Speltips: V86-systemet Jägersro/Solvalla 20 februari

V86-1: Bara ston i den inledande avdelningen från Jägersro och vi får se holländskan 7 Gina Schermer på svensk mark igen. Hon tjusade den svenska travpubliken några gånger under fjolåret – bland annat då hon vann en V75-final under elitloppshelgen. Efter vila gjorde hon senast comeback och med det loppet i kroppen lär formkurvan kraftigt peka uppåt. Tränare Engwerda brukar inte skicka sina hästar till Sverige om de inte hävdar sig väl, men läget bakom startbilen är trist. Därför vill vi även ha med 9 Darling Harbour. Hon gör sällan ett dåligt lopp och ska till den här starten utrustas med såväl jänkarvagn som norskt huvudlag. När vi ändå har garderingspennan framme blir det markering även för 5 Queen Of Sand som senaste inte orkade riktigt på ett segt underlag.


V86-2: Få hästar till start i den här ”spårtrappan” på Solvalla. Från ett bra läge bakom bilen är 3 Dardanos den troliga ledaren och därmed också hästen att slå. Han presterade inte som bäst senast på Kalmar, men kan bättre än så och är van vid att tävla i rätt tuff konkurrens. Stig H Johansson tar ut ett intressant nyförvärv i form av 8 Tobias Del Ronco. En sjuårig Love You-avkomma som borde ha en del att hämta på svensk mark framöver. De fyra senaste starterna har han gjort över kort distans, men vi ser inte medel som några problem. Löser det sig från spår åtta blir han att räkna med. En luring är 5 Nicegift C.C. Det är inte omöjligt att hon är snabbast den första biten, kommer till ledning och sedan släpper. Dyker sedan luckan upp till slut kan hon avsluta vasst.


V86-3: Åter ett lopp med bara ston där vi tar ställning för 5 Cheerful Rivner i ett lopp där spelarna annars verkar komma att sprida strecken en del. Peter Untersteiners träning tävlade sporadiskt under fjolåret som fyraåring, men hann med att visa prov på högt kunnande i grund och botten. Nu har hon inte tävlat sedan slutet av november, men när tränaren aviserar rycktussar för första gången ser vi det som ett gott tecken för att man vill ”testa av” henne direkt. Ingen startraket, men läget bakom bilen är vettigt. Flera om budet där bakom om man garderar. 1 Arendelle är en intressant tysk gäst. Hon vann direkt efter vila senast och känslan är att hon kan öppna snabbt från start så läget är fint. 3 Call Me Brodda har inte vunnit på ett tag, men är bättre än raden.


V86-4: Lärlings- och ungdomskuskar kör hästarna i den fjärde avdelningen, även den en ”spårtrappa”. Inte helt enkelt att bena ut det här loppet och vi streckar på en del. 11 Titan Journey är bra nog i grunden att runda allt, men efter tre raka segrar har de två senaste insatserna lämnat en del frågetecken bakom sig. Efter invändig strykning har läget förbättrats för 7 Star´s Fighter som är snabb den första biten vid full laddning. Det är dock även 5 Alexia. Den sistnämnda har man hittills valt att köra rätt snällt med, men vår känsla är att tränare Pöllänen snart känner sig redo för att prova henne i spets då fart finns i grunden. 3 A´Nana De Bohem tog karriärens första seger senast, trots kort galopp på vägen. Lättas i balansen till den här starten – intressant.


V86-5: Många intressanta internationella hästar i den femte avdelningen. Mest spelad lär dock Peter Untersteiners 4 Powderfighter bli. Han slösade bort krafter utvändigt om ledaren senast, men håller han sig lugnare den här gången kan det absolut hålla hela vägen. Vi gillade vad vi såg av holländske 8 Kees Bokma senast. Möter lite tuffare motstånd nu, men intrycket när han bollade med konkurrenterna på Wolvega var övertygande. 5 Skyfall är en tysk häst med totalt 16 segrar på 36 försök i livet. Även han bör passas tidigt även i svensk konkurrens. 2 Harley As är en annan tysk. Han är snabb från start och bör kunna köra till sig en bra position från spår två bakom bilen. En som ser ut att bli bortglömd är 12 Alpha Peek. Med hårt tempo på loppet är vi inne på att han kan fälla många till slut.


