Speltips: Grand Slam 75-systemet Kalmar 10 mars

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75-1: Enbart fyraåringar i den inledande GS75-avdelningen på Kalmar. 10 Derby Simoni är den givna tipsettan efter segern i lördags. Då tävlade hästen barfota runt om och vann trots att han fick göra grovjobb utvändigt om ledaren sista 1250 m. Fint läge på tilläggsvolten nu och det skulle inte förvåna oss om han tidigt körs mot tät av Kim Eriksson som brukar kunna vara offensiv av sig. 6 Raja Piraya är värst emot. Han slösade bort lite väl mycket krafter i ledningen senast och fick ge sig sista 100 m. I grunden var det inga fel på prestationen och klarar han bara spår två i volten lär han utmana om tätplatserna. 12 Adde S.H. gör årsdebut och med tanke på läget – spår åtta på tilläggsvolten – får han nöja sig med att vara ett outsiderbud den här gången. 11 Maharanee Star är på väg uppåt med ett par lopp i kroppen och hon ska inte nonchaleras om man garderar loppet.


GS75-2: Det har blivit tre raka andraplatser för 2 Image Rapida. Från ett bättre läge än på länge bakom startbilen ska han nu ses med vettig chans att vara först över linjen igen – som han var på nyårsdagen just hemma på Kalmar. Senast klev han tidigt fram utvändigt om ledaren och höll farten bra hela vägen. 1 Xanthis De Roi har ett lite lurigare läge då han, åtminstone tidigare, inte visat någon startsnabbhet som gör honom spetsaktuell direkt från början. Då det dessutom handlar om årsdebut får han stå tillbaka vad gäller segertipset, även om kapaciteten hos hästen är hög. 5 Barkåks Nero fick bestämma i ledningen senast, men stack över upploppet undan på ett sätt som smakade mera och vår känsla är att han står sig bra även här. 4 Bearbucket har blandat och gett lite i sina prestationer de senaste månaderna. Har han en bra dag står han sig fint här.


GS75-3: Med årsdebuten avklarad kan det mycket väl vara dags för 2 Farmer Jack den här gången. Han satt med ”mitt i smeten” senast på Jägersro, men såg inte så tokig ut och vår känsla är att han har tagit kraftiga kliv framåt med det loppet. Nu kan tränare Fredrik Persson dessutom köra barfota runt om ifall han önskar. Bästa läget av de bästa hästarna – chansspik. 7 Ironman Pellini är ett tidigt motbud och given om man garderar loppet. Hästen har haft en paus under vintermånaderna, men Peter Untersteiner brukar ha dem bra i ordning när de gör årsdebut. 6 Höwings Unbeatable har inte tävlat sedan mars i fjol. Nu gör han debut för Robert Bergh och även om han säkert behöver lopp i kroppen ska han inte nonchaleras. Glöm inte heller 1 Earthquake Neo om loppet garderas vidare.


GS75-4: Hästar som inte tjänat så mycket pengar och voltstart är det som gäller i den fjärde avdelningen. Hårt betrodd blir 5 Lexus Håleryd, men det finns ett par frågetecken då han dels inte startat sedan mitten av juni, dels har ett lurigt femtespår att brottas med i starten. 3 Rejah gör en intressant comeback. Dottern till Maharajah har hunnit bli sex år, men bara gjort sex starter då hon dragits med en del aktionsproblem. Kapaciteten finns och hon är värd att bevaka i värmningen inför det här loppet. 10 Classic Gal är inte helt att lita på, men om hon står på benen finns bra fart för klassen och intrycket när hon vann från ledningen näst senast var fint. 4 Ikaros di Quattro gör andra starten som valack och med loppet senast i kroppen bör formkurvan peka åt rätt håll.


GS75-5: Kort lopp och autostart är förutsättningarna i avdelning fem. Intressant spetskörning att vänta, främst mellan 3 Tyfon Brodde och 4 Rothschild som båda lär prova rejält för att nå tät. Tyfon Brodde tappade en sko i samband med galoppen näst senast då han gjorde debut i nygammal regi. Galopp även senast, men tränare Palm lät nöjd med hästen inför det loppet och läget bakom bilen nu går inte att klaga på. Rothschild i sin tur satt fast som trea på innerspår i sin senaste start och fick aldrig chansen till slut. Motbuden till dessa båda startar från sämre lägen. 12 Arapaho Ghostdance har varit borta ett par månader, men stall Kolgjini har sina hästar fint i ordning för dagen och med hårt tempo i täten lär man komma in i matchen till slut. 11 Sanda Love har inte fått till det på slutet, men står sig bra i klassen och får inte nonchaleras.


GS75-6: Långlopp över grunddistansen 3140 m, men hästar utspridda över fyra startvolter och 10 Muscle Hustle står med 80 m tilägg. Hästen har inte startat sedan 12 oktober, men på grundkapacitet är han den givna tipsettan ändå. 9 Juan fick göra det mesta av jobbet utvändigt om ledaren senast och höll helt okej. Han gör sällan ett dåligt lopp och bör klara tre varv – även om han är ovan distansen. 8 Vischio Holz är bättre än raden. Han vann fem lopp och tjänade drygt 600 000 kronor i fjol, så kapaciteten finns där. Tre varv är inga problem om han bara har en bra dag och vi tycker han ska bevakas tidigt. 4 Kosmopolit du Gull gick ett starkt upplopp som tvåa senast och känslan är att formen är klart i antågande för dagen.


GS75-7: Ett försök av ”Diamantstoet” avslutar omgången. Peter Untersteiner tränar numera 9 Velegance som senast gjorde sin första start i nya regin. Det hela slutade med seger i fin stil efter tidig ledning och det såg ut att finns en hel del krafter sparade i mål. Hästen tävlade en del barfota i sin tidigare regi och det är inte långsökt att spekulera i en sådan balans även på söndag. Kapacitet finns som duger bra i ett sådant här gäng och segerchansen är god. Där bakom rankar vi 7 Thanasi Bob högt. Hon gör fina prestationer mest hela tiden och vann efter tidig ledning näst senast. Årsdebuten avklarad nu och hon lär knappast vara sämre med det loppet i kroppen. 13 Grace River har spår i tredje ledet, men fyra segrar på fem starter i livet talar sitt tydliga språk och hon ska absolut bevakas igen.


Stora systemet:
GS75-1: 10 Derby Simoni (6,12)
GS75-2: 1-2-4-5-6-7 (10,9)
GS75-3: 2 Farmer Jack (7,6)
GS75-4: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12 (5,3)
GS75-5: 3-4-11-12 (9,10)
GS75-6: 2-4-8-9-10 (6,7)
GS75-7: 9 Velegance (7,13)
1440 rader = 1440 kronor


Lilla systemet:
GS75-1: 10 Derby Simoni (6,12)
GS75-2: 1-2-4-5 (6,7)
GS75-3: 2 Farmer Jack (7,6)
GS75-4: 2-3-4-5-6-9-10-12 (11,8)
GS75-5: 3-4 (12,11)
GS75-6: 8-9-10 (4,2)
GS75-7: 9 Velegance (7,13)
192 rader = 192 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.