Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 53 Miljoner JP på V75, Gävle 21/5

FSport fantasy trav

V75-Omgången.

53 Miljoner beräknat till en ensam vinnare på V75 den här lördagen. Gävle är värd för omgången och där är det ganska snabb bana med längre kurvor som det går att köra snabbt genom. Kortare rakor ger ett upplopp på en bit under medel, med sina 178 meter. Trots det korta upploppet vinns det inte mer vinster från spets här än på genomsnittet och här finns varken vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter. 

I övrigt ger man en Elitloppsbiljett till vinnaren av Gulddivisions-finalen den här omgången och det är klart att det är en extra krydda till omgången. I övriga lopp kvalar man till nästa omgångs finaler. Några som är klara för final nästa vecka vill hinna komma till final nästa meeting, innan man får mer pengar på kontot och går upp någon klass. 

 

Bästa Spiken!

I Gulddivisionens final har favoriten 6 Brambling 28% ett ganska bra spår där han bara kan köras framåt från. När man ser Redéns segerstatistik på V75 under året och formen på hästarna som kommer ut till start från stallet i lopp med större prispengar så måste det här vara helt rätt favorit här. Hästen gick ruggigt bra ute i tredjespår bakom bland andra San Moteur i sin debut över 1640 meter på 1.09,7 och det är inte många som går 9-tid i sitt första lopp på kort distans. Fungerade inte på banan sist men här blir det garanterat bättre underlag och kortare resa så gillar den låga procenten på honom. Lär väl rekordsänka ytterligare om det behövs och kan vinna från dödens men kan bli släppt till spets här till och med. Nu kan det bli någon form av stängt huvudlag med, så bra spik där det finns frågetecken för flera av konkurrenterna.

 

Gå Kort!

I sista loppet är det skiktat även om ett par av höstarna är klara för finaler nästa vecka så har dom bra segerchans även i den här veckans Bronsdivision. 

5 Epimethius 76% är den som fick bäst läge och blir så klart favorit på att han radat upp segrar och givet att han ska vara favorit men procenten har skenat på tidiga systemen och det är för högt. Jag är inte lika imponerad som kollektivet, ännu, då jag tycker det var några som underpresterade i ett lopp där ledaren galopperade som kanske klar. Epimethius fick den vinsten gratis även om han gick ett snabbt slutvarv och sist var det betydligt enklare mot i Finland. Jag chansade att gardera då det fanns på kartan att han kunde bli över från innerspåret, men när han kunde hålla ledningen var loppet över. 

8 Borups Tornardo 5% hade samma läge då han mötte favoriten näst sist och gick väl allra snabbast över upploppet i det loppet men satt sist utvändigt varvet kvar och avslutade under 10 det varvet med två svängar i tredjespår. Bra igen sist trots vanlig vagn och stort plus med biken nu. Nu vill man inte sätta sig sist utan söker position och har man tur att komma ner i bra slagläge ska han absolut kunna vinna loppet. 

9 Västerbo Pokerface 8% var ute mot Silverhästar i sin comeback och var ändå delad favorit där det behövdes ett lopp i benen. Tale Of Jacks som kom igenom bra och vann det loppet är hårt betrodd i Silver nu så säger lite om vad han mötte. Rätt klass nu, lopp i kroppen, smygläge och Magnus A upp så till under 10% måste han passas tidigt här. Vunnit Klass1-final från det här spåret mot bland andra Algot Zonett och Upper Face så hög kapacitet finns. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 7. B 3. C 9-12. D 8-1-2-6-5-10-4.

Om man ska gå på en ganska stor favorit så är det bra att göra det i första avdelningen, där många garderar bara för sakens skull så att säga. Många som vill ”överleva” och ”vara med” efter första avdelningen så läge att ta ställning där. 

7 Sam The Man 56% är ganska stor favorit men jag tycker det är befogat då det är en ganska dålig Silverdivision den här veckan med finaler och mycket andra lopp nästa vecka, under Elitloppshelgen. Nu är det voltstart vilket inte är så vanligt för hästar i den här klassen men Goop låter uppåt och det här är en bra spik som kan spetsa från springspåret. Härdad i Frankrike och bra som tvåa i comebacken på svensk mark bakom en Oscar L.A. i toppform sist. Långt före bland andra Rackham och E.Type Cash i det loppet och betydligt billigare gäng nu. 

