Speltips: V64-systemet Färjestad 7 januari

V64-1: Låg klass och trots sämsta läget har 11 Viking’s Topline spelats till klar favorit. Visst är han den som visat bäst kapacitet och han har även provats i tuffa sammanhang på slutet. Insatsen senast gav dock frågetecken och med skor på var han klart beskedlig som stort slagen. Kan växa med uppgiften mot enklare motstånd men ingen vi vill hålla i handen som klar favorit. 8 Expensive River hakade på snyggt bakom en vass vinnarhäst senast och det är en häst med spännande kapacitet som tävlats igång efter långt uppehåll. Per Nilsson får chansen igen och offensivt upplägg är att vänta. 11 Beppen Palema vill vi lyfta upp som loppets varning. Han har sett allt finare ut efter sin långa tävlingsfrånvaro men det har varit snälla upplägg i loppen och på slutet har han gått i mål med gott om sparade krafter. Stämmer det med rätta ryggar i kväll så kan det vara loppets skräll.

V64-2: Svårt även här och en större gardering behöver inte vara fel. 7 Moneykeeper är fortsatt segerlös men vi gillar ändå vad vi ser i hästen och det är mest en tidsfråga innan första segern sitter där. Gick bra över distansen näst senast utan att få chansen och står helrätt inne i klassen i kväll. 4 Livi Money Maker är också en häst som ännu är segerlös. Har lite svårt att sätta dit nosen men fartmässigt står han sig gott i sammanhanget. 2 Dinjo har inte tävlat sedan i september och formen är svårbedömd. Han visade dock god kapacitet under sommaren och tog även segern efter ett tävlingsuppehåll. Startsnabb och okomplicerad häst med fina förutsättningar. 6 St No More War var en skrällvinnare senast men avslutningen sista 700 m var med stort plus i kanten. Pass upp!

V64-3: Voltstart och avigt spår för favoriten 4 Linguini. Klarade samma spår senast även om det blev en tappstart men insatsen vid segern från utvändigt ledaren med varvet kvar var meriterande. Klarar hon starten igen finns chansen men har fått en pust efter senast och det känns tryggt med motbud. 8 Fantastica är minst lika kapabel som favoriten men ofta får hon inte den allra bästa hjälpen av sin amatörkusk.  Det handlar om en rejäl häst som inte har något emot att göra jobb själv. Bakspår den här gången och det krävs tur för att ekipaget skall komma till. 10 O’Hara Garbo har blandat och gett men satt fast senast i Norge och formen är bättre än vad raden visar. Det blir första gången i kväll med norskt huvudlag. 5 Caramba Go V.J. är snabb och ett spetsbud trots spåret. Skulle favoriterna svika kan hon vara ett kul bud.

V64-4: 2 Hercules Boko var en dyring köpt till Conrad Lugauer men det har tagit tid att hitta stilen och den här store och lite sävlige herren har sakta men säkert börjat växa i sin kropp och då stämmer det också bättre i aktionen. Segern i november efter full fart framme i ledningen gav verkligen mersmak och att springa i ledningen och att få bestämma tempot är ett stort plus för honom. Senast i Norge öppnade han åter vasst till ledningen och att han inte kunde stå emot en bra vinnarfavorit är inget vi säger något om. I kväll står han perfekt till och motståndet skrämmer inte. Petter Karlsson kan sin häst och har toppchans att leda runt om. Kvällens bästa V64-spik!

V64-5: Omgångens största favorit och klassige 3 Raijing Face ser verkligen ut som en häst som har mycket ogjort ännu på tävlingsbanan. Han har nu kommit tillbaka efter skadeproblem och vann direkt i comebacken efter ett snällt upplägg och perfekt lucka till slut. Senast forcerades han till ledningen men orkade inte stå hem hela vägen. Det är en häst i stigande form men han ser fortsatt tung ut i kroppen och det fattas till sitt bästa. Visst kan han infria favoritskapet i kväll men vi provar att gardera och fälla favoriten. 5 Mill Ultra är startsnabb och trivs med tätkänning. Båda segerloppen i programraden är efter fina lopp i rygg på ledaren och det kan bli något liknande upplägg den här gången. 2 Genesis har visat fin form och platsar på kupongen från ett gynnsamt läge. Varning för 12 Isabelle Boko som hade fina framgångar som treåring och som slickat såren efter en sämre insats senast i Norge.

V64-6: 4 Bobbery är loppets formkort och elvaåringen har verkligen hittat stilen på slutet. Linda Sedström som kör i kväll körde även för tre starter sedan och då såg hästen mycket laddad ut som fastlåst i mål. Även näst senast var det pigga ben i mål efter sen lucka. Att han slog till senast med seger trots ett slutvarv i spåren var ett formbesked som hette duga. Normalt är det här en häst som skall ha tätkänning för att trivas och kvällens uppgift ser perfekt ut. Som vi läser loppet missar han inte ledningen och då är det hästen att slå. Fräck idé som spik på V64-spelet.

 

Stora systemet:

V64-1: 2,7,8,10,11 (1-6)

V64-2: 1,2,4,6,7,8,10 (11-13)

V64-3: 1,2,3,4,5,7,8,10 (11-9)

V64-4: 2 (10-1)

V64-5: 2,3,5,12 (7-9)

V64-6: 4 (6-11)

1120 rader

 

Lilla systemet:

V64-1: 8,10 (11-2)

V64-2: 1,2,4,6,7,8,10 (11-13)

V64-3: 1,2,3,4,5,7,8,10 (11-9)

V64-4: 2 (10-1)

V64-5: 3 (5-2)

V64-6: 4 (6-11)

112 rader

 

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler