Speltips: Bättre uppgift ikväll!

5 Peder Mykla brukar blanda sig i spetsstriden när han står med framspår och ifrån bricka fem ska han ha hygglig chans att komma till ledningen. Efter vila lär två lopp i kroppen ha gjort gott och det är tuffa motståndare nioåringen har varit ute emot. Som väntat har han inte haft något med slutstriden att göra men nu tycker jag att uppgiften ser klart lämpligare ut. Det finns på kartan att Dagfinn Aarum nöjer sig med ett rygglopp men det här är en startsnabb häst som trivs utmärkt i ledningen.

Det är en fin modell som häst och ikväll slipper han sannolikt att göra en massa grovjobb, vilket varit fallet i de två nämnda starterna efter uppehållet. Visst kan det vara värt att ta en peng även på vinnarspelet men jag vill lägga fullt krut på platsen. Jag är inte helt begeistrad när det kommer till hästens vilja numera och det lutar åt att någon tar sig förbi innan linjen. Chansen till en topp 3-placering är i alla fall bättre än oddsen visar och till 2.60 i odds är det spelläge.

Facits blogg

Facit

Med en bakgrund som spelproffs och spelexpert har Facit lång erfarenhet av att värdera information, prestationer och statistik. Med spelvärdet i centrum blir det idéer ifrån hela landet här på trav.se. Sedan barnsben har travet varit en stor del av livet och du kan alltid vara säker på att vårt eget Facit är påläst!

Sveriges bästa

Kända profiler