3 Tale of Jacks 21% satt fast näst sist och var riktigt fin vid dödens-seger sist på Solvalla. Flera i loppet underpresterade kanske lite och det kan ha sett bättre ut än vad det var men absolut toppform och given andrahäst här på visad form. Bra spår nu men är väl inget spetsbud då han inte är så startsnabb så när favoriten kommer med högre fart från sitt springspår borde inte den här kunna vara för Goops springare och då blir det kanske tufft att slå den. 

9 G.K.Justus 7% har matchats mot stenhårt motstånd i ett år och sist vann Mister Hercules före Kurri Jari Boko och inget sådant motstånd den här gången. Kommer han igen om hyggligt bara så är det klart kul med Wäjersten upp som oftast brukar köra för vinst i loppen. 

12 Global Bookmaker 6% är gynnad av en strykning och bakspåren är betydligt bättre i voltstart än bakom bilen. Trea i stenhårt lopp sist och enklare mot nu så absolut tänkbar skräll för Magnus A trots spåret. Fyra hästar sticker ordentligt och vid gardering är det ganska billigt lopp med fyra streck där man får bra värde på de två mindre streckade av dom fyra jag nämnt. 

 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 15. B 1-14-12-4. C 5-2-10-11-9-3. D 7-6-8-13.

 

Diamantstoförsök som lärlingslopp i ganska låg klass och här ska det kanske kunna skrälla så läge att strecka några stycken här.

Loppets favorit 12 Kia Ora 23% men här är det vingelrisk även om det är springspår, men missade ju totalt från det spåret och hamnade bakom tilläggshästar när hon stod start i december. Vann det loppet ändå men fått en del pengar på kontot under vintern så även om hon mött bra hästar är det inte givet att hon bara rundar det här gänget. Skulle hon pricka hyggligt från start är hon bra nog att gå en bit i tredjespår så kör man offensivt är segerchansen bra men också risk att man blir länge i tredjespår här. 

4 Creme Brulee Font 22% blir hårt betrodd då hon svarade för rejäl upphämtning då man ryckte skorna runt om sist. Nu är det mycket chansartat läge med spår fyra i volten men plus att det är ordinarie körsven här där många andra växlas ner på den fronten. Bara en av många vid bred gardering och överstreckad, så lågt spelvärde på henne. 

15 Donna Summer 14% kvalde in till Drottningens Pokal efter fin försöksseger men det blev galopp i finalen efter att ha kommit i väg allra första biten bra. Kanske bara bra med bakspår även om det blir långt fram, men voltstart är nog plus mot bil och med lite rätta ryggar kanske hon bara är bäst här.

1 Global Collection 16% har bästa utgångsläget och vettig spetschans med bra körsven i sammanhanget. Höjning på barfota bak sist och ska kunna leda runt om men finns ju viss risk för regnigt innerspår så inte alls givet att det håller, men tidig om innerspåret ser bra ut på lördag.

14 La Plus Belle 3% är det bra snack kring och märkligt att hon inte trendat upp mer i procenten. Tränaren David sa i en intervju att det var en av de mest positiva regidebuter han haft då hon var trea från omöjlig position sist. Visst var det kanske lite bike-effekt men står perfekt inne i propositionen och varit bra för föregående tränare med. Kan man hitta igenom från spår åtta på tillägget kanske man kan köra rakt fram en bra bit på innerspår så löser det sig är hon nog riktigt bra med loppet i kroppen.

5 Eliza Turf 4% är häst som gått bäst barfota och kanske behövs skor fram den här gången, vann dock första gången hon gick så. Inget större kuskminus här med lärling så tänkbar skräll som är startsnabb bakom bil så kanske kan man få i väg henne hyggligt och hitta ner till sargen för invändig resa. 

11 Graces Candy 8% drar en del streck och är bra men klart minus med vanlig vagn. Ett år sedan hon vann i vanlig vagn och båda segrarna sedan dess är tagna i bike så kanske får tufft från spår fem i volten med där det kan bli vingel från. 

