Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 30 Miljoner Jackpot på V75, Bjerke 13/11

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

V75-Omgången.

Liten jackpot på V75 som går på Bjerke i Norge, och då är det extra norska pengar att spela om dessutom. Att nämna om banan Bjerke, som ligger utanför Oslo, är att det är 200 meter långt upplopp. Voltsystemet är annorlunda och inga lika snäva spår som i Sverige förekommer och i övrigt så har Norge förbud mot körspö. 

 

Statistik och Spelteori.

Att tänka på att det finns inte riktigt lika dåliga spår i voltstart som i Sverige och spår 5, 6 och 7 är som springspår då dom voltar åt motsatt håll och får lite extra anlopp. Bakspårens 11 och 12 får också bra fart i rygg på springspårshästarna så är det 12 på volterna är det inte alls lika kallt med spår 5 och 12 som i Sverige. 

Spår ett bakom bilen över medeldistans är lite över medel-bra här kanske medan på lång eller kort distans är det okej.  

 

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen är det ett fyraåringslopp för ston där Jepson kör 5 Global Brilliance 44% för första gången och det är Stoderby-tvåan, bakom Honey Mearas. I förra starten var hon ute i Stoeliten mot äldre konkurrens och möter enklare nu. Är startsnabb och givna spetsbudet så riktigt hög chans att hon spårar loppet runt om. Det är sista starten för året så man har inget att spara på så att säga och det låter klart positivt och optimistiskt från stallet. 

 

Gå Kort!

I tredje avdelningen är det Gulddivisionen över sprinterdistans.  Här kan det gå fort hela vägen då favoriten inte kan vara med i spetsrusning men räds inte att köra fram i dödens tidigt för att sätta upp tempot. 

4 Ble Du Gers 47% är loppets klara favorit trots att han är oprövad på distansen och faktiskt gör sin första start över 1600 meter i Frode Hamres regi. Även om formen är på topp och han kanske bara är bäst här då han slipper värstingar i klassen så är det ändå något nytt för honom. Han ska styras på tidigt för att gå fram i dödens och kanske kan man bli hängande och stannar han kvar bakom höstar för länge kan det bli för långt fram. Jag försöker fälla med ett par motbud men rankar honom först. 

5 Stoletheshow 16% är stallkamrat till favoriten och är speedigare i benen så klart intressant start här från fint spår så han kanske till och med blandar sig i spetsstriden även om det är ett par startraketer invändigt. Oavsett kommer han ner i banan en bit fram och kanske blir avlöst och får rygg på favoriten i andra utvändigt eller liknande efter en bit. Tänder han till på annan träning och miljöombyte så finns kapacitet för att vinna loppet här. 

1 Floris Baldwin 14% är mycket startsnabb och har svarat ut värsta konkurrenten i spetsstriden förut från innerspåret. Här siktar man på att köra vad som går och vill leda loppet runt om och skulle favoriten ha en sämre dag eller köras på vingel så ska ledaren så klart ha bra chans att rinna undan här. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 5. B 3. C 6. D 8-1-4-2-9-7.

Kallblodslopp i högsta klassen och det blir en väldigt stor favorit här som har väldigt hög segerchans. 

5 Månlycke A.M. 77% har ett okej femtespår i den norska voltstarten som jag tar upp angående spårstatistik tidigare i texten. Det är alltså ett helt okej spår och även Gunnar som kört väldigt lite lopp senaste åren borde klara av det. Han har faktiskt inte gjort några jättemissar med Månlycke, något som annars varit hans ’trademark’ med band andra Månprinsen. Då spekulerades alltid om vad han skulle ställa till med och det var alltid bara kusken mot, och det var inte så ’bara’ i det fallet. Nu är väl Månlycke lite speedigare så blir inte kvar i tredje och fjärdespår lika lätta och verkar smidig och lättkörd även i voltstart vilket gör att kuskfaktorn kan skrivas ner lite. Hästen har väldigt hög kapacitet och är så klart en tänkbar spik som har hög segerchans men det är lite resa och att han fortfarande inte har rutinen att möta de bästa så mycket som kanske kan oroa. 

