Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Färjestad 15/4

FSport fantasy trav

V75-Omgången.

 

Färjestad är värd för Långfredagens V75-omgångden och det är utpräglad spetsbana av lite speedway stuk med snabba tider och där ledaren har klar fördel. Banan har ett av dom kortare upploppen i Sverige med sina 177 meter. Banbredden är runt medel och det är ingen vinklad vinge eller open-stretch här. Vinster från ledningen är överrepresenterat på Färjestad, oavsett distans vinns fler lopp från ledningen här än på genomsnittet av svenska banor. Spår 5 bakom bilen har ännu bättre statistik här än på övriga banor, liksom spår 4 och dom spåren är riktigt bra att ha här. I voltstart är som vanligt spår 1 bäst. 

 

Bästa Spiken!

2 Garli Kongen 26% tar jag ställning för i fjärde avdelningen då jag tor han är lika bra som de som står 20 meter bakom. Värsta motbudet där framme är 1 Lykke Tuva 24% men hon gav upp i ledningen sist så man kanske kan tänka sig att släppa den här gången. Inte lika offensiv körsven som när tränaren brukar köra. 

 

Gå Kort!

I avslutningen är det ett stolopp med tillägg där de på tillägg borde få svårt att komma in i matchen och jag spelar med tre streck där framme.

1 Donna 20% har 3/3 från spets så taktiken är väl given men det är upp och ner i formen på Dahléns djur så inget att lita på.

6 Honfleur Mearas 43% är heller inte helt att lita på och blir för stor favorit här då värsta motbudet invändigt kanske håller spets. Viss galopprisk finns ju här med men spelvärdet är lågt på henne så bara en av tre här. 

3 Solar Wind 3% är min skräll i loppet och jag trodde en del på henne sist då hon också tog spets i Norge. Galopp när hon kommit till spets då och vi kan få effekten av barfota runt om nu i stället. Mötte Namanga Bo då och gången innan var Solar Wind tvåa från spets bakom Racing Brodda och lättare mot till så här låg procent gör spelvärdet högt. 

 

Avdelning 1.

Spårtrappa där det nog behövs några streck. Chansartade lägen på några av de bästa så klart och favorit blir istället 5 Boots Hansson. Han är inte så startsnabb att han kan utnyttja läget men med bike på kanske han kan köra sig till spets efter en bit. 

8 Mirakel Håleryd står bra inne på pengarna men får då chansartat läge så klart. Vunnit 10/45 och är kanske bästa hästen här så tidig trots spåret. 

11 Mäster Sauron har hittat en formtopp med skrällseger på hemmaplan för tre starter sedan. Följt upp det med fortsatt bra insatser och är nog långt framme igen. 

15 Air Space vinner inte så ofta men kommer med full form då han vann i ett enklare gäng sist. Möter ju ofta lite tuffare motstånd då han har mest pengar här och inte så mycket värre mot nu än sist. Nedstruken något spår är bra och han ska räknas. 

 

Avdelning 2.

Fina hästar trots att det är låg klass i det avseendet att de inte tjänat så mycket.

8 High On Pepper 30% är favorit trots läget men det är ett litet fält så kanske inte spelar så stor roll. Behöver väl trava in sig och frågetecken för formen. Var favorit på tidiga systemen mot Ferox Brick och Shejk på Solvalla sist och kanske lite enklare mot nu. Fick dock startförbud efter dubbla galopper i den starten så frågetecken för formen och läge att gardera den här favoriten. 

7 Ove Palema 23% debuterade för Goop sist och lättas nu obalansen med barfota bak. Framåt med loppet och Goops val av två i loppet så tidig på hemmaplan. Stallkamraten 4 Estrella Diamante 19% är loppets spetsbud från fint utgångsläge. Lopp i kroppen och även här lättas det till barfota bak. 

