Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Gävle 15/1

FSport fantasy trav

V75-Omgången.

V75 går den här veckan på Gävle och där är det ganska snabb bana med längre kurvor som det går att köra snabbt genom, och dom kortare rakorna ger ett upplopp på en bit under medel, med sina 178 meter. Trots det korta upploppet vinns det inte mer vinster från spets här än på genomsnittet och här finns varken vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter. Underlaget tror de aktiva ska bli bra då det är tillräckligt kallt för att kunna bli bra underlag, där många var oroliga tidigt i veckan för att det fanns risk för varmt väder. 

 

Bästa Spiken!

I femte avdelningen är det en klart vettig favorit som inte trivdes till 100% på isen sist så gynnad av kanske lite kortare brodd i bak bara nu. 2 No Limit Express 33% tror jag kan sjunka lite i procenten då många tips verkar luta åt att 3 Geronimo AM 23% kanske ska vara favorit här. Det kan bli rejäl körning i loppet med många startsnabba och då tror jag att favoriten är starkast till slut. Visst finns en liten galopprisk och visst kan han bli hetsig men det hoppas jag han klarar över den korta distansen. 

 

Gå Kort!

I gulddivisionen är det väldigt skiktat och några få sticker ut i segerchans så jag försöker lösa loppet på väldigt få streck. 

3 Milligan´s School 65% blir kanske lite för stor favorit då han vek in årorna lite väl tidigt sist. Melander verkar inte tycka att det är något fel på honom och då får man väl räkna med att han studsar tillbaka nu. Även om han inte är lika bra med skor som barfota så är det samtidigt mycket enklare guld än han är van vid så man ska nog räkna med en riktigt hög segerchans här och han är en tänkbar spik för den som tycker att procenten är okej. Jag väger ändå över till att procenten blir lite för hög den här gången så garderar med ett eller ett par motbud. 

7 Global Adventure 15% var riktigt bra förra vintern vid några starter i lite enklare gäng med skor på och han gick väldigt bra som två och treåring med skor runt om båda de säsongerna då han tjänade merparten av sina pengar. Nu är det comeback och spår en bit ut bakom vingen så det är klart chansartat läge men det återspeglas också i procenten och det är klart streckvärt. Det borde vara en del ekipage som nöjer sig med att köra på innerspår i det här loppet så kanske går att ha tur och hitta ner i bra slagläge utan att det kostar för mycket. 

12 Spickleback Face 6% har ännu mer chansartat läge men var tvåa i Guld från bökigt bakspår näst sist och var ute i allt för tuff proposition för honom i förra starten och det gick inte att ta de tilläggen på riktigt bra motstånd. Nu är det färre riktigt vassa att runda och då räknar jag med att han slår många till slut över 2640 meter som passar honom bra. Han blir givna tredjestrecket trots jobbigt läge. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 1. B 7. C 5-8-6-11-12-4-9-2. D 10-3.

Bronsdivisionen med voltstart och hög segerchans på troliga ledaren i 1 Soul Tan 25% som kan leda loppet runt om. Han har vunnit 12 gånger på 13 gånger i spets och en andraplats vid plumpen. Tänkbar spik från toppläge men det kan vara ett par som utmanar om spetsen från springspåren och jag chansar på att det kan bli lite körning.

7 Anchor Man 21% var bra som tvåa i Klass1-finalen sist trots spår en bit ut, resa i kön och fjärdespår in i sista svängen. Nu ska man väl kunna ladda i väg från start från ett springspår och väldigt intressant kuskplus här i Mats E upp så blir inte förvånad om han får mer fart på den här från start nu.  

6 Doubble Formula 4% har varit ute i flera tuffa lopp på slutet och vann sist 100tkr från bricka 8 bakom bilen. OKB som kör tror inte han kan ta sig förbi favoriten i starten men laddar nog vad som går för att komma ner i banan så med full form räknas den här som skräll även om man tvingas växla ner från bike nu. 

