Speltips: V64-systemet Bollnäs 9 augusti

V64-1: Bästa hästen i inledningen tror vi att välstammade 6 Perfect Time är. Frågan är mer hur det står till med dagsformen då han inte har tävlat sedan början av juni och i den starten var han dessutom klen. På topp är han knappast och vi tar med ett par intressanta motbud som kan bli lite bortglömda. 15 Sete hade varit ifrån fem veckor när han senast var trea på bra tid. Det loppet borde ha gjort honom gott och med minsta klaff rundar han de flesta här. En som vi gillar är 10 Lugnets Sardonyx. Han räckte inte på V75 senast, men har innan dess visat en stigande formkurva. Klarar han bara spår två här bör han dyka upp i tätstriden. Vi försöker klara oss med dessa tre. Vill man gardera loppet ytterligare är 2 Tornado Gel med lopp i kroppen given, liksom jämna och stabila 12 Sambuco.


V64-2: Kallblod över kort distans och 5 Bol Brage är ett spikförslag. Han galopperade i ledningen som slagen senast, men känslan är att motståndet den här gången är aningen enklare. Däremot är vi inte helt övertygade att han kommer till ledningen eftersom 1 Vestpol Iver är snabb från start och tog ledning från just spår ett bakom bilen senast. Det handlar om en lite humörbetonad häst som – om han har en bra dag – mycket väl kan hålla hela vägen. Det här är två ”a-hästar” i loppet som där bakom innehåller en rad outsiderbud. 2 Komnes Juni har haft en fin utvecklingskurva de senaste månaderna och verkar bära sina pengar väl. Från ett bra läge ska han räknas tidigt igen. 3 Mari Slogum har även hon ett bra läge och sommarformen verkar stabil. Går det lite för snabbt i täten kan bakspårshästarna 11 Tivo och 12 Komnes Omer komma in i matchen.


V64-3: Kallblod igen och en intressant revansch från Derbyt som avgjordes för några veckor sedan. Då vann 4 Philip Ess från ledningen i jänkarvagn och 1 Tekno Eld, som var favorit, hann aldrig i fatt. Vi gör det enkelt för oss och streckar båda även den här gången, men fördel Philip Ess igen. Dels då vi tror att han är mer gynnad av kort distans jämfört med sin värste konkurrent, dels för att Tekno Eld knappast kan hålla ledning från innerspår och därmed riskerar att få ett lite tyngre lopp. Vill man ta med ytterligare hästar där bakom är såklart 3 Månlykke A.M. intressant. Han var aldrig med i uttagningarna till Derbyt, men en häst som vunnit nio av tio starter i karriären måste såklart tas på allvar även om han nu inte tävlat sedan mitten av maj. 2 Grislefaksen G.L. gjorde bort sig med galopp i sitt derbykval, men har fart att dyka upp bland de tre om han sköter sig den här gången.


V64-4: Treårige 1 Mellby Gladiolus lär bli klar favorit i det här loppet. Hästen gjorde ett par starter redan som tvååring med ett par tredjeplatser som resultat. Senast vann han sin comeback efter lång frånvaro och borde rimligen bli bättre med den genomköraren i kroppen. Från innerspår kan det mycket väl bli ledning hela vägen, men känslan är att han blir lite väl stor favorit för vår smak och orutinen kan fälla honom. Intressant därför att gardera på stora systemet även om loppet inte håller någon högre klass. 8 Prototype Hanover debuterade i ny regi senast och vann direkt. Han har ett lite lurigt andraspår att brottas med i volten, men kliver han iväg bör han duga fint även här. 12 Sneak Peak startar inte så ofta, men har rätt bra farter i sig och läget är inte så tokigt. En outsider som kan bli bortglömd av spelarna. Från startvolten såg 2 Vilda Frontline positiv ut vid segern senast och 3 Ävja Palema kan ta karriärens första seger om det klaffar med positionerna. 6 Stallion Töll galopperade senast, men kan bättre och skulle man hitta till spets är det lite intressant.


V64-5: Fyraåriga ston och flera intressanta hästar till start. Vi tror mest på 4 Corona Brick som står på tur för seger efter flera fina prestationer på slutet. Näst senast var hon riktigt bra som tvåa från utvändigt om ledaren och senast hamnade hon fel på det efter en ”konstig” start på V75. Oavsett position tror vi hon har bra segerchans den här gången. 5 Hermine Boko kommer med två raka och blir nog favorit. Visst har hon vunnit, men det fanns inte mycket sparat senast och blir hon bara lite ”synad” den här gången tror vi hon kan få tufft att förlänga segerraden. 9 Walkie Talkie spurtade bra som tvåa bakom just Hermine Boko senast. Nu siktar man på att tävla henne barfota runt om och trots bakspåret ska hon ses som ett tidigt bud. 1 Qiao Q.L. återkommer efter vila. Läget är bra, men formen aningen dunkel och i första hand är hon ett outsiderbud. 8 Lady Rubinstein såg fin ut senast och räknas trots spår åtta bakom bilen. 6 Alliss Wadd var klart positiv på barfotabalansen senast och kommer att tävla likadant igen.


V64-6: Ett sprinterlopp avslutar. 5 Ma Running håller verkligen toppform för dagen och avgjorde den tunga vägen senast. Det främsta hotet i spetstriden är struken. Kapabel är även 7 Get A Winner och det är ett intressant motbud att ta med. 4 Diamond Of´em återkommer efter lite paus och är tränarkörd den här gången. I första hand ett outsiderbud om det skulle lösa sig efter vägen.


Stora systemet:
V64-1: 6-10-15 (2,12)
V64-2: 1-5 (2,11)
V64-3: 1-4 (3,2)
V64-4: 1-2-3-4-6-8-9-10-12 (13,5)
V64-5: 1-4-5-8-9 (6,3)
V64-6: 5-7 (4-2)
1080 rader = 1080 kronor


Lilla systemet:
V64-1: 6-10-15 (2,12)
V64-2: 1-5 (2,11)
V64-3: 1-4 (3,2)
V64-4: 1 Mellby Gladiolus (8,12)
V64-5: 1-4-5-8-9 (6,3)
V64-6: 5-7 (4-2)
120 rader = 120 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler