker sist som oroar så klart och loppet jag stänger på minst antal streck är andra avdelningen där man kan försöka begränsa sig till ett eller två motbud om omgångens största favorit 2 Mellby Imperial galopperade in i första svängen sist vid laddning från start och det är så klart inte kul att gå på en som kommer från sådan galopp och nu blir streckad till nära 80%. Hästen möter enklare då det är comeback och dåliga lägen på motbud i loppet och jag väljer att gardera med två från klart okej lägen.

Avdelning 1.

Ranking: A 9. B 5-3. C 7-1-2-8-11-4. D 10-6.

Här är 9 Farfars Dream favorit och det är väl i sin ordning då han körts offensivt två gånger han gått i bike och varit bra på V75 i dom loppen. Duger bra i loppet då han tål dödens och andra tuffa upplägg så rankas först men garderas då det alltid är chansartat med bakspår på Åby.

5 Bold Knick radade upp segerar under våren och är en bra häst för klassen som nu lottats till toppspår. Fortsatt långt mellan loppen och söker efter vårens form men räknas tidigt här.

3 Ready Trophy är startsnabb och kan köras i spets här eller släppa och få bra lopp i vinnarhålet så kan vinna på speed till slut från stretchen.

7 Loveley Lasse får kuskbyte nu och jag ser det som litet plus och distnasen kan passa honom bra med så intressant skrällbud till väldigt låg procent den här gången.

1 D.J.Spritz är stark och passar på distansen men står lite hårt inne i loppet och borde dessutom bli över från start här så procent klart i överkant på den här och jag rankar ner honom på dåligt spelvärde. 2 Fighter Simoni har en del förespråkare men har inte vunnit lopp i år ännu, så tveksamt om det räcker här även om det är rätt distans och bra läge.

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 4-6. C 7-8-9-5-10-12-11. D 1-3.

Se ”Gå kort”

2 Mellby Imperial är väldigt bra för det här loppet då han går ner i klass från sist men det böev en tidig galopp sist som gör att jag vill försöka fälla honom med ett eller ett par motbud.

Duon 7 Noxx Vrijthout och 8 Balotelli Face är det klara frågetecken för formen hos då båda gör comeback här. Balotelli Face som gått bra efter uppehåll förr men nu har riktigt dåligt utgångsläge sätts ju ned i chanserna av läget men också Noxx Vrijthout har ett chansartat läge så båda borde väl få svårt.

Motbuden blir istället 4 Declan och 6 Rio Alta Wine där Declan är härdad på V75 och i unghästlopp och har gjort det bra mest hela tiden. Han såldes inför senaste starten och har ett lopp i kroppen i nya regin där han gick med skor och nu blir det barfota runt om och mest intressant amerikansk vagn för första gången. Bra häst från bra läge till under 3% här gör det spännande. Rio Alta Wine fick ett för tungt upplägg sist och nu är det ordinarie körsven upp på häst som tål dödens och gör bra lopp från den positionen. Skulle favoriten komma bort så kan han slå övriga här så måste räknas tidigt vid gardering.

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 5-1-4. C 2-8-7-6. D 9.

Se “Bästa Spiken!”

3 Stens Retention borde kunna få ta över ledningen från i princip alla här om hon inte spetsar av egen kraft. Det är ju Åby och en startsnabb favorit släpper man gärna till med atnke på open stretch.

1 Seventh Heaven blir det mycket snack kring då det är aviserat maxning med barfota runt om och nu första gången i amerikansk vagn. Intressant och från rygg på ledaren kanske man kan vinna loppet men tror inte man snabb nog från start att kunna svara många startsnabba i loppet så risk att man inte får rygg på ledaren och blir över från start.

5 Georgia Am är väldigt startsnabb också men med bara ett lopp i kroppen efter frånvaro så borde man ju vara nöjd med rygg på favoriten om man kan få det, tänkbar med lopp i vinnerhålet.