5 Iceland Radio 4% är väldigt startsnabb då man laddar och spår fem kan man ibland öppna bra från, bara man kommer i väg. Den här startar inte så ofta i volt men det var länge sedan det blev galopp i volten så tror det ska funka bra. Till låg procent är det intressant då hon också kan spurta snabbt så inte beroende av position i främre träffen.

8 Arch Lane 16% ska kunna hålla rygg på favoriten hör och blir det lite tryck på loppet och luckan kommer så kan det bli perfekt för honom med lopp i rygg på ledaren. Visst är det chansartat och inte lika roligt med en till hög procent från läge som kräver lite tur men han är tidig vid gardering då jag tycker det är intressant med Wäjersten upp.

11 Devs Definitif 12% har varit ruggigt bra i försök och final av Klass 1 så upp i klass nu men vinner man finalen i klass 1 så ska man också duga bra direkt i enklare Bronsdivisioner. Stark spurtare men lite kuskminus nu och svårt läge så kanske ett par procent för hårt streckad. 

12 Axl Brown 5% hade sparat som fastlåst sist och tätare starter nu kanske gör att han är närmare formtoppen. Chansartat läge och lite hårt inne i klassen men inte den hårdaste Brons direkt så duger bra. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 14. B 7-15. C 10-13. D 5-4-8-2-3-12-6-1-11.

Här väljer jag att gå på spik på bästa hästen efter att favoriten blivit tidigt struken och 14 Nårje 23% möter lite enklare han är van att matchas mot. Han ska vara starkast till slut och går hela vägen in i mål med åtta segrar på 15 starter i fjol och 18/38 totalt så tror jag han blir för tuff för övriga att stå mot till slut. Skulle det dessutom kunna bli lite konstigt underlag så stiger hans chanser ännu mer. 

Visst låter det uppåt på 7 Bäcklös Faron 20% som ska kunna köras till spets tidigt här men det kan ändå kosta lite spår in i svängen från spår långt ut och den här har bara gjort 14 starter totalt och tjänat sina pengar som treåring så blir ett kliv upp i klass nu mot äldre, då han gjorde få starter som fyraåring. Han kan absolut leda loppet runt om och är första garderingsstrecket men då några höjer sig och jag rankar ungefär som strecklistan är det läge att ta ställning. OKB säger att han går framåt för varje start men ska kanske ha som bäst form om två-tre starter så då tar jag ställning mot honom. 

10 Soldhöjdens Drake 16% slog Bäcklös Faron sist de möttes och har härdats lite mer genom en bra fyraåringssäsong och kanske har lite mer hårdhet men chansartat läge. Kuskplus här så tidig vid gardering. 

13 Kalmar 11% har visat bra form på slutet men gått som bäst i spets kanske och jag tror mindre på den här då jag aldrig riktigt fastnat för honom. 

15 Lome Storm 7% är det roliga strecket vid gardering med mest pengar på kontot. Han galopperar ibland men har vunnit ofta då han är felfri med 17 segrar på 34 starter och 5/12 i fjol med nästan 500tkr inkört 2021, på få starter. 

Spårtrappa där de från bättre spår har betydligt svårare att räcka mot de bästa i loppet och tycker det är i princip chanslöst för övriga att vinna loppet. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 7-12. C 9-8-2-11-1-10. D 5-4-6.

Se “Gå Kort!”

3 Milligan´s Schoool är en tänkbar spik men då han blir stor och det finns flera bra favoriter i omgången kanske man behöver spela med tre spikar om man spikar honom på ett mindre system. Jag väger över till att gardera den här gången. 

7 Global Adventure är givna motbudet och har favoriten en dålig dag står den här först på tur. Tänkbart lås på två hästar med den här men jag streckar nog även en tredje. 

12 Spickleback Face är bra och var favorit två starter sedan i Guld från bakspår och varit fortsatt bra så måste räknas med chans trots spåret då Wäjersten alltid kör för seger och har en häst som passar på distansen.

11 Remarkable Feet 6% kommer från seger i Guld så är klar för finalerna i början av februari och här är Westholm tydlig med att det blir passivt upplägg. Iskall på spelet från det här läget då och streckas inte på något. 

