Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Mantorp 8/1

FSport fantasy trav

V75-Omgången.

Den här veckan är det Mantorp som är värd för V75. Mantorp är oftast väldigt bra i underlaget men många banor har problem i mellansverige nu när det är varannandagsväder. Skulle det bli varmt och slaskigt så är det klar risk för dålig bana men nu ser det ut att bli minusgrader och då borde det väl bli fast underlag med fäste. Upploppet är kort, med sina 177 meter, bredden är väl tilltagen, vilket är bra för hästarna i voltstarter. Ingen vinklad vinge eller open-stretch här att ta hänsyn till och trots det korta upploppet ligger spetsvinnare så nära medel, på svenska banor, som det går att komma, oavsett distans.

Två Diamantsto-försök med 15 hästar i båda loppen den här veckan gör det streckkrävande och absolut potential för hög utdelning den här veckan. 

 

Bästa Spiken!

I avslutningen var det jämnt streckat mellan de två favoriterna på de tidiga kupongerna men nu börjar det skilja lite mer på dom. Jag tror att favoriten 4 Sweetman 43% ska ha mycket högre segerchans än 2 Four Guys Dream 32% och den senare är överstreckad även till runt 30%. Four Guys brukar jag ha tidigt i rankingarna men det har varit i Bronsdivisionen och liknande lopp men nu gör han debut i Silverdivisionen. Sweetman brukar jag å andra sidan ranka ner då han oftast möter för hårt motstånd men nu är det en mycket enklare Silver än han varit ute i på slutet. På Åby fick Sweetman en viss Emoji utanpå sig och gick ändå undan och vann säkert trots 2640 meter och farliga utmanare på stretchen. Nu är det väl spets och slut för Sweetman för förra loppet kan man bara glömma då han inte alls går lika bra bakom hästar. 

 

Gå Kort!

I Gulddivisionen väljer jag att försöka komma undan med få streck och spelar med båda spetsbuden som kan vara lite konstigt upplägg. Men jag är osäker på vem som sitter i spets efter en bit och jag tror vem som helst av de två som kommer till ledningen måste ha riktigt hög segerchans. 6 Lucifer Lane 44% blir nog lite för stor favorit här även om han måste ha bra chans nu men är banan fast och fin vid kallare väder så kanske han inte kan svara 7 Disco Volante 17% första biten då den kan explodera bakom bilen om bara rätt färst erbjuds (och om inte startbilspersonalen ropar att han inte får ladda). Disco var väldigt bra i förra vintern med skor och vann Guld både från spets och bakifrån vid årstiden och är väl den som visat mest i guld alla i loppet. Skulle det bli dåligt fäste för Disco kanske han inte tar en längd på den stora favoriten och då kan den leda runt om i stället. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 7. B 8-4. C 9-11-1-6-5. D 12-10-3-2.

I inledningen försöker jag ju se om det går att spika för att det är bra för systemet att gå så kort som möjligt i första avdelningen på streckspelen och det ser ut att gå at spika sig Bronsdivisionen den här veckan. 

7 Chestnut Bojje 23% var matchad för att vara på topp till Sylvesterloppet förra veckan så då galoppen kom kanske han kan en bra prestation den här gången i stället. Han är ganska startsnabb så borde kunna hålla favoriten utanför sig första biten så kanske han kan få Örjan att välja att backa. Kan Bergh då i sin tur köra framåt får han väl överta ledningen från de flesta där framme och då ska det vara riktigt hög segerchans. Jag chansar på det scenariot och spikar. 

8 Champ Lane 37% står bra inne i klassen men var nedsatt inför finalen sist efter vaccinering och avmaskning. Dessutom trivs han inte med det som Nurmos beskriver som ”pjäxor” och han hoppas att han skall kunna gå med sommarskor och vara framåt med loppet i kroppen, men det är ju inte helt givet. Han har inte bestämt huvudlag men sagt att det blir bike i tidiga intervjuer men anmält med vanlig vagn så oklart på mycket här och som hårt streckad går jag mot den här gången. 

1 Amorcer Levallo 15% ska få ett helstängt huvudlag nu och det låter som man ska ladda vad som går från start men innerspåret på Mantorp är inte klockrent bakom bilen och här riskerar man väl att bli över. Stod perfekt inne och fick ett bra lopp sist då 20 meter före 11 Sato 2% men Sato stod ändå i lägre vinnarodds. Sato står bra inne i klassen men nu är det ordinarie körsven och riktigt risigt läge så väldigt chansartat men lämpligare procent än det varit på slutet så garderar man riktigt brett är han tänkbar. Amorcer Levallo är väldigt överstreckad den här gången. 

9 Silver Bullit 5% har gjort två starter i nya regin och var lite bättre sist och här är man inne på att distansen ska vara bra och bakspår gör kanske inte så mycket då man vill ge honom ett lopp i ryggar. 

