Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Bjerke och Solvalla 6/4

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

V86-express delas av Bjerke i Norge och Solvalla den här onsdagen. Att nämna om banan Bjerke, som ligger utanför Oslo, är att det är 200 meter långt upplopp. Voltsystemet är annorlunda och inga lika snäva spår som i Sverige förekommer och i övrigt så har Norge förbud mot körspö. Solvalla har med 200 meter långt upplopp sedan en tid tillbaka och i övrigt inga konstigheter.

Spår ett bakom bilen över medeldistans är helt okej på Bjerke medan på lång eller kort distans är det neutralt eller lite sämre.

Både hästar och kuskar håller betydligt sämre klass i Norge än vi är vana vid och loppen är ofta ännu mer skiktade än i Sverige tyvärr. 

 

Twitch.tv

Missa oss inte på Twitch-sändningen vid 18:30 där vi går igenom loppen och bygger på systemet till andelsspelet på tillsammanssidan.  Hitta oss genom att söka efter kanalen 1x2se på Twitch i appen eller via webben. Andelarna heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel.

 

Bästa Spiken!

4 Admiral As lägger inte i sjätte avdelningen då det är givet att man släpper ledningen med 3 Milliondollarhyme. Admiral As i spets med lopp i kroppen mot eliten redan mot en som inte brukar räcka hela vägen i eliten som gör årsdebut. Bara att Admiralen skulle galoppera eller vara sjuk, men även om det inte skulle vara full form så borde ju inte värsta motbudet i rygg på ledaren få luckan i så fall. Det gör bara att det ska vara rejäl störning till galopp mot. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 5. B 2. C 10-1-4. D 3-7-11-8-9-12.

Var först inne på att 5 M.S. Star Trotter 43% var en klart tänkbar spik då det var jämnt streckat mellan honom och stallkamraten, men nu när Hamres andra häst ströks blir nog den här för stor favorit. Tänkbar spik om man går mot ett par andra stora men jag landar i att gardering nog är på sin plats här till slut. 

1 Abrakadabra 10% Comeback sist efter lång frånvaro och loppet sist blev monté så går nog framåt rejält med loppet i kroppen. 

10 Best Regards 12% fäller många till slut och barfota runt om nu är bra. Gått bra efter uppehåll tidigare och bättre än raden då hon blev påkörd sist och är behandlad sedan dess. 

2 Grand Maxim 2% är bättre än raden då det blev hängande och fram utvändigt ledaren sist där han höll bra från. Gången innan var det omöjligt läge med bricka 12 över kort distans. Har tokskräll på just Bjerke tidigare och trivs på banan så från bar spår ska han kunna skrälla då han har bättre form än resultatraden skvallrar om. Eventuellt ändras till rycktussar i stället för huva. Men mest intressant är att man ska prova i en bredare bike då det inte funkat riktigt i för smala bikes tidigare för honom. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 1-10. B 11-9. C 4-7-8-6. D 3-5-2-12.

Stolopp I ganska låg klass och fyra hästar höjer sig lite här där alla fyra kommer från storstall och man får ganska låga procent på ett par av ekipagen då favoriten kanske stuckit i väg lite för mycket på strecken. 

10 Southwind Boko 49% är rätt favorit men till så här hög procent från chansartat läge är garderingen given här. Vann från spets sist annan uppgift nu. 

1 Whispering Hills 21% är startsnabb och ska gå barfota runt om direkt i årsdebuten så kan leda loppet runt om. 

9 Rose Hill 7% och 11 Succession 8% är de andra två jag tyvcker är lite före övriga i tidiga rankingen här. Toppstall och första barfota fram på den först nämnda som gjort ett par lopp i år. Galopp sist och struken för sårskada sedan dess men bättre med sådana strykningar än sjukdomar, man missar i regel mindre på det. Den senare har ett lopp i kroppen och ska gå första gången i bike här så med lopp i kroppen och bara 8% på det från firma Khilström/Redén måste man väl strecka. 

Tänkbart att ta någon mer men återkommer till vilka skrällbud som finns att ranka upp i twitchen senare. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 8. B 1-4. C 3-7-10-6. D 2-5-11-9.

Låter det bara okej på den tidiga favoriten 1 Aner Ikker 30% och inte givet att han kan svara spets så inget att hålla i handen som delad favorit. 