9 The Primerose 5% är väl den som kanske får störst kuskminus och inte mycket mot körsvennen som sitter upp utan bara att Goop är så väldigt bra som kör annars. Radade upp segrar i inledningen av karriären men inte vinner inte lika ofta längre så får nog svårt. Resten är ospelade i loppet och kanske lite högre segerchans på 2 Dior Tilly 2% än kollektivet bedömer. Startsnabb som kan krypa ner i rygg på stallkamraten där framme för bra lopp. 10 Smaragd Norrgård 1% vinner inte så ofta men står bra inne och haft lite otur senaste två starterna. Lite tur men resan nu så vinner den nog oftare än 1/100 iaf. 3 Ariane Summit 1% ligger man väl lite lågt på men härdad i ganska tuffa lopp för klassen och hittar den här formen och kanske tänder till på kuskbyte och barfota bak så ska hon absolut kunna skrälla. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 5 B 2-3. C 1-6-10-7-8-9. C 4-12-11.

Klass 2 över kort distans och de bästa fick bra spår så låg skrällchans i loppet trots lägsta klassen. 

5 Calamari 27% har gjort det bra för Stenströmer men var bra innan med och verkar ha kapacitet för högre klasser redan nu. Bra bakom Jello W. sist, efter jobbigare lopp än den, som är klar favorit i Klass 1 idag. Lyser rött på barfotan men han gick så även sist och var fin på det och här kan han nog spetsa då det är första gången i bike dessutom. Tänkbar spik på spets och slut. 

3 Run N’Cola 21% är inte långt efter på strecken och även här är det ändringar på g med första gången barfota fram plus kanske första gången för rycktussar. Inte visat samma startsnabbhet som favoriten så borde få svårt att fånga upp den men får bra lopp där framme och ska räknas tidigt vid gardering då han sällan gör ett dåligt lopp. 

2 Go For Manny 15% har höjt sig i biken på slutet och spår innanför de betrodda gör att han kanske kommer till plankan först då han är ganska startsnabb. Rygg på ledaren eller i spets har han så klart bra chans och jag rankar honom precis före Run N´Cola på fördel i spårlottningen och att han gått något snabbare rekord så distansen passar. Nu blir det dessutom barfota runt om för första gången vilket ska kunna ge bra effekt 

1 Behind Lord 4% är väldigt startsnabb och ska kunna få rygg på ledaren här eller sämst tredje invändigt så med ett lopp i kroppen i klassen står han bra inne och måste kunna skrälla. Det brukar spricka upp i lägsta klassen och från tredje invändigt är det värt att chansa till så här låg procent. 

10 Honesty 8% är ett sto i öppen klass som vek ner sig från ledningen på V75 sist så kanske blir det tufft. Ett lopp i kroppen nu efter strykning så har nog en vass spurt att tillgå här om det blir tryck på loppet. 

6 Icouldbetheone 5% är startsnabb men sida sida mot favoriten tror jag inte han kommer förbi men startar dom två snabbt kan det bli lucka i rygg på ledaren att få ett bra lopp ifrån. Ett lopp i kroppen och tvåa då bakom riktigt bra häst för klassen så med loppet i kroppen och biken på så måste han räknas vid gardering. 

8 Franklin Zet 14% drar en del streck men här är det vingelläge och Khilström/Redén har bättre segerchanser i omgången än den här. Rankas ner lite på dåligt spelvärde och bara intressant vid väldigt bred gardering. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 1-10-3. C 9-13-14-11-6. D 8-7-12-15-4-5.

2 S.K.’s Ariel 18% ska kunna ta ledningen från spår två som jag gillar i volten, speciellt för kallbloden då det går lite långsammare att vända upp och ser då inte spår två som lika snävt som när det går lite snabbare. Vunnit lätt i Norge på slutet där han rekordsänkt rejält i år och med formen på topp kan han kanske gå en 23-tid i spets på full distans i Gävle. Trivs i ledningen men är inte beroende av den och får nog ett bra lopp där framme även om han inte skulle hitta till spets. Tycker det är en tänkbar chansspik på fint läge och full form. 

10 Ulvsåsen 17% har vunnit 13/19 och det är bra snack här tydligen och sett att många går på det. Lättas i balansen nu då han slipper brodd och sommarskor på men inte startat på över en månad för att ha siktat att stå bra inne här. Är chansartat läge och lite frågetecken för formen men måste väl räknas på sin fina skalle och optimismen från stallhåll. 