4 Barsela Burlon kan med öppna bra och går nog med framåt med ett lopp i kroppen så är många som kan vara ute efter vinnarhålet i loppet så kanske blir det viss körning här.

2 Cash and Carry och 8 Myse d’Erpion fäller väl en del till slut om det blivit utdragen körning i loppet och det är ett litet fält så alla får chansen. 7 Special Topmodel är väldigt startsnabb men söker verkligen efter formen så borde få svårt. 6 Qeen Roc och 9 Princess Kloster vinner inte så ofta och borde båda få svårt att räcka när flera i bättre form fått betydligt bättre utgångslägen.

Avdelning 4.

Ranking: A 3. B 4-12-1. C 8-2-9-6-11. D 5-10-13.

3 Perfect Harmony är en tänkbar spik i ganska enkelt lopp efter att ha varit ute i uttagningslopp till Derbyt sist men blev väldigt trött i det loppet så visst finns det frågetecken för formen. Då han blir väldigt stor favorit kan det vara läge att gardera men gillar man inte mina andra spikar kan han vara en tänkbar spik, mest i brist på vettiga motbud här.

4 With Wings var ute i uttagningslopp till StoDerbyt i sin förra start från ett omöjligt läge och kördes passivt och fick krafter sparade. Står liksom favoriten perfekt inne på pengarna i det här loppet men har lite sämre läge med spår fyra i volten och tränarkörd men tycker ändå inte att det skilja så mycket som procenten antyder här. Visst är det öppen klass men tycker att hon visat att hon borde duga i den här typen av lopp.

12 Jeppas Uppercut är den på tillägget jag tycker är mest intressant då han ofta varit körd av Jansson är det ett kuskplus med Erik upp och han har kört honom ett par gånger och känner hästen. Hästen kommer med en start i kroppen efter uppehåll och kanske inte är i full form ännu men går säkert framåt med loppet och står bra inne på tillägget här.

8 Brasco Brodde duger med i klassen men ovan voltstart så riskerar att bli fast på innerspåret en bit ner här men löser det sig så blir han att räkna med till slut.

1 Judge Dredd Sisu har bästa spåret där framme och kan få vinnarhålet från det läget och han har körts passivt med sena luckor och suttit fast en del så har säkert lite mer krut i tanken än han fått visa i loppen. Kan få perfekt lopp med kanske rygg på favoriten här.

Avdelning 5.

Ranking: A 11-1. B 3-8-6-7. C 2-4-9-5. D 10.

Tilläggslopp och därmed voltstart så klart där favoriten har ett fint spår på främre fållan i 3 Hashtag Simoni men han tappade lite i vikt efter resan sist och frågetecken för formen då han strulade inför starten och galopperade innan bilen släppte. Frågetecken för form då det blivit ett tag mellan starterna så kanske en favorit i fara även om han kanske kan hitta till spets och leda loppet runt om.

11 Extreme A.F. står väldigt bra inne i loppet och då det bara blev elva hästar till start är det klart bra med ett springspår där bak när det bara är en volt på första fållan. Skulle man pricka perfekt kan man vara riktigt långt framme tidigt i loppet och det måste vara en bra chans nu när det är lättare mot än på slutet.

1 Outlander har bra spår och kommer sitta bra på det hela vägen och skulle favoriten komma bort finns ju ingen anledning att släppa till någon så han kan leda hela vägen här. Visst kan han bli lite het ibland och lägga bort krafter i loppen på att han ligger på men med voltstart blir det ju inte lika stressigt och med tanke på att det är på Åby så kan man ju välja att släppa ledningen med.

Duon 7 Longgone River och 6 Franklin Zet går båda hela vägen in i mål och då det är mindre fält än det kunde ha varit är dom så klart gynnade. Jag tycker ändå att procenten hos den duon ligger lite för högt för att göra dom riktigt intressanta och rankar upp ett par mindre streckade. 8 Redbull Pellini får vasse Jepson upp så klart kuskplus på häst som visar både bra styrka och fart för klassen och hästen står bra inne på pengarna här. Även grundkapable 2 Hellacopters är ett tänkbart garderingsstreck då han får bra lopp där framme och visat lite uppåtform på slutet.