2 Loyal Cash 11% gjorde debut för Kolgjinis sist och åker långt så är väl i angeläget ärende så klart. Räknas tidigt med lopp i kroppen och fint spår. 

 

Avdelning 3.

Påskens fina femåringslopp som brukar samla ett fint startfält och inget undantag i år.

1 Önas Prince 53% gör årsdebut och ska vara väl förberedd men kan ju behöva lopp och ska inte vara på topp redan antar jag. Procenten är för hög då han möter vasst motstånd och tycker gardering är på sin plats även om jag är medveten om att han har bra chans att hålla upp innerspåret och leda loppet runt om. 

3 SAN Moteur 24% 7 Brambling 9% har årsdebuterna avklarade och går framåt med loppen. Den senare är väldigt lågt streckad i litet fält där det skulle kunnna bli bra fart på loppet måste han komma in i matchen till slut. 

2 Bepi Bi 7% är Gocciadoro-häst som kommer med lopp i kroppen och från fint läge ska även han räknas. Många av det stallets hästar kommer ju rejält förberedda och gör sina bästa insatser i de första loppen på Svensk mark medan alla andra tuffingarna här har andra lopp i sikte. 

 

Avdelning 4.

Se "Bästa Spiken!"

2 Garli Kongen tar jag ställning för här och ser det som galopp mot bara då det är har med hög kapacitet. 

Från tillägget är det 8-14-9 som utmanar där det är toppkusken på de senare två till ganska låga procent så tänkbara garderingstreck för den som tror min ide galopperar. 

 

Avdelning 5.

Lägre klass och ungdomslopp där jag tycker det måste vara bra chans för 3 At First 26% att leda loppet runt om. 2/2 i spets och lopp i kroppen nu men mest intressant är att det är första gången i bike här. Tänkbar spik. 

7 Gliding Eagle 24% utmanar inte bara om seger utan även i spetsstriden trots spår en bit ut men har spetsat från bricka sex bakom bilen. Hemmaplan och toppstall så given vid gardering.

9 Dynamic Twister debuterade i nya regin sist och går säkert framåt med loppet. Nu blir det barfota bak så räknas trots bakspår med bra kusk i sammanhanget. 

4 Wilhelm Tell 17% har bra läge men blir kanske lite överstreckad. Mats E upp så ska väl med vid bred gardering men rankas ner lite på lågt spelvärde.  

 

Avdelning 6.

Fint stolopp för femåriga ston och jättefavorit i 10 Honey Mearas 66% som gör årsdebut här så favorit i fara. Redens årsdebutanter har ibland svikit som väldigt stora favoriter och han säger ofta att de behöver något lopp för at upp farten i benen efter mycket tung träning i sanden. Läge att garderar då det är bakspår och kanske inte biter fullt ut i avslutningen den här gången då. 

9 Breza Du Kras 4% har enorma fartresurser och kan gå fort en bra bit med, som hon visat vid tidigare Sverige-besök. 09,8 har hon vunnit på som snabbast i Sverige och det kan vara riktigt bra ordning första starterna i Sverige på Gocciadoros djur så passas till låg procent.

4 Betting Pacer 14% och 6 Chablis Ribb 1% är båda lägesgynnade och har lopp kroppen mot stoeliten så tänkbara överraskningar där framme. 

 

Avdelning 7.

Se "Gå Kort!"

Här stänger jag på grunddistansen i 

1 Donna 20%, 6 Honfleur Mearas 43%

och 3 Solar Wind 3%, längre motivering högre upp i texten. Men alla är startsnabba från bra lägen och någon av dom kör i spets medan kanske någon får rygg ledaren, de bör göra upp. 

 

systemet

Avd.1: 5-8-11-15.

Avd.2: 2-4-8-9.

Avd.3: 1-2-3-7.

Avd.4: 2 Garli Kongen

Avd.5: 3.

Avd.6: 4-6-9-10.

Avd.7: 1-3-6.

768 Rader som kostar 384 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!