Ingvar Crazys blogg

Speltips: Givet att gå emot favoriten

Global Skipper gjorde ett bra lopp i torsdags och spurten bet bra, men åt vinnaren gick inget att göra. Som tur var hade jag även spelat plats och fick därmed tillbaka en slant.

I kväll är det Solvalla som är värd för V65-spelet och det är en ganska rolig omgång. Vissa gånger blir ett lopp intressant när man inte tror på favoriten. Det här är en sådan gång. Jag spelar 1 Zingy Kronos, lopp 5 tillika V 65 - avd 2. Favorit i loppet och troligtvis bästa hästen är 2 Indiana Boko. Hon var ute i Oaks senast, men fick inget med hem efter en galopp. Hon ser inte helt klockren ut i travet och det är ingen slump att det blivit två galopper på de tre senaste loppen. Bara för att det blir enklare gäng den här gången är jag inte alls säker på att hon sköter sig. 

Därför letar jag motbud och hittar 1 Zingy Kronos. Hon har inte riktigt kommit loss den här säsongen, men Reijo och Ulf talar väl om hästen och då brukar det vara så. Glimtvis har hon också visat att det finns hög kapacitet. Nu har hon fått perfekt läge och Ulf brukar vilja behålla ledningen i de flesta lopp han kör. Jag tror på en rejäl satsning för att hålla favoriten utanför sig. Om så inte blir fallet kan det bli rygg på favoriten och det är inte heller så tokigt. Med lite flyt i kväll kan det mycket väl räcka till seger. 10 ggr som vinnare och 2,28 på plats!

Ingvar Crazys blogg

Ingvar Crazy

Fastnade i travet som ung tidigt på 80-talet. Har sedan åkt många varv runt jordklotet till olika travtävlingar. Upplevelsen på plats är allra bäst. Har varit på Elitloppet 29 av de 30 senaste åren. Han har breddat intresset och är nu förutom inbiten spelare även uppfödare och amatörtränare. Ett stort nätverk inom travet runt hela Sverige brukar ge en och annan vinnare.

Sveriges bästa

Kända profiler