Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Bjerke & Solvalla 15/2

FSport fantasy trav


V86-Omgången. 
Inleder med meddelandet att vi siktar på att ha en Twitch-sändning vid 18:00 där vi går igenom loppen och bygger på systemet till andelsspelet på tillsammanssidan.  Hitta oss genom att söka efter kanalen 1x2se på Twitch i appen eller via webben. Andelarna heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel. 
V86-express delas av Bjerke i Norge och Solvalla den här onsdagen. Att nämna om banan Bjerke, som ligger utanför Oslo, är att det är 200 meter långt upplopp. Voltsystemet är annorlunda och inga lika snäva spår som i Sverige förekommer och i övrigt så har Norge förbud mot körspö. Solvalla har med 200 meter långt upplopp sedan en tid tillbaka och i övrigt inga konstigheter. 
Spår ett bakom bilen över medeldistans är helt okej på Bjerke medan på lång eller kort distans är det lite sämre. 
Både hästar och kuskar håller betydligt sämre klass i Norge än vi är vana vid och loppen är ofta ännu mer skiktade än i Sverige under vintern.  
 
Bästa Spiken! 
I kallodsloppet som ligger som Avdelning tre i omgången kommer en ut som bara radar upp segrar och det svårt att se någon utmana 4 Gomnes Faks. Spetsläget är riktigt bra då det verkar som de flesta vill ha hans rygg så Då många ligger lågt på förhand vinner han nog loppet väldigt ofta.


Gå Kort! 
Då jag förordar spik för en väldigt stor favorit i tredje avdelningen så är jag inne på att gardera den allra största favoriten i omgången som kommer ut i femte avdelningen, även det på Bjerke. Men loppet är skiktat och bara några få ser ut att kunna vinna så försöker spela med lås här men tänkbart att spela med ett tredje streck med.  
3 Skate Trix är väldigt hårt streckad och Frode ska väl ha en bra chans då han är mycket optimistisk om chanserna. Kanske är den i alldeles för låg klass och bara vinner men här aviseras att ett av motbuden ska köras i ledningen och då kanske det kan bli utdragen körning. 1 Bolt Challanger är den som siktas mot ledningen runt om här och det kan sätta käppar i hjulen för favoriten. Det här är ändå bara min tänkbara tredjehäst då han kan ta slut om favoriten trycker på, så bara aktuell om favoriten kommer bort. Då kan så Bolt leda loppet runt om.  
5 Chokolate Box är den jag garderar med i första hand, då det här handlar om en riktigt bra häst som spåddes en fin framtid men skadades. Stod sedan i 1,90 och 1,40 i sina comeback-lopp som fyraåring. Nu är det aviserat barfota runt om och fint startspår så kan få loppet om de två där framme kör hårt.  


Avdelning 1. 
Ranking: A 7.B 10-5. C 8-1-2-9-6-4. D 11-3.
Inleder med ett lopp där det måste vara favorit i fara då 10 Squanto har bakspår samtidigt som han varit sjuk och stått över jobb. Kan behöva lopp i kroppen så given att gardera eller spela mot.  
7 Joshua B.R. Är startsnabb men man vill kanske ha ryggresa. Nu är det väl ändå läge att köra i ledningen som bekant är bästa positionen i loppen. Mött kulltopppar som unghäst och kvalade i till Norskat Travderby i höstas så kvar i låg klass mot vilka hästar han matchats mot tidigare. 

5 Eltricque A. Ska få bike på för första gången i 27:e starten och det är mycket intressant då han ofta är med där framme när prispengarna fördelas. Kan han då bara några meter förbättrad i den vagnen är det mycket intressant till bara 8%. 

8 M.S. Star Trotter har ett lopp i kroppen för nya tränaren och även om man ligger lågt och kör med skor så ska den väl ha gått framåt med loppet och mer träning i Frode regi. Ska absolut kunna skrälla här trots spåret. 
 
Avdelning 2. 
Ranking: A 4. B 6-2. C 5-8. D 4-1-7. 
Litet fält i ett fyraåringslopp för ston på Solvalla och favoriten 4 Chantal Jet blir för stor favorit då hon inte ska var så överlägsen som de tidiga spelarna tycker. Visst är det rätt favorit men till 54% garderar jag henne tidigt. 
6 Invidia kanske kan ta sig förbi de invändiga i starten och väl i spets finns väl ingen anledning att släppa. Hon är startsnabb så skulle det mot förmodan inte bli ledningen borde hon ändå få ett bra lopp något framme i fältet.  
2 Wilda Knight vann ett 60tkr-lopp på Solvalla mot äldre ston sist och har en stark spurt att tillgå. Gynnad av litet fält då hon inte öppnar så snabbt och kuskplus nu.  
Hamnar i de tre mest streckade som sticker ut här men kan strecka någon till här till slut och det är 5 Perfume som gör det bra mest varje gång och måste vara gynnad av litet fält den här gången. Första med Mats E är intressant och får väl ett bra lopp från bästa spåret bakom bilen. Stallkamraten 8 Swept Wing har vi haft med några gånger i tipsen och hon var fin vid seger på V86 i oktober men har ingen mer seger än den gången. Nu var det tänkt att hon skulle gå i bike första gången på länge men man har sagt från stallet att man ska dra tillbaka det då läget blev kallt. Trams att man då inte redan gjort det och det lyser fortsatt rött i infon, så oklart hur Melander gör. Litet fält gör att bricka 8 inte är lika kallt som annars så tänkbar vid bred gardering. Övriga tre ska inte räcka och de betalar jag inte för på något system.  

