Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Klosterskogen 16/4

FSport fantasy trav

V75-Omgången.

Klosterskogen är värd för lördagens V75 omgång som har spelstopp 15:00. Klosterskogen är en 800 meter lång bana med open stretch. Långa rakor och mycket snäva kurvor, långt upplopp och i övrigt är det ju lite annorlunda voltstartssystem i Norge. Spåren 5,6 och 7 vänder i motsatt håll mot dom invändiga, utanför dom och alla tre spåren räknas som springspår här. Även 11 och 12 vänder så på bakre volten och kan komma bra på det med ryggar på springspårshästarna. Spår 4 blir nog det snävaste här och får väl ses som sämsta framspåret, även om det är lite mer plats här än i Sverige från läget med. I övrigt är det förbud mot körspö och alltid valfri balans på norska banor. 

 

Bästa Spiken!

I femte avdelningen kommer 5 Odd Herakles 82% ut och han tillhör de tre-fyra bästa kallbloden i världen och det är ett steg ner till de bakom. Utnämnde honom till årets mest säkra spik förra gången vi hade en V75-omgång tillsammans med Norge. Den gången var procenten lägre och halva fältet var ännu enklare hästar än den här gången. Fortfarande är han så klart huvudet högre än sina motståndare och från fint spår ställer banan inte till det, han har vunnit här förr och behärskar svängarna så inga moln här och han vinner loppet väldigt ofta. Kanske ännu mer trolig vinnare än Månlykke i torsdags och till lägre procent än den är det en väldigt stabil spik. 

 

Avdelning 1.

Elithäst med världsrekord på distansen gör comeback här efter gaffelbandsskada men 13 Moni Viking 46% är så klart bra direkt. På ren rutin och även om det bara är 90% form så går han runt det här fältet vilken dag i veckan som helst och Goop vill väl samla på sig enkla V75-segrar så lär inte sova bort loppet i kön. Anfaller i god tid och kan gå så mycket snabbare än övriga på rakorna så bara att hålla igenom svängarna. Med ett lopp i kroppen och om inte Odd Herakles varit med i omgången så hade den här varit över runt 70% så oerhört spelvärd spik trots ganska hög procent. Ser 

40 meter framför startar 8 Fighter Vang 17% som är värsta motbudet på pappret och den har 21 atrter innanför västen och växlas ner från bike till vanlig vagn. Dryga 300 tkr tjänat bara och hade behövt lite längre försprång. Propositionen är bara för bra för favoriten här och har svårt se någon med 140-240 tkr tjänat där framme hålla undan. 

 

Avdelning 2.

Kallblodslopp där det blir rejält skrik på 5 Ard 25% som var fin sist men det är en sprinter och inte ens givet att han tar sig förbi 2 Gomne Faks 16% i spetstriden. Jag tror dock han gör det men det kan kosta en rejäl körning för att ta sig till spets. De båda är vana att tävla mot andra med 700-900 tkr tjänat och det är så klart tuff klass. Men på bakspåret startar 10 Todin som hände med i rygg på Odd Herakles tre starter sedan och var mångas skrik att slå honom (?!) näst sist. Var bra tvåa bakom Grisle Odin G.L. sist och då före flera i det större loppet idag så ska vara överkvalificerad för det här motståndet och tror han bara är bäst. Hade det varit kort distans hade man kanske varit rädd för ledaren men när det blir så felstreckat här och de är lika på strecken tar jag ställning och spikar trots bakspår. 

 

Avdelning 3.

Mykcet litet fält och trist lopp att ha med på stort streckspel. Favoriten 1 Kraesj 53% är på tok för stor favorit och bara en av flera. Årsdebut och given att gardera.

3 Stonefire US 17% är intressant men även här är det årsdebut. 

5 I.D. Exceptional 22% möter äldre nu men har lopp i kroppen och form slår klass ibland. Här är det rejält kuskplus med Vidar Hop upp och det är jätteplus. 

6 Custom Cheval 3% är inte mycket sämre än de betrodda och har faktiskt mest på kontot här men långt efter på procenten. Inte visat någon form och lågt streckad på det men barfota nu.   

 

Avdelning 4.

För stor favorit igen då det är vingelläge för 6 Elegant C N 47% som behöver göra lite ute i spåren här. Kommer han till dödens utan att det kostar spår in i svängen så är så klart chansen bra men inget att gå på till hög procent. 

2 Goodman B.R. 12% fast med sparat sist och läge för att köras i spets nu när de betrodda hamnade en bit längre ut bakom vingen. Vann sist han gästade banan och kan svängarna så med ett lopp i kroppen kanske han spårar runt om eller vinner från open stretch. 

5 The baron 23% är startsnabb och försöker ta sig till ledningen så kan bli fart på loppet och kan så klart hålla undan men vinner inte så ofta och frågetecken för formen. Inte givet att han får ta över här heller, kan vara upptaget i spets. 

