Speltips: 100 MILJONER I DRÖM-JACKPOT på Solvalla.

Solvalla

V75-Tips till Solvalla med DRÖM-JACKPOT på 100 MILJONER

V75-Omgången med Kriteriet, Oaks och STL-finaler mm

100 Miljoner i Mega Jackpot då det sparats till en riktigt stor JP hit och dessutom frös femmorna inne från Färjestads omgång under förra lördagen. Nu ska dessutom riktigt fina lopp avgöras på Solvalla med finaler i Svenskt Trav-Kriterium (avdelning 6 på V75), Svenskt Trav-Oaks (avdelning 4 på V75) och STL-finaler. STL-Open med 750 tkr till vinnaren går som avdelning tre och Walter Lundbergs Memorial som är ett stayerlopp med 300 tkr till vinnaren går som avdelning 7 inom V75. Före V75 körs också fina lopp med bland annat ett uttagning till UET Grand Prix för fyraåringar och Stoeliten.

Grymt fin tävlingsdag att se fram mot och jag hade väl lite planer på att vara på plats på Solvalla men kommer istället att gästa lokala O’Learys i min hemstad, Falköping på deras Travlördag. Där kommer jag hänga med många andra travintresserade och snacka V75, spela andelsspel tillsammans och äta en god hamburgare. På plats snackar vi trav och går igenom hela omgången ihop med alla som är på O´Learys Falköping vid 15:30. Det går även bra att dyka upp senare för att bara se loppen och lyssna på travsnack mellan avdelningar, 16:20 startar V75 som vanligt. Före V75 går en V86-omgång på Solvalla och där är det också en JP och jättefina lopp även där så start redan 14:00 med trav på lördag.

Video-tips & Andelar.

Inspelat material ligger ute på FaceBook som du hittar via länk på hemsidan, via FB-sidan trav.se eller i gruppen Sverige Spelar på FB. Sök annars efter trav.se direkt på FB och du hittar både tips till veckans omgång men också äldre material som ligger kvar där.

Alla rätt under lördagen då båda spikarna satt i tipset i Odd Herakles och Falcon Eye, där den senare var andrahandare till 20%, stod i 3,8 ggr pengarna och kunde vinna på målfoto trots att han hamnade sjunde utvändigt. Det var ju med i beräkningarna att han nog skulle backas för att sedan bara vara bäst, men hamnade väl ett eller två steg för långt ner för att det skulle bli lätt så var precis att han nådde fram. I övrigt fällde jag omgångens största favorit och var ju nära att få högre utdelningar men det var starka favoriter i övriga lopp tyvärr. Hade ett par mindre streckade som fick nöja andraplatser i sina respektive lopp. Alla rätt i ryggen och fin form på tipsen är så bra det kan vara inför en av årets mest viktiga omgångar på V75. Till lördagen har jag stor hjälp av Jens Lönnaeus med i loppanalyserna. Han är med i inspelade materialet där han säger sin syn på omgången och nämner en del drag och tankar inför omgången, där han kommer vara på plats på Solvalla för att se loppen på plats.

Jag kommer att bygga dom vanliga andelsspelen för 200:-/andel i TRAVPUNKSE200 och extra stora systemet för 500:-/andel i TRAVPUNKTSE JACKPOT. Jag stänger andelsspelen redan 15:00 under lördagen för att hinna med allt under lördagen, så vill ni vara med så var ute i god tid och köp er andel. Den här veckan kan man också köpa andelar i identiskt system som 200-systemet via Ica Supermarket i Falköping.

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen och Svenskt Trav-Kriterium går jag faktiskt på 3 Following som slagit loppets stora favorit i storlopp tidigare trots tuffare lopp och ska väl vara jämnt på strecken mellan dom två. Var mer stabil sist och nu när den funkar allt bättre med lättare balans tycker jag att det är klart spelvärd spik där i princip alla utom favoriten är understreckade.

Gå Kort!

I tredje avdelningen som är STL-Open med 750 tkr till segraren tycker jag att det borde gå att komma undan på få streck där favoriten 4 Hail Mary har bra chans att komma till ledningen efter en bit och ska ha väldigt hög segerchans. Tänkbart att spika och det blir så på 200-andelarna men kanske spelar med två-tre streck på någon annan lapp. Jag tycker om formen på 5 Brother Bill och gillar hästen, körsvennen och läget så många plus här på Nurmos-tränat på hemmaplan.

Avdelning 1.