8 Birk Faks 30% är delad favorit men tror det är en betydligt bättre häst och det är väl läget som så klart sätter ner chanserna något. Man räds dock inte att köra offensivt med den här och tror på bra segerchans då det är mycket enklare mot den här gången jämfört med sist. Vann 9/17 i fjol och den i fältet som körde in överlägset mest i fjol och är sju år så bra utveckling i den här. Vågar man spika trots spåret eller ska det målas på här? Han tål att göra en del i loppen och kusken låter uppåt.

7 Anima 15% är startsnabb och kanske bombas mot ledningen trots spåret då man ska testa barfota runt om i 129:onde starten. Har dock sina segrar mot lättare motstånd och vid en av vinsterna stod till exempel 10 Rolf Martin 6% i 1,7 ggr pengarna, och han har inte vunnit lopp på väldigt länge. Anima kanske tänder till på barfotan om hon får löpa ut i ledningen men väldigt överstreckad som tioårigt sto med smickrande resultatrad på slutet. Tränaren håller med om att hon haft en del tur vid segrarna. Vidare tycker han att hon helst ska gå i ryggar, galopprisk vid laddning och vikit ner sig i spets, så det låter inte som toppchans direkt. 

4 Lome Frikk 12% kanske är den som spetsar från perfekt spår och från ledningen eller rygg på ledaren ska han kunna vinna loppet även om det är kusk som inte kör lika mycket lopp som de bästa här och amatörtränad häst. Alla kan väl köra hyggligt i ledningen. 

3 Urberg Lisa 2% är väl ett sto med mer framtid än många andra i loppet så från bra spår med maxad balans och utrustning ska hon räknas med skrällchans vid felfritt lopp. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 2-4. C 10-8-11-7. D 6-3-1-12.

Här var tidigare 4 Mellby Jewell 23% favorit men inte så startsnabb att man kan utnyttja det fina läget, får säkert ett bra lopp av Goop ändå och med lopp i kroppen har hon så klart bra segerchans här. Fyraåringslopp för ston i låg klass och svårbedömt då alla ska vara på väg uppåt i karriärerna, men alla ska väl vara som bäst till helt andra lopp än det här. 

5 Uptown Skift 36% är den som ändå maxas i utrustning och balans hit så intressant även om det så klart är ett test inför större lopp. Startsnabb från bra spår så första på barfota med bike är hon given som favorit. Första med rycktussar sist och så blir det igen då det fungerade bra och läge för att gå i ledningen den här gången. Inte vunnit lopp ännu och tagit till galopp en del så kanske blir det för mycket av det goda nu och viss galopprisk finns så klart. Stiger hon inte allt för mycket är det en tänkbar spik men inte helt att lita på. 

2 Bluebird Pellini 17% är startsnabb och kan få fint lopp i rygg på favoriten kanske. Funkade bra på Barfota bak sist och från formstall med kuskbyte nu är det så klart intressant.

7 Don´t Catch Me 6% har gjort bra lopp på Solvalla för Erik men årsdebut nu och man vill se att hon fungerar bara så kan bli lugnt upplägg från det här spåret. Bra nog att vara med i segerstriden ändå, om nu favoriten skulle bli het där framme med maxningarna så kommer ju alla in i matchen. 

10 Leonas Yakira 2% ska gå i helstängt huvudlag första gången nu. 

11 Deep Rolling 3% spurtade snabbt från omöjligt läge vid sin enda årsseger och gick sedan ur form. Comeback nu för stall som har absolut toppform går det inte räkna bort henne helt trots häx-läge. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 3-11. B 4-8. C 9-6-7-12-1-10 D 5-2.

Garderingslopp då favoriten är överstreckad från chansartat läge i 11 Mc Burnley 43% då det är väldigt låg klass. Favoriten får framskor på efter att ha varit väldigt fin sist på barfota runt om. 

3 Brilliant Cash 8% är startsnabb från fint utgångsläge och det kan bli ledningen runt om här då man ska testa rycktussar för första gången nu. 

8 Picasso 8% har dåliga spår mest hela tiden och gör sitt i loppen så räknas även nu då han är startsnabb kan han hitta bra position trots läget. Bra form. 

4 Thai Harlem 15% är anmäld med skor runt om men det kan bli barfota nu i kombination med bike från toppspår så räknas tidigt med en av de som kör in mest i Norge i sulkyn. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 4. B 10-3. C 8-2. D 1-6-9-5.

Se ”Bästa Spiken!”