9 Global Undecided 1% var riktigt bra i fjol då jag förordade spik som ickefavorit i Silver-final och sedan slog han även Pinto Bob från utvändigt så även om han är grön i Guld så är han väldigt bra. Nu har han väl inte vunnit lopp med skor på väldigt länge så klart minus med skor. 

1 Västerbo Grosbois 1% är startsnabb och släpper väl till favoriten så han får lopp i rygg på ledaren. Visst är det bar position men om han ska vinna från rygg på ledaren ska favoriten ha en dålig dag och då kan han lika gärna bli fast bakom honom om han stannar. Jag tror oavsett inte att ekipaget räcker, men han är en faktor i spetsstriden och får troligast rygg på ledaren så värd att nämnas. 

8 Donners AM 2% har toppform men nu är det mycket tuffare och spår åtta är iskallt så måste ha mycket tur. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 12. B 13-8-1. C 5-2-15-10-11-3. D 14-9-4-7-6.

Försök I Diamantstoet och favoriten 13 Carry Cash 52% blir lite för stor favorit men sjunker under dagen då Westholm själv är inne på att den var för hårt streckad på de tidiga kupongerna.  

Förordade spik för henne sist då det var perfekta förutsättningar och Örjan upp till dryga 30 procent men nu är det tuffare förutsättningar. Hon är klart missgynnad av att inte få gå i sin bike även om det fungerade med skor sist så är det ändå ett minus det med. Hon vann dessutom 300tkr i det loppet och stod bra inne i sin proposition den starten och betydligt tuffare nu så garderingen är på sin plats. Westholm vill försöka få till femte raka segern så klart och aviserar ett ganska offensivt upplägg men samtidigt har han siktet inställt på nästa lopp, nere på Vincennes då hon ska få gå utan skor. Det gör att jag tror att det skulle kunna bli passivt trots allt och favorit i fara. 

12 Whelk 10% är stallkamrat till den stora favoriten och är härdad i öppna klasser så hon måste räknas varje gång hon bara möter ston i rätt klass. Gått genom de vanliga klasserna på V75 som ofta betrodd och slagit hingstar och valacker många gånger. Roligt med Mats E upp här. 

1 Nikki Minaj 7% startar 40 meter före de bästa här från toppspåret och håller man spetsen är det toppchans om man får fuska bort en del av loppet, men inte givet att man kan svara spets.

8 Global Benefit 5% matchades mot att möta kulltoppen förra året med ett par starter i ’Margaretaloppen’ men hade sedan bekymmer och missade de stora loppen. Nu har hon comebacken avklarad på bra sätt efter lång frånvaro och det måste vara bra chans då hon är bäst på mellanfållan och kan vara i kapp de där framme tidigt. 

5 Vilja T.Y.C. 3% körde galopp sist och Örjan var förvånad över det, galopperna har kommit i bilstart på slutet och kanske stressar hon upp sig då. Nu är det volt och ingen utanför så här kan man ta sin plats för att komma i väg felfritt och då kanske man kan ta ledningen. Väl där kan man välja vem man ska släppa till fr här kan man nog tänka sig ett lopp i rygg på ledaren. 

2 Ariane Summit 1,5% är startsnabb men vill väl bara ner på innerspåret så får man rygg på ledaren eller tredje invändigt ska man kunna skrälla med lucka till slut. 

15 Ava 2% har mött stenhårt en längre tid och lite enklare mot än hon är van vid. Frågetecken för formen men det är inbakat i procenten och hon fäller många i spurten med Claes upp. 

10 Crashed Eggs 13% har bra spår på bakre fållan och fin form i vinter men då har hon också fått snabba pengar och står ändå ganska hårt inne den här propositionen. Dessutom rejält kuskminus så klart överstreckad även om hon så klart duger och räknas vid bred gardering men inte alls tidig i min bok.

11 Saga Doc 3% har bra spår och får intressant kuskbyte här så räknas som skräll även om hon är missgynnad av att få gå med skor nu, då hon tjänat sina pengar utan skor. 0-0-4-0-0-6-0-0-0-0 är resultatraden med skor runt om sedan 2019 så kanske inte så tidig trots allt. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 2. B 3. C 4-7-1-5-9. D 12-6-11-10-8.

