Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Bergsåker och Solvalla 19/1

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

V86-Express delas den här veckan av Bergsåker och Solvalla med ett spelstopp vid 20:30 som vanligt. Bergsåkers banan är känd som en skräll-bana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred medan Solvalla har numera också 200 meter långt upplopp. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till på någon av banorna. 

 

Bästa Spiken!

I kallblodslopp i hög klass brukar ett par hästar sticka ut och det är ofta det är skiktat i den typen av lopp och i dagens lopp har de flesta mött varandra ofta och det står väl mellan två-tre hästar här. Bra då att ta ställning och jag spikar den med bäst kapacitet som verkar hittat formen äntligen och även om femmåringssäsongen gick dåligt med bara åtta starter så tjänade han ändå över 400 tkr det gångna året.  

5 Grisle Odin G.L. 30% stiger lite på strecken men är fortfarande en väldigt spelvärd spik som ’ickefavorit’ här. Jag tror han bara är bäst nu när man verkar ha hittat en formtopp efter ett par lite tveksamma insatser innan det. Han trivdes väl inte alls på underlaget vid sjätteplatsen men annars har han inte missat plats mer än en gång tidigare i livet, och då när han blev diskad för galopp. Han har inte galopperat sedan september 2020 så inte orolig för galopp och då jag tror och hoppas på galopprisk för favoriten så spikar jag den här. 19 segrar på 29 starter och toppspår. 

 

Gå Kort!

I avslutningen sprider många strecken rejält och där tycker jag att man ska kunna spara på strecken för att få till systemet bra. Fyra hästar drar streck så jag spelar med två av dom betrodda och kryddar med en skräll. 

6 Aurora Show 22% har gått okej i ett par raka starter på V75 och där har hon fått gå med vanlig vagn så då det här är en som höjer sig i bike är det bra läge nu. Speciellt då loppen hon ofta får starta i är tilläggslopp med volt där det numera är förbjudet att gå i bike så hon får välja sina strider. Formstall som selat ut vinnare på Vincennes i helgen och den här körs nog offensivt. Den här gången och hoppas man bombar för tidig ledning. 

13 Super Sarah 19% skrällde och överraskade näst sist och fick väl sparat i finalen så lite enklare mot nu och hittar den här rätt ryggar spurtar hon ner de flesta, kanske alla. Vunnit 7/26 så bland ston som inte radar upp segrar visar hon skalle om hon kommer nära på slutet, men ska väl ha smygresa i den höga klass hon nu är uppe i.

15 Beuty Wind 5% står ruggigt bra inne i spårtrappan och är bättre än formraden. Bara gjort tre starter med bike och sist satt hon fast efter lopp i tredje par invändigt så får man effekt på den vagnen nu och med Jepson upp så måste den här ha mycket bättre chans än procenten antyder. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 6. B 11-3. C 9-1-12-7-8. D 4-2-5-10.

Stolopp i ganska låg klass och favoriten har bra chans att ta sig till ledningen och kanske leder det här runt om i så fall. 

6 Just More Fun 46% är startsnabb och tog rygg på ledaren i Klass 2 på V75 sist så tänkbar spik då hon går ner i klass. Då var det hingstar och valacker mot, så mycket bättre med bara ston mot den här gången och det är hög chans att hon spårar loppet runt om.

9 Dandruff 24% har varit ute i två diamantsto-försök och hängt med bra till fina placeringar så lär väl sikta på finalen där, femte februari så inte givet att man kör allt för offensivt den här gången då kanske. Duger annars bra i klassen så klart men är överstreckad då många älskar att strecka hårt spelade från bricka 9 bakom bilen. 

3 Galeras 5% har skrällt rejält på Bergsåker i höstas och kommer från seger i enklare konkurrens men räknas med formen på topp från fint läge, då hon är startsnabb. 

1 Estelle Godiva 5% riskerar väl att bli över från start men sitter hon tredje invändigt och fältet spricker upp så ska hon kunna skrälla då hon varit ute på V75 på slutet och blivit lite härdad. Vann dock inget lopp på 18 försök i fjol och har bara en seger på 33 starter totalt. 