Avdelning 6.

Ranking: A 7. B 8-3-2-10. C 9-12-6-1-5. D 4.

3 Rendez Vous är favorit från bra läge i voltstart över passande lång distans men hade tur vid segern sist även om detvar en vaken styrning att köra till, släppa och vinna på stretchen på Åby. Nu är det andra förutsättningar och ett jämnare lopp kanske där många har chans och är inte säker på att han är rätt favorit här ens.

8 Wittgenstein går från klarhet till klarhet och borde kanske vara loppets favorit trots bakspår. Han har bra skalle men haft lite sämre aktion, vilket ändå funkar bättre på långa distanser där han slipper tempoväxlingar. Stängt spår i starten gör det klart chansartat och jag garderar vidare.

7 Summerrazz har springspår och jag är inne på att han kanske kan spetsa och leda loppet runt om här. Han var betydligt mer spelad än favoriten här när man möttes på Åby sist men hade för långt fram till slut på stretchen och nu är det väl läge att köra i spets i stället. Det skiljer för mycket på procenten här och det är högt spelvärde på den här som singelprocentare. Höjt sig och tränar fortsatt bra i nya regin för den här säsongen så räknar med han är ytterligare bättre nu.

10 Valmar E.W. har varit ute på V75 en del och gjort det bra och möter lite enklare nu så trots läget måste han räknas tidigt. 2 Douanier har bra läge, toppstammad Nurmostränad häst med Mats E upp och hästen trivs på distansen så kan inte räknas bort. 9 Chip Shop vinner inte lopp ofta men har bara testat lång distans vid ett tillfälle och gjorde bra lopp då som trea och intressant med långt nu och Magnus A upp så tänkbar skräll då man även provar ny balans hit.

Avdelning 7.

Ranking: A 7. B 1-5. C 10-2-8-9-6-3-12. D 4-11.

En spårtrappa som också är ett stolopp i låg klass och då behöver det inte skilja lika mycket på kapacitet i förhållande till tjänade pengar som i många andra spårtrappor i lite högre klasser. Så man kanske inte ska stirra sig blind på det faktum att det här är en spårtrappa och inte väga in det så hårt i analysen just här.

Delat favoritskap mellan 1 Siena och 5 Sunshine Avenue där den senare nog var lite för hårt spelad av tidiga kollektivet medans den senare blir desto mer påpassad under onsdagen och förmodligen blir favorit till slut. Jag litar inte på någon av dom där innerspårets förmodade favorit nog har en för hög galopprisk och då är just innerspår bakom bilen sämsta tänkbara för många. Visst kan man säkert fått ordning på henne med två lopp i kroppen för sin nya tränare men är hon stressig är en resa och bricka ett bakom bilen inga bra faktorer och det är favorit i fara och bara en av många vid bred gardering. Sunshine Avenue har mött betydligt enklare motstånd och är heller inte en favorit jag vill hålla i handen här men hon går samtigt bra tider i förhållande till många här, har toppspår och kan öppna bra så given vid gardering.

Jag ser loppet som väldigt öppet men väljer då att ta ställning och gå på en idé i 7 Donnafugata Font som kan öppna snabbt och kanske kan hamna bra på det trots spår en bit ut. På Åby väljer man oftare att ladda med spår en bit ut då man vet att många vill ner på innerspåret här och då finns ofta plats att komma ner i banan även från en bit ut. Det är kort distans och hon har gjort två lopp efter strykning där hon gått 13-tider i båda loppen medan många i fältet haft svårt att gå tider under 15 så det känns som att hon har betydligt mer fart i benen än många här. Nu är det dessutom aviserat amerikansk vagn på och gör det lite till i startsnabbheten kan hon absolut till och med spetsa här vid laddning men jag tror hon kan vinna loppet på flera sätt och chansspikar henne i annnars öppet lopp.

