Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 44 miljoner i jackpot på V75 27/11

FSport fantasy trav


V75-Omgången. 

44 Miljoner beräknat till en ensam vinnare i lördagens jackpotomgång som dessutom är en finalomgång. Sista V75-omgången som tränarna får använda sig av valfri balans på ett tag framöver och många hästar som är beroende av att köras barfota lär vara toppade hit, när man kanske gör säsongens sista start. Huvudstadsbanan är värd för omgången och Solvalla har förlängt sitt upplopp under det här året så det är nu 200 meter långt, i övrigt inga konstigheter.  
 
Andelsspel 

Kul omgång som vanligt när det är finaler med namnkunniga hästar i fulla fält och jag är på plats för att jobba in systemen den här gången. Därför bygger jag lite mindre förslag för att kunna lägga till fler ekipage än vanligt efter senare info och intryck, till andelsspelen, som baseras på spelförslagen här. Öppnar även större jackpotbolaget, utöver ordinarie systemet. Kommer att rensa lite i grupperna och lagen heter TRAVPUNKTSE JACKPOT för 500:/andel och TRAVPUNKTSE200 för 200:/andel. Ställ er på kö om det är fullt så plockar jag bort några som inte köpt på länge och tar jag bort någon som vill vara med är det bara att gå med igen. Det brukar vara starka favoriter på förhand i finalerna men det är också ofta jämnare i loppen än procenten antyder och alla toppas så gott det går till de omgångarna. Det är inte alls ovanligt med överraskande starka prestationer och oväntade vinnare i finalomgångar. 
 
Bästa Spiken! 
Är lite tråkig här och spikar omgångens största favorit här men 3 Admiral As 80% har oerhört hög segerchans i Silverdivisionens final i avdelning fem. Mer om mitt spikval och vika motbuden är nere vid femte avdelningen. 
 
Gå Kort! 
I sjätte avdelningen hamnar på tre lägesgynnade som alla tre dessutom är de tre med flest startpoäng i loppet. Favoriten 2 Gooner 54% står riktigt bra inne i klassen och har ett kanonläge så ska kunna ta ledningen här och stannar väl ganska ofta hela vägen in i mål där ifrån. Om stallkamraten sitter i rygg lär väl Daniel köra undan för att ge den chansen till en stalldubbel och 1 Xanthis De Roi 6% ska då kunna speeda förbi om luckan kommer. 5 One Kind Of Art 11% gör bra lopp varje gång från luriga lägen men har nu fått toppspår och är inte alls så ojämn som han tidigare varit. 
 
Avdelning 1. 
Ranking: A 5. B 9-2. C 6-4-8-7-3. D 1. 
I inledningen är det bra att ta ställning och jag spelar med troliga ledaren 5 Mellby Free 28% som tänkbar spik då hon har ett bättre spår än de som är mest streckade mot. Hon kommer troligast till ledningen då de invändiga antingen inte kan svara eller är nöjda med ryggen på henne. Hög chans att hon leder loppet runt om.  
9 Hevin Boko 21% Kan profitera på om flera av de startsnabba där framme vill söka position långt fram och det kan bli kubbning om rygg på favoriten så tempot hålls upp i utdragen spetsstrid. Litet fält är klart gynnsamt och missar inte Forss starten som han gjorde i Sto-SM så blir Hevin att räkna med till slut. Blir tempot lågt direkt är han inte rädd att köra offensivt och dödens är också ett vettigt lopp för henne om det är billigt att gå fram. 
6 Kali Smart 24% kan dock redan sitta i dödens då hon är startsnabb med, men ska väl inte ta en längd sida vid sida på favoriten. Dessutom varit ifrån en del inför det här och inte alls säkert att det samma form här längre. Känns lite överstreckad på läge och tveksamheter kring formen.  
I princip alla från 2-8 är startsnabba här så kan bli någon form av solfjäderseffekt där Miracle Tile 12% fångar upp de övriga. Hon släpper väl bara till den av Mellby och Kali som är först framme och ställer frågan. Favorit till att få positionen rygg på ledaren och med det loppet slog hon ju av Mellby Free till slut i Sto-EM på Solvalla i augusti. Tänkbar kantboll nu med samma upplägg.  
3 Dixie Brick 2% Är startsnabb och har höjt sig mycket i år så tänkbar storskräll för de som letar rejäla skrällar. Hon är gynnad av barfotakörning så det är kanske läge att gå för det lite extra då det är sista starten på länge man kan köra så.  
4 Racing Brodda 1% har hög kapacitet och stod för vassa spurter mest hela tiden som fyraåring men haft lite svårare att hitta samma form som äldre. Är startsnabb från bra spår så kan få fin position och det lär ju inte vara långt fram till slut så man kan slå många i spurten.  
7 Dear Friend 6% och 8 Barbro Kronos 3% är väl båda bortlottade den här gången även om båda har kapacitet för att räcka men streckar bara någon av de två om jag tar i princip alla.  
 
