Speltips: V64-systemet Axevalla 21 december

V64-1: 2 Sheriffen har hittat en sällan skådad form. Efter att ha fått chansen sent som tvåa 23/11 (pigg avslutning med full fart genom mål) så har han tagit två raka segrar. Han har ett bra läge bakom bilen och är riktigt vass då han serveras en resa i ryggar ganska länge. Klaffar det för honom här så räknar vi med att han blir svår att stå emot, vi väljer att spika. 3 Felix V.M. har svarat för fina insatser på sistone och måste räknas tidigt. Han öppnar snabbt bakom bilen och vi blir inte alls förvånade om körande Henrik Johansson provar att anföra detta hela vägen. 6 Bålsta Palema är mycket kapabel, men har inte fått vinna lopp på ett tag. Han borde allt ha avgjort senast (slutade trea) och är allra bäst utan skor på samtliga hovar.

V64-2: 10 Kom Leia har varit förbättrad i de två senaste starterna. Näst senast avslutade hon snyggt till andraplatsen och senast avgjorde hon på bra sätt på hemmabanan, vi ger henne förstarösten här. 11 Sophisticated Face kommer från seger, en lite turlig sådan då hon endast var tvåa i mål (den som skar mållinjen först diskades för trängning på sista bortre långsidan). Hon är ganska kapabel och kan ha gått framåt en hel del med senaste loppet i kroppen, hon får liksom senast Stefan Söderkvist i vagnen. 6 Vien Ici har gjort bort sig med galopp i de senaste starterna. En stark och rejäl häst som lär duga bra i en omgivning som denna, ett givet segerbud. 1 Ransus Girl har bra fartresurser och ett fint läge, hon är inte ofarlig.

V64-3: 5 M.T.Laroche är snabb från start och gillar att det handlar om kortlopp. När Rudolf Lichtenwörther satt upp bakom för tre starter sedan så blev det seger via ledning från start till mål, kanske att det kan bli samma visa här. 10 Callmesally är ganska rejäl, hon tål att göra en del jobb själv och vann väldigt enkelt näst senast. 3 Enjoy My Doll kan mycket i grund och botten och senast kom första segern i nya regin, en mycket speedig häst med bra utgångsläge och vi blir inte alls förvånade om det blir full utdelning även här. 8 Princess Carmody har ett jobbigt utgångsläge, men passar annars bra över den korta distansen och att nu André Eklundh sitter upp bakom henne innebär en klar kuskförstärkning.

V64-4: 4 Vikens Fingerprint har det lossnat på allvar för, det har blivit två raka segrar på slutet och vinsten näst senast togs trots galopp. I sulkyn vid nämnda segrar har Oskar J Andersson suttit och det blir samma laguppställning här. Med tanke på hur hon sett ut på sistone så måste det vara bra chans att hon löser även denna uppgift, spikas. 3 Argbiggan är en Maharajah-avkomma som vid några tillfällen visat att hon hävdar sig i ganska tuffa sällskap, hon räknas tidigt här. 7 Rossi Palema tryckte sig till spets efter ett halvvarv senast och vann i överlägsen stil, en mersmakande prestation. Denna gång ses han med goda möjligheter att sluta bland de tre främsta. 1 Juvel Ribb har ett smaskigt läge då han kan öppna, han är bra i ljusa stunder och slutar nog långt framme utan strul.

V64-5: 3 Elway AM har stort kunnande och övertygade vid seger på vass tid näst senast. Gången före blev det också seger, det handlade då om aktuella distansen och läget här kan han inte anmärka på. Han har en på förhand bra uppgift och får utan tvekan tipsettan. Minst lika kapabel i grunden är 8 Seal Kronos, en klassig men lite skör travare. Han har totalt i karriären tagit åtta segrar på 21 försök och är att räkna med trots det årslånga tävlingsuppehållet. 2 J.J. hade uppvisning vid seger från tillägg på Åby näst senast, hon var helt ensam på banan till slut. Hon räds inte att göra en del av jobbet själv. 1 Harkeröds Mimmi har visat fin form på sistone och lär få en behaglig resa från detta läge, hon får inte nonchaleras.

V64-6: 1 Miss Golden Wine har visat helvass form på sistone med två segrar på de tre senaste starterna. Hon öppnar snabbt och kan leda detta från start till mål. 9 Bouncing Ball O.O. har fart som duger i detta sällskap, han har skött sig fullt bra i V75 i de två senaste starterna. Blir det bra tempo på loppet så är han gynnad, han kan runda till vinst. 3 Grose Photo kan en hel del. Han har segrat i två av sina fyra starter i ny regi Ulf Stenströmer och det var ett fint intryck vid triumfen på Årjängstravet 7/10, det blir fortsatt Carl Johan Jepson i sulkyn. 13 Cool Bella var duktig tvåa näst senast, hon fick då inte fritt till slut och hade sparat genom mål. Hon visade fortsatt allt väl med formen som fyra senast och måste räknas.

Stora systemet:

V64-1: 2 (3-6)

V64-2: 1-6-7-8-10-11 (12-9)

V64-3: 1-2-3-4-5-6-8-9-10 (7-11)

V64-4: 4 (3-7)

V64-5: 2-3-8 (1-7)

V64-6: 1-3-8-9-10-13 (2-11)

972 rader / 972 kronor

 

Lilla systemet:

V64-1: 2 (3-6)

V64-2: 1-6-10-11 (7-8)

V64-3: 3-4-5-6-8-10 (1-2)

V64-4: 4 (3-7)

V64-5: 3-8 (2-1)

V64-6: 1-3-9 (13-8)

144 rader / 144 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.