Se “Bästa Spiken!”

Jag brukar ju vilja försöka hitta garderingsbud i lägsta klassen men nu är det ingen jättelampa att fälla utan 2 No Limit Express som är nog en ganska vettigt streckad favorit som inte lär bli så stor så tycker jag att det vettigt att spika här. 

Vidöppet bakom då det kan bli lite körning i loppet och första motbudet i 3 Geronimo Am är ganska startsnabb från bar läge så är kanske med i spetsstriden. Han står bra inne i loppet men här kan det gå för fort från start då även 4 Billy Idol 16% är startsnabb med startsnabb körsven. Skulle Kontio få köra i eget tempo där framme kan den vinna från spets, men fick mjölksyra sist så kan bli så igen. 

7 Rocket Boy 4% är också startsnabb och lär laddas trots spåret men då kan det väl kosta för mycket. 5 Mr Garcia 5% är med startsnabb och har vunnit 4/8 och provat klass 2 vid två tillfällen redan och står ändå hårt inne på pengarna. Kanske inte räcker med skor men ändå en att räkna med i spetsstriden från bra spår och skulle man få rygg på ledaren ska han kunna skrälla. 

9 Kalle Taxam 9% skulle kunna bevaka platsen i rygg på favoriten och gå med den när den sätter in attacken så har den sen en sämre dag kanske den här kan skrälla. Men upp i klass nu och kanske någon procent i överkant på strecken men med perfekt lopp är han inte borta då han varit rejäl och trivs med skor. 

1 Stojweiler One 4% ska gå i bike som han bara haft vid ett par starter från bakspår tidigare så intressant med första bike från framspår. Skulle han få upp farten bättre bakom bilen och kunna få rygg på ledaren eller tredje inner ska han kunna skrälla med lucka, annars är det väl svårt. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 5. B 3-4. C 9-11-1-8-7. D 2-6-12-10.

Stayerlopp och ovisst även om favoriten är bra så är det oklar form då han inte startat på länge och jämnt bakom gör att det kostar en del streck för att känna sig ganska säker här. 

4 Bitcoin D’Arc 34% står bra inne i klassen då det strulat mycket för honom men ska ha tränat på bra en längre tid nu och Nurmos räknar med bra insats direkt. Jag har dock kommit fel på det med Nurmos debutanter i år och Global Winner som jag spikade i onsdags var helt under isen medan några andra vunnit direkt. Den här var bra i regidebuten förra vintern men har sedan inte startat sedan i somras så kanske behöver ett lopp i kroppen före han vinner lopp över 3140 meter. Höjde sig dessutom på barfota runt om sedan så klart minus med skor för honom ändå tidig på hög kapacitet men jag väjer att ranka ner på dåligt spelvärde.

5 Art Brown 21% har ett toppspår och kan profitera på om det blir körning om ledningen mellan de från spåren precis innanför, då han borde komma ner i bra slagläge bakom de främsta. Han står riktigt bra inne i Klass1 då båda de som var före honom i finalen sist startar i Bronsdivisionen med bra chanser den här veckan. Han fungerar bra med skor dessutom så mycket intressant debut på distansen då han kommer med full form. 

3 Borups Tornardo 10% helstängt huvudlag och bike kan göra att man sitter i spets tidigt och kanske leder länge. Fyra i Sylvesterloppet från rygg på ledaren så första gången i bike kan bli intressant i spets med full form. Han ställer dock till det för favoriten då han inte borde vinka fram honom och kanske ledare man runt om här till rolig procent. 

9 Gun De Chanlecy 2% är under två procent efter att man hittat rätt med honom har han två raka segrar så tycker han ska ha högre segerchans än procenten skvallrar om. Visst var det enklare mot och isbana i de senaste starterna men tror han går framåt med loppen och han blir mitt skrälldrag i loppet då jag annars fastnat för de mest streckade. 