Avdelning 2. 
Ranking: A 5. B 6-10-12-11. C 9-2-1-7. D 3. 
Klass 2 och då brukar jag gardera i finalerna på ren rutin. Visst, alla lopp har sitt eget liv och man ska bedöma från gång till gång men faktum kvarstår att det är den klassen det oftast skräller i finalerna, historiskt sett. Favoriten startar från bakspår dessutom och visst var 10 Prosecco 30% bra sist i första starten med bike. Nu är det första med kombinationen barfota runt om och bike så även om det funkat bra var för sig kanske det blir för mycket av det goda nu. Ingen toppkusk och en amatörtränare så inte alls givet att det bli lika bra prestation som sist då många andra kanske prickar toppningar bättre så är nog loppet jämnare är procenten antyder. Givet att han är väldigt tidig men som favorit väljer jag ranka ner på sämre spelvärde, då många verkar gå på honom nu.  
5 Calmass 23% är startsnabb från toppspår och ledde loppet runt om i Norge sist och kan göra så igen. Här är jag mindre orolig för den sämre körsvennen då alla ska kunna köra i spets och även om det är långresa så brukar svenska banor vara bättre än norska så det väger upp för långresan och han borde göra ett bra lopp. Då jag tror han spetsar, speciellt nu när ett av de värsta motbuden i spetstriden blev struken så rankar jag honom först.  
4 Kilmister Boko 8% *STRUKEN* ska kunna öppna snabbt med och har spår invändigt om min spetsfavorit men kanske nöjer sig om man kan hitta rygg på ledaren. Är bra för klassen och gjorde det bra som tvåa sist även om han var chanslös på ledningen då. Kanske inte laddade fullt ut då det var bra snack på den invändiga den gången och man försökte inte riktigt, släppte sedan ner en kall häst framför sig som han fick runda till slut och får man till styrningen bättre nu ska han kunna vinna loppet. Från antingen rygg på ledaren eller i spets borde han ha hygglig segerchans.  
6 Räser Helge 7% Är med startsnabb och höjde sig rejält med kuskplus sist så med fortsatt Magnus A upp ska han passas igen. Hittar man ner i bra slagläge visade han en bra kort-speed sist och ska kunna spurta hem även det här med rätt ryggresa. Nu nedstruken till bättre spår med så räknas tidigt.  
11 La Verite 15% slog en bra häst från utvändigt sist men åkte dit mot smygkörd på kortspeed. Nu kanske han kan slippa grovjobbet och men mindre fält gynnas han så klart att det blir färre att runda. Tar han det ganska tuffa loppet sist på rätt sätt kanske han går framåt till den här starten, tas på allvar. 
12 Ture L.A. 4% slog Kilmister Boko lätt då de möttes på Jägersro, då var det nog riktigt bra ordning på den här och han svarade spets lätt och gick undan i bra stil. Senaste loppet åkte han på stryk av favoriten här istället, men var nog planerat lugnare lopp att vänta den starten då det var skor på även bak och han galopperade som slagen då. Nu blir det barfota bak som vid segern och kanske är mer toppad hit så borde väl vara några procent mer streckad än vad han är trots spåret, som så klart är chansartat, men mycket bättre nu efter ett par strykningar. 
2 Mister K.O.Z. 10% tycker jag blir överstreckad nu men verkar sjunka lite så kanske streckvärd ändå trots allt. Speciellt efter att en annan snabbstartare blev struken, då kan den här kunna få rygg på ledaren. Väljer man att försöka svara ledningen och det blir någon utdragen körning att tala om så tror jag inte han står hem mot de bästa den här gången så bästa chans om han kan få rygg på ledaren.  
9 Present Tile 1% tror jag väl egentligen inte ska räcka mot de bästa men sist skrev jag att de låtit nöjda från stallhåll kring honom, då han höjt sedan travet fungerat bättre. Han var spelad till 6% då avslutade snabbt som tvåa och verkar fortsatt utvecklas för varje start så kan mycket väl vara en tänkbar skräll om det stämmer lite på vägen här.  
7 B.Sacamano 1% gör det bra mest varje gång och ska nu utrustas med bike första gången. Gynnad av invändig strykning så klart men behöver nog mycket tur för att det ska stämma, men också spelad därefter.  
1 Simb Zacky 3% blir väl över från sitt innerspår men finner väl sig i invändig resa och går desto snabbare till slut om luckan kommer så skulle han få rygg på ledaren kan han bli farlig. Funkar även men tredje invändigt om bara luckan kommer i tid.  
3 B.G.Frida 0,5% ska absolut inte räcka och har man inget bra att säga om nån kanske man ska låta bli att prata om dom men skrev en rad mest för att nämna alla i loppet, haha.  
 