11 Eruption 1,7% slog favoriten här då de möttes i somras och favoriten fick då perfekt lopp i rygg på ledaren och kunde köra rakt fram när den galopperade. Eruption gjorde ett bra lopp ute i spåren och vann på målfoto som spelad till 4,6 ggr pengarna mot Just More Fun som då stod i 15 ggr. Galopperat bort sig i 8 av sina 24 starter men inte mycket sämre än de betrodda här och intressant med första gången Wäjersten upp, så tänkbar trots bakspår, då han är lite behandlad i ryggen sedan sist.

12 Shehuntyoudown 7% står bra inne på pengarna och är ute i ganska bra lopp för klassen ofta så duger väl här men läget är hopplöst. Startsnabb så väldigt missgynnande med bakspår och nöjer sig ofta med att bli tvåa. Bra form nu och aktuell vid bred gardering. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 3. B 5. C 1-6-4-9. D 8-11-10.

Tre strukna i loppet och omgångens största favorit har bara åtta motståndare att slå nu så borde ha väldigt hög segerchans, men blir han för hårt streckad nu?

3 L.L.Labero 74% kommer från OKBs formstall och jag rankade honom först för två stater sedan till 11% på V75 då han tog ledningen som beräknat. Fick tyvärr tryck då på vägen och hästen som blev het i dödens är inte i mål än, men Labero höll bra som trea, bara slagen från rygg på ledaren och tredje invändigt. I finalen mötte han för klassen omöjliga Ikaros Sisu när den gick i ledningen och Labero hade bakspår men blev åter trea efter att gått först i tredjespår. Han går ner rejält i klass och ska väl bara leda loppet runt om. På V86 tål man en stor favorit och det är väl ett vettigt spikbud men kanske blir den här för stor. Multicamvagn provas den här gången, lite smalare och för att slippa använda sidostänger, så kan ju vara något att gå på att tänk om han inte trivs med den. 

5 Kenzoki Boko 7% har perfekt fjärdespår bakom bilen och är startsnabb. Kontio har ju skickat med honom förr bakom bilen och det är han som kört vid alla fem segrar så bra med 5/14 för Kontio. Melkko hade ju en del problem i stallet under sensommaren och hösten men nu är det riktigt bra snurr på hästarna igen och året har inletts med 8/11 starter på plats varav fyra segrar. Comeback nu men ska vara väl förberedd. 

1 Ester Cheri 2% första bike i 30:e starten är intressant men med startsnabba utvändigt blir hon över men kanske kan få rygg å favoriten och kanske kan skrälla om favoriten får het häst utvändigt igen. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 1. C 4-8-9. D 3-6-2-7.

Se ”Bästa Spiken!”

5 Grisle Odin G.L. 30% spikar jag då han inte ens är favorit. 

1 Bellfaks 41% var ännu större favorit på de tidiga systemen och kanske ska den inte ens vara favorit här då han galopperat ofta i bilstart, oftast efter en lite bit när de andra accelererat snabbare än honom och han försökt hänga med. I bilstart hinner han få upp farten på ett bättre sätt och det har fungerat mycket bättre på slutet. Galopprisken måste vara ganska hög och även om han travar är det risk att han blir över från start här. Favorit i stor fara även om han är ungefär lika bra som min idé nu när han hittat en formtopp här och hållit sig till trav. 

8 Philip Ess 3% är stallkamrat till min spik och den här är startsnabb så inte helt omöjligt att man laddar trots spåret även om det mest troliga är att han backar i så här litet fält. Viss skr’llchans oavsett upplägg på sin fina speed, men krävs att båda favoriterna kommer bort för att han ska räcka. 

4 Don Viking 21% vann på vinterbana sist och där passar han bra men ändå ett formintryck som gör att han ska räknas vid gardering.

 

Avdelning 4.

Ranking: A 1. B 12-11-2-3. C 7-5-15-6-8-13-14. D 4-9-10.

Mycket öppet lopp och jag har svårt att hitta bra lösning och kanske blir det så att jag helgarderar loppet. 