3 Trollsolen 10% är startsnabb och här säger Frode att han tar spets och körs i ledningen. Han säger även att det kanske blir bike. Blir det så lär han rekordsänka rejält i voltstartslopp här. Han har bra speeder och visat toppform så skulle favoriten komma fram utvändigt efter en bit då den här fått fuska undan en del av loppet så kan det gå väldigt fort till slut. 

6 Söndre Jerkeld 6% har hittat en formtopp som 12-åring och går sina rekordtempon väldigt ofta i loppen och är stabil på 22-tider på medeldistans mest hela tiden. Skulle favoriten hamna på vingel eller framför allt ha en sämre dag så skulle den här kunna skrälla. Speciellt om det blir lite körning en bit mellan ledaren och favoriten. 

8 Ulsrud Tea 3% vet jag att många gillar och nu är hon inte överstreckad, vilket hon inte allt för sällan blir då hon går ut mot de bästa hingstarna. Här är det litet fält och kommer favoriten bort är det bara ett par andra bra att slå det är klart att det kan gå. Vid gardering behöver det inte vara fel att lägga ett streck på henne den här gången men ska nog vara ett reducerat system då så man kan spela lite färre rader med henne. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 7-11. C 12-10-4-6-2-1-3. D 8-9.

Klass 1 över lång distans med bilstart där favoriten har bakspår så läge att gardera då inte finns ett givet motbud att gå på. 

11 Mateo De Reve 28% är loppets favorit men läget är trist så inte alls givet att man går runt fältet. Tom Erik Solberg är offensiv och en av få duktiga taktiker av de norska körsvennerna som över lag är klassen sämre än de svenska. Hästen var betrodd i både försök och final i samma klass vid förra meetinget och kvar i klassen så står riktigt bra inne i loppet. Stallet har bra form men spåret gör det ändå chansartat

12 Zenato 12% är härdad I klassen och gör det bra ofta och det här blir väl sista loppet i Klass2 så vill väl säkra plats i finalen om ett par veckor. Nu blir det bike och blinkers i stället för norskt så maxat här. 

7 Cambria 8% är det positive tongångar kring från stallhåll och den här är rejäl. Gynnad av distansen och ska tåla sista varvet i spåren om det behövas. Men tror att han tar sikte på tidig dödens om han inte hittar ner i vettigt slagläge. Mycket sparat sist och är bättre än sin formrad så räknas med högre segerchans än den blygsamma procent han är spelad till. 

5 Funy Boy 16% är härdad på V75 och gjorde det bra som ospelad sist där Parker vann och enklare mot nu. Dessutom är han startsnabb och här ska han köras hårt mot spets och släpper inte till någon. Jag spelar med troliga ledaren av loppet som ensam A då den här absolut kan leda loppet runt om.

2 Simb Zacky 12% vann på V75 i öppen klass som treåring som inte är så vanligt men det var efter perfekt styrning och lite tur med lucka i tid och visst kan det bli så ingen. Nu går han upp i klass och 

10 Enjoy Banker 6% gör spännande debut på lång distans och kördes preparé i förra starten då man släppte spets och fick rubbet sparat. Kan avsluta fort och är en barfotahäst som gör en av sista starterna med optimal balans för året. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 5. C 1-3-6. D 2-10.

Gulddivisionen över sprinterdistans och här kan det gå fort hela vägen då favoriten inte kan vara med i spetsrusning men räds inte att köra fram i dödens tidigt för att sätta upp tempot. 

Låser loppet på de två stallkamraterna 4 Ble Du Gers 47%, 5 Stoletheshow 16% och kompletterar med 1 Floris Baldwin 14% som är den troliga ledaren, men kan vara tänkbart att låsa på Frodes duo. 

3 Always On Time 11% utmanar i spetsstriden men har missat att ta sig förbi Floris Baldwin tidigare så är det maxat där så borde han inte ta sig förbi nu heller. Kan han hitta ner i rygg på ledaren direkt så finns ju chansen därifrån. Speciellt om favoriten körs offensivt och håller hårt tempo hela vägen. 

7 Miracle Tile 6% är en toppspurtare som också kan profitera på om det blir snabb start och sedan fortsatt hårt tempo. I ett litet fält kan hon hamna bra på det så klart, men är ett sto mot hingstar och valacker här så inte givet att det räcker. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 7. C 4-6-9-3-10-1. D 2-12-11-8.

Se “Bästa Spiken!”

