Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 15 Miljoner i JP på V86-Express 9/3

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

Jackpot på 15 miljoner i åttarättspotten i dag då 7,2 miljoner rullar vidare från förra veckans sex-rättspott.  Vi har Twitch-sändning vid 18:00 där vi går igenom loppen och bygger på systemet till andelsspelet på tillsammanssidan.  Hitta oss genom att söka efter kanalen 1x2se på Twitch i appen eller via webben. Andelarna heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel.

V86-express delas av Bjerke i Norge och Solvalla den här onsdagen. Att nämna om banan Bjerke, som ligger utanför Oslo, är att det är 200 meter långt upplopp. Voltsystemet är annorlunda och inga lika snäva spår som i Sverige förekommer och i övrigt så har Norge förbud mot körspö. Solvalla har med 200 meter långt upplopp sedan en tid tillbaka och i övrigt inga konstigheter.

Spår ett bakom bilen över medeldistans är bra på Bjerke medan på lång eller kort distans är det helt okej. 

Både hästar och kuskar håller betydligt sämre klass i Norge än vi är vana vid i Sverige och loppen är ofta ännu mer skiktade än i Sverige under vintern men nu börjar väl allt bättre hästar komma ut både i Sverige och Norge så vi har lite fler anmälda i loppen den här gången. Ett lopp blev inte fullt på Bjerke och dessvärre är det en del strykningar i tre av loppen därifrån så fortsatt få hästar i loppen tyvärr.   

 

Bästa Spiken!

Tar ställning i twitch-sändningen men det lutar åt att jag spikar i kallblodsloppet även om tränaren är osäker på var han har 4 Brenne Rön 39% formmässigt. Det ligger som avdelning tre och den här har hög spetschans medan värsta motbudet har bakspår och har varit struken sedan sist, så tar inte så hårt på att den här, som kunnat träna på gör årsdebut. 

 

Gå Kort!

Har oerhört svårt att se det gå utanför de tre bästa i sjätte avdelningen så tänkbart att strecka alla tre då två kommer ligga klart före den tredje i procenten. Lite fegt trehästarslås men på V86 går det bra att vara feg i nästan alla lopp bara man hittar var det skräller och gärna i ett par lopp. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 7. B 6-2-11. C 4-9. D 3-1.

Här kommer en stor favorit ut som jag försökte fälla sist men han var bara bäst. Blir väldigt stor favorit igen men tror motbuden är närmare 7 Skate Trix 66% den här gången. Spår lite långt ut men gynnad av strykning och kan kanske öppna lite bättre än sist och skulle Frode köra offensivt kanske han blir släppt till spets men det kan också kosta en del i starten. 

2 Chocolate Box 7% gick helt okej och var inte långt efter den stora favoriten i mål med gott om luft ner till tredjehästen i hans årsdebut. Sist drog han fram 11 Donato Frecel 6% och var bra som två igen. Nu har han bättre spår än de värsta konkurrenterna så räknas med loppen i kroppen. Donato Frecel var så klart bra han med som bara klev förbi efter fin ryggresa sist och nu blir det bike på så kan säkert avsluta vasst nu igen. Fyra strykningar i loppet gynnar honom mycket så klart. 

6 Coktail Gun M.E. 7% har höjt sig i sina lopp på slutet och vid segern på Bjerke 9/1 körde han upp i vagn in mot sista svängen och fick galopp men ställde sig och vann loppet ändå. Barfota runt om och bike nu så då. Han är nedstruken till perfekta bricka 5 är det så klart toppchans. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 8. B 1-7-4. C 5-6. D 3-2.

Treåringslopp med tillägg där 4 Coquaholy 32% vann som favorit mot 8 Drake Kronos 41% sist de möttes och Drake galopperade då dubbelt. Sedan har Drake Kronos hunnit med en start till inom V86 förra veckan som han vann i totalt överlägsen stil, men mötte då enklare motstånd. Fick en ordentlig urblåsare då och startar vecka-vecka nu och man växlar ner från helstängt till halvstängt för att få honom lugnare. Nu är det spår fem i volten och han är inte helt att lita på så garderingen är på sin plats. Coquaholy såg väl inte helt perfekt ut vid segern och fått pusta ut lite längre inför det här men det blev inte mycket till lopp då värsta konkurrenterna körde galopp och den här har viss galopprisk med.

Loppet är skiktat och lite fält så har svårt att se det gå utanför fyra tänkbara vinnare här. Bra spelvärde på de två lägre streckade som nog inte är mycket sämre än de två betrodda här. När det dessutom finns viss galopprisk hos favoriterna är det klart bra läge att gardera loppet och det känns som billig ’helgardering’ att strecka fyra hästar. 

