Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot på V86-Express, Åby och Solvalla 22/12

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

Jackpot på V86-Express som delas av Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina, nu mera 200 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

 

Den här veckan gästade jag 1X2.se:s twitch-sänding där vi hade över en timme med genomgång av V86 den här veckan. Så den genomgången får ni gärna se för mer ingående snack om loppen men jag gör ändå en mindre skriftlig variant med ranking och spelförslaget, men nämner inte lika mycket kring alla tänkbara ekipage. 

 

Bästa Spiken!

12 Chitchat i fjärde avdelningen är kvar i alldeles för låg klass och springer nog runt fältet när Anders Eriksson vill. Stabil spik trots låg klass på loppet så tror jag att det här är hästen med absolut högst segerchans i omgången. 

 

Gå Kort!

I avslutningen väljer jag att låsa på två hästar från bakspår trots kort distans men det bygger på att jag inte tror favoriten tar sig förbi den invändiga konkurrenten där framme. Lägger de lite krafter innan de är överens där framme kostar det ofta till slut i loppen och bakspåren får chansen. 

10 Hunter Montana var inte sitt bästa jag sist alls och loppet före mötte han på tok för tufft motstånd. Tror ju inte att Goop bara startar på för skojs skull och är inte förvånad om han studsar tillbaka och gör en bra insats här. Han står bra inne i loppet här och har bara gjort en start på distansen då han vann. Humörshäst som gillar distansen, jag streckar tidigt men tror ännu mer på en annan. 11 Xerxes Millpond med absolut toppform efter två raka segrar på Solvalla. Den av de två som får bäst resa måste ha bra segerchans här då troliga spetshästen 3 Wilson Knight har vikit ner sig i ledningen lite för ofta för att man ska tro att det går nu. För er som streckar en tredje så är han ändå före favoriten som jag tror mindre på. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 10. B 2-5. C 15-1-9-6-11-12. D Övriga. 

10 Dali Pagadi är den jag tror mest på trots bakspår på tillägget men då det är frågetecken för formen hos favoriten är det läge att gardera loppet och jag hade nog spikat den här från bättre läge. Gillar Jepsons läge med sin styrning och från rygg på ledaren har han skrällt med större överraskningar. 

15 Sato är intressant med rejält kuskplus och har hög kapacitet så med bara tre på bakersta fålla så lär han väl kunna komma ifatt de på mellanfållan ganska tidigt. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 1. B 7. C 3-9. D Övriga. 

Kompletterande spik blir det här då 1 Astronacente Zac går ner rejält i klass och många spelar med två-tre hästar här och då är det läge att ta ställning eller spela med fler kanske. Men bakom de tre mest streckade är det väldigt svårt att hitta vettiga segerchanser på hästarna då många söker efter formen här. Visst kanske inte Astronacente kan svara Klaus Kern med 4 Give Me Ten. Klaus häst står inte i mål men han har aviserat full laddning och ska köra i spets, så även om Björn kan svara gör han nog bäst i att ta det lugnt och släppa Kern förbi sig. Jag tror Goop listar ut hur han ska göra och den här är snabb nog att ta sig ut och men skor förra vintern så svarade han ut Sweetman med lätthet och vann i fin stil före den och det är den klassen den här håller. Alltså betydligt bättre än hästar som till exempel Sweetman. 

9 Mc Garret är klart överstreckad då han möter ett par som är bättre och den här har inte varit ute i så tuffa lopp och när han vann lopp med mer än 40 tkr i förstapris var det i betydligt lägre klass för över två år sedan. Nu är det seger och andraplats från montélopp så från bakspår mot ett par för bra så måste det vara lägre chans än procenten antyder. Speed för att vinna om det blir tryck där framme så klart men chansartat. 

7 Thriller N.P. gick ruggigt bra till slut efter sen lucka i ganska hårt lopp för klassen sist. Toppform på stallet och den har är tuff när det är form så vill man spela med fler än favoriten så är det tänkbart lås, just för att plocka bort McGarret. 

3 Global Bookmaker är kantbollen i loppet från bra läge och startsnabb så kanske kan få rygg på ledaren. Spelar man med fler är han den man tar med då han har hög kapacitet. Han var ute mot kulltoppar allt som oftast som två och treåring och hängde med och kvalade in till ett par stora lopp. Nu är det andra gången i livet med bike och han har även matchats mot hårt motstånd bitvis som fyraåring utan att riktigt räcka, så intressant med bike och läge för rygg på ledaren. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 3-9-5. C 2-12-1-10-8. D 11-4-7.

