Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 på Lunden 15/5

FSport fantasy trav

 

V75-Omgången. 

Med Anledning av Copenhagen Cup körs en extra V75-omgång på Charlottenlund som är Köpenhamns travbana. Banlängden är 950 meter per varv men upploppet är ändå okej längd på med sina 200 meter. Något snävare kurvor medför den mindre bankroppen och det krävs bra kurvteknik hos hästar som ska passa bra här. Ingen vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till här så inga konstigheter i övrigt. Spelstopp på söndagen är 15:00.

Ingen videogenomgång den här veckan men vi är tillbaka till GS75 nästa vecka. Andelsspel kan spelas i Tillsammans-lagen och jag öppnar andelsspel för halv ordinarie insats där, så 100:-/andel. Siktar på att spela ca 13-16 andelar så okej att köpa ett par stycken för större del i systemt.

Bästa Spiken! 

I sista avdelningen är det väl ingen hemlighet att jag gillar 5 Eros Zola 31% som jag jagat på slutet. Han är härdad i klassen och var favorit i Brons från spår 12 på Örebro redan i höstas och kommer nu med två lopp i kroppen. Passivt upplägg i årsdebuten och fast med sparat och i förra starten blev det startgalopp. Han är stenhård om Flemming väljer att ladda eller köra offensivt tror jag han är bara bäst här. Inte samma spelvärde som på slutet men mycket enklare mot så tror han bara vinner loppet så stabil spik till inte allt för hög procent.

Gå Kort!

I femte abdelningen kommer en stor favorit ut men jag tror ett par av de invändiga motbuden kan ha lite högre segerchans än tidiga spelarna tror. Tre hästar höjer sig och alla tre har vass segerstatistik så har svårt att se loppet gå utanför trion. Vilka hästar jag talar om står nere vid avdelning fem.

Avdelning 1. 

Ranking: A 1. B 4-3. C 9-6-7-8. D 2.

Jämnt streckat i snabbloppet Charlottenlund Open över 1600 meter.

4 Officer Stephen 26% är favorit men är betydligt färskare i högre klasser än min idé här och bara en av flera vid bredare gardering. Här säger man inte att det är något måste med spets så inte ens givet att man laddar för fult så favorit i fara.

1 Marcello Wibb 21% borde gå förbi och bli favorit då han har tävlat i stenhårda lopp Vincennes. I Frankrike får man inte köra i bike så stort plus om biken åker på här och uppehållet orar inte då det varit ett planerat sådan och han har tränat starkt inför det här. Han är ojämnt startsnabb men på Vincennes laddar man ju sällan för fullt i starten. Om det blir bike på den här banan öppnar man nog vad som går och håller han ledningen här så är loppet över. Skulle det inte bli bike, som bara är eventuellt, så tror jag ändå han är bäst här. Låter som man inser att man har en bra häst för klassen och ser nog till att ta sig ut om man skulle bli över från start.

9 Guzz Mearas 19% är klart bra för klassen men har bakspår och har bara vunnit ett lopp sedan han mött äldre, efter unghästsäsongerna.

3 Photo Lavec 15% är startsnabb och håller bra form så den som kan ställa till det för min spik om han tar sig förbi Marcello och körs i spets.

7 Sevilla 10% drar en del streck men söker efter formen och borde få svårt att vinna nu. Men litet fält och kapabel så kan skrälla men procenten är för hög.

Avdelning 2. 

Ranking: A 6. B 7-2-5. C 1-3. D 4-8.

4-års Eliten över 2000 meter bakom bilen och jag tycker att favoriten 5 Skate Trix 43% är överstreckad då han möter miljonärer nu. Har stått bra inne i sina lopp i betydligt lägre klass och härr är han bara en av några. Rankas ner på dåligt spelvärde även om det är bra läge och kuskplus nu så är han inte så startsnabb att han kan utbyttja toppläge fullt ut.

3 Kagan 33% är nog också lite överstreckad då han varit ute i lägre klasser av lopp med och är klra för finalen i Klass 2 om två veckor. Startsnabb så mer intressant än favoriten på det men också bara en av flera.

Ett par miljonärer som så klart härdats i tuffa årgångslopp borde ha lite bättre chanser än deras respektive låga procneter antyder.

6 DoWhatYouDoDoWell 8% trodde jag skulle kunna bättre sist från spets i ett ´Margaretalopp´ men även om han vek ner sig mot riktigt bra kullkamrater så höll han ändå okej och kanske behövde loppet i kroppen. Nu har han två starter innanför västen och är startsnabb så kanske kan ta sig hela vägen till ledningen och borde då bli svårslagen, om han hittar dit.

