Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express 20/4

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

Vi har en Twitch-sändning vid ca 18:30 (bara två timmar innan spelstopp som är 20:30 som vanligt). Där vi går igenom loppen och bygger på systemet till andelsspelet på tillsammanssidan.  Hitta oss genom att söka efter kanalen 1x2se på Twitch i appen eller via webben. Andelarna heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel.

V86-Express delas den här veckan av Bergsåker och Solvalla med ett spelstopp vid 20:30 som vanligt. Bergsåkers banan är känd som en skräll-bana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred medan Solvalla har numera också 200 meter långt upplopp. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till på någon av banorna.

 

Bästa Spiken!

I femte avdelningen är det bra proposition för favoriten 4 Skype 39% i ett stolopp där hon startar 20 meter före värsta konkurrenterna. Det skiljer inte många starter eller så mycket pengar på vad man mött för att få stå 20 meter efter den här och det borde bli tufft att hämta in tillägget. Favoriten kommer mest troligt till ledningen tidigt och sedan måste hon väl vinna loppet ungefär varannan gång. 

 

Gå Kort!

I inledningen är det ett litet startfält som dessutom fått in en strykning under dagen och bara sex hästar till start. Kanske läge att ta ställning men jag ser det som billigt mer eller mindre heltäcka loppet med tre streck, man kan kanske chansa bort 

5 Heavy Sound 41% blir för stor favorit här då jag tror ett par av motbuden är lite bättre än kollektivet bedömer. Inte givet att man kommer till ledningen och hästen är 10 år med en lite sämre säsong bakom sig så bara en av tre här och rankas ner på dåligt spelvärde. 

1 Mindyourvalue W.F. 22% riskerar att bli över men i så litet fält kommer hans styrka fälla många till slut om han får chansen och det lär han väl få här. Comeback här men kanske väljer man att chansa att försöka hålla ute samtliga då innerspåret är bra på Bergsåker och han körde faktiskt in mest pengar av alla i fältet fjol med över 2 miljoner.

2 Rome Pays Off 16% strulade med aktionen sist men Wäjersten låter ändå riktigt nöjd efter den starten och det här är en häst som var tvåa i både Kungapokalen och Sprintermästaren i fjol. Gick under 1.10 två gånger i fjol och det var 2019 som favoriten gjorde det. Hyggligt snabb ut och given förstahäst här till låg procent. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 2. B 1-5. C 3. D 4-6.

Se ”Gå Kort!”

5 Heavy Sound 41% blir för stor favorit om han ens ska vara det i årsdebuten mot ett par riktigt bra motståndare. 1 Mindyourvalue W.F. 22% höjde sig ytterligare I fjol med monté-SM seger, tredjeplats i Åbys stora pris, ett par Guld-vinster och flera bra insatser på Vincennes. 

2 Rome Pays Off 16% tillhörde absoluta kulltoppen och var kontrad av Önas Prince i Kungapokalen där han tog hel längd på honom över upploppet. Han öppnade också jämnsnabbt med Önas så bra chans att svara ut övriga här och ta sig förbi invändig häst och skulle det bli spets är det kanske bara över men han kan vinna med andra upplägg.

6 M.T.Insider 2% ä ren riktig rusare bakom bilen och kanske kan han ta sig förbi alla i starten så kan kosta lite för favoriten att ta sig till spets. 7 Disco Volante -STRUKEN-

 

Avdelning 2.

Ranking: A 8. B 10-7-5. C 4-11-6. D 2-3.

Spårtrappa där favoriten 5 Hulken Sisu 56% är på tok för hårt streckad och helt fel favorit till och med. Alltid galopprisk och betydligt hårdare mot här än han van vid på slutet i Norge. 

8 Selected News 20% var precis bakom kulltoppen som unghäst och hade halsinfektion i årsdebuten. Tränat fortsatt bra efter det och nu blir det barfota bak då han dessutom är nedstruken ett spår tror jag på offensivt upplägg och han är nig bara bäst här. Bra procent då det finns oroligheter kring formen så klart men fler än 1/5 vinner han så klart tänkbar spik. 