Bronsdivisionsfinal som är ganska fin men med några som höjer sig och det finns flera startsnabba med framspår här så inte alls givet att 1 Santos De Castella kan hålla upp sitt innerspår här. Tror klart mest på 5 Born To Run med toppspår och så som han sett ut i sina starter är han hästen att slå. Även han kan öppna och lär bli släppt till ledningen av flera tänkbara spetsbud här men blir heller inte förvånad om Gocciadoro vinner loppet även från utvändigt ledaren om det skulle krävas. Körning från start kan ändå öppna upp det där 4 King Of Everything var före favoriten i mål sist dom möttes, han fick så klart bättre resa då men det kan han ju faktiskt få igen så borde kunna skrälla. 3 Under Armour var ordentligt bortkörd då vi gick på honom på Axevalla men sedan har han radat upp ett par riktigt starka insatser och avslutade väldigt snabbt sist så formen på topp här och från bättre läge än på slutet räknas han med skrällchans. 7 CharlieBrown Effe brukar vi ha som spikförslag i tipsen och det brukar gå in men nu är han lite bortlottad med så många bra hästar invändigt blir det svårt att komma in i matchen. Blir det dock full körning på flera händer kanske han åter visar sig tuffast till slut men den här har fått väldigt många tuffa lopp då han inte kan öppna så snabbt och ofta haft riktigt dåliga lägen dessutom. Aktuell vid gardering men det finns inget bra spelvärde på honom alls. Bakom är det tunt och fem streck känns heltäckt men tänkbart att spela med fyra streck med och ta bort Under Armour som kanske hamnar en bit ner.

Avdelning 2.

Lägsta klassen på V75 med STL-final i Klass 2 och det blev inte så värst tuff final men historiskt sett är det ofta favoriten faller i just den här klassen även gånger då det ser skiktat ut på förhand. Har tre-fyra streck vi nämner i första hand i tipsen och går på hästarna från spår 2-3-4 i 200:- systemet men i inspelat material nämner vi något om nästan alla ekipage här så kolla där vad vi tror på bakom dom betrodda. Vid bredare gardering är loppet vidöppet och det behöver inte vara fel att ta alla på något reducerad variant för att vikta insatserna lite.

Avdelning 3.

Se ”Gå Kort!” Spelar med spik på 4 Hail Mary på något system och kompletterar med 5 Brother Bill på något och kanske lägger till en tredje häst på ytterligare något i 6 Global Badman som kan öppna bra från ett helt okej läge och här blir det barfota runt om, som han inte gått så ofta alls med. Kan nog inte komma förbi alla invändiga här, där förmodligen 3 Click Bait tar spets och släpper nog bara till favoriten. Global Badman är ändå aktuell som tredjehäst i loppet.

Avdelning 4.

Svenskt Trav-Oaks är största loppet för treåriga ston där Solvallatränare dominerar med åtta av tolv platser där Nurmos kvalat in tre hästar, Mattias Djuse har två medan Salmela, Melander, Sjöström och Westholm har varsitt bidrag med i loppet.

5 Kayla Westwood har inte visat någon startsnabbhet ännu men från bra spår borde hon hamna bra på det men favorit i fara och hon är inte bättre än övriga så procenten är klart i överkant. Dåligt spelvärde på henne och hon rankas ner. 1 Aurelia Express var loppets tidiga favorit och kan öppna snabbt men inte givet man kan hålla upp innerspåret, vann sitt kval från rygg på ledaren och kan göra det igen men bara en av flera här. Nu har hon gått ner en del på strecken så lite mer aktuell tack vare det.
4 Queen Belina som verkar utvecklas rejält för varje lopp och hon blåste bara runt sina konkurrenter och vann med så mycket hon ville utan att se ut att gå helt trött i mål i sitt kval. Man har väl aldrig tryckt av henne max från start men hon ser ut att kunna öppna vettigt och sist var det bike, då från bakspår, nu blir det första gången i den vagnen med framspår och jag är inne på att hon kanske kan leda loppet runt om, detta var min tidiga förstahäst. Nu är det ju chansartat att hon kanske öppnar bra i biken men ett par vi vet är startsnabba är 6 Lawina som dock borde släppa och då kanske 7 O’Mara Zon är först framme och övertar och från spets blir hon hästen för övriga att slå. Wäjersten är vass och kan vinna med andra upplägg med så den här en fin häst att ha först i rankingen. 2 Bonneville W.I. låter det väldigt uppåt kring och även hon kan öppna så med maxningar nu kan det vara en riktigt bra insats att vänta om det faller väl ut. Det blir första gången i bike och första gången med någon form av stängt huvudlag eller goggles, efter att bara gått i öppet huvudlag tidigare. 10 Jewilla är en som säkert är förbättrad till finalen då det dessutom blir maxat här med barfota något stängt och ska kunna avsluta snabbt för duktiga Mats E. Snabbt kommer även 9 Joy Sisu avslita som såg ut att vara nära toppformen sist. Vunnit båda gångerna man kört utan skor så en riktig barfotahäst som går så nu igen.

Avdelning 5.