2 Her Cash har inte vunnit lopp ännu men kan öppna, ska gå första gången barfota runt om och första gången med bike så intressant till väldigt låg procent med ett lopp i kroppen efter frånvaro. Ytterloigare ett par intressanta som går första gången i amerikansk vagn är duon 8 Charming Lane och 10 Escama men det är lite tuffa lägen då de inte är mycket bättre än flera där framme trots att man fått usla spår i trappan. Ändå intressanta ändringar som kan höja hästar som stannat av lite i utvecklingen här. Untersteiner har en till i loppet i 9 Henessi Jubilee som nog inte är sämre än stallkamraten i grunden och fått lite mer träning på slutet och får smygresa i comebacken här medan Charming Lane kommer med lopp i kroppen efter sin träningsperiod.

Avdelning 8.

Ranking: A 2. B 8. C 7-12-9-4-3-5-11-10. D 1-6.

Här är det en ganska stor favorit som gör det bra mest hela tiden men är sårbar från spår längst ut bakom vingen och 8 Night Hawk vill jag nog försöka fälla. Det är en bra häst och kanske blir det första gången i bike den här gången även om det inte är anmält så ännu.

Man kanske kan ta ställning och chansa att spela mot favoriten och spika mot med 2 Yucatan Diamant som är intressant här. Var ute i tyskt Derbykval sist i högervarv så andra förutsättningar nu och tror inte man tar med den här så långt om man inte tror att det ska vara bättre aktion än sist i loppet. Tränaren är inne på att högervarv inte passade och det ska vara fortsatt bra form och det är maxat med helstängt, bike och barfota runt om, så måste vara toppchans då Hagoort har väldigt vassa siffror statistiskt på det man väljer att testa i Sverige på senaste tiden.

7 Luca di Quattro är så klart intressant då det är aviserat första gången i bike i debuten för Redén. Inte gått lopp sedan i maj och ofta varnar Redén för att hans hästar kan behöva få lite fart i benen med lopp i kroppen efter att han ofta tränar tungt. Det har visat sig att generellt sett så går hästarna från stallet bra direkt men det kan också bli att Örjan kör lite mer passivt från lurigare lägen.

4 Global Dependable är den fjärde som drar en del streck och är tvåa på procenten efter att han ska gå framåt med ett lopp i kroppen efter frånvaro. Är inte så startsnabb men har ett bra spår så borde väl hamna bra på det men ser honom som den jag kanske chansar bort av betrodda kvartetten. Av hästarna som är mindre streckade så tycker jag att 12 Gårandå kan vara intressant trots läget då MAD fick honom att kämpa bra enda gången han kört hästen. Oftast lite enklare körsvenner upp så klart plus med Magnus A när det nu är dags för lättning i balansen och barfota fram för första gången.

Mycket ändringar på 9 Without Reference som fått ett par lopp i kroppen och man har inte riktigt fått ut det man velat ur honom. Nu testar man första bike, barfota runt om och kanske något stängt huvudlag. Dessutom tränarkörd sist och nu är det första gången med Mika Forss upp. Rygg på min förstarankade och bra smygläge så runt en halv procent måste vara för lågt.

Stora Systemet

 1. 3-5-7-9.
 2. 2-4-6.
 3. 3 Stens Retention
 4. 1-3-4-12.
 5. 1-3-8-11.
 6. 2-3-7-8-9-10.
 7. 7 DonnaFugata Font
 8. 2-7-8-12.

4608 rader som kostar 1152 kronor.

Lilla Systemet

 1. 3-5-7-9.
 2. 2-4.
 3. 3 Stens Retention
 4. 3 Perfect Harmony
 5. 1-3-8-11.
 6. 2-3-7-8-9-10.
 7. 7 DonnaFugata Font
 8. 2 Yucatan Diamant

192 rader som kostar 48 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Insatsen tillbaka (500kr)
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se