1 Lysjö Kasper 13% har bästa spåret och borde vara given att få rygg på ledaren och skulle ingen ställa allvarlig fråga kanske Jepson väljer att köra i ledningen till och med. Jepson upp kan ju innebär ett par sekunder rekordsänkning då han varit tränarkörd i princip alla sina starter. Bra som tvåa bakom favoriten sist och har 21/36 på plats så tänkbar platshäst på spelet, men jag streckar tidigt vid gardering med. 

9 Sundbo Rymling 3% har två raka segrar och höjt sig efter vinterträningen och på fortsatt barfota runt om ska han kunna skrälla. 

14 Norrlands Scott 5% får Goop upp igen och på barfota runt om lär det väl bli ett snabbt slutvarv men tror flera av dom som startar 20 meter före är ungefär lika bra så tror det blir väldigt svårt för tilläggshästarna att komma in i matchen här. 

13 Kalmar 12% är snabb, bara sex år och på väg uppåt så är väl den från tillägget som ha bäst chans men samma här det blir nog för tufft.

11 Järvsö Elling 1% tillhörde kulltopparna som unghäst och hade ett sämre fjolår men duger i loppen och gick 23-tid direkt efter lång frånvaro så måste räknas vid chans om man målar på. Kuskplus nu med och kan köras rakt fram en bit så tänkbar skräll om det löser sig här. 

6 Sylv Odin 2% har springspår och Torbjörn upp för första gången men tränaren ligger lågt och hoppas på pengar då han tror det blir svårt att slå några av dom bästa här. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 3-6-2. C 9-12-5-1-7. D 11-8.

Klass 1 och vet inte om favoriten är så bra som alla tycks tro så jag vill gardera loppet. 

6 Jello W. 32% står stenhårt inne i klassen men är nog hygglig häst för Klass 1 redan men med en bit ut bakom vingen är det viss vingelrisk. Har fått ledningen gratis vid båda segrarna på slutet och inte blivit synad och tror inte det blir lika lätt den här gången. 

4 Mellby Joker 17% var strax bakom kulltopparna som unghäst men fick inte med sig så mycket pengar han kunde fått i den typen av lopp han var ute i. Stenhårt motstånd allt som oftast och han står väldigt bra inne i Klass 1. Tre starter för Wäjerstens nu och sist kom första segern efter att inte varit dålig i de två första starterna. Behöävde nog loppen i kroppen och höjde sig på barfota runt om dessutom så klart plus med fortsatt den balansen. Här borde han spetsa från perfekt utgångsläge och då kör väl Daniel där så bra chans för spets och slut här. 

3 Fighter 7% har vi tipsat om förr här och det är rejäl häst som går in i mål. Mer passande distans nu och uppfräschad efter sist så från fint läge får han bra lopp och slår många till slut. Hit lättas han i balansen och kan få ett helstängt huvudlag den här gången med.  

2 Rossi Garline 21% var väldigt bra då han slog Velten Red Red Red som hade fått bestämma i ledningen och bara borde hållit undan. Då hade han lite tur med att komma ner i andra ytter när det var risk för att bli hängande i spåren och dessutom hade han helstängt huvudlag den gången. Nu kan det bli öppet och klar för finaler nästa vecka men antar att Flemming inser att finalen blir tuff och här har han chansen att från bra spår komma med i en final till i Klass 1 så tror han går för det på passande distans här. 

Tycker de fyra som drar streck sticker ut och man får ändå bra värde i att ha med Fighter till 6% på få streck som har högre segerchans än så. Ska man gardera vidare så ser jag ingen som helt chanslös. 

1 Bidensy 11% ser jag som överstreckad då han borde bli över ordentligt från start. Just i det här loppet tror jag att alla i loppet kan följa med bra i tempo och svårt att se uppsprucket fält i det här loppet, så tredje-fjärde invändiga positioner borde hästarna få svårt att komma till i från här. 

9 Cab Frontline 3% har gjort väldigt få försök på barfotabalansen och är han mogen för att gå så nu kan det bli effekt så klart. Bra form och tänkbar skräll. 

12 Final Whistle 5% är nedstruken ett spår och får lite bättre chanser då. Var bra direkt i comebacken sist och säkert bättre nu. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 7. C 1-2-5-4. D 10-8-9.

Se “Bästa Spiken!”