1 Jano Di Quattro 8% kommer från seger i Klass2 och går ändå ut i Klass1 i samma meeting, det tyder ju på att Bergh har höga tankar om honom med den matchningen. Han blev dock lottad till ett tråkigt läge för honom då han inte är så startsnabb men hittar man bara hygglig position och luckor till slut är han nog långt framme. 

11 Ilos Sansibar 18% kommer med fyra raka segrar men möter tuffare nu och läget sätter ner chanserna. Räknas väl vid bredare gardering men här är det lång distans mot hårt motstånd så kan bli ett par svängar ute i spåren och då är det mer tveksamt om han räcker. 

6 Hefner AM 6% slog ganska bra hästar efter offensivt upplägg och han hade gjort två starter som valack inför den starten så tävlar mer fokuserat i loppen nu mera. Det har fallit riktigt väl ut och då går han nog också framåt med varje lopp han får nu så hittar man bara ner i banan är han nog inte helt borta. Kan öppna ganska bra och kanske körs offensivt igen.

 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 10-9. C 3-6-4-8-11. D 7-12-1-2.

Silverdivisionen och då är det oftast lite jämnare än procenten antyder då det faktiskt skrällt en hel del i den klassen sedan taket för vad man fått tjänat höjts till 1,7 miljoner för ett par år sedan.  Svårt ändå att se de minst spelade vinna den här gången men favoriten 10 Eddy West 44% ser jag ändå som överspelad och garderingen är på sin plats. Han verkar trivas som bäst på hemmaplan så kanske minus med resa här och framför allt så har han väl höjt sig på barfotabalans och det kan behövas för att ha riktigt hög segerchans på V75. Visst kan han spurta ner det här fältet men det är chansartat läge så jag går mot, men tar med honom tidigt. 

5 Dark Roadster 17% kommer med absolut toppform efter redan en seger i Silverdivisionen i år, från kö-position och virvlande avslutning ute i spåren. Har fungerat bra med skor och snabb i biken på slutet så jag tror man kör sig till spets från perfekt spår den här gången och blir hästen att slå. 

3 Dats So Cool 11% är startsnabb och tar han sig förbi 2 Vacqueyras 0.4% så kanske man vill köra i spets den här gången men jag tror att Erik släpper om Dark Roadster kommer fort. Oavsett kan det bli bra resa för Dats So Cool den här gången och han har växt in bra i Silver. 

6 Morotai Degato 5% är märkligt bortglömd då han kan öppna ganska bra och borde kunna komma ner i bra position från hyggligt spår. Stark avslutare som absolut ska kunna skrälla här. 

9 Indy Lane 14% körde galopp sist då han trampade upp i en vagn så störd och den dagen var förstörd som favorit på V75 då trots ännu sämre läge än nu. Nu mer lämplig procent från sitt bakspår och rygg på en startsnabb så kanske kan komma igenom hyggligt. Måste räknas tidigt. 

4 Fortune Mearas 3% gick snabbt efter sen lucka sist och ska väl ha ett sådant lopp för att ha chans i Silver men inte långt efter Dark Roadster i mål den gången och kanske kan skrälla nu, från toppspår.

8 Twinkle Face 3% gör det bra varje gång och kommer med form så nu när biken åker på igen efter ett par starter med vanlig vagn kan det vara intressant vid riktigt bred gardering, trots spåret.

11 Jaques Noir 2% satt fast med sparat i finalen sist och tränaren tycker han ska vara mer streckad så Jennifer låter fortsatt nöjd. Visst är det chansartat men tänkbar skräll vid riktigt bred gardering. 

 

Stora systemet

Avd.1: 1-5-6-7-8-11-12.

Avd.2: 14 Nårje

Avd.3: 3-7-12.

Avd.4: 1-2-5-8-12-13-15.

Avd.5: 2 No Limit Express

Avd.6: 3-4-5-9.

Avd.7: 3-5-6-9-10.

2940 Rader som kostar 1470 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1-5-7-8.

Avd.2: 14 Nårje

Avd.3: 3 Milligan´s School

Avd.4: 1-8-12-13.

Avd.5: 2 No Limit Express

Avd.6: 3-4-5.

Avd.7: 3-5-6-9-10.

240 Rader som kostar 120 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!