3 Gianluca B.R. 6% och 4 Positano 1% har båda bra lägen och kan nog öppna bra här för att få ett lopp i kanske rygg ledaren eller tredje invändigt. Med tryck på loppet och open stretch har båda chans beroende på vem som får bäst position. Streckar båda till extremt låga procent. 

 

Avdelning 5.

Se ”Bästa Spiken!”

5 Odd Herakles 82% är bara bäst och vinner loppet nio ggr av tio. 

9 Grisle Odin G.L. 8% har varit lite av en besvikelse i vinter då det bitvis inte bitit alls bra mot enklare hästar till och med. Kanske inte trivts med broddar och på sommarskor har han höjt sig rejält. Är en häst jag gillar och tror han kommer ta sig in i yttersta eliten men just nu har han ännu en bit upp till de fyra bästa och han kanske behöver den här säsongen för att närma sig dom. Bara sex år så ung med kallblodshästars mått så kanske nästa år. Bakspår nu så ska inte gå att slå Odd redan nu. 

 

Avdelning 6.

Här måste det skrälla om det ska bli utdelning och favoriten 6 Callas 28% är lite överstreckad speciellt när Frode kör själv och kan mycket väl köras femte invändigt härifrån. Ska väl ha kanske 15-17% segerchans så ändå ganska tidig vid garderingar. 

8 Muito Obrigada 10% har haft bra form i år då hon inte varit sämre än trea varav tre segrar på sex starter. Barfota fram är bra, tidig. 

11 Best Regards 1% var uppåt på Bjerke sist mot hingstar och valacker så bra att det är bara är ston i rätt klass mot den här gången. Vidar är duktig och spår sex är springspår även i Norge. Vunnit 8/46 totalt och 5/20 i fjol så skalle och vilja finns, totalt bortglömd.

12 Taste Of Diamonds 14% gillar inte volt så fick ett av de bäsat spåren och går barfota runt om med full form och är förstahästen i loppet för mig. Stallkamraten 14 Jane Hall 11% är tidig med trots bakspår men den kör Westergaard själv. Körde in en del pengar som treåring och har vunnit 13 av sina 24 starter så bra träffprocent här. 

Streckar nog alla här. 

 

Avdelning 7.

Klosterskogens Grand Prix lockade inga kanoner direkt med blygsamt förstapris på 200 tkr i banans största lopp där det är samma prispengar för Odd Herakles att hämta i kallblodsloppet. 

6 Hickothepooh 26% vann storlopp i Finland i fjol och fick Elitloppsbiljett där han var före Cyber Lane och Bahia Quesnot i sitt försök men räckte så klart inte mot de bästa. Nu är det åter enkelt mot men såg seg ut i årsdebuten. Visst går han säkert framåt med loppet i kroppen och nu blir det barfota och bike så måste vara bra chans men välker ändå att gardera. NU HAR MAN DRAGIT TILLBAKA PÅ BARFOTAN, ABSOLUT GARDERINGSLÄGE DÅ!

8 Nappa Scar 16% är bra i det här sammanhanget efter att ha gått bra på V75 i Guld i vinter. Barfota och bike var klart plus i comebacken sist där han gick fort hela vägen direkt efter vinterträningen och går säkert framåt med loppet i kroppen. Kan vinna det här oavsett position och är lika tidig som favoriten trots läget. 

1 Zafiro Jet 11% borde kunna öppna bra så kan man hålla upp innerspåret eller få rygg ledaren är det viss segerchans så klart. Står hårt inne men på läget räknas han ändå. 

4 Always On Time 11% är väldigt startsnabb men nöjer sig med om han får rygg på ledaren speciellt med tanke på att open stretch finns att tillgå här. 

3 Dream Builder 12% är den som får ses som klart överstreckad även om det är klart plus med barfota runt om. Möter guldhästar nu och har så klart chans på läge och barfotan men bara en av många vid riktigt bred gardering. 

9 Miracle Tile 13% har utmanat stoeliten i Sverige under fjolåret och körde in över 1,5 miljoner under sjuårings-säsongen. Borde ha bra chans att spurta hem det här över ett långt upplopp med årsdebuten i kroppen. 

10 Island Life 1% är väldigt lågt streckad som gör andra starten i nya regin. Visst har han haft det tufft sedan han gick ur Silver men här är det inte så hårt mot som han mött ibland i Sverige. Har nog högre segerchans än en bit under procenten som kollektivet bedömer. 

 

Systemet

Avd.1: 13 Moni Viking

Avd.2: 10 Todin

Avd.3: 1-3-5-6. 

Avd.4: 2-3-4-5-6.

Avd.5: 5 Odd Herakles

Avd.6: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15.

Avd.7: 1-4-6-8-9-10.

1800 Rader som kostar 900 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!