Speltips: V75-systemet Jägersro 12 januari

V75-1: Ett försök i bronsdivisionen som startas med volt inleder omgången på Jägersro. Från ett bättre utgångsläge hade vi spikat det tuffa stoet 12 Wild Love. Hon hade en stark fyraåringssäsong i fjol som avrundades med en fjärdeplats i Breeders Crown-finalen på Eskilstuna och insatsen senast efter förkylning var klart bra. Stämmer det någorlunda med positionerna är vi inne på seger, men det kan strula från bricka tolv. 4 Juan debuterade på bästa sätt för Joakim Lövgren senast. Lurigt spår fyra nu, men efter strykning är det i varje fall lite bättre plats i volten och felfri står han sig fint även i det här sällskapet. Glöm inte 3 Nelle Atticus Jake som är riktigt vass den sista biten om han får ett lopp i ryggar och lucka till slut.

V75-2: Stayerlopp – 3140 m – och hästarna utspridda på tre startvolter är förutsättningarna i den andra avdelningen. Vi tycker det känns rimligt att försöka lösa loppet på tre streck. 8 Sevilla har hela karriären varit en kapabel häst, men också haft lite svårt att hålla sig fräsch. I regi Joakim Lövgren verkar han ha hittat en växel till och kapacitetmässigt räds han ingen i det här gänget. Vi gillar starke 13 Vischio Holz som var bra senast igen efter att i starten innan drabbats av korsförlamning. Tränare Dahlén låter uppåt och distansen passar utmärkt. 14 Tuxedo Bi står lite hårt inne på pengarna och skulle kunna chansas bort, men en häst som vann samtliga fem starter i fjol måste tas på allvar. Den holländske gästen kan fälla allt om det klaffar.

V75-3: Det kan komma att gå undan i veckans gulddivisionslopp som körs över kort distans. Efter idel starka prestationer på slutet lär 3 Turno Di Azzurra bli favorit. Senast fick han göra det mesta av grovjobbet utvändigt om ledaren och höll starkt som tvåa. Jorma Kontio har kört sjuåringen en gång tidigare – då vann man. Bra läge bakom bilen och det första strecket. Så långt som till spik sträcker vi oss däremot inte. 4 Timone Ek är svårbedömd den här gången. Han gör dels sin första start i ny regi (Jerry Riordan), dels är det första gången han tävlar på svensk mark. Med 12 miljoner kronor intjänat är det klart att det handlar om en topphäst – given. 7 Dante Boko ligger stall Kolgjini lite lågt med på förhand, men vi håller inte med. Efter invändig strykning har spåret blivit bättre och vid full laddning är vi inne på att han kan vara spetshästen i loppet.

V75-4: Bara ston och ”spårtrappa” handlar det om i den fjärde avdelningen. Fyra hästar höjer sig lite över resten och den kvartetten streckas på lilla systemet. På det stora förslaget tar vi till en gammal hederlig helgardering och hoppas på rejält rens om det väl skräller. 1 Ofelia O.E. har vettig segerchans om hon kan ta hand om ledningen från innerspår. Hästen kommer med två raka, så formen är fin. 12 Queen Of Sand hade fått en månads paus inför loppet senast och bör vara lite vassare igen nu. 15 Unar Bi är en holländsktränad häst som kommer på intressant besök. Segervan typ som kan runda allt igen. 14 Uappa Di Azzurra kommer från stall i fin form och tål att göra en del jobb efter vägen. Hon står på tur att vinna lopp när som helst.

V75-5: Lägsta klassen och dags för ett sprinterlopp igen. Här tar vi ställning för 3 Callipygian som gör andra starten för Johan Untersteiner. Debuten för Halmstadtränaren slutade med en tredjeplats efter en löpning i tredje par utvändigt. Vår känsla är att den genomköraren har fört hästen framåt rejält i form och förutsättningarna nu med spår tre bakom startbilen över 1640 m känns perfekta. Vare sig det blir full laddning (Callipygian kan röra på sig från början) eller om Johan väljer ett rygglopp, ska det vara en vettig segerchans i ett lopp som annars kostar rätt många markeringar. De första strecken där bakom bör vid gardering plitas ner på den danska duon 7 Cody och 1 Tootsie Brodda. Även 5 Copitex är intressant om man tar fram garderingspennan.

V75-6: Vi trodde en hel del på 2 Olle Rols när han vann finalen på Solvalla under annandag jul. Nu dyker han upp i startlistan igen och till skillnad från senast lär han bli favorit den här gången. Motstånd saknas inte, men vi gillar verkligen ”Olle” som dessutom har blivit en mer rejäl häst under sitt tävlingsuppehåll. Rimligen ska formkurvan fortsatt peka uppåt och läget här bakom startbilen är perfekt. Det är ingen startraket, men han lär få en vettig position och då blir han tung att stå emot till slut. 5 Västerbo Exact var med i samma final som spiken senast och fick aldrig fritt från rygg på ledaren. Det är hans tur att vinna snart och vid gardering är han given. 4 Master Crowe är heller ingen konkurrent man bollar hur som helst med. Två lopp i kroppen nu.

V75-7: En smålurig avslutning där vi dock väljer att ta ställning för 4 Da Pepperboy. Han hade varit ifrån ett par månader innan starten senast och var godkänd som trea. Enligt tränare Puro gick hästen då med ett huvudlag som gjorde att han inte såg konkurrenterna som kom farande ute i banan till slut. Det loppet i kroppen och kanske ett annat huvudlag nu gör att vi tror en hel del på honom. Särskilt som värsta konkurrenten 8 Harran Boko fick ett beydligt sämre startspår. Annars såg Conrad Lugauers häst fin ut vid enkel spetsseger senast och grundkapaciteten tvivlar vi inte alls på. Ett par andra outsiderbud där bakom är 5 Staro Leonardo (som alltid går hela vägen till mål) och 2 Aquamarin (som övertygade på oss vid segern näst senast).

 

Stora systemet:

V75-1: 2-3-4-5-7-12 (6,10)

V75-2: 8-13-14 (11,12)

V75-3: 3-4-7 (10,5)

V75-4: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15 (1,12)

V75-5: 3 Callipygian (7,1)

V75-6: 2-4-5 (1,10)

V75-7: 4 Da Pepperboy (8,5)

2430 rader = 1215 kronor

 

Lilla systemet:

V75-1: 2-3-4-12 (5,7)

V75-2: 8-13-14 (11,12)

V75-3: 3-4-7 (10,5)

V75-4: 1-12-14-15 (2,3)

V75-5: 3 Callipygian (7,1)

V75-6: 2-4-5 (1,10)

V75-7: 4 Da Pepperboy (8,5)

432 rader = 216 kronor


Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken: 
https://www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Missa inte veckans bästa bonusar!