6 Brambling 28% är för lågt streckad i förhållande till segerchans och jag går på honom som spik på det mesta men nämner lite här om motbuden, mer motiveringar till mitt spikval finns högre upp i texten. 

1 Beads 18% är det mycket snack och liten verkstad kring och här ska man väl försöka svara upp innerspåret då han inte trivts ute i banan. Generellt sett är det lättare att gå felfritt från spår en bit ut än just från spår ett men tydligen ska det vara annorlunda för den här. Inte gjort ett riktigt lopp sedan november då och galopp igen och han får kvala om och ändå ska man så klart chansa här men svårt att se det lyckas. Även om han går felfritt kanske 2 Click Bait 7% tar sig förbi första biten ändå. Som alla Melanders hästar blandar han och ger och visst kan han kanske leda loppet runt om men tror att favoriten plockar ner honom från dödens och bäst att släppa skulle jag tro. 

4 Milliondollarrhyme 15% drar som vanligt mycket streck och kanske med kan utmana i spetsstriden men med skor på tror jag inte det räcker helt enkelt och rankar ner på dåligt spelvärde till hög procent.

3 Gareth Boko 15% drar också lite för mycket streck för att intressant här men klart före Milliondollarrhyme i min ranking. Håller klart bra form och vann loppet i fjol men här men betydligt tuffare mot i år så borde få svårt.  

7 Seismic Wave 10% har comebacken avklarad där han var tvåa bakom Hail Mary så ska vara bättre nu enligt stallet. Kan bli helstängt för första gången så mycket intressant om favoriten skulle ha en sämre dag.

5 Beartime 2% har perfekt utgångsläge och ska kunna hitta ner i bra slagläge och jag gillar honom men tror att upploppet här är lite för kort här. Varnade för honom på Momarken när han vann då det är väldigt långt upplopp där och häftig avslutning på Axevalla från sista häst till målfoto-tvåa, men även det långt upplopp. Sällan han gått i bike och för den som gardera brett är han ett kul skrällstreck om han får sitt lopp. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 9-8. C 4-7-11-10-2. D 1-3-6-12.

Se ”Gå Kort!”

5 Epimethius 76% blir för stor favorit även om han är rätt favorit då han fick så mycket bättre läge än de värsta konkurrenterna. 

9 Västerbo Pokerface 8% och 8 Borups Tornardo 5% är nog kanske till och med bättre hästar än favoriten men har betydligt sämre lägen så får problem att komma till i loppet. Men någon av dom ska ju kunna ha lite tur med positionerna och då är man nog nära favoriten i mål. Öppet bakom så väljer att stänga på tre streck för vill man ha fler är nästan alla aktuella. 

4 Trumpie 3% var ett löfte i Westerholms regi som nu gjort tre starter för Wäjersten och varit bra i enklare gäng. Står lite hårt inne i klassen men kapacitet som räcker och toppspår här så fjärde häst vid ett streck till för mig. 

7 Cash Cowboy 3% är startsnabb och står bra inne i klassen så kanske laddar man trots spår en bit ut och kanske kommer man hela vägen till ledningen. Kan ju stressa favoriten i sin framfart med och körs den här framåt blir det en till för favoriten att passera sedan. 

11 Shapes 1%, och 10 Certainly 2% står bägge två för låg procent men har också lottats till chansartade lägen. Goops är härdad i många lopp på V75 medan Svedbergs står lite hårt inne på pengarna men härdats mot en del vassa kullkamrater som unghäst. Den senare har bara gjort ett fåtal starter i sin nya regi och kommer nog tjäna bra med pengar under säsongen. 

 

Stora systemet

Avd.1: 7 Sam The Man

Avd.2: 1-2-3-4-5-9-10-11-12-14-15.

Avd.3: 1-2-3-5.

Avd.4: 1-2-3-10.

Avd.5: 2-3-4-6-9-12.

Avd.6: 6 Brambling

Avd.7: 5-8-9.

3168 Rader som kostar 1584 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 7 Sam The Man

Avd.2: 1-4-12-14-15.

Avd.3: 5 Calamari

Avd.4: 2 S.K.´s Ariel

Avd.5: 2-3-4-6.

Avd.6: 6 Brambling

Avd.7: 5-8-9.

60 Rader som kostar 30 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!