7 Digital Class 5% gynnas så klart med av strykningen och kommer ner ett spår. Vann comebacken sist och har fått hårdhet i Frankrike så har absolut viss chans med loppet i kroppen.

10 Electrical Storm 6% kommer från formstall med tvåa och seger i årets två starter och nu åker biken på. Även den här har fått hårdhet Frankrike och räknas tidigt vid gardering. 

11 Alone 3% är bra i grunden men inte fått ut max av sin kapacitet så här har man valt att kastrera och slår det väl med mer fokus på tävlande så kan det vara höjning. Bytt tränare med så kanske lite annan träning med så klart. Man ligger dock lågt i årsdebuten och läget är kallt men intressant att hålla koll på inför kommande starter. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 2. B 1-10. C 11-5-7-4. D 3-8-9-12.

Kallblodslopp och favoriten 1 Laggaprinsen 43% får svårt att hålla upp innerspåret så därmed favorit i fara och given att gardera. 

2 Moshus Prinsen 18% blir min förstahäst på sin fina statistik på barfota fram som han nu ska gå med. 4/7 så och vann sist från tillägg över kort distans på 25-tid så speed som få visat upp i fältet. Frågetecken för distansen så vågar inte gå på honom rakt ut. 

10 Tangen Ternar 7% gör intressant regidebut för Tjomsland men här kör han själv vilket sätter ner chanserna lite. Första starten på länge men ändå intressant i passande motstånd. 

5 Önnes Saga 16% är ganska startsnabb och har vunnit båda sina lopp hon fått gå i ledningen så från bra spår är väl taktiken given. Lite överstreckad på smickrande rad på slutet och bara en av flera då det inte alls är givet att hon får spets här

7 Backhammer 3% är startsnabb och nedstruken ett spår så tar nog ledningen initialt, ställer ingen frågan kan han väl rinna undan eller släppa till någon och få fint lopp. 

11 Ängsthea 5% är fyraårigt sto i öppen klass men var trea i Kriteriestoet i fjol, har vunnit 3/10 och kört in sina 240 tkr på så få starter under en säsong så det är bra klass i henne. Fyra av starterna galopperade hon dessutom bort, ingen merit men säger lite om hur bra hon varit i sina felfria lopp. Mats E på fint stammad kulltopp i så här låg klass till så här låg procent måste streckas. 

4 S.T.C.C.Bror 4% är ganska startsnabb fårn bra läge så borde få ett bra lopp och kanske kan skrälla här. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 2-5. C 10-9-12. D 7-11-3-4-8.

Lågklassigt lopp med favorit i fara då 2 Bakerman 41% blivit nedstruken till innerspåret så då det inte är givet att han kan försvara det måste han ses som för hårt streckad här. Visst kan han vinna loppet och kanske kan han hålla spets men ofta betrodd och bara vunnit i enklare gäng från ledningen på Lindesberg så ingen stark favorit alls här och bara en av några som kan vinna. 

6 Cornerstone 28% är tänkbar spik på att han är nedstruken till fint femtespår där Kontio kan ladda rejält från start och sitta i ledningen tidigt. Kom till Träff i somras och startat på sedan dess så lite mer lopp i kroppen än favoriten men har ett par galopper i raden så inte helt att lita på. Kontio har som bekant överforcerat hästar från start förr och så kan det bli så inget att hålla i handen. 

5 Katherin S.H. 7% har bra placeringar på barfota fram och nu lättas hon ytterligare till barfota runt om direkt i regidebuten för Svedberg. Stall i absolut toppform som haft många starka årsdebutanter i vår och vinter så det är säkert ordning direkt då man väljer att maxa i balans. Bra läge och klart spelbar här där det finns vissa frågetecken för favoriterna. 