Inte jättevass klass på meetingets klass 1-final där dessutom bästa hästen fick ett bra läge så kanske upplagt för favoriten att få överta ledningen efter en bit och dra undan här. 2 Viva La Vida Face gick jag ju på som spik sist och trodde på honom även för tre starter sedan. Infriade förväntningarna i fin stil sist där man drog på men blev ut-kontrad för tre starter sedan där han såg ut att ha greppet kopplat. Visst är det bra chans och given förstahäst och en bit ner till utmanarna här men kanske inte så speedig som många andra och det är många startsnabba här så inte givet att man kommer till spets enkelt när flera ska slåss om positioner. Jag väljer att gardera då han trendar upp mot 60% och det börjar bli i överkant. Vilka vi tror på bakom får ni gärna se i inspelade materialet men jag väljer att gardera loppet brett på andelsspelet.

Avdelning 6.

Se ”Bästa Spiken!”

Svenskt Trav-Kriterum är största loppet för treåringarna och liksom i Oaks så lyckades Solvallatränare kvala in många i nio av tolv, med fyra finalplatser till Redén-tränat, tre till Walmann, en till Melander och en till Nurmos. Av Walmanns tre är vassaste vapnet stor favorit i 1 Bedazzled Sox och visst var han väldigt bra i sitt kval hit men från innerspåret på Solvalla finns alltid risk att man blir överflyglad eller tvingas ta till galopp i starten. Kan han hålla upp innerspåret blir han så klart hästen för övriga att slå men rankar en annan före.

3 Following slog favoriten i korta E3-finalen där Following testades barfota runt om och var inte fullt körbar, framförallt från start men Goop höll honom i trav och sedan var han bäst trots en bit i tredjespår. I sitt kval hit satte man på bakskor och det såg ut att vara lite mer stabilt och den här kanske man kan chansa allt mer i startrusningen med från bra läge och i takt med att han klarar lättare balanser bättre. Skulle någon annan snabbstarta och ta ledningen från favoriten kanske dom släpper till Following om den är före favoriten för att ta över. Melander brukar ju vässa extra på balans och huvudlag i finaler så blir inte alls förvånad om den här helt plötsligt kan spetsa av egen kraft och spåra hela vägen men ger inte upp om det åter skulle bli tredje utvändigt eller liknande. Jag spikar.

Bakom är det vidöppet och vi tar upp en hel del om i princip allihop i inspelade materialet och se där för få reda på vilka vi tror på bakom Following och favoriten.

Avdelning 7.

Ett stayerlopp, Walter Lundbergs Memorial med 300 tkr till vinnaren och här gillar jag att leta tuffingar en bit bak men vi har också sett att ledaren från grunddistansen rinner undan väldigt ofta under sommaren och det är fortsatt sommarbana så klart. Det behöver därför inte vara fel att spela med ett par av spetsbuden där framme. Favoriten 11 King Cole har vi spelat en del med i sommar och inte varit besvikna men nu står han på tillägg och har tjänat snabba pengar. Han bär dom säkert bra framöver och växer med loppen så som långdistans-specialist måste han vara tidig men bara en av fler då det kan bli lite vingel. Springspår på mellanfållan är inte alltid helt enkelt att komma bra på det från. 13 Amalencius B.B: agerade lite konstigt i comebacken sist men hade tränats en period inför det och går garanterat framåt rejält med loppet och minns när han gjorde loppet ute i spåren i Harpers tidigare i somras. Inget sådant motstånd den här gången och då är han kanske bara bäst och tänkbar spik för mig. Magnus A upp första gången är med en kul detalj jag gillar. I rygg på honom kanske 14 Golden Guard kan lifta med och den här har vass speed till slut men bortvald av Magnus men å andra sidan väldigt låg procent så intressant som skräll för Mats E. Där framme tror jag på bäst chans för Berghs duo att någon av dom två ska ta eller köra sig till spets är troligt och jag ser det som likvärdiga chanser där Berghs egen uppsittning fått lite mer streck på läget. 1 Laredo Boko har bra chans på spets men stallet vill också se 4 Mellby Indigo i spets så går den felfritt kanske den kommer till ledningen. Där är det barfota runt om för första gången och Goop upp så mycket plus där och lite lägre procent så därav tycker jag den här vinnarhästen är lite mer intressant.

VM-systemet.

 1. 5 Born To Run
 2. 2-3-4.
 3. 4 Hail Mary
 4. 2-4-7-10.
 5. 2-10-11-12.
 6. 3 Following
 7. 1-4-11-13.

192 rader som kostar 96 kronor.

Andels-systemet.

 1. 1-3-4-5-7.
 2. 2-3-4.
 3. 4 Hail Mary
 4. 1-2-4-5-7-9-10.
 5. 1-2-3-5-10-11-12.
 6. 3 Following
 7. 1-4-11-13-14.

3675 rader som kostar 1837:50 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se