11 Geini Am 37% blir ganska stor favorit men möter tuffare motstånd än sist blir nog lite överstreckad nu.

12 Gina Lollobrigida 16% är intressant då hon visat formintryck i ett par starter i rad men spår fyra i volten är chansartat på tillägget. 

7 Cute And Charming 3% och 6 Global Charming 0,6% kan båda öppna bra så från springspår är de kanske längst framme på ’kör’. Tänkbara skrällar med lopp där framme.

5 Fille De Francais 0,8% är startsnabb med men femtespår i volten är väl mer chansartat. Ändå chans att hitta ner till plankan för bra resa.

1 Mityz Gold 13% har ändå bästa spåret och inte omöjligt att hon kan svara ut alla här och gå i spets men räknas även från rygg på ledaren om det blir så. 

15 Girlpower Sisu 3% har väldigt chansartat läge med bakspår på tillägget men man var nöjda med henne i comebacken sist och gå säkert framåt ytterligare med loppet i kroppen.

2 Digital Quality 16% galopperar ofta men var bra sist utan att ens ryckt tussarna så toppform och växel sparad sist. 

3 Digital Damp 5% blev tvåa efter sen lucka med sparat sist så bra form och från fint läge måste hon räknas tidigt nu.

 

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 2-3. C 5-7-6-9. D 11-1-12-10-8.

Kort distans bakom bilen I ganska låg klass och de betrodda har fått fina utgångslägen så svårt att se det gå utanför spåren 2-5 här och man får med en betydligt lägre streckad i den kvartetten med. 

4 Date Night 42% är bra och från fint spår är det väl bra spetschans men kanske går det fort i starten då fler söker position. Lite för stor favorit och jag garderar då loppet är jämnare än procenetn antyder. 

2 Fire Of Noa 16% är startsnabb och ska gå lite mindre neddövad än vanligt så kanske tänder till på att få höra lite mer. Kommer med form efter seger sist och kanske kan få ett lopp i rygg på ledaren här. 

3 Loveyouecous 15% är bättre än raden och intressant comeback här. Delvis matchats i hårdare gäng så kanske fått lite hårdhet och borde väl hamna bra på det från fint läge. Tände till med bike i vann båda första starterna i den förra våren. 

5 Ola Islet 6% har btydligt bättre läge än stallkamraten och får Wäjersteen upp igen men mest intressant att det är första gången i bike i 28:e starten.

7 Cross Track 10% har spår lite för långt ut bakom vingen och den här tror man mindre på från stallet. Framgångarna i monté men bra med Magnus A upp så kanske tänkbar vid fler streck då han är startsnabb.

 

Avdelning 6.

Ranking: A 5. B 10-2. C 6-1-3-8-7-9. D 11-4.

Lopp i väldigt låg klass där favoriten blir överstreckad på sin fina resultatrad men nu är det bakspår för 10 Hankypanky Redbank 48% och lite tuffare mot för varje start så klart så favorit i fara. Ledningen vid senaste segrarna och helt annan uppgift att vänta nu så bara en av flera. 

5 Episode Nine 17% ska nog kunna öppna bra från spår fem i volten då han kom i väg från ännu snävare spår fyra sist. Toppchans då han har framspår mot favoriten och det borde nog vara lite jämnare på strecken mellan de två. Ändå chansartat med orutinerade hästar i volt och jag streckar flera. 

6 Kocu Boko 9% och 7 El Greco 6% har båda springspår och den förstnämnda siktades mot tuffare uppgifter med Derby-kval i höstas, så intressant comeback här. Den senare får första gången Örjan upp och räcker kanske inte då han gjort många starter utan att vara bättre en tvåa vid ett tillfälle.

2 Ivanhoe Renka 9% har ett par lopp i sin nya regi och gjort det bra och då spår två ofta är underskattat så tycker jag i stället att det är ett bra spår i voltstart. Det är baserat på ren statistik och vad man sett, hur bra de kan hamna därifrån. Visst är det snävt och vissa hästar passar inte från läget och oklart hur det passar för den som kanske kan vara lite svår. Kapacitetsmässigt duger han absolut här. 