 7 Urban Afrika 7% gör mycket intressant debut i ny regi och har årsdebuten avklarad, så ett lopp i kroppen. Tänder han till på miljöombytet så kan det vara bra prestation att vänta. Mött lite hårdare motstånd än idag och ska räknas även om han inte är toppad hit.

1 Beenthereseenthat 16% är givna spetsbudet från bästa spåret så kan leda loppet runt om då han startar 20 meter före de andra bra hästarna i fältet. De andra lär få minst någon sväng i åtminstone andraspår på vägen här medan den här går snabbaste vägen till mål på innerspår så med krafter sparat i båda årets starter kan han vara bara bäst nu.

 

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 9. C 11-6-5-8-1. D 3-2-7.

Kallblodslopp och då brukar det bara vara att spika den som kan bäst tider så här i varken låg eller hög klass där de startat på en del. De går sina tider oavsett resa i princip. 

4 Brenne Rön 39% ligger man lågt på från stallet och det håller nere strecken men man säger samtidigt att han ju vunnit alla utom en seger från spets. Väldigt startsnabb så det finns väl ingen att släppa till här och även om han skulle fått ett jobb till men anmälde hit i stället så verkar han ju tränat bra med ett rejält banjobb i kroppen. God chans att han leder loppet runt om och tänkbar spik. 

9 Trö Ennius 18% är lika snabb som favoriten och gick sitt rekord på distansen 18/12 i sin 49:onde start så höjt sig i vinter och kommer från seger. Har dock varit struken men tränat bra. Eventuellt bike på nu, det har han trivts i tidigare och man är positiva här. 

11 Solmyr Arvid 5% har mest pengar spårtrappan och varit på plats i 31 av sina 50 starter varav 15 segrar så svarar så gott som alltid för bra insatser. Bara 9 hästar kvar att runda efter klent anmält och en strykning så räknas på maxad balans. 

5 Kleppe Nido 15% ska gå med skor då man får spara hovarna vid täta starter och körde galopp sist när man ryckte i alla snören samtidigt typ. Lite överstreckad men läget och kusken är bra så aktuell vid gardering. Kan inte utnyttja spåret då han är långsam i väg och hamnar bland de sista. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 7-6. C 4-5-10-12-11. D 9-3-1.

Öppet fyraåringslopp och det är nog läge att strecka så mycket man har råd med. 

6 Narraganasett 23% är rätt favorit men gör debut bakom bilen så inte alls att lita på. Skulle han komma i väg kan han bli släppt men då flera gör sin fösta eller en av sina första starter bakom startbil kan ju någon råka rusa i väg och mycket kan hända här. Oavsett så ser jag loppet som mycket jämnt och rankar ner favoriten på att jag inte tror han är mycket bättre än flera av de andra här. 

7 Calltosayiloveyou 23% är nästan lika mycket streckad som favoriten och är en väldigt bra avslutare i absolut toppform. Hittar man ner i banan så blir det intressant från formstall. 

5 Victory Cash 7% har bra spår och kan nog öppna bra därifrån och kanske är det här ledaren då det låter som man kanske ska släppa med 3 Nero Zon 9% om man spetsar med den. Men kanske kan 2 Cavat Vendil 7% svara ut alla från start och kommer ingen av de betrodda tidigt så kör man väl i ledningen när man nu lättar från järnskor till aluminium. Låter som han ska ha gått framåt mycket med det två lopp han fått efter vinterträningen. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 6. C 11-2-5-10. D 1-3-8-9.

Låg klass på loppet och det blev för favoriten 4 Ladys Nite K. 38% sist då man hamnade 8-7 utvändigt och fick runda en trött häst ute i tredjespår så gick aldrig att ta något vettigt på ledaren den gången. Det var spår 12 bakom bilen och andra förutsättningar nu och han öppnade bra i voltstart från spår två i debuten för Blekkan och även om han blev överflyglad efter en bit så lyfte han bara ut och körde till spets igen. Det ser ut att vara en speedig häst som borde kunna öppna bra bakom bilen så med toppspår mot bara ston tror jag hon bara är bäst och det är en tänkbar spik. 