9 Laird Hamilt Boko 3% kommer från annat formstall och vann från dödens näst sist på första barfota fram. Galopp sist men då blev han störd till det och bara att glömma så passas då han tränar fortsatt bra. 

10 Rose Hill 3% har två galopper men en seger på tre starter i sin nya regi. Hon har testat stora bana på Vincennes och är nog en häst för större uppgifter så kan bli passivt upplägg. Bakspår kanske gör att hon håller sig lugnare och till låg procent är hon klart streckvärd här. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 3-11-8. C 13-2-1-5-9. D 6-15-14-7-12.

Se ”Bästa Spiken!”

4 Skype 39% är inte så startsnabb från spår fyra i volten så klart men bygger idén om att hon sitter i spets tidigt på att det inte är låter som de andra där framme är angelägna om att köra i ledningen. Hon borde bli släppt till ledningen efter en bit oavsett vem som spetsar och hon är stark och går hela vägen in i mål sedan. Stall i toppform och man satte på rycktussar första gången sist men de rycktes aldrig så den effekten kan vi få till slut den här gången om det behövs. 

8 Huile D’Olive 12% fick loppet sist och borde väl vunnit för att få högsta betyg så kanske har hon inte den riktiga skallen som behövs för de tuffare loppen. Kuskminus nu men var en lite tuffare mot i spårtrappa sist så i rätt konkurrens här från fint spår. 

Stallkamraterna 11 Somity 13% och 13 Carroty 19% är bra för klassen och den första har ett fint springspår men det kan ju också bli vingel från sådant läge. Hon går ändå ner i klass efter att ha suttit fast med sparat på V75 så barfotaeffekten kan komma nu om hon får chansen. Den senare kör chefen själv men fick bakspår på tillägget så från så chansartat läge är hon nog lite överstreckad. Segrarna från spets och annan uppgift nu men räknas så klart tidigt på sin fina form. 

3 Digital Quality 5% är hopplöst osäker som nu ska provas barfota runt om så med kuskplus, få hästar på grunddistansen och fint startspår borde hon kunna trava in sig. 

1 Icone De L’Etre 1% och 2 Infinette 2% är två som har bättre kapacitet än formraden visar så håller de sig till trav kan det vara tokskrällar i öppet lopp bakom min spik. Petterssons styrning har bästa spåret men kan inte hålla spets, där lättade man till sommarskor sist och det fungerade bra. PÅ den senare byter man bett nu och hoppas det blir felfritt nu. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 9-10. C 11-3-7-5-8. D 12-1-2-4.

Kort distans med flera av de bästa från chansartade lägen öppnar upp loppet. 

6 Zanella 28% har spår en bit ut men bättre läge än värsta motbuden så tippas på läget då hon är bäst av dom med framspår. Galopp sist och kanske växlar man ner till vanlig vagn och slår på bakskor så går hon felfritt är hon nog bra för klassen, men inte att lita på. 

9 Gordon Brodde 17% gillar jag att man provar med skoryck nu för första gången och med full form då han visade att han fungerar bakifrån sist. Stekhet gången före så kanske bara bra att han får ryggar en bit. 

11 Adorni Grif 16% har inte startat sedan mitten av mars i Italien så över en månad mellan starterna och körde in 62 tkr på tre segrar i tio starter i fjol visar att han mötte enklare motstånd så oklart om det räcker mot så här bra motstånd för klassen. 

10 Take This Society 17% satt Frode fast med rubbet sparat till 1,7 ggr pengarna sistoch rejält kuskplus den här gången så har bra chans trots bakspår. 

3 Zack Bris 3% och 5 Global Agency 4% är båda startsnabba men vill väl ha rygg ledaren om favoriten kommer tidigt så båda lär släppa den här gången. Tänkbara skrälar om man garderar brett då de kan ha positionerna rygg ledaren och tredje inner. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 13-9. C 8-5-4-14-12-10. D 11-6-2-1-7.