4 Image Rapida 7% skadade sig i somras och här ser man allt som ”bara bonus” så även om han varit fin i enklare gäng sedan comebacken så kanske han inte ska räknas med toppchans här direkt. Bra läge och fin form gör väl ändå att han kan skrälla. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 7. B 9. C 5-8-10-1-12-6. D 2-4-3-11.

Voltstart i lägsta klassen och favoriten har bakspår så här kanske det kan hända något, jag garderar loppet. 

9 Oskar Of Sand 44% är väldigt stor favorit men kom också obesegrad till comebacken sist då han åkte på sin första förlust. Det har varit segrar i enklare gäng så klart så det blir väl betydligt hårdare nu med bakspår på V75 nu. Läge att gå mot men svår att plocka bort.

1 Optimum Bankrobber 19% har bästa spåret i voltstart men han var inget startsnabb alls från bra spår bakom bilen sist så blir väl över den här gången med. Överstreckad igen även om han har klart bra kapacitet för klassen. Växlas dessutom ner till vanlig vagn från bike så rankas ner på dåligt spelvärde. 

7 Danilo H.B. 15% har ett fint springspår och är väl favorit till att ta sig till ledningen här och leder nog loppet länge då. Jag rankar honom etta på det. 

5 Antibes 3% och 10 Immigrant Am 3% kommer båda från ett tuffare lopp än det här så i rätt klass borde båda ha bra chans att skrälla här. Den förstnämnda gick bra till slut ute i spåren i det loppet och den senare satt fast med rubbet sparat. Båda har chansartade lägen men tror också båda har högre segerchans än deras respektive procent. 

8 Point To None 6% har ett fint smygläge och var tvåa i klassen sist så står ännu bättre inne den här gången, då han nog går framåt med loppet också. Krävs lite tur så klart men vettig procent.

12 Oskar Run 3% har spår 12 men det är som bekant betydligt bättre i volt än vid bilstart så med lite tur kan man hitta ner i bra slagläge. Lite kuskplus nu, kommer med form och står bra inne på pengarna så bör väl siktat på det här på hemmaplan. 

6 Nydalens Finity 2% har ett fint springspår på hemmabanan så även om han växlas ner till vanlig vagn kanske han hitta ner till plankan och få ett bra lopp, om man prickar från springspåret.

 

Avdelning 3.

Ranking: A 7. B 6. C 4-5-1-11-9. D 3-2-8-10.

Se “Gå Kort!”

6 Lucifer Lane 44% är lite för hårt streckad och inte givet att han kan svara 7 Disco Volante 17% om ledningen och jag rankar den senare först på bättre spelvärde. Men jag låser på de två då den som kommer till ledningen ska ha bra chans att vinna loppet. 

4 Snowstorm Hanover 20% har höjt sig för Redén och gått bra flera gånger så ska kunna få loppet bakom de startsnabba här och kan säkert slå till nu. Men över 20% är för mycket och får den som kommer till ledningen fuska undan en bit av loppet så ska de andra inte nå ledaren, oavsett om det är Lucifer eller Disco som sitter där framme. Närmast bakom är den här ändå, men uselt spelvärde den här gången, trots bra form och läge, han vinner helt enkelt för sällan för att vara över 20% i ett Guldlopp. 

1 Remarkable Feet 12% drar en del streck med, på Örjan upp men det ska bara inte räcka då han borde bli över från start. Visst har han skrällchans om det blir tryck och den här hittar ut men till 12% är det överspelat även på den här, som är väldigt grön mot de mer rutinerade i klassen.

5 Zenit Brick 0,7% är den jag kan tänka mig som skräll i loppet då han har kapacitet som räcker och även vunnit Guld, som favorit i klassen. Sen har det varit sporadiska starter i sin nya regi, där han också vunnit lopp men kommer med tre raka galoppmisslyckanden så tveksamheter för formen då det är första starten på nästan ett år. Vunnit direkt efter lång tävlingsfrånvaro tidigare så huvudsaken är att han är fräsch. Testas med ny körsven och från toppspår ska han kunna vara en storskräll. Allternativet till mitt lås är att spela med de fyra första i rankingen. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 4-3. C 8-2-15-13-7-6-12. D 1-9-10-11-14.

Dagens första försök till Diamantstoet, av två och här är det femton hästar fördelade på tre startfållor där jag tror de på mellanfållan borde få svårt att komma till på bra sätt. 

5 Nikita Vrijthout 18% är loppets knappa favorit och ska väl vara så då det är lite enklare hästar som står 20 meter bakom jämfört med sist. Ett lopp till i kroppen mot bra motstånd som för henne framåt och står man rätt på kör från ett snävt spår kanske hon kan spetsa även här och då släpper man inte så kan leda runt om. Några lopp i kroppen nu efter halsoperation och går framåt för varje start. 