Det är orutinerad häst och tänkbart att ta med ett par ekipage till där 2 Jane B.R. 15% är startsnabb och ledde runt om sist så intressant med bike nu även om tränaren inte tror det är toppform ännu. 6 Lobella 7% är startsnabb och man vill köra i ledningen men Östre bakom 5 Katja B.R. 22% säger att man tar spets här så det kan bli en del körning i loppet. Katja har varit struken två gånger inför det här så tveksam form där och kanske släpper man spets då. Lobella har bara vunnit två lopp av 20 och fungerade inte barfota fullt ut sist så får skor på nu. 

11 Royal Vacation 3% har höjt sig i biken och var sist som tvåa bakom en fin ’Båth-häst’ och lättare mot nu så blir det lite körning där framme nog 3 procent för lågt och tidig vid gardering. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 9. B 4. C 11. D 10-1-7-2-5-8-3-6.

Långlopp där tre hästar sticker ut rejält i kapacitet här men det syns med på strecken. Kanske kallt att stänga på tre här men det behöver inte vara fel på jackpot-omgång på just V86, där det inte är ett måste att hitta maximalt spelvärde i alla lopp, bara systemet har kapacitet och värde i sin helhet. 

Alla tre gör årsdebut och siktas mot större uppgifter men bäst läge har ju helt klart 4 Ferox Brick 23% som kanske kan få ledningen av de flesta där framme och då blir det svårt att ta många längder för de andra som heller inte är toppade för uppgiften. 

9 High On Pepper 48% är väl övertsreckad på de tidiga kupongerna men lär väl sjunka lite på slutet och han har en fin resultatrad för Melko och hennes hästar brukar passa på lång distans så intressant debut över 2640 för den här. 

11 Shejk 15% är kastrerad under uppehållet och Pasis hästar har kommit ut i fint slag direkt i sina årsdebuter det såg vi inte minst på Who´s Who i lördags. 

Bakom är det tunt. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 3-10 C 7-8-1-4. D 2-6-9-11-12.

Väldigt stor favorit och visst är 5 Falcon Eye 65% bra, tråkigt nog verkar alla i loppet ha stor respekt för honom och då blir han väl släppt till ledningen och bara vinner. Tänkbar spik men om Ole Johan Östre bakom 3 Ian B.R. 8% får för sig att tävla öppnar loppet upp sig. Den är startsnabb och kommer favoriten bort leder han kanske runt om. Maxat med barfota runt om, bike och norskt så tänkbar även från rygg ledaren om favoriten blir släppt till spets men sedan har en sämre dag. 

10 Tahake This Society 15% är nog bra för klassen med och kommer man bara igenom hyggligt om man chansar lite mellan hästar med rygg på startsnabb så kanske man kan få bra slagläge trots kallt spår. Fast med rubbet sparat sist men det blir tyvärr skor på den här gången. 

7 Force De Flanders 7% är en tuff märr som vann 9/15 i fjol så med årsdebuten avklarad, barfota och bike nu är det intressant trots spår en bit ut. Man har respekt för favoriten och backar kanske så vingelläge här. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 4. B 5-8. C 1-3-11-12-6. D 7-9-10-2.

Storfavorit I avslutningen och läge att gardera då det är lopp för körsvenner som inte fått ha kört mer än 150 lopp under föregående år. Flera startsnabba hästar i loppet och inte givet att favoriten får någonting gratis här och här vill man ju ha favoritfall. 

5 Dark Roadster 46% är bra för klassen och står bra inne i loppet men körsvennen körde 24 lopp i fjol och vann ett och bara två uppsittningar i lopp i år så en av de mest orutinerade i fältet så ska inte vara nära 50% oavsett häst. 

Stallkamraterna 4 Counterfeightr 16% och 8 Gandhi Boko 9% ska båda köras barfota bak och kommer båda med ett par lopp i kroppen och visad form så tidiga. Den förstnämnda är loppets tänkbara ledare speciellt med tanke på att man har en stallkamrat i fältet vill man ju inte ge bort loppet. 

3 Vacqueras 3% är ojämnt startsnabb på äldre år men har mött betydligt hårdare motstånd allt som oftast då han har mest pengar i fältet. Många växlar ner i kusk här men han körs av ordinarie körsvenn så det kan vara bra. Barfota fram, formintryck på slutet och slipper brodd från fint utgångsläge.

 

 

Grundsystem.

Byggs på i Twitch-sändning på kanalen 1x2se med start ca 18:00.

Avd.1: 2-6-7-11.

Avd.2: 1-4-7-8.

Avd.3: 4 Brenne Rön

Avd.4: 2-5-6-7.

Avd.5: 4

Avd.6: 4-9-11.

Avd.7: 5.

Avd.8: 1-3-4-5-8.

960 rader som kostar 240 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!