Lång distans för orutinerade hästar och en favorit som var för stor på de tidiga kupongerna men 3 Danilo H.B. sjunker på procenten nu så kommer inte vara 50% till slut här. Vinner inte så ofta även om han fått läge för att gå på stretchen så har han inte velat sätta nosen först. Nu blir det läge för spets eller om han får rygg på ledaren om pappa Peter får iväg sin 6 Luke Diablo så kanske den tar sig förbi. Vem av de två som går i ledningen eller rygg ledaren spelar mindre roll och båda har hög segerchans. 

5 Mahalo har riktigt hög kapacitet och kan tända till på miljöombyte men galopper nästan alltid. Felfri så är Ole Johan offensiv så passas tidigt i debuten i ny regi från toppspår. 

9 Huis Clos har också hög kapacitet men är osäker med och de två sist nämnda är kanske bättre än 3 och 6 men de är mer stabila så de rankar jag före trots allt. 

2 Twins Zeus är ganska startsnabb och kanske utmana om den här får rygg på ledaren och den här kommer med form. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 12. B 8-6. C 3-1-9-11-4-5. D 7-2-10.

Se “Bästa Spiken!”

12 Chitchat håller sig nog strax under 60% och är där han ska vara på procenten för här är det nog hög segerchans och jag spikar på allt då det finns lite frågetecken för formen hos ett par av motbuden. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A B C D 

En spårtrappa där det inte var så bra proposition för de från sämre lägen, som det annars oftast är och här får de från sämre lägena väldigt svårt. Ett par hästar gör intressanta debuter i ny regi och någon har ett lopp i kroppen för sin nya tränare. Ovisst lopp och det krävs några streck även om det nog är rätt favorit men som treåring, inte så startsnabb från en bit ut bakom vingen är det favorit i fara. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 3-14. B 15-7. C 5-6-8-2-13. D Övriga.

Här blir favoriten kanske lite överstreckad då det är en spårtrappa där de får ha betydligt mer erfarenhet och pengar tjänat från sämre lägen. Jag letar kantbollar där bak och hittar 14 och 15 som båda kommer med full form och den som får bäst resa av dom två ska ha hög segerchans.

 

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 4-8. C 1-12-14-7-10. D Övriga.

Här blir favoriten överstreckad då 8 Use face mött enklare vid segrarna men varit fin. Inte heller helt att lita på och 50% är för mycket. Stallkamraten 6 Princess Kloster har å andra sidan mött mycket värre motstånd och går ner i klass nu så måste ha bra chans här. Men jag garderar vidare, på startfållan kanske Johan Untersteiner har den som kan köras till spets trots spår fyra då det är få där framme. Jepson har en bra uppsittning från bästa spåret där framme och kanske sitter i rygg på ledaren och på stretchen kan allt hända. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 11. B 10-3. C 4-6-8-9-7. D Övriga.

Se “Gå kort!”

Låser på 11 Xerxes Millpond och 10 Hunter Montana. Garderar man vidare är spetsbudet 3 Wilson Knight som inte vinner så ofta men kort distans kan vara bra nu. Favoriten 4 Mojo Express är överstreckad på mer än 40% då han heller inte vinner så ofta, men garderar man på bredare så ska han väl med på läge och kusk. 

 

Stora systemet

Avd.1: 1-2-5-10-15.

Avd.2: 1 Astronacente Zac

Avd.3: 3-5-6-9.

Avd.4: 12 Chitchat

Avd.5: 1-2-4-5-6-8-14.

Avd.6: 3-5-7-14-15.

Avd.7: 1-4-6-8-12.

Avd.8: 10-11.

7000 rader som kostar 1750 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 10 Dal Pagadi

Avd.2: 1 Astronacente Zac

Avd.3: 3-5-6-9.

Avd.4: 12 Chitchat

Avd.5: 1-2-4-5-6-8-14.

Avd.6: 3-14-15.

Avd.7: 1-4-6-8.

Avd.8: 11 Xerxes Millpond

336 rader som kostar 84 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!