Speltips: V75-systemet Axevalla 17 februari

V75-1: 6 Linus Boy har bra förutsättningar då han nu återkommer efter lite vila. Springspår borde han kunna utnyttja på rätt sätt, det troliga scenariot är att han relativt tidigt återfinns i ledningen och sedan borde han bli väldigt svårslagen. Vi spikar. Stallkamraten 2 Globalsatisfaction är nog inte så mycket sämre rent kapacitetsmässigt, men har varit ifrån tävlandet ett helt år och borde rimligtvis behöva något lopp innan toppformen infunnit sig. 4 Trinity Lux gjorde bort sig med galopp senast. Han kom med en fin avslutning som trea gången före och har visat att han hävdar sig bra i klassen när det handlar om V75. 8 Lincoln Lawyer gör sällan en dålig insats och lär smyga med från detta läge, klaffar det fullt ut så kan han sluta långt framme.


V75-2: 2 Mellby Euphoria driver det bra för, hon kunde mycket väl inlett karriären med fem raka segrar (bröt ut och felade i spets i sista sväng 15/6). Hon höll senast skapligt som femma från positionen utvändigt om ledaren, hon kan dock normalt sett ännu lite bättre än så. Ett hett segerbud här. 14 Helena Klipp har blandat lite i sina prestationer i nya regin. Hon återkom senast efter en tids vila, öppnade snabbt till spets och var sedan ohotad till slut i loppet. Med minsta klaff här så kan det bli vinst på nytt. 9 J.J. svarade för en stark slutrunda ute i spåren senast. Hon har sett formstark ut ganska länge nu och har samlat ihop till en fullträff. 10 Sunna Love är en stark avslutare. Det blev galopp direkt från start senast, gången före var hon duktig tvåa från tillägg.


V75-3: 11 Arsenal orkar inte alltid hålla ihop aktionen hela loppen, kapaciteten är annars väldigt bra för klassen och han vann i övertygande stil på Åby senast över lång distans. Han tål vid behov att göra en hel del jobb själv. 8 Roofer är välstammad, mamman Passionate Kemp var ju en riktig topphäst på sin tid. Han har inte haft rätta flytet i loppen på sistone, han satt senast fast med en hel del sparat i mål som femma. 4 Ibelieveinamerica är minst sagt rejäl, han har inlett tävlandet med sex segrar på åtta försök och han verkar hantera de flesta upplägg. 12 Global Undecided har också visat rätta inställningen, det har så här långt blivit seger i fem av nio starter och blir tempot högt så är det en fördel.


V75-4: 1 Prosperous håller ganska hög klass och läget med innerspår passar då han visat sig kunna öppna kvickt bakom bilen. Han har nu fått ett nyttigt lopp i kroppen efter några månaders vila och att ha vasse Oskar J Andersson i vagnen i ett lärlingslopp är aldrig fel. 11 Wingait Erik har styrkan som sitt främsta vapen och det blev senast seger i V75 tillsammans med aktuell kusk Henriette Larsen. 6 Iris Palema vann på bra sätt senast, men möter lite tuffare hästar denna gång. Vi väljer ändå att ranka henne högt, hon kommer denna gång nämligen att få tävla med jänkarvagn för första gången och det kan emellanåt få en oerhörd effekt.


V75-5: 4 Sambuca Knight är rejält snabb från start och har visat att han trivs förträffligt i ledningen, han såg senast länge ut som en vinnare i V75 (fick till slut nöja sig med tredjepriset). Han vann över aktuella distansen näst senast och får tipsettan av oss denna gång. 9 Louie Brodde är riktigt bra i ljusa stunder, han har hittills i karriären segrat i tio av 30 starter och han vann utan bekymmer från ledningen senast. Han fungerar bra även med en resa i ryggar och måste räknas tidigt här. 7 Rafiki Fri var väl bara ”sådär” som tvåa på Åby senast, han var mångas val att spika den gången och han syntes aldrig med chans på segern. Gången före var han riktigt bra vid seger från spets och han avslutade starkt som knappt slagen tvåa i V75 för tre starter sedan.


V75-6: 13 Southwind Feji är det givetvis få som garderar denna gång, hästen fortsätter att imponera och verkar stadigt bli allt bättre. Hon övertygade stort senast, hon provade då på kort distans för första gången i karriären och visade sig behärska även detta galant. En het segerkandidat förstås, men ett ganska stort fält att runda och det är kort distans det handlar om. Vi väljer att även betala för den i grunden kapabla 5 Charmante Amok, vilken denna gång får Örjan Kihlström i vagnen. Om inte snäva startspåret sätter käppar i hjulet så kanske man kan ge storfavoriten en match om segern. 12 Legoholm Zon har utvecklats ”våldsamt” på sistone, hon har radat upp segrarna och verkar numera tåla att göra ganska mycket jobb själv på vägen.


V75-7: 10 Eelis är en härlig travare, kapaciteten är hög och han ger sig högst ogärna i en slutstrid. Normalt sett hade han vunnit senast då han lyckades komma till spets, men det var oerhört tungsprunget på innerspåret den dagen och han fick se sig slagen med knapp marginal av kapable Olle Rols. Får han bara lite hjälp med ett hyfsat utgångstempo så kan han sedan kanske fälla samtliga till slut. 7 Always On Time kan mycket och har på slutet tagit två raka segrar. Han är riktigt kvick i benen och kan öppna snabbt bakom bilen, han har segrat på svensk mark tidigare och räknas tidigt trots att han hamnat en bit ut på vingen. 2 Actual Star är en klart duglig sort, han vann från knepigt läge senast och har fina förutsättningar denna gång.   


Systemet:
V75-1: 6 (2-4)
V75-2: 2-7-9-10-14 (6-5)
V75-3: 4-8-11-12 (1-10)
V75-4: 1-3-6-11 (13-9)
V75-5: 4-7-9 (1-5)
V75-6: 5-13 (12-3)
V75-7: 2-7-10 (1-4)
1440 rader / 720 kronor


Lilla-systemet:
V75-1: 6 (2-4)
V75-2: 2-14 (9-10)
V75-3: 4-8-11-12 (1-10)
V75-4: 1-6-11 (3-13)
V75-5: 4-7-9 (1-5)
V75-6: 5-13 (12-3)
V75-7: 2-7-10 (1-4)
432 rader / 216 kronor


Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken:
https://www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler