Speltips: V65-systemet Solvalla 20 november

V65-1: 6 Indiana Boko har så här långt segrat i hälften av sina åtta starter och är verkligen ingen ”bluff”. Hon vann senast i bekväm stil från spets, gången före var hon med i finalen av Oaks (duktig tvåa i uttagningsloppet). Hon kan öppna bra bakom bilen och är en het segerkandidat i denna omgivning. 3 Ajabaja har utan tvekan kapacitet att vara med och slåss om segern, det är dock inte alltid som hon kan brukas fullt ut då hon emellanåt dras med aktionsbekymmer. Hon har en oerhörd speed som sitt främsta vapen och kan öppna raskt bakom bilen, vi streckar henne tidigt denna gång. 9 Activated har visat att hon duger i riktigt tuffa sällskap och läget här med spår nio bakom bilen behöver inte alls vara så tokigt, hon kan räcka till vinst om det klaffar.


V65-2: 10 Valsa Lavec återkommer efter ett långt uppehåll och är kanske inte helt på topp, men vi har samtidigt lärt oss att när en Nurmos-tränad häst är anmäld till start så är det ordentligt förberett. Det rör sig om en klart kapabel häst i grunden, det har hittills blivit tre segrar på åtta försök. Hon vann överlägset på Åby för fyra starter sedan och gick starkt efter en tidig galopp näst senast. Vi tar ställning här och lämnar henne utan gardering. 12 Idun A´lir har gjort bort sig med galopp direkt från start i de två senaste starterna, innan dess tog hon två raka segrar och i felfri löpning lär hon kunna utmana om vinsten. 6 Flying Garbo är allt lite ojämn i sina prestationer, men grundkunnandet är det inget fel på och här måste hon ses med goda möjligheter att ta en framskjuten placering.   


V65-3: 8 Enge Barack visade tidigt i karriären att han har riktigt fin kapacitet, han inledde tävlandet med två raka vinster. Han har nu gjort tre starter efter lite vila och det var en övertygande insats vid vinsten på Mantorp senast – han var helt ohotad till slut efter att ha avverkat loppet utvändigt utan rygg. 11 Christer har vid några tillfällen visat prov på bra kapacitet. Det vankas lite ändringar i både utrustning och balans denna gång (lättas samt tävlar i jänkarvagn), slår detta väl ut så kan han vara den som når mållinjen först. 1 Sahara Sandstorm har ett intressant utgångsläge och visade fin form som trea hemma i Finland senast – han är att räkna med direkt i sin första start på svensk mark.


V65-4: 11 Bear Hope är svår att frångå som förstahäst i detta lopp, även om han haft ett uppehåll efter senaste starten. Han kommer närmast från start i en V75-final på Åby där han skötte sig fullt bra som fyra, gången före blev det seger i V75. Han verkar hantera de flesta upplägg. 3 Budets Lasse är kvick iväg och verkar fungera lite extra bra i ledningen. Formen sitter där och Ville Karhulahti gör troligen ett rejält försök att leda detta från start till mål. 13 Fonda Boko är inte den mest pålitliga av hästar, men har alltid visat hög kapacitet och kom med en fin avslutning till tredjepriset senast. Om han sköter sig lika bra här så kan han blanda sig i segerresonemanget. 2 Eskimo Brother är en klart duglig travare som näst senast gick bra efter galopp, han får inte underskattas.


V65-5: 7 Månprinsen A.M. vann mycket enkelt senast, och då över kort distans. Att det nu handlar om full väg är bara en fördel och sedan den på förhand värste motståndaren 1 Polara strukits så ses han givetvis med riktigt fin vinstchans. Han tål vid behov att göra jobbet själv. Men, vi vill ändå inte gärna spricka på 4 Lome Brage. Den sistnämnde vann från knepigt läge senast och har en väldigt vass speed som främsta vapen, han lär få en fin resa och även om han hade föredragit kort distans så får han plats på vårt spelförslag. 3 Tangen Haap har segrat i tre av de fyra senaste starterna, han var fin senast och är en het platskandidat denna gång.


V65-6: 10 Global Wise Guy segrade för fem starter sedan i ett kval till Kriteriet, i den efterföljande finalen så blev han fast med sparade krafter som oplacerad. Han höll klart bra som trea på Axevalla 16/10 och blev senast grovt störd till galopp i samband med att startbilen släppte iväg fältet. Han duger bevisligen bra i riktigt tuffa sällskap och trots att han här inleder från spår i andra ledet så är han vår spik i omgången. 2 Mellby Glader har svarat för ett flertal mycket fina prestationer på sistone och läget med spår två bakom bilen passar honom fint. Här får han Björn Goop i vagnen och ekipaget räknas tidigt. 7 Elcamino Dimanche har tagit två raka segrar inför denna uppgift och tål att köras offensivt, den dryga distansen känns bara som ett plus. 12 Fortune Mearas kan mycket och avgjorde den tunga vägen vid vinsten senast, han slutar troligen långt framme trots att läget inte är det bästa.


Stora systemet:
V65-1: 3-4-6-7-9 (8-5)
V65-2: 6-10-12 (2-7)
V65-3: 1-2-3-7-8-11 (9-12)
V65-4: 2-3-8-9-11-13 (12-6)
V65-5: 4-7 (3-6)
V65-6: 10 (2-7)
1080 rader / 1080 kronor


Lilla systemet:
V65-1: 3-6-9 (4-7)
V65-2: 10 (12-6)
V65-3: 1-2-3-7-8-11 (9-12)
V65-4: 2-3-11-13 (8-9)
V65-5: 4-7 (3-6)
V65-6: 10 (2-7)
144 rader / 144 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler