Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Bergsåker och Solvalla 15/12

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

V86-Express delas den här veckan av Bergsåker och Solvalla med ett spelstopp vid 20:30 som vanligt. Bergsåkers banan är känd som en skräll-bana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred medan Solvalla har numera också 200 meter långt upplopp. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start, även på Solvalla är innerspåret helt okej. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till på någon av banorna. 

 

Bästa Spiken!

I andra avdelningen genrepar 10 Don Fanucci Zet inför vintermeetinget i Frankrike och ska bara vinna sitt lopp i kväll. Efter två strykningar så möter han bara åtta hästar att runda och då skla det inte behöva bli för långt fram även om Örjan skulle välja passivt lopp i kön men tror väl att man kör i tid den härgången då han inte möter mycket och borde vilja ha någon indikation på formen innan man beslutar sig för att sikta mot PDA. 

 

Gå Kort!

I första avdelningen väljer jag att låsa med den troliga ledaren 3 Alert Kronos tillsammans med intressant ekipage i 4 Harry Ruda. Den först nämnda blir kanske för stor favorit annars hade det kanske varit tänkbar spik men då man kanske kan hoppa över klara tvåan på strecken och spela med en som är delad trea i strecklistan så tycker jag det är ett bra upplägg. Favoriten funkar bra med skor och har duktiga Wäjersten i sulkyn som kan sin hemmabana och så klart är det hög chans att man spårar runt om här men bara en seger på sju i år och har vikit ner sig sista biten i ledningen på Bergsåker tidigare så inte helt säker att hålla i handen även om jag rankar honom ensam etta på form och läge. Harry Ruda får rejält kuskplus så med två lopp i kroppen är han nog bra nu när biken åker på. Borde få bra position från fint utgångsläge så kanske är bäst till slut här. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 4. C 1-5-11-6. D 10-2-7-12-8-9.

Låset på 3 Alert Kronos tillsammans med 4 Harry Ruda känns stabilt då de fått bra utgångslägen och loppet vinns nog ganska ofta av en av de två. 

5 Bellis Frontline hade jag med i tipsen då hon skrällde till under 2% på V86 i oktober men då körde Magnus A och sedan har det varit sporadiska starter som överspelad. Nu är det öppen klass och åter överstreckat och rankas ner på dåligt spelvärde. Visst kan hon vinna men inte 21% av gångerna här och hon var ännu mer streckad på de tidiga kupongerna. 

11 Amperage hanover får en del streck med och Mika som kört på slutet har form på styrningarna men den här står hårt inne i loppet och har sin årsseger från breddlopp så borde bli tufft från det här läget. 

1 Atlas Kronos skulle kanske kunna skrälla om man hittar rygg på favoriten och får fin lucka till slut, så om de bästa har en sämre dag kan det gå. Mycket monté i historiken men fungerar i sulkylopp med och med bike och rygg ledaren kanske man kan överraska.

Avdelning 2.

Ranking: A 10. B - C 6-11-3-4-2. D 9-7-1.

10 Don Fanucci Zet blir väldigt stor favorit men ska så vara och han borde bara vinna loppet så här ska man nog unte leta motbud och försöka plocka ner månen, V86 är svårt nog ändå.

 

Avdelning 3.

Ranking: A 2. B 6-4-7. C 3-10-8-1. D 9-11-5.

Här möter favoriten 2 Imhatra Am ungefär samma hästar som sist i ett treåringslopp för ston och den gången hade alla motståndare gett upp på förhand. Ser väl upplagt ut för spets och slut igen då de flesta nog kan tänka sig att släppa till henne för ett fint andrapris här. Fungerar med skor och har klarat liknande resor tidigare så inget som ska oroa och det är väl en vettig spik även om det är trist att behöva landa i två riktigt hårt streckade singelstreck. På V86 tål man som sagt det och då segerchanserna är höga så gör jag så den här gången, men på ett reducerat kanske man kan ta med ett par c-hästar bakom den här (eller vilket upplägg man väljer). 

4 Cintra kan nog både öppna och spurta snabbt när hon går felfritt och från toppspår kanske man chansar att trycka av nu når Bergh kör själv. Gått väldigt mycket barfota så kanske inte optimalt med skor och brodd men de Bergh startar på har ju fungerat så han tror säkert det ska gå bra. 

6 Filippa B.J. är obesegrad felfri i Tinters regi där hon har tre segrar på fyra starter och går säkert mycket framåt med loppen. Gynnad av skotvånget då hon är lite långsammare än de två bästa här men hon kan nog rekordsänka en hel del och måste räknas vid gardering. 

7 Blackwood´s Boogie har mött hingstar och valacker på slutet så plus med jämnåriga ston i motståndet nu och kanske fått lite hårdhet. Bike på nu men ingen nyhet så men tillsmannas med lopp i kroppen efter uppehåll är det intressant trots läget, som o-spelad. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 6-10. C 5-3-2-12-7-11. D 1-8-9.