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 6. C 7-1-8-3. D 5-2-10-9-11. 
Se “Bästa Spiken!” 
4 Gomnes Faks radar upp starka prestationer och ruggigt vass satatsitik så det är en klart vettig spik och vi försöker fälla de andra stora favoriterna, då tål man en storis på spelformen.  
6 Kolbu Kaes är ett roligt motbud för de som garderar då han blev lite bortkörd sist och får ordinarie körsven upp nu. Ska gå i jämnt hårt tempo, då håller han farten så fäller många till slut. Nu luktar det kanske dödens på den stora favoriten och då kanske det blir för tufft trots allt men övriga matchar han här.  


Avdelning 4. 
Ranking: A 11. B 2-5. C 6-10-3-8. D 1-9-4.  
Tilläggslopp med litet fält men det är inte lättlöst då jag tycker favoriten är för hårt streckad i 5 Ilos Sansibar och garderingen är verkligen på sin plats här. Bästa hästen är 11 King Of Everything som hade kunnat vara en kul chansspik om det inte är för att Claes Svensson är väldigt tydlig med att det blir ett snällt upplägg. Han är dock så bra och han kommer väl ge honom chansen till slut så när det inte är så stort fält kan han mycket väl runda dom sista 400. Given tipsetta till klart bra procent men inte startat sedan finalen av sprintermästaren 2020 så borde behöva loppet.  
2 Adam Orden startar 20 meter före de bästa och är nog ganska bra själv. Nurmos hästar vinner en hel del lopp för dagen och den här kanske ska utrustas med goggles-huvudlag till den här starten. Skulle man komma till ledningen tidigt så kan han bli svår att fånga för övriga.  
Jag garder nog dock vidare då det är litet fält och de på tilläggsfållan får ganska få hästar att runda.


Avdelning 5. 
Ranking: A 3. B 5. C 1-7-6-9-8. D 10-4-2. 
Se “Gå Kort!” 
Låser på favoriten och ett vettigt motbud, men tänkbart att ta med en tredjehäst om hoppas at favoriten kommer bort helt så blir tänkbara ledaren farlig så klart. Se vilka höstar jag pratar om längre upp i texten.  
Avdelning 6. 
Ranking: A 5. B 6-7. C 8-1-2. D 3-4. 
Treåringslopp tidigt på säsongen och det rör sig så klart om orutinerade hästar och läge att gardera på en del här. Favoriten 7 Coquaholly ska inte ha full form nu, först efter ett par lopp till enligt tränaren och då är han bara en av flera för mig.  
6 Ante La Roque Ska gå med rycktussar för första gången nu och var lite seg till slut sist, men man tror det var lite för snabb inledning för honom. Svarar han bra på tussarna och får ryggresa utan att spilla krut på vägen så kan det vara läge för bra insats från den här.  
Stallkamraterna 5 Drake Kronos och 8 M.T.Sollentuna räknas båda jättetidigt då den förstnämnda hitta rätt på slutet. Båth var besviken på hans första lopp men desto mer nöjd nu då och förväntar sig stark prestation igen. Den senare satt fast med sparat i hårt lopp för klassen sist.  
 
Avdelning 7. 
Ranking: A 6. B 4-9. C 8-7-5-1. D 10-11-2-3. 
6 Es Trenc ska ha ganska bra chans att köras till ledningen här och därifrån måste han bli svår för övriga att rå på så tänkbar spik i annars ganska öppet lopp bakom honom. Han var ute på V75 i Sverige sist i ett lopp Amalencius B.B. Vann men Es Trenc var före bra hästar för klassen som Ture L.A. Och Hannibal Face så när han slipper sådant motstånd borde segerchansen vara hög.  
Om han inte kommer till ledningen är hans så klart mer sårbar och 4 Income är med startsnabb från ännu bättre spår så tänkbart att man försöker svara med den här. Tränaren där låter som att det inte är ett måste med ledningen och det kanske blir släpp för rygg ledaren men skulle Es Trenc komma bort kan den här leda runt om.  
Garderar man tycker jag dock man ska ta flera och det finns bra hästar från sämre lägen som kan vinna loppet om de har lite tur med löpningsförloppet. Se min ranking för vilka jag syftar på.


Avdelning 8. 
Ranking: A 5. B 4-10. C 12-6-8-7-1-11. D 9-3-2. 
Stolopp avslutar och kanske är det fel favorit här men det kommer nog bli jämnt på strecken mellan 5 Hazyshadeofwinter och 4 Queen Ratzeputz. Den först nämnda har bara gjort en start i sin nya regi och från perfekt läge är det läge för ledningen och hon ska ha gått framåt med loppet i kroppen. Hon blir svår för övriga ty fånga in och tänkbar spik till och med. Den senare är Nurmostränat från toppspår och ska räknas tidigt men lågt spelvärde som klar favorit på de tidiga kupongerna. Ska inte kunna svara ut nämnda spetsbudet och favorit i viss fara då så klart, när man inte bara får överta här kanske. 

10 Aurora Show har startat en del på V75 utan att riktigt räcka hela vägen men gjort en hel del bra lopp. Tränaren hade två segrar på V75 i lördags så absolut toppform där och när Dahlén hittar rätt kan många i stallet höja sig samtidigt, en period, så passa hans djur närmsta tiden. Tänkbart att stänga på tre streck för bakom de tre jag nämnt är det vidöppet och många tänkbara vid bred gardering. 


Grundsystem. 
Byggs på i Twitch-sändning på kanalen 1x2se med start ca 18:00. 
Avd.1: 7. 
Avd.2: 2-4-6. 
Avd.3: 4 Gomnes Faks 
Avd.4: 2-5-6-10-11. 
Avd.5: 3-5. 
Avd.6: 1-5-6-7-8. 
Avd.7: 6. 
Avd.8: 5. 
150 rader som kostar 37:50 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!