Jämnt streckat i en spårtrappa där Bergh-tärnat i 13 Global Lover 39% är knapp favorit mot tidigare Bergh-tränat i 3 Mellby Joker 35% där den senare nu mera är i Wäjerstens regi. Berghs häst har 1-3-2-1-1-1-3 på sina sju starter utan skor och tio segrar totalt på sina 23 starter så riktig vinnarhäst som får stort plus i skorycket nu. Inte startat sedan i januari dock så oklart med formen från bakspår även om det är bra läge i spårtrappan. 

Mellby Joker har ett lopp i kroppen där han var tvåa bakom en miljonär och den här siktas väl mot de större fyraåringsloppen. Var lovande som treåring men kördes ibland lite väl passivt och kunde absolut haft mer pengar med sig från treåringssäsongen så står väl bra till i loppet trots spårtrappan. Kan spetsa här eller få ledningen av i princip alla där framme och blir hästen att slå, rankas klart först. 

Ska man gardera loppet är det kallt att stänga på de två som har alla streck och man behöver kanske få med en tredje häst. 9 Claud P.Hill 9% gör alltid sitt och har 21 band de tre främsta på 34 starter. Har 4/11 barfota och bra provat bike tre gånger men aldrig i kombination med barfota runt om så klart intressant med Mats E upp nu med. 

8 Accolade 6% gjorde comeback sist efter skadedrabbad säsong och här blir det bike, kan behöva fler lopp i kroppen. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 1. B 9-5-10. C 6-4-3-2. D 8-7.

The Onions Lopp och här brukar man köra för Elitlopps-biljett så räkna med bra tryck på loppet över kort distans i högsta klassen. 

5 Milliondollarrhyme 32% hade tur sist och såg lite seg ut i sista svängen men vann sedan pliktskyldigt när ledaren galopperade och körde undan. Inget wow-intryck men nu åker skorna av och kanske blir han het i ledningen om han ens kommer dit så finns frågetecken och det är en favorit i fara. 

1 Brother Bill 29% är den jag tror mest på, han är startsnabb och i högsta klassen är innerspåret bra på Solvalla och han kan nog försvara innerspåret mot favoriten men kanske finns en utanför som kan lägga i väg ännu snabbare. Håller man spets kanske han bara vinner det här men också så snabb att han kan ta sig ut om någon skulle öppna snabbare och bra segerchans oavsett position. 

6 Clickbait 3% blandar och ger men det är vi vana vid på Melanders hästar, svåra att räkna på från en gång till en annan. Startsnabb på barfota runt om den här gången inte alls omöjligt att han tar sig förbi favoriten i starten. Kan få ett fint lopp i rygg på ledaren.

9 Missle Hill 15% hade en lite sämre säsong sist men var elitlopps-finalist som femåring och duger i alla sammanhang. Ett lopp i kroppen och gjorde det loppet där favoriten här fick turlig lucka när ledaren galopperade så de borde väl vara lite närmare varandra på strecken nu trots lägena. 

10 Stoletheshow 14% trodde jag inte skulle komma ut för att ta över ledningen sist men väl där var han ju bara bäst och stack undan i fin stil med till synes en del sparat. Går framåt i sin nya regi sedan i höstas så med åter toppkusk och han ska litet fält kan han fälla alla till slut med lite tur men loppet. 

4 Snowstorm Hanover 3% går barfota runt om första gången på länge och höjt sig rejält på slutet så med maxning från bra spår kan han skrälla med rätt resa. 

 

Grund-systemet.

Byggs på i Twitch-sändning på kanalen 1x2se med start 18:30.

Avd.1: 1-2-5.

Avd.2: 8.

Avd.3: 1-2-5-10-11.

Avd.4: 2-5-6.

Avd.5: 4 Skype 

Avd.6: 6-9-10.

Avd.7: 3.

Avd.8: 1. 

135 rader som kostar 33.75 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!