3 Chiclet 16% är väl den troliga ledaren då hon varit snabb bakom bilen och får Örjan upp från fint spår i volten. Bör väl siktat rejält på det här loppet då det är V75 på hemmaplan och kuskplus så efter ett rapporterat toppjobb med skor på så kan det vara bra direkt. Bara en vinst på 23 starter. 

4 Ariane Summit 7% har ett snävt spår men formen nära på topp då man fick en seger sist efter att ledaren galopperade in på upploppet. Stallet har toppform och det var inget tufft lopp för att vara på V75 det här så ska kunna överraska igen. Tränar bra men man får inte ut det fullt i loppen och hon är bättre än raden. 

8 Dream Of Money D.E. 14% hade jag med tidigt, på få streck då han skrällde på Axevalla i somras men sedan stod hon över länge efter det och gjorde comeback näst sist. Två lopp i kroppen nu och går väl framåt men då vi satte sjuan med henne var det första gången barfota men nu skor så klart. Dessutom ostabil rygg i starten och man måste nog ut och runda den så lite chansartat läge, men hittar man bara ut är hon nog ganska bra för klassen.

15 Florist 14% var det skrik på sist efter segern näst sist och hon går nog bra igen då hon fick sparat i mål bakom hästar sist. Hon vinner lite för sällan för att vara riktigt tidig men som ensam miljonär med mycket enklare mot än hon är van att tävla mot så måste hon ändå räknas vid bredare gardering. Lite svårt dock att se vem som ska dra fram henne. 

2 Chantal Jet 13% har ett bra spår på en bred bana och då den invändiga inte är så vass så kanske man kan komma ner på innerspåret tidigt och få ett fint lopp i rygg på ledaren. 

13 Pastorns Lady 10% är bäst på mellanfållan men det är riktigt dåligt läge med spår fem på tillägg och man kanske hamnar illa på det här.  

 

Avdelning 5.

Ranking: A 3. B 5-1. C 4-9-2-7-8-6. D 10-12-11.

Klass 1 över kort distans och här skulle det kunna gå för fort från start här för några, då det alltid laddas lite mer i sprinterloppen, vilket brukar sitta i benen till slut på vintern. 

4 Mojo Express 26% är favorit från bra spår och vann på Solvalla från dödens sist men nu är det väl lite hårdare mot och favorit i fara. 

3 Claw 22% är snabbare än favoriten ut så siktar väl på ledningen runt om nu när det är V75 på hemmaplan. 

2 Global Virgin 19% har ändrat träningsupplägget på slutet, i Jakobssons sandbana och visat speeder som räcker för att hävda sig även i öppen klass här. Tuffare mot nu så kanske lite överstreckad här. 

5 Bandit Frontline 17% har bra spår och är startsnabb men ska inte ta sig förbi Claw enligt Kim Eriksson som kört båda flera gånger. Det är ändå fördelaktigt med spår precis bakom bilen på Mantorp och skulle Claw ha en sämre dag kan det här vara den som tar ledningen. Tre raka starter på V75 i Klass 1 och spetsade i finalen trots bricka 8 så är redan härdad i klassen trots lite mindre pengar på kontot än några av de andra här. Lär vara med där framme från start trivs på distansen. 

1 Nice And Quick 4% är man mycket nöjd med läget för och här ska han kunna få ett lopp i rygg på ledaren så kommer luckan ska han så klart ha chans att skrälla. Strykningen inför det här har han inte stått över så mycket för då det var en tand som strulade och han har gått skarpare jobb inför den här starten. 

9 Federer 3% har vunnit 6/12 i bike, bland annat från bakspår i Halmstad i somras. Startsnabb så missgynnad av bakspår men som sagt visat att han kunnat vinna från bakspår över kort distans med. 

8 Valnes Isidor 0,8% har bra form och satt fast utan ryckta tussar sist så sparade växlar och med tur den här gången kanske man kan skrälla med fortsatt Kontio upp. 

7 S.G.Kingstone 2% är väl inte mycket sämre än stallkamraten och är härdad i klassen och gjorde ett bra lopp från kön då det var tung bana sist. Gynnad om det blir slirig bana och kan gå fort hela vägen, med offensiva upplägg.

 

Avdelning 6.

Ranking: A 11. B 5-7-2-10. C 3-6-9-8-13-14. D 4-1-12.

Andra försöket på Diamantstoet för dagen och lite lägre klass på loppet och här kanske något kan hända. 

7 Kirsi Boko 31% blir lite för stor favorit nu när det blir Örjan upp och så klart ska det vara bra chans då man kan komma i väg bra från innerspåret på tillägget. Gjort några lopp mot tuffa kullkamrater så med tätare starter nu än inför sist så kan det väl vara uppåt och hon räknas tidigt. 

11 Donna Summer 15% har varit riktigt bra men också fått snabba pengar men hon bör det nog också då hon utvecklas bra för varje start. David låter väldigt nöjd med henne och det låter väldigt bra så även om hon möter lite hårdare nu räknas hon tidigt. 

10 Aurora Show 15% vinner mycket lopp och ändå varit tvåa en del med, så ofta med där framme när pengarna fördelas. Bakspår på tillägg sist och var ändå tvåa på V75 då och i starten före det var hon betydligt mer spelad än favoriten här men körde galopp då. 

5 Machi 14% är Johan lite orolig över spåret för så han räknar med att ta lugn start för felfritt men med bara en utanför och på en bred bana ska det nog gå bra. Detta är ändå bästa hästen på grunddistansen och kommer man i väg från start så kanske hon drar i väg av sig själv, då hon visat startsnabbhet. 

2 Dame Lane 3% kan komma i väg bra från spår två då han ofta startar i volt. Intressant nu med ny körsven nu när hon tänt till på miljöombyte sedan Lubrano flyttat till Halmstad, och man har siktat på det här. Vann med sparat sist och det är intressant nu då hon står bra inne i propositionen med mest pengar av de på grunddistansen. 

3 It´s A Girl 10% har visat uppåtform på slutet med ett par tredjeplatser på V75 i rad så duger nog bra här. Då har Adrian kört och Dante upp är klart minus så rankas ner då det dessutom finns viss galopprisk. 

6 Zally Gel 3% är ensam på springspåret och kommer till ledningen och släpper till någon bra och får ett bra lopp i rygg på ledaren. Ska kunna skrälla från rygg ledaren då hon nog är uppåt med ett lopp i kroppen efter strykning.

8 Solkattens Daizy 4% är startsnabb och kan väl komma bra på det från ett fint spår på tilläggsfållan så räknas på hemmabanan nu. Jepsson har kört på slutet så kuskminus nu. 

9 Juvelens Miss F. 1% har fint spår och är en tänkbar skräll då hon vart med en del på V75 tidigare men haft lite långt mellan starterna på slutet och vinner inte så ofta. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 4. B 2. C 1-8-3-5. D 9-7-6-11-12.

Se ”Bästa Spiken!”

Silverdivisionen med många som är nya i klassen men här säger Håkan K angående 2 Four Guys Dream: ”Han kan öppna snabbt, men att svara ut en sådan som Sweetman första biten tror jag bli svårt.” Då låter det ju som man gett upp lite och siktar nog på rygg på ledaren. Jag spikar därför 4 Sweetman så klart som ser ut att komma enkelt till ledningen från toppspåret då. 

1 Innovation Love 8% vann direkt i Silverdebuten då han inte ens gått ur Brons på pengarna tidigt i december. Lite längre mellan starterna nu och var sämre i starten innan uppehållet så frågetecken för formen. Blir banan tung om plusgrader så stiger chanserna och Bergh borde kunna ta sig ut. Är det kall och bra bana ligger han nig kvar på innerspåret och chansar på att inte hamna allt för långt ner och siktar på senare luckor till slut. 

8 Randemar R.D. 1% hade vi tidigt i tippsen sist, då han var påväg att skrälla till 4% på Örebros extra V75 i Winter Burst. Han hade loppet på gaffeln efter en stark avslutning ute i spåren men åkte dit mot en smygkörd mellan hästar. Bra tryck i biken då och fortsatt den på men behöver så klart tur från det här spåret. Hittar man ner i banan och får bra ryggar biter spurten bra igen. 

3 McGarret 3% har visat uppåtform på slutet, har fint utgångsläge och en vass spurt att tillgå. Visst är han ny i klassen men då det inte är vassaste silver så ska han kunna skrälla på hemmaplan. 

5 Racing Ribb 5% har gjort ganska bra lopp i Untersteiners regi då han fått gått mer regelbundet i biken där och fortsatt bike från toppspår nu. Borde kunna komma ner bra i banan då han är hygglig bakom bilen från ett sådant här spår. Tänkbar storskräll om han får ett bra lopp i rätt ryggar en bit fram. 

 

Stora systemet

Avd.1: 7 Chestnut Bojje

Avd.2: 1-5-7-8-9-10.

Avd.3: 6-7.

Avd.4: 3-4-5.

Avd.5: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12.

Avd.6: 2-3-5-6-7-10-11.

Avd.7: 4 Sweetman

3024 Rader som kostar 1512 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 7 Chestnut Bojje

Avd.2: 7-9-10.

Avd.3: 7 Disco Volante

Avd.4: 4-5.

Avd.5: 1-2-3-4-5-8-9.

Avd.6: 2-5-7-10-11.

Avd.7: 4 Sweetman

210 Rader som kostar 105 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!