Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express 2/3

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

Vi har genomgång på Twitch ca 18:30 då vi bygger på systemet och snackar igenom omgången så vill man lyssna i stället för att läsa så är det kanalen 1x2se på Twitch ni ska söka efter.  

V86-Express delas den här veckan av Bergsåker och Solvalla med ett spelstopp vid 20:30 som vanligt. Bergsåkers banan är känd som en skräll-bana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred medan Solvalla har numera också 200 meter långt upplopp. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till på någon av banorna. 

 

Bästa Spiken!

I andra avdelningen är det rejäl klassblandning så även om 5 Racing Brodda 72% blir väldigt hårt streckad och ska gå med vanlig vagn då det är volt, öppet huvudlag och skor på så tror jag hon har överlägset högst segerchans i omgången och spikar. 

 

Gå Kort!

Tänkbart att gå kort i sjätte avdelningen där några få sticker ut i segerchans i ett lopp med litet startfält. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 1-10. C 7-8-2. D 11-5-6-4.

Tänkbart att gå kort men tycker det är bra läge att försöka fälla en stor favorit, visst gillar ni inte mina andra spikar så kanske 3 Firefoot 60% är en spik för någon av er. Har ett par troliga vinnare till hög procent längre fram med högre segerchans så garderar här då det dessutom finns en del galopper i historiken hos den här, så inte alls att lita på. 

1 Nils Zonett 22% tröttnade lite till slut sist mot favoriten här men fick ett tufft lopp med första svängen i tredjespår från spår åtta bakom bilen så ursäktad. Här kan man få en bra resa kanske i rygg på ledaren, favoriten så kanske kan slå av den till slut om luckan kommer. 

7 Stabilizer 7% vann fyra raka segrar från årsdebuten i fjol då man också gjorde debut i Philströnms regi. Tre av segrarna var på barfota runt om som han trivs på. Startsnabb och i spårtrappa är spår sju bra så tidig här. 

10 Sweet And Wild 6% är gynnad av en strykning invändigt så man kommer ner ett spår i banan även om bakspår inte var vad man önskade med startsnabb häst. Ett lopp i nya regin och höll klart godkänt som tvåa. Går man framåt med loppet i kroppen kan det vara läge för bättre prestation nu och räknas trots bakspår. 

8 Overpaid 1% och 2 Klondike C.Boko 1% är båda startsnabba så bör få bra resor i främre träffen och tänkbara skrällarna i lopp där de fyra mest streckade sticker ut. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 6. C 8-2-3. D 1-4-7.

Se “Bästa Spiken!”

5 Racing Brodda 72% är för bra för det här gänget och ska vinna loppet väldigt ofta. Alla verkar ha stor respekt för henne och kanske kan hon till och med köras till ledningen efter bit då alla lär rada upp sig på innerspåret här.

2 Honey Adore 12% drar en del streck men låter som det behövs lopp i kroppen och en bit från toppformen så lär nog inte svara ledningen även om man skulle komma dit och favoriten kommer hyggligt tidigt. 

6 Adi Gallia 8% är väl den som är värst mot om det skulle bli en passiv dödens-styrning från favoriten och den här får lifta med i ryggen. Fast med sparat på Vincennes sist och härdad där nere men klassen sämre än favoriten så ska inte räcka. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 2-9. C 1-6-8-5. D 7-4-10.

Kallblodslopp med bilstart och den stora favoriten har bakspår mot inte sämre hästar så får någon av de bra där framme det att stämma så har de bra segerchans här. 

9 Bellfaks 47% vann pliktskyldigt sist efter att fått ledningen tidigt men nu är det andra förutsättningar och favorit i faraden här gången. 

2 B.W.Rune 16% körde galopp in i sista svängen i årsdebuten men lär gå framåt med det loppet innanför västen och räknas mycket tidigt här. Kan svara ut Grisle Odin och köra sig till ledningen tidigt här kanske. Blir det så är mycket vunnet över den korta distansen men galoppen sent i loppet sist oroar så klart. 