5 Global Brilliance är en stark spik då hon borde spetsa och leda loppet runt om. Hon har missvisande resultatrad då hon kördes passivt i kön mot Stoeliten sist och gången före blev hon kraftigt störd i en Breeders’ semifinal. Trovs bättre i ledningen och så blir det ju nu. 

7 Global Bred To Win 24% vann det norska sto-derbyt trots bakspår men har spår väldigt långt ut bakom bilen så klar vingelrisk. Tyckte nog att hon skulle varit någon placering längre fram sist då det blev bra tryck på loppet medan hon fick ett fint lopp och kunde vänta med att styra på till in i sista svängen. Global Brilliance är nog en bättre häst helt enkelt och skulle båda ha lite sämre form nu så avgör ju läget för spets till fördel för spik-idén.

4 Miss Pepper 7% har radat upp segrar från spets men det har varit i enklare gäng så även om man skulle kunna svara borde man väl vara nöjda med rygg på favoriten här. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 11. B 5-6-1. C 2-10-4. D 8-9.

Klass 2 och då vill man ju gardera men här har det tillkommit ett par strykningar och det höjer väl segerchansen för favoriten från sitt bakspår. 

11 Run To You 46% har sex segrar och en andraplats på årets sju starter och vann även lopp på Åby från bakspår efter offensiv styrning, men det var en spårtrappa där han stod bra inne, nu blir det tuffare mot. Man låter optimistiska från stallet och ser bakspåret som okej då han trivs i ryggar. Men han körs som vanligt, med vanlig vagn, fast huva och öppet huvudlag så inga maxningar här. Det finns fler med hög segerstatistik i fältet och betydligt bättre lägen och jag garderar. 

6 Calmass 16% lättades i balansen från järn till aluminum sist och det funkade bra så man kör så igen. Han hade haft liten paus inför förra starten så ka gått framåt med loppet i kroppen och gynnad av att vara nedstruken, till perfekta spår fem. Hög segerprocent och möter tuffare men även han utvecklas för varje start. 

5 Pinterest 10% har tävlat i Solvallakonkurrens så även om han står lite hårt inne duger han från toppspår då Goop har full form på stallet. Lite kul med Mats E upp även om det inte är plus så kan vissa tända till på förändring. Stallkamraten 1 Robertson 5% är bara tre år men får ett fint smyglopp av Jepson här och kan skrälla. Inga startraketer i fältet så kanske väljer han att köra i ledningen om han håller upp innerspåret nu när biken åker på.

4 Rittmester Hill 3% lättas till barfota fram, är stark och startar från bra spår så borde kunna få bra lopp. 

10 Present Tile 6% har höjt sig då aktionen fungerar bättre och utvecklas så ska räknas här om han höjer ett snäpp till. 

2 All In Sox är tre år bara men kommer från kval till Breeders´Crown där han inte gjorde bort sig och då brukar det duga bra i Klass 2 under november-december. Bra läge och enklare mot än sist gör att han räknas. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 5. B 8. C 4-10-2-1. D 3-9-7-6.

Sprinterlopp för fyraåringar med fina prispengar att köra om och det ser ut att vara en öppen historia och jag streckar många. 

5 Toto Barosso 26% är rätt favorit då PU har absolut toppform på stallet och fick ett bra spår med startsnabb häst. Mycket galopper på slutet och alltså inte alls att lita på så garderingen är på sin plats. 

8 Kraesj 21% är också startsnabb men har spår åtta bakom bilen, men ändå inte otänkbart att det laddas för fullt här för att stressa favoriten till galopp. Kommer från seger i norska Derbyt, men det var tidigt i september. Varit struken efter och inte givet att man laddar om är osäkra på formen hit. 

4 Feetock Joint 11% är med startsnabb men är väl lite enklare häst så släpper väl till favoriten om den är felfri eller om Kraesj kommer tidigt. Skulle den ena av favoriterna galoppera och den andra backa från sitt spår där ute kanske den här leder loppet runt om. 

1 Coventry Hall 14% är startsnabb och mångas spetsfavorit men jag tror både 4 och 5 är snabbare men här kan det ju kanske bli rygg på ledaren så klart bra lopp att vänta. Skulle han hålla upp innerspåret så körs han väl i spets och bra segