Ingvar Crazys blogg

Speltips: Luktar spets och slut

Jag provade Don Viking i nordisloppet på den svåra Umeå-omgången i tisdags. Det blev tyvärr startbrasa direkt och då var den dagen förstörd.

Idag provar jag tredje fyrataggaren på kort tid och nu är det dags att den sitter. Jag lirar 3 Global Tess, lopp 7 tillika V 75 - avd 5. Jag går på hästens grundkapacitet och det fina läget i första hand. Det är ett bra sto i grunden vilket åtta segrar på 31 starter vittnar om. Hon har ingen rolig resultatrad på slutet, men det finns förklaringar. Nu står hon nästan på kronan perfekt inne i loppet och jag gissar att Moberg tittat på den här uppgiften minst en månad. Han låter också väldigt nöjd med hästen i de intervjuer som finns att läsa. Läget är perfekt med bricka tre efter bilen och hon är snabb från start och borde hitta till ledningen utan att det kostar för mycket. Moberg har valt att sätta upp Horpestad den här gången och det gillar jag eftersom kuskbyte ofta ger en extra kick på just ston. Jag säger toppchans på spets-och-slut. Vinnare på 3 Global Tess till 4,15 hos Unibet.

Ingvar Crazys blogg

Ingvar Crazy

Fastnade i travet som ung tidigt på 80-talet. Har sedan åkt många varv runt jordklotet till olika travtävlingar. Upplevelsen på plats är allra bäst. Har varit på Elitloppet 29 av de 30 senaste åren. Han har breddat intresset och är nu förutom inbiten spelare även uppfödare och amatörtränare. Ett stort nätverk inom travet runt hela Sverige brukar ge en och annan vinnare.

Sveriges bästa

Kända profiler