Kort distans i låg klass och jag streckar några lägesgynnade även om favoriten 4 Rocket Boy så klart har bra segerchans här. Ska värmas i bike och det kan bli så första gången här. Man ändrar dessutom från can´t see back till blinkers den här gången. Kanske är så enkelt att det är spets och slut från fint spår. Fick lämna ifrån sig ledningen sist efter en tryckare och det kanske kan sitta i benen och viss galopprisk finns med så jag garderar. 

6 Ove Palema har ett lopp i kroppen i sin nya regi så Goop-tränat med Jepson upp är alltid kul. Första i bike sist och fortsatt den på så mer tempo i krpoppen nu ska det vara bra chans. 

3 Lauretius Valiant är startsnabb och ska kunna hamna i rygg på ledande favoriten härifrån. Tappad till slut förra gången och därav den låga procenten nu men hade punktering så ursktad för det loppet. Det skulle kunna bli bike här, men inget bestämt ännu, blir i så fall första gången. 

10 Abbe Av Sveden är bäst av de med bakspår och han ska streckas tidigt vid gardering. Stark och rejäl med ormintryck i senaste två starterna och har vunnit 3/9 starter.

5 Thanator har kanonspår och får ruggigt kuskplus men kanske inte ska räcka ändå. Gör comeback och är anmäld första gången med bike även om det inte lyser rött i listan. Enda loppet han vunnit var för sulky på Solvalla förra vintern så plus med skor och brodd här kanske. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 8. B 12-3. C 6-10-2-11-1. D 9-4-5.

Stolopp och spårtrappa och då streckar vi på en del, leta vettiga kantbollar från tuffa lägen är grundtipset och här hittar man minst ett par bra sådana. 

8 Jamaica Boko är klart gynnad av en invändig strykning och även om jag inte rankade henne högt när hon provade V75 sist så tycker jag det är en bra häst för den här klassen. Nu är det bara ston mot och kommer man bara ner någorlunda vettig position går nog ingen säker här. Fortsatt formintryck sist och väldigt intressant som lågt streckad nu. 

12 Muset Af Djupmyra har så klart ett riktigt tråkigt läge men det visste man då man anmälde och positivt i stället att det bara är tio hästar att runda (kunde varit 15 hästar totalt i loppet). Ingen jätterolig formrad men kraftigt gynnad av att övriga får ta skorna på sig här och hon gick bra förra vintern med bland annat seger i Margareta-lopp på Solvalla från bricka 12 bakom bilen. Fats med sparat sist och formintryck i comebacken näst sist så är säkert bättre nu med två lopp i kroppen så måste räknas med bra chans trots spåret. 

3 Navona är loppets favorit och räknas så klart tidigt när Bergh kör själv här. Kan stallkamraten försvara sitt innerspår lär väl den här få överta tidigt men flera är startsnabba och det kan bli lite fart från början här och då är det favorit i fara när de tuffare där bak bjuds in i matchen. 

10 Liquify’Em gör det bra mest hela tiden utan att få vinna så ofta och har matchats flitigt i både försök och finaler i Diamantstoet i år så har fått hårdhet som räcker här. Rygg på favoriten och kanske kan komma igenom till bra slagläge trots bakspåret. 

6 Diones Smaragd är startsnabb och borde väl laddas framåt för position och kanske kan hon utmana de mer betrodda där framme om spetsen till och med. Hittar hon ner i bra position så ska hon kunna överraska här. 

11 Krakas har ett lopp i kroppen i ny-gammal regi och har en stark spurt att tillgå så räknas också med chans i öppet lopp. 

2 Lövdala Symphonie är startsnabb och kanske kan sitta i spets eller rygg ledaren och räknas med chans från ett fint läge. 

1 Katlin Way Scott är bra och drar en del streck men Kenth Åkerlund har inte vunnit lopp på 93 starter i år så han rankas ner rejält som klart överstreckad. Är startsnabb men siktar väl på att släppa till stallkamraten som är stor favorit. Fler startsnabba i fältet och inte givet att man ens får rygg på ledaren här. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 3. B 5. C 1-9-7-8-4-2. D 6.

Tvååringslopp och svårt att reda ut, jag streckar förmodligen alla och vänder blad. 

5 Bredazzled Sox är loppets favorit som vann från spets sist men inte alls givet att man kommer dit nu trots bra spår. Som klar favorit är det givet att gå mot men han åker med på garderad lapp så klart, då han inte förlorat lopp ännu.

3 Urban Africa har lite mer rutin är favoriten här även om det så klart inte är mycket mer men kanske kan svara ut favoriten och kommer man till ledningen med den här lär man ju inte släppa. 