3 Grisle Odin G.L. 22% har varit lite av en besvikelse men har blivit lite bortkörd i flera av loppen som han förlorat med och kapaciteten är skyhög. Mycket intressant med Magnus A upp för första gången. Han kanske vågar försöka få upp farten lite mer från start och jag tror inte hästen är riktigt lika trög som många tror. Oavsett så kan han gå snabbt hela vägen över distansen och är inte förvånad om han bara är bäst från dödens den här gången då han inte var vässad inför sist och säkert går framåt med det loppet. 

1 Philip Ess 5% är stallkamrat till Grisle Odin och den här är startsnabb så utan skor på hovarna gör man väl ett försök att svara upp innerspåret och lyckas det är mycket vunnet för lag Tjomsland mot lag J-O Persson. Båda segrarna i fjol över kort distans och har chans även från rygg på ledaren här. 

8 Smedheim Solan 2% är speedig och gynnad av kort distans så kanske kan vara förbättrad nu med två lopp i kroppen men man sparar med skoryck här så inte jättehett. 

5 B.W.Sture 5% vann 6/17 i fjol men alla segrarna tagna i monté. Lopp i kroppen efter långt uppehåll så från bra spår kanske han kan vara långt framme men kanske inte räcker mot de bästa. 

6 Art Kjarvald 2% är väldigt startsnabb men släpper nog om han kommer förbi alla invändiga och då kanske B.W.Rune är först framme för att överta. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 3. B 4-5. C 9-10-7-1-8-11. D 12-2-6.

Öppet lopp I låg klass och favoriten 3 Drizzle 28% är väl rätt favorit från bra läge och startsnabbhet och sitter nog i ledningen tidigt så till rimlig procent kanske man kan spika sig ur loppet med den troliga ledaren. Jag gillar dock inte att spika i lågklassiga lopp då många har för höga tankar om sina hästar i den här typen av lopp så inte givet att ledaren får sitta i fred här. 

5 Lovelymere 17% har haft hjärtproblem och kommer tillbaka nu och ska vara bra direkt då kapaciteten är hög så tidig trots att han inte startat på länge. Ska nog kunna öppna hyggligt men inte jättevässad inför loppet så man nöjer sig med rygg på ledaren om man kommer dit låter som mellan raderna. 

4 Hisco De Florance 16% är startsnabb från bra spår och fick lite sparat med sen lucka sist, kanske han kan hitta rygg på favoriten nu och det brukar ju bli luckor i låg klass på Bergsåkers upplopp. 

10 Bounced 3% kanske ska gå barfota och litet kuskplus nu gör det intressant men inte anmält skoryck ännu så oklart men duger oavsett. 

9 Nose High 8% första gången bike och så Örjan upp gör det intressant från vettigt smygläge.

7 Dilemma 1% har blivit kastrerad under uppehållet och fått ett lopp i kroppen då man körde passivt bakom hästar efter att backat sig sist. Kändes ändå positiv enligt tränare och kusk så intressant skräll. 

11 Brizzly 1% var bättre första gången med helstängt sist och går så igen och nu blir det första gången med rycktussar. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 3. B 12-9. C 15-13-8-14-4-1-7-6. D 2-10-5.

Spårtrappa över lång distans och favoriten står bra inne då han kunde haft betydligt mer på kontot och siktas väl mot tuffare lopp än det här. 

3 Humble Man 40% rycker man framskorna på och det verkar väl förberett här så kanske spårar loppet runt om då han säkert får överta från de flesta där framme om han inte bara tar ledningen av egen kraft. Bra att Bergh kör själv och det låter som optimal utrustning och balans så givet att det är bra segerchans. Inte givet att formen är på topp efter två månaders vinterträning så som stor favorit är det läge att gardera kanske.

9 Hefner AM 29% håller många högt men vann bara 1/8 i fjol och galopperar ofta så som alltid hårt streckad är han inte så rolig att hålla i handen. Varit sjuk sedan sist och kan behöva loppet. 

12 Google Sisu 11% är klart gynnad av en strykning så får ett betydligt bättre läge nu. Vann direkt efter uppehåll sist, från risigt läge och fyra veckor mellan starterna nu verkar ju fungera bra för honom. 

