Speltips: V75-systemet Örebro 20 oktober

V75-1: Ett sprinterlopp inleder omgången och 6 Vinci Power känns som första strecket i våra ögon då det enligt stallet vankas jänkarvagn på den här gången. Hästen har gjort två starter i sin nya regi och Untersteiner brukar inte plocka ut hästar på V75 ”i onödan”. En annan som kanske ska tävla i amerikansk sulky för första gången är 4 Rocky Tilly. Han gick bra till slut i en V75-final senast och står kvar i klassen. Bättre läge nu än på länge och han är rätt snabb från start – skulle kunna leda hela vägen. 3 Kimbee Crown får en hel del spel på sig och då hästen sällan gör något dåligt lopp känns det rimligt. Stall Westholms andra häst i loppet (förutom Rocky Tilly) är 1 Prinsen One. Han är också snabb från start och lär få en fin resa. 5 Ricke blev för hetsig när han provade V75 näst senast. Satt fast med sparat senast och Kihlström upp den här gången – pass på!

V75-2: Bara ston i den andra avdelningen och många spikar 1 Valetta. Det var också vår första tanke, men då hon verkar bli lite väl mycket spelad väljer vi att plocka med några motbud. Även om hästen är under fin utveckling har hon emellanåt visat lite väl hetsiga tendenser för att vara jättefavorit på V75-spelet. 4 Quite Nice känns tidig även om innerspår på tillägg naturligtvis är lite lurigt. Hon hade varit ifrån några månader inför förra starten och borde gå framåt med det loppet i kroppen. En som verkar tappas bort lite av spelarna är 13 Havefunwithme. Visserligen är det bakspår på tillägg, men hon har fin hårdhet för det här gänget och kan fälla många med klaff. 10 Havanna Boko är en sort som vi gillar och hon tillhör outsiderskaran i loppet. Detsamma gäller 11 Orkidee Skift om det löser sig från det tråkiga utgångsläget. 2 Mellby Gin såg fin ut vid seger näst senast och verkar vara inne i en fin utvecklingsfas.

V75-3: Veckans gulddivision ser 5 Love Matters i favoritposition. Det känns rätt då mycket talar för att han tidigt sitter i ledningen. Just på Örebro är spåren mitt bakom vingen kända som de bästa och då Love Matters kan öppna bra tror vi att en sådan som 3 Antonio Tabac kan nöja sig med rygg på ledaren då denne gör första starten i högsta klassen. Från svåra lägen har 8 Nadal Broline och 10 Volstead båda kunnande att utmana om segern, men om det blir som vi kalkylerat tror vi inte att de plockar ner ledaren över det relativt korta upploppet. Spik på Love Matters på vår kupong med andra ord!

V75-4: De tvååriga hästarna gör upp i ”Svampen” med drygt en halv miljon kronor i förstapris. Alltid lite svårt att räkna på de här ungdomarna, men en del av dem har hunnit med att visa gott kunnande redan efter några få starter. 2 Belker är i favoritposition och visst kan han vara ett spikförslag. Sten O Jansson är duktig på att plocka fram unga talanger och det här verkar inte vara något undantag. Två segrar på fyra starter har det blivit så här långt och då man dessutom hade tur i spårlottningen ska det såklart vara vettig segerchans.Svante Båth är en annan duktig unghästtränare som har två bidrag med i loppet. Vi gillar vad vi sett av 7 Bythebook så här långt och för oss är han given på kupongen. 12 Global Adventure hade inget flyt i spårlottningen, men en obesegrad häst efter tre starter går aldrig att räkna bort. Norska gästen 9 Custom Colt var lite av en snackhäst redan innan debuten på Axevalla i somras. Han svek som stor favorit då och verkar ha tagit lite tid på sig att hitta den rätta stilen. Nu kom första segern senast och av bara farten kan en ny triumf komma här.

V75-5: Det finns en del saker som talar emot 9 Laskari. Han går upp i klass, han har bakspår och det handlar om kort distans. Bara bra tycker vi – då blir han spelmässigt mer intressant som spik. Hästen kommer med tre raka segrar i sin nya regi och har verkligen övertygat på oss. Bronsdivisionen – som det handlar om den här gången – känns inte som någon ändhållplats för hästen, utan bara som en passage på väg mot högre klasser. Det är klart att 6 Ural kan få revansch från senast då han har bättre läge och det är klart att 2 Southwind Hydro inte är en häst man leker med hur som helst. Ändå tar vi ställning och spikar Timo Nurmos-träningen utan längre betänketid.

V75-6: Inte helt enkelt i silverdivisionen över lång distans, men om 4 Qahar Q.C. sköter sig hela vägen kan det vara så enkelt att han bara är bäst. Han har gjort bort sig ett par gånger på slutet, ett faktum som såklart är lite oroande. Styrkan är det sannerligen inga fel på och här tror vi det kan bli ett annat typ av lopp än senast med lite mer jämn fart hela vägen. 1 Isor Håleryd vill vi ha med tidigt då han har ett lopp i kroppen efter vila. Stallkamraten 5 Sobel Conway är ute efter spets och skulle säkert sälja sig dyrt från den positionen. 12 Erik Sting står på tur efter flera strålande prestationer på slutet utan att räcka ända fram. Bortlottad, men med minsta klaff på vägen så. 7 M.T.Joinville kommer från amatörstall i full form och måste räknas tidigt trots spår långt ut. 2 Trinity Lux är knappast distansgynnad, men kan få ett fint smyglopp från spår två och då brukar han vara speedig till slut om luckan kommer.

V75-7: Lurigt även i avslutningen. Vi tycker dock att 9 All Star ser ut att bli alldeles för lite spelad och på lilla systemet chansspikar vi honom. Hästen har utvecklats finfint de senaste månaderna och gjorde ett topplopp även senast bakom en smått omöjligt bra vinnare (Emile Zola Sisu). Läget behöver inte vara så tokigt då 2 Lexington Hall är snabb från start. Där kan förhoppningsvis Peter G Norman slinka emellan till en bra position. 4 Global Thunder har höjt sig på slutet och visade sig senast fungera finfint på barfotabalans. Det blir skolöst igen och han bör absolut streckas tidigt på lite större system. 12 Global Unprotected är en segermaskin med totalt 9 segrar på 13 starter. En sådan statistik ska alltid behandlas med respekt, även om läget såklart är trist. Även 5 Harvey bör räknas tidigt då han visat jämn och fin form på slutet.

 

Stora systemet:

V75-1: 1-3-4-5-6 (9,8)

V75-2: 1-2-4-10-11-13 (6,3)

V75-3: 5 Love Matters (8,3)

V75-4: 2-7-9-12 (1,6)

V75-5: 9 Laskari (6,2)

V75-6: 1-2-4-5-7-12 (9,11)

V75-7: 4-5-9-12 (2,1)

2 880 rader = 1 440 kronor

 

Lilla systemet:

V75-1: 3-4-6 (1,5)

V75-2: 1-2-4-10-11-13 (6,3)

V75-3: 5 Love Matters (8,3)

V75-4: 2-7-9-12 (1,6)

V75-5: 9 Laskari (6,2)

V75-6: 1-2-4-5-7-12 (9,11)

V75-7: 9 All Star (4,5)

432 rader = 216 kronor


Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken: 
https://www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.