7 Seven Nations Army 6% är med startsnabb och slog 1 Love You Too 4% från spets sist. Två lopp i kroppen på båda och den tidigare har gjort två starter sedan han kom hit från USA och verkar trivas bra. Han gick med skor sist och barfota gången innan så rycker man skorna är det riktigt intressant nu när han kanske är i ännu bättre form. en senare riskerar väl bli över från start och har klart lägre segerchans även om han med går framåt med starterna.

Avdelning 3. 

Ranking: A 6. B 8-4-13-14. C 15-9-6. D Övriga.

Stayerlopp där man oftast brukar kunna gå rakt ut på bästa hästen men den här gången är det inte så enkelt. Jag streckar många där det är tuff proposition för hästarna på bakersta fållan och inte lätt att runda fullla fält ute i tredje och fjärdespår i svängarna här.

14 Staro Leonardo 25%, 13 Husse Boko 17% och 15 Pinto Bob 8% är ändå så hårda att dom ska kunna klara av det. Den förstnämnda är väl lite övertsreckad som favorit och rankas ner lite på dåligt spelvärde.

De längst bak har precis över 2 miljoner tjänat och står 20 meter tillägg på hästar som tjänat nära en 1,5 miljoner och de skulle absolut kunnat stå lika start i många andra propositoner.

6 Aztecio Dei Greppi 10% visade skalle då han tuggade sig ikapp en undflyende ledare över Cagnes Sur Meres långa upplopp tre starter sedan. Nu är det Örjan upp och bra läge så tror på betydligt högre segerchans än procenten antyder. Siktas mot Harper Hanovers och kanske bara vinner det här på vägen.

8 Andre Ward 4% trivs väldigt bra på dryga distanser och gått bra i sin nya regi då han slog bra silverhästar vid segern i Halmstad näst sist. Ingen förklaring till galoppen sist och han har varit fortsatt fin och tävlar barfota runt om som han gått väldigt bra på.

4 My Tamburine Man 19% står hela 40 meter före de längst bak och slog bra långdistansare både vid segern sist och vid andraplatsen näst sist. Men bara tre där framme efter en strykning borde han ha bra chans att komma till ledningen tidigt och ska kunna leda loppet runt om. Han står perfekt inne i propositionen men är kanske ändå lite överstreckad.

9 Panamera 1% passar perfekt på distansen och och gjorde det bra som tvåa bakom favoriten på Åby näst sist. Nu står han lite bättre till mot Staro Leonard och dte skiljer för mycket på streckn här även om Panamera inte vinner så ofta. Kanske bara ett tänkbart platsbud men som o-streckad är det ändå intressant.

7 Pantani 6% är med tänkbart skrällbud med rejält kuskplus och dokumenterad form.

Avdelning 4.

Ranking: A 1. B 10-5-7 C 3-8-9-4. D2-6.

1 Miracle Tile 39% är kanske loppets spetsbud trots lite chansartat innerspåret. Hon rankas etta på spetschansen och har slagit rutinerade ston i Sverige tidigare, inte minst i Sto-EM i fjol för en miljon kronor i förstapris.  

10 Dear Friend 20% är väl tuffast i gänget men fick sämsat läget. Matchas alltid mot tuffast tänkbara konkurrens bland ston och får ibland tävla i öppna klasser mot elithästar. Knäcker många till slut och riktigt tidig.

7 Eenymeenyminymoe 26% har spår en bit ut bakom vingen men höjt sig så mycket i år så hon måste tas på allvar i alla sammanhang. Kortare resa hit och formen på topp gör att hon måste vara tidig men hon är överstreckad den här gången.

5 Devs Daffodil 8% har missgynnats av att man måste gå i vanlig vagn i voltstart och det är proppar med tillägg i voltstart hon har att starta i för det mesta. Stort plus att få gå i bike från toppspår och ska räknas då det dessutom varit höjning i Lugauers stall över lag på slutet.

3 Carna Sensei 3% blev trött efter offensivt upplägg sist. Nu är det kortare resa och hon är mindre streckad nu än hon varit mot tuffare konkurrenter så det finns visst spelvärde fårn fint läge och med kortare resa.

Avdelning 5. 

Ranking: A 3. B 6. c 2-4. D Övriga.

Se “Gå Kort!”

Klass2-försök där kanske 6 Luuke Shermer 48% är för stor favorit på de tidiga systemen och given att garderar även om han vunnit 4/4 i år. Blev släppt till spets sist och inte givet att han får det lika serverat den här gången. Spår en bit kan göra att det blir lite vingel den här gången kanske.

3 Noxx Vrijthout 19% är man inne på att ladda från start med och här vill man nog ge storfavoriten en match om man kommer till ledningen. Detta är också en segervan herre med 11 placeringar bland de två främsta, varav 7 segrar på sina 16 lopp.