Avdelning 3. 
Ranking: A 5. B 9-3-10. C 1-4-7. D 6-8-2. 
Gulddivisionen med ett fint startfält som ser lite jämnare ut än det brukar och flera med chans men jag tror klart mest på 5 Brother Bill 28% som kan vinna loppet från utvändigt ledaren som han visat att han tål tidigare. Men han kanske kan köras hela vägen till spets här och då är nog loppet över med tanke på hans ruggigt fina form på slutet.  
1 Milliondollarrhyme 23% Ska inte gå i spets på distanser längre än sprint och det tror jag Ulf förstår efter att alla ‘förståsigpåare’ sagt och skrivit det i ett par år. Tror därför inte att han riktigt vågar ladda även om han så klart låter hästen öppna snabbt. Tvekar man i en spetsstrid så ser andra det direkt och kör. Blir nog över och oavsett är han överstreckad här. Bäst chans från rygg på ledaren skulle jag tro men bara en av många vid gardering och tänkbar att plocka bort på dåligt spelvärde här. 
9 Esprit Sisu 13% stiger i procenten lite då många tror på honom. Daniel själv låter kanske inte så där jätteuppåt och hoppas han gör en nästan lika bra prestation som när han var som bäst, ungefär så. Hästen har vart så bra i år och då det skulle kunna bli lite körning om positionerna där framme så ska hans starka sista halvvarv bita bra igen och rankar honom tidigt trots bakspåret. 
10 Milligans School 11% är den som skulle kunna bombas till dödens och bara vara bäst igen då det är sista loppet i Sverige på barfotabalnsen. Örjan kanske är lite mer passiv än ett par andar kuskar varit med honom och då kanske det är kört då han inte alls går lika bra bakom hästar.  
3 Diamanten 10% Är den som kan laddas där framme om Goop ser att Ulf inte laddar för fullt från sitt innerspår. Vill Ulf hålla sin häst från att bli het är Goop där och trycker till direkt, och förmodligen tar sig förbi. Är i sin tur Kontio vaken bakom favoriten kommer han direkt i andravågen och ställer en fråga så kanske släpper Goop och får en bra rygg och syr in Milliondollarrhyme i säcken. Bra form och hög kapacitet här så passas vid gardering för kommer inte Brother Bill direkt och han får köra sitt eget tempo i ledningen kan han mycket väl rinna undan.  
4 Gareth Boko 9% varnar jag för mest varje gång och köper inte riktigt att han skulle ha dålig form som många skrivit. Tycker han varit ursäktad vid flera av de sämre loppen då han fått mycket spår på vägen osv. Nu avslutade han snabbt sist och då skrivs det ner att det inte visade något då loppet var som det var då. Det visar ändå att han inte var dålig och han får så klart någon procent för mycket då fler såg andraplatsen sist. 
 
Avdelning 4. 
Ranking: A 13. B 1-9-7 C 4-8-15-10-11-6-14-3. D 2-12-5. 
Diamantstofinal och då ska det kunna smälla och även om ingen i loppet ser helt chanslös ut så ligger mycket av strecken ganska rätt här och jag gardera en del men kanske skulle behöva fler streck.  
4 Minucci Zon 22% kan så klart vinna loppet då hon står riktigt bra inne på grunddistansen här och inte alls ovanligt att bästa hästen på främre fållan vinner de här finalerna. Nu handlar det dock om fjärdespår i volten och mest troligt blir hon inte framviskad till spets här även om hon skulle komma iväg. Favorit i fara alltså, men tar inte bort henne då det finns på kartan att hon kliver iväg och körs till spets och leder runt om.  
7 Zante Grif 19% Drar också mycket streck men vinner för sällan, det är ofta intressant och ett par ggr har man planerat att rycka alla skorna men dragit tillbaka det. (Kanske gör man tvärt om nu och säger inget men gör slag i saken, eftersom det ändå varit planerat tidigare och nu är sista chansen I år.) Står hur som helst väldigt bra inne i propositionen och kan mycket väl vinna från ett bra spår men sätter som sagt sällan nosen först.  
1 Golden Opportunity 9% är intressant då det är mest troligt att hon tar spets här och borde väl köras där då. Men skulle någon komma i hastigt angrepp så är ju även rygg på ledaren en bra position i lopptypen. Hon står dock lite hårt inne och ingen jag vill gå på rakt ut men tippar henne mycket tidigt på att det är troligt att hon är en av de som får bästa loppet här. 
13 Unicque Juni 13% är min förstahäst istället efter att ha hittat tveksamheter hos flera av de andra betrodda så blir hon kvar som en stark segerkandidat. Van vid att matchas mot stoeliten och har även gjort många lopp av den här typen med spår på vägen så som enda häst från Sto-Eliten här ska hon ha riktigt hög segerchans och jag tippar henne som ensam A-häst. Visst finns tveksamheter här med tanke på forwarden men hon är bättre än sina resultat på slutet och bara måste vara långt framme när priserna delas ut här. 
Klart understreckad 9 Georgia Am 6% som jag hade som A-häst sist då hon kvävde sig lite i omstarterna och inte alls orkade till slut den gången. Går från att vara favorit till bortglömd och räknas därför tidigt på högt spelvärde.  Understreckad är även Ava 3% som är härdad i klassen och gör det ofta bra utan att vinna så ofta. Har faktiskt vunnit tre ‘vanliga’ lopp i år och varit jättebra som tvåa flera gånger i Diamantsto-försök. Borde kunna skrälla när inte den finalen blev så tuff som hon varit ute i tidigare.  
15 Svecak Palema 13% Rankar jag ner en del och plockar kanske bort på ett par system då hon blir väldigt överspelad här. Bara en bit över bakersta tilläggsgränsen och står 20 meter sämre till mot många tuffa den här gången.  
Avdelning 5. 
Ranking: A 3. B 1-4. C 5-9-11-6-10. D 7-8-2. 
Se “Bästa Spiken!” 
3 Admiral As 80% Spikas på sin oerhört höga kapacitet och den som garderar hoppas så klart på galopp som inte alls är otänkbar så klart. Jag tror att det är riktigt bra ordning här och då är galopprisken lägre, om hästen känner att allt står rätt till, då är han bara bäst.  
1 Algott Zonett 5% Ska kanske gå med helstängt eller blinkers istället för can´t se back som tidigare. Det är intressant men borde inte göra honom startsnabb nog att svara upp innerspåret här. Wäjersten sitter väldigt sällan fast och brukar ge sina hästar chansen så räknar med att han hittar ut och räknas mycket tidigt vid gardering. 
4 Emoji 7% Är den som kanske kan köras till spets om favoriten skulle galoppera bort sig och då blir Emoji hästen för variga att slå.  
9 Gardner Shaw 3% Ska inte räcka från bakspåret men är annars en som räknats som tänkbart motbud mot den stora favoriten tidigare de möts. Nu blir han nästan ostreckad och kommer favoriten bort kanske han kan skrälla trots läget. 
5 Bordeaux S. 1% Har ett bra utgångsläge och är ständigt bortglömd på strecken. Nu är det Johan upp som vid segern för tre starter sedan och den här tål lite jobb så är favoriten borta och han hittar ner i banan går ingen säker till slut då han har en stark långspurt att tillgå om han lyckas hitta tillbaka till bra form här. 
11 Beartime 0,4% var nära att ge oss en riktigt bra vinst då jag hade sjuan under stochampionatshelgen på Axevalla. Spurtade snabbt som tvåa från sista position och var även bra som tvåa i en final efter det. Visade uppåtform igen sist från omöjligt utgångsläge och dåligt läge nu med men vid gardering ska han inte räknas bort. 
 