4 Admiral As är bara bäst och på V86 tål man en eller ett par ´storisar´ så bara att spika en av de som har högst segerchans hittills i år. 3 Milliondollarhym 11% är speedig så tar väl ledningen med spår invändigt favoriten men Örjan lär bara köra framåt och få överta med den stora favoriten. Rygg på ledaren kan Ulf kanske speeda förbi Örjan om luckan bjuds, men högst osannolikt. Litet fält och hoppas någon på att favoriten är sjuk för dagen så fastnar väl värsta motbudet invändigt och inte säkert den är värst mot trots allt i så fall. Comeback även på 10 Missle Hill som man siktade mot största loppen i Frankrike med men då gick han ur form, kanske var sjuk. Topphäst som nu gynnas av litet fält och ett par strykningar så ska med vid gardering.

8 Antonio Trot 1% har två lopp i kroppen och visat bra form och skulle favoriten vara sjuk är det väldigt lågt streckat här. 

2 Wild Love 1% kan slå vem som helst i spurten om det blir tur med loppet från bra läge men då krävs absolut toppform och det har hon inte visat på länge. Lär tända till på skandinaviska banor även i år men får visa lite uppåtform om man ska ta henne på allvar mot absoluta eliten. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 7-3-1-10. C 2-4. D 9-8.

Fel favorit då 7 OZ 34% har spår utvändigt om stallkamraten 6 Glazier´s Vici 28% som är nedstruken till perfekta femtespåret. Nytt träningsupplägg och åtgärdad sedan sist så det kan vara positivt med comeback här då det är fördelaktigt när den här är fräsch. Stallkamrater där den förstnämnda behöver gå med skor och lite bättre kusk på Frodes andra häst. 

Jag litar inte fullt ut på någon av Frodes hästar här och från det stallet är det ofta överstreckat och så även här. Jag streckar fler. 

3 Easy Winner 12% är en snabb avslutare som möter lite tuffare nu men inte så hårt lopp den här gången heller så måste räknas från bra läge. Distansplus nu mot sist.

10 Frick 12% är gynnad av litet fält så klart så då han var bra i två raka innan han mötte för tufft motstånd sist är nog formen fortsatt bra här så även om man ligger lågt från stallhåll tror jag på ganska bra chans. 

1 Goodman B.R. 10% är startsnabb så man går väl helst i spets men är okej med ryggresa med. Nu finns väl ingen att släppa till så man kan absolut dra undan från spets här. 

2 Ivanhoe 6% gjorde intressant comeback sist och fick rubbet sparat så från bra spår och med ganska bra kapacitet för det här loppet borde han skrällchans. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 5. B 4-11. C 7-8-6-10. D 3-1-9-2.

Stark favorit i 5 Napoleon Cash 59% från perfekt utgångsläge och Kanske kan Jepson köra den här till ledningen och då är det kanske bara slut. Skor på nu men har för lite pengar och den här typen av lopp ska han kanske bara vinna ändå, efter att ha matchats mot årgångstoppen på slutet i fjol. Har galopperat och inte startat sedan oktober så vill man gardera så krävs nog en hel del streck då det är flera bra hästar för klassen bakom.

Om bästa hästen kommer bort så brukar det vara fördel ledaren så i spets är 4 Castor The Star 7% givna motbudet. Årsdebut här med men Westholms hästar ju som bekant tränat bra i vinter och gör fina insatser direkt och från spets är det givet vid gardering. 

11 Jack Is Back 12% har vunnit 11/18 lopp trots en misslyckad fryraåringssäsong så lär ha mycket pengar att tjäna som äldre och spelar man på att favoriten ska komma bort är den här tidig vid gardering. 

7 Twigs Honor 7% var lovande som treåring och slog bra hästar i sitt Kriteriekval som treåring där han galopperade i finalen. Galopperat bort mycket pengar även som fyraåring och ska hävda sig bra i den låga klass han är kvar i. Barfota runt om direkt i årsdebuten men kan behöva lopp i kroppen och lite vingelläge här. Stallkamraten 8 Digital Eye 2% har ännu sämre läge men lopp i kroppen och här åker biken på så tänkbar storskräll vid bred gardering.

 

Grundsystem. 

Byggs på i Twitch-sändning på kanalen 1x2se med start ca 18:30.

Avd.1: 5. 

Avd.2: 1-9-10-11. 

Avd.3: 8.

Avd.4: 5.

Avd.5: 3-4-8-11.

Avd.6: 4 Admiral As

Avd.7: 1-3-6-7-10.

Avd.8: 5.

80 rader som kostar 20 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!