V86-6: Voltstart och 2640 m är förutsättningarna i den sjätte avdelningen. 9 Magic Cash gjorde första starten som valack senast, men inte hjälpte det. Galopp som så många gånger förut. Inget snack om att han har mycket bra kapacitet för klassen, men vi chansar och ”spikar emot” honom den här gången. Det handlar om 3 Samaras K.M.E. som galopperade tidigt i loppet senast, kom fram invändigt till slut och blev fast med sparade krafter i mål. Distansen gillar han och tränare Rickard Svanstedt har bra snurr på sitt material för dagen. Från spår tre i volt ska han kunna komma iväg bra och sedan hoppas vi han avgör på styrka under slutrundan. Förutom redan nämnde Magic Cash ska 10 Angel Raziel och 4 Ornstein bevakas tidigt om man vill gardera loppet.


V86-7: Efter comebackloppet senast får spelarkollektivet säkert svårt att gå emot 1 Ferrari River i det här långloppet. Inget snack om att han har bäst fart, men samtidigt är han inte helt att lita på – särskilt inte från start. Det såg vi om inte annat senast då han galopperade kort efter start. Han har råd med en liknande kort galopp även här, men det är inte säkert att han ställer sig och vi tar chansen att gardera honom i jakt på de lite större pengarna. 5 Juan har gjort tre lopp för sin nya tränare Joakim Lövgren. Hästen ser ut att trivas med tillvaron för dagen och lång distans lär inte vålla några bekymmer. En annan som gillar långa lopp är 8 Prosperous. Han har haft galoppskorna på sig den senaste tiden, men balansen kommer att justeras till den här starten.


V86-8: Solvalla avslutar omgången med ett stolopp där 12 Zourane Kronos jagar femte raka segern sedan debuten. Normalt sett skulle man leta efter ”fel” såsom bakspår, sprinterdistans och första starten till oktober. Vi gör inte det, utan tror att Jorma Kontio tidigt gör slag i saken och kör fram utvändigt om ledaren. Från den positionen är det toppchans direkt och vi blir inte förvånade om den här fyraåriga damen låter höra talas om sig i hårdare gäng längre fram under säsongen. Där bakom känns det öppet om man nu skulle vilja gardera. 9 Bizzi Blizz är bra nog att utmana och gillar kort distans. Däremot ser vi bakspår som ett minus för henne. 5 Vellum Paper vann för Adielsson senast – han får chansen i sulkyn igen.


Stora systemet:
V86-1: 5-7-9 (1,3)
V86-2: 3-5-6-7-8 (1,9)
V86-3: 5 Cheerful Rivner (1,3)
V86-4: 1-3-5-6-7-11 (8,12)
V86-5: 1-2-3-4-5-7-8-12 (9,10)
V86-6: 3 Samaras K.M.E (9,10)
V86-7: 1-2-5-6-8 (3,4)
V86-8: 12 Zourane Kronos (5,9)
3600 rader = 900 kronor


Lilla systemet:
V86-1: 5-7-9 (1,3)
V86-2: 3-5-6-7-8 (1,9)
V86-3: 5 Cheerful Rivner (1,3)
V86-4: 1-3-5-6-7-11 (8,12)
V86-5: 2-4-5-7-8-12 (3,1)
V86-6: 3 Samaras K.M.E. (9,10)
V86-7: 1 Ferrari River (5,8)
V86-8: 12 Zourane Kronos (5,9)
540 rader = 135 kronor


Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken:
https://www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler