Speltips: Inte skuggan av en chans? Jodå!

5 Cadillac Shadow har en bra uppgift ikväll då han är ute i ett inte alltför tufft gäng. Femåringen kommer ifrån en klart plusbetonad seger på V75 (den norska omgången efter jul). Att det till skillnad ifrån senast blir skor är givetvis inget plus men det finns fler "barfotahästar" i fältet och prestationerna har tidigare varit likvärdiga med aktuell balans. Det rapporteras bli jänkarvagn precis som senast, vilket givetvis känns positivt med tanke på den vinsten med till synes gott om krafter sparade.

Utvändigt finns favoriten men även startblixten 7 Alicia Bore. Wilhelm Paal (som ersätter Nielsen) brukar vara vaken och med på noterna i starten. Kommer han före favoriten så bör det bli spets, då 7 behöver ett rygglopp för att duga ikväll. Oavsett om det går så kan det sedan vara en utmärkt idé att ta ryggen på Hennesy Boko för det finns som bekant open stretch på Åby. Då denne bör få bestämma en bit i så fall kan striden stå mellan de nämnda hästarna och då är platschansen riktigt god. Svarar man - Paal är en offensiv kusk - riskerar man tryck men även då finns givetvis en topp 3-placering inom räckhåll.

Facits blogg

Facit

Med en bakgrund som spelproffs och spelexpert har Facit lång erfarenhet av att värdera information, prestationer och statistik. Med spelvärdet i centrum blir det idéer ifrån hela landet här på trav.se. Sedan barnsben har travet varit en stor del av livet och du kan alltid vara säker på att vårt eget Facit är påläst!

Sveriges bästa

Kända profiler