Tuffa lägen för 8 Unlimited Face, 13 Sweet Eddie, 14 Juliana Rags och 15 Dollar Hornline där alla fyra är spelade mellan 2 och 3,5 procent. Spåren visste dom att det skulle bli i trappan och ingen av dom är långt efter de två bästa här så med en sämre dag för de två-tre mest betrodda så är alla fyra aktuella.

 

Avdelning 6.

Ranking: A 3. B 8. C 2-5-4-7. D 6-1.

Litet fält med en stor favorit från sämsta läget och det kanske spelar mindre roll om bara kusken undviker att sticka in hovarna mellan hästarna framför med små marginaler den här gången. 8 Drake Kronos 57% körde dubbla galopper sist och blir jättefavorit efter det och visst är det kanske lite enklare mot nu men faktum kvarstår att det är mycket galopper i historiken även om det var kuskens fel sist. 

3 A Sniper 18% är startsnabb och troliga ledaren efter bit så han blir hästen att slå här och given att gardera med. Länge i tredjespår sist då det gått långsamt så gick inte att ta något och fast med sparat gången innan, läge att köra i ledningen den här gången och då kan det gå. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 9. B 2-7-10-8. C 11-6-5-4. D 3-1.

Högsta klassen och fint förstapris så loppet har lockat ett hyggligt startfält för årstiden och nu är det väl dags för 9 Spickleback Face 43% att få vinna lopp. Riktigt fin från omöjligt läge i Winter Trot-finalen sist men gjorde det bra som fyra bakom Millgans School, Stoletheshow och Ble Du Gers. Nu är det btydligt enklare mot och det blir nog barfota runt om den här gången som han trivs bra på. Värst mot är stallkamraten 2 J.H.Mannerheim 19% som inte var i väntad form sist då han vek ner sig på foto. Kanke ännu närmare formen nu och även här blir det minst barfota fram och förmodligen barfota runt om så tänkbart att han kan rinna undan om han skulle komma till ledningen här. 

6 Weekend Fun 1% är startsnabb och kanske tar sig förbi alla men borde vara nöjd med ryggen på J.H.Mannerheim. 

10 Selmer I.H. 16% får ofta tuffa lopp och kanske bra att han får bakspår nu och kan spara speeden lite. Missgynnad nu när andra rycker skor och det går lite fortare i loppen så kanske några procent i överkant här. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 10. B 14-3-1. C 9-2-6-4. D 8-5-12.

Lärlingslopp där de får ha kört 400 lopp föregående år och det är bra lärlingar här och autostart så inga konstigheter at vänta. Det kan ju ibland gå lite för fort första varvet i lopptypen och skulle det vara så tror jag mycket på en från bakspår här. 

10 That´s It 19% rycker man alla skorna på och han kommer med tre lopp i kroppen efter vinterträning et par månader. Var med i stenhårt lopp för klassen sist på V75-champions för lärlingar där han såg fin ut bakom hästar med sparat från omöjligt läge. Perfekt uppgift nu även om läget inte är alls bra den här gången heller men positivt med körsven som känner hästen och barfota runt om som han presterat bra på förut med två segrar och en tredjeplats på fyra försök.

3 Point To Point 35% siktas väl mot spets och är favorit på det då man kanske vill köra 1 Olimp 6% i ryggar. Skulle man få för sig att svara med Olimp så har den 4/6 ifrån ledningen och man rycker ju alla skorna här så kanske svarar hästen av sig själv och inte ger körsvennen annat alternativ. Även 2 Livi Princess H.M. 8% är också startsnabb så det kanske kan kosta lite för favoriten att ta sig förbi de två invändiga här och favorit i fara i så fall. 

7 Captain P.R. 14% var ute I samma lopp som Thats It sist och var okej ett par placeringar bakom honom. Nu är det läge at ladda från start kanske då han är snabb bakom bilen och det kan bli fint lopp utvändigt ledaren här då kan det gå. Skoryck bak och ordinarie körsven på den här är bra då många andra får kuskminus för dagen. 

 

Grund-system

Avd.1: 1-3-7-10.

Avd.2: 5 Racing Brodda

Avd.3: 2-3.

Avd.4: 3-4-5-7-9-10.

Avd.5: 3.

Avd.6: 3-8.

Avd.7: 9.

Avd.8: 10. 

96 rader som kostar 24 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!