2 Mulberry 13% är i allra högsta grad med i skaran av segerstaplare här med 10 vinster på 15 starter. Han sitter bra till och får ett bra lopp om de mer betrodda kör mot varandra kan han få loppet. Eventuellt blir det barfota runt om vilket så klart är en bra extraväxel som han gått bra på vid ett tidigare försök.

4 Zinfandel 7% är ganska startsnabb och kanske kan få rygg på ledaren på någon av de tv mest streckade. Viss chans från vinnarhålet så klart men tror det rör sig om en lite enklare häst än kanske dom två-tre mest streckade här. Övriga borde få svårt att slå trion jag låser på.

Avdelning 6. 

Ranking: A 3. B 9-10. C 7-5-4-6. D 1-2-8.

Copenhagen Cup som är Danmarks största travlopp och det avgörs över 2011 meter med autostart.  

10 Stoletheshow 23% är årets upplagas knappa favorit och efter att Hamres Beads floppat med två galopper är det här Norges chans att få med något till Elitloppet. Behöver svara för topp-prestation så klart men måste inte vinna för det från det här spåret och Goop vet nog vad som krävs. Givet att det är bra segerchans om det som nu, kan ligga en rosa biljett i potten. Hellre gå i mål med full fart under hovarna som tvåa trea än att vara slagen och trött som tvåa trea, så att säga, det kan göra att han inte vinner.

3 Milligan´s School 20% borde vara favorit och skulle jag ta ställnig är den här given att gå på. Han är väldigt upp och ner i prestationer men vaknar han på rätt på sida är det inte många som slår honom i ledningen. Det här loppet kan han vinna fårn dödens med och han har visat att han trivs på banan med en andraplats i loppet för två år sedan.

4 Vitruvio 6% vann bara ett lopp i fjol och det var i monte och han siktas väl mot monté-eliten i år igen där han var tvåa i fjol. Intressant från bra spår med Örjan upp och ska absolut kunna skrälla.

6 Calle Crown 2% har matchats mot stenhårt motstånd på Vincennes mest hela tiden. Med många starter på den för att sedan komma till Skandinaviska banor kan man tända till ordentligt på.

9 Alcoy 14% avslutade fort bakom bland andra Vivid Vice As sist och är den med näst mest pengra tjänat i loppet. Kör för rosa biljett och här måste man visa bra insats så given på lappen.

7 Usain Töll 10% är startsnabb och kommer med ett lopp i kroppen. Nu blir det bike på somman inte får gå med i Frankrike men det funkar han bra i både i skandinavien och i Italien. Kan ta sig till spets trost spåret.

1 Festival Of Speed 11% har vunnit 14/15 och går mot eliten men med bara 15 starter innanför västen ska man inte vara redo att matchar delar av eliten redan. Blir väl över från start men tufft att nonchalera en som bara radar upp segrar och som kanske kan få rygg på ledaren. Överstreckad och bara aktuell vid streck för nästan alla.

5 Mister F Daag 7% är mer intressant från toppspår och han är bättre form än raden skvallrar om på slutet. Stenhårt lopp sist där han fick lite sparat och bike på nu ör klart plus, han har slagit Vivid Vice As i bike. Startsnabb och ska med till klart spelvärd procent.

Avdelning 7. 

Ranking: A 5. B 3. C 1-9-6-11-2. D 8-10-12-4-7.

Se “Bästa Spiken!” 

5 Eros Zola 31% är bästa hästen och procenten är låg för att vara på honom mot det här motståndet. Det är galoppen sist som får många att tvivla på formen men nu är det kortare resa och Flemming skulle ju inte starta om allt inte står rätt till så tror jag han visar lite av vad han kan. En stor bidragande faktor till att det är ett bra spikläge är att jag hamnar på en ranking i stil med strecklistan och då är det bra att ta ställning.

Kapabla för klassen är både 3 Zeudi AMG 15% och 1 Global Lover 14% men den förstnämnda har inte startat sedan en nolla i februari. Den senare galopperade sist och borde bli över från start från innerspåret. 9 Ture L.A. 12% gjorde debut i klassen sist och hade tur att få behålla segern den starten. Klar för finalen och då kör man väl på chans igen så inte så het den här gången även om han tillhör de fura som höjer sig lite här.

Stora systemet 

Avd.1: 1 Marcello Wibb

Avd.2: 2-5-6-7.

Avd.3: 4-6-8-13-14-15.

Avd.4: 1-5-7-10.

Avd.5: 2-3-6.

Avd.6:  3-4-5-6-7-9-10.

Avd.7:  5 Eros Zola

2016 Rader som kostar 1008 kronor. 

Lilla systemet 

Avd.1: 1 Marcello Wibb

Avd.2: 2-5-6-7.

Avd.3: 4-6-8-13-14.

Avd.4: 1-5-7-10.

Avd.5: 3-6.

Avd.6:  3 Milligans´School

Avd.7:  5 Eros Zola

160 Rader som kostar 80 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!