1 R.G.J.´s Khaldrogo 15 har bästa spåret och är startsnabb med Kontio så lär väl få bra lopp på innerspåret här. Bara en seger på 19 starter men visade uppåtform sist för Kontio så kanske tänkbar storskräll på läget.

 

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 10. C 1-3-8. D 11-6-5-4-9-12.

Jag väljer att förorda tänkbar chansspik på andrahandaren då favoriten fått bakspår och jag tror 2 Roofparty 21% sitter tidigt i spets och som hälften så mycket streckad som favoriten spikar jag ledaren. Roofparty vann direkt i debuten för Bergh men sedan varit lite sämre men bytt miljö igen nu då han flyttades till Bergsåkerstallet och då kanske det får samma effekt igen som vid segern i regidebuten. Det är ändå chansartad form som gör att garderingen kanske är på sin plats trots allt.

10 Huddlestone 41% vinner ofta och trivs bra på sin hemmabana men det är oftast i ledningen då han är startsnabb så mycket chansartat från bakspår. Höjt sig lite i biken på slutet så bra att den är fortsatt på och det är första garderingstrecket så klart. 

8 Berra Steel 19% är bra men också han gillar att vara med i främre träffen så Wäjersten låg lite lågt i snacket här då han inte tycker han är lika vass bakifrån och det nog inte verkar vara läge att ladda i väg. Kanske ändrar man sig då det blev en strykning invändigt men ändå chansartat.

1 Get Ready On Tour 6% ska få blinkers till den här starten i stället för vanligt helstängt och han ska väl kunna få rygg på ledaren så räkans om luckan kommer. 

3 Mellby Hoffa 4% har haft dåliga spår på slutet men plusläge nu och rejält kuskplus gör att han måste vara tidig vid gardering i lopp där man får bra betlat om någon utanför de tre mest streckade vinner. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 6. B 15-13. C 11-3-7-10-12-4. D 9-8-1-5-14.

Se “ Gå Kort!”

6 Aurora Show 22% kanske kan komma till ledningen i kraft av att hon är loppets knappa favorit och väl där i biken kan hon leda runt om, men ger inte upp om hon får dödens heller. 

Med mer pengar i spårtrappan så spelar jag även med både 13 Super Sarah 19% och 15 Beuty Wind 5% som jag båda tror fäller många till slut här. Det behövs så klart lite tur från de lägena och det är omöjligt att räkna på vem som får bäst resa så intressant med båda. 

11 Helois Am 21% är nära favoriten på strecken och är kanske den som är nästa häst på systemet om man spelar med ett fjärde ekipage här. Matchades mot kulltoppar som unghäst och kanske får tufft som färsk mot äldre här. Visst slog hon 4 Vanja 6% och 10 Break Through 1% vid segern tidigt i december men då var båda de också mer spelade än henne och nu skiljer det för mycket så klart överstreckad då hon möter några som är tuffare.  

2 Navona 18% har vunnit 9/23 vilket så klart är starka papper men tittar man lite närmare på loppen hon vunnit ser man att resultatet i lopp med 50 tkr eller mer till segrarna är betydligt sämre. 0-0-0-0-6-d-d i de sju loppen med lite pengar till segraren och nu möter hon sådant motstånd hon brukar ha svårt att slå då dessutom är en spårtrappa så står hon iskallt inne. 

 

Stora systemet

Avd.1: 6 Just More Fun

Avd.2: 3-5.

Avd.3: 5 Grisle Odin G.L.

Avd.4: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15.

Avd.5: 2-3-4-5.

Avd.6: 2-5-6-10.

Avd.7: 1-2-3-10.

Avd.8: 6-13-15.

5760 rader som kostar 1440 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 6 Just More Fun

Avd.2: 3 L.L.Labero

Avd.3: 5 Grisle Odin G.L.

Avd.4: 1-2-3-5-6-7-8-11-12-13-14-15.

Avd.5: 2-3-4-5.

Avd.6: 2-5-6-10.

Avd.7: 2 Roofparty

Avd.8: 6-13-15.

576 rader som kostar 144 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!