1 Custom Chef har bra läge för ett lopp på innerspåret och även han har lite fler lopp än favoriten innanför västen. Struken i Uppfödningslöpningen liksom Urban Africa men den här har ett lopp i kroppen sedan dess så räknas tidigt. 

 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 9. B 6-11-7-8. C 2-3-12. D 5-1-4-10.

Ett försök i Bronsdivisionen där det är chansartat läge för den klara favoriten 8 Chestnut Bojje och inte alls givet han bara vinner loppet. Han står hårt inne på pengarna trots at han fått snabba pengar på kontot efter tre raka segrar och även om han är stark och tål ute spår på vägen så måste det vara favorit i faran den här gången då han möter hårdare. 

9 Xanthis De Roi har startat på i V75 hela hösten och sensommaren så måste duga riktigt bra i det här loppet då han mött tuffare i både försök och final i Brons tidigare. Går starkt ute i spåren och tål tuffa upplägg så borde ha bra chans här. 

11 Tattoo Avenger har jag fått med tidigt i tipsen vid skrällar tidigare då han vunnit och trots sina vassa insatser får han inte riktigt sitt erkännande. Fortsatt otur med spåren men med skor höll han sig felfri sist så kanske ännu bättre nu. Har varit som bäst med täta starter vecka-vecka och nu är det 10 dagar mellan starterna så bra insats att vänta nu då?!

6 Xanthis Coktail kommer med ett lopp i kroppen och är startsnabb men mest intressant är att det är första gången anmält med bike i karriärens 52:a start. 

7 Dollar Doc har mött stenhårda kullkamrater och står riktigt bra inne i klassen så passas tidigt trots spår en bit ut bakom vingen. 

3 Huddle Stone är startsnabb och fungerar på distansen så kan gå bra i spets eller rygg på ledaren här. Trivs på Bergsåker och har bra segerstatistik.

2 Silver Bullit gör debut i ny regi här och är startsnabb så kanske körs i ledningen om inte Huddle Stone kommer förbi sida vid sida. Oavsett får han bra resa där framme och räknas på det. 

12 Dwayne Zet hade jag förstarank på i tipsen då han vann V75 sist mot Champ Lane men nu är det risigt läge och klar för finalen på annandagen så kanske inte går för fullt den här gången. Framför allt överstreckad nu till högre procent än sist trots spår 12 den här gången. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 6-9. B 11-1-4-2. C 5-3-7. D 8.

Spårtrappa med bara tio hästar till start efter ett par strykningar och här är favoriten 1 Habrik Am väldigt stor favorit och om ett par stora favoriter vunnit tidigare så vill man ju fälla favoriten. Habrik står dessutom väldigt hårt inne i loppet och har bara en seger på 16 starter i år och riskerar att bli över från start. 

Jag spelar i stället med tre andra ekipage i första hand. 

6 Puck Bounce som kommer med ett lopp i kroppen i sin nya regi efter lång frånvaro. Hög kapacitet och snabba pengar som tvååring så kanske behöver något eller ett par lopp till för att vara bra i klassen. 

9 La Mauresque är intressant då det är Magnus A upp den här gången och formen är bättre än raden skvallrar om. Fast med rubbet sparat sist och helt okej som trea från omöjligt läge gången före och är säkert bättre med två lopp i kroppen. 

11 Lord Horse står bra inne i loppet då det är en spårtrappa och ett par gästar runt honom är strukna. Startsnabb så missgynnad av bakspåret men kommer med form efter bra lopp med skor och kan fälla många till slut här. 

2 Wilson Knight kommer med åtta andraplatser och ingen seger på årets fjorton segrar så kanske inte har skalle nog men två lopp i kroppen efter uppehåll, bra spår och bike på gör att han ändå ska räknas som skrällbud. 

4 Victorious Wine har kanonspår och är ganska startsnabb så skulle kunna spetsa och leda loppet länge här. Två lopp i kroppen och vunnit liknande lopp på Solvalla i våras, men bäst på kort distans. 

 

Stora systemet

Avd.1: 3-4.

Avd.2: 10 Don Fanucci Zet

Avd.3: 2 Imhatra Am

Avd.4: 4-6-10.

Avd.5: 2-3-6-8-10-12.

Avd.6: 1-2-3-4-5-7-8-9.

Avd.7: 2-3-6-7-8-9-11-12.

Avd.8: 6-9-11.

6912 rader som kostar 1728 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 3-4.

Avd.2: 10 Don Fanucci Zet

Avd.3: 2 Imhatra Am

Avd.4: 4-6.

Avd.5: 2-3-6-8-10-12.

Avd.6: 3 Urban Africa

Avd.7: 2-6-7-8-9-11.

Avd.8: 6-9.

288 rader som kostar 72 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!