Avdelning 6. 
Ranking: A 2. B 1-5. C 10-7-8. D 12-11-6-9-4-3. 
Se ”Gå Kort!” 
Wäjerstens duo 2 Gooner 54% och 1 Xanthis De Roi 6% utgör en stark duo då de kan sitta i ledningen och rygg på ledaren men jag väljer att komplettera med ett tredje streck i 5 One Kind Of Art 11%. Han är stabiliteten själv numera och gör topplopp mest hela tiden så från toppspår bör han komma bra på det och ska räknas tidigt. 
7 Oracle Tile 14% har spår lite väl långt ut och behöver tur så kanske någon procent i överkant här.  
10 Moses 7% Hade jag som skrällbud sist, då han vann och nu är det liknande läge men hårdare mot så borde bli tufft från bakspår nu. Tänkbar ändå vid bredare gardering då han faktiskt utvecklats sedan han kom i sin nya regi i somras.  
8 Condior 0,8% brukar jag alltid varna för men läget är inget vidare nu och det borde väl bli för tufft att komma till. Han kan öppna snabbt och inte många startsnabba i fältet förutom favoriten så kanske kan han komma ner i banan en bit fram och är då tuff till slut när han bara borrar ner huvudet och kör hela vägen in i kaklet.  
 
Avdelning 7. 
Ranking: A 12. B 4-1-7. C 6-11-9-8-2. D 5-3-10. 
Final i Klass1 där många klassklättrare startar. Jag trodde verkligen 1 Bugatti Miles 19% skulle kunna hålla sig före 7 Parker 29% sist de möttes men Örjan var trött den dagen och inte riktigt på hugget. Nu är det jobbigt innerspår men bilen åker på första gången i Redens regi och kanske har de en räv bakom örat och vässat på startsnabbheten. Blir nog mest troligt över men Örjan brukar inte vara rädd att ta sig ut så ses med chans oavsett, men helt klart en favorit i fara med tanke på läget. Parker har rejält vingelläge den här gången och kan absolut bli hängande en del i spåren men hittar man ner i banan är han absolut en av de som ska kunna vinna. 
12 Gaylord Am 12% Är nog bästa hästen och står riktigt bra inne i klassen då han är en bra bit över klassgränsen. Han har vunnit med som behövts och har nog haft mycket sparat vid flera av sina vinster. Kanske är han bara bäst även om spåret häxar så rankar jag honom ändå först då spelvärdet är högt på honom här.  
4 G.K.Justus 5% är ganska startsnabb och ska nu få gå första gången i bike och tar sig nog förbi de invändiga från ett toppspår då. Körs han i spets är det intressant men kommer någon bra att släppa till är det också bra lopp att vänta.  
6 Zenato 10% Åkte till Bjerke för att säkra en finalplats hit då det blev sista chansen i den här klassen och lyckades, med sparade krafter och nära de framför. Nu är det så klart visst vingelläge men Jepson brukar hitta luckor i andraspår som inte alla andra ser. Han ska kunna servera honom ett hyggligt lopp så kan vara en tänkbar vinnare då han har en vass spurt att tillgå. 
9 Santos De Castella 12% vill väl helst vara med där framme och går inte lika bra från kön så är kanske lite överstreckad. Bra nog att vinna men rankas ner den här gången. 
8 Hipster Am 5% Kommer med tre raka och är startsnabb men borde väl få besvärligt från spåret längsta ut. Räknas om invändig strykning tillkommer.  
11 Mateo De Reve 1% gick inget sist som betrodd och är totalsågad av kollektivet nu. Gör uppenbarligen ogärna bra lopp bakom hästar men Goop borde väl kunna hitta på något för att motivera honom och stort plus att han kör nu igen. Som ospelad är det farligt att nonchalera häst som tillhörde favoriterna i starten före, tränas av toppstall och körs av bästa kusken.  
2 S.G.Kingstone 4% ska väl nämnas att det är anmält bike barfota på men det är sällan Walmanns tidiga anmälningar stämmer, så håll utkik där. Det mest intressanta är väl att Magnus A kör första gången och han brukar kunna få fart på lite tröga hästar så tänkbar tokskräll om man streckar nästan alla.  
 
Stora systemet 
Avd.1: 5 Mellby Free 
Avd.2: 1-2-5-6-7-9-10-11-12. 
Avd.3: 3-5-9. 
Avd.4: 1-4-7-8-9-13. 
Avd.5: 3 Admiral As 
Avd.6: 1-2-5. 
Avd.7: 1-4-6-7-11-12. 
2916 Rader som kostar 1458 kronor.  
Lilla systemet 
Avd.1: 5 Mellby Free 
Avd.2: 5-6-10-11-12. 
Avd.3: 5 Brother Bill 
Avd.4: 1-4-7-9-13. 
Avd.5: 3 Admiral As 
Avd.6: 1-2. 
Avd.7: 1-4-6-7-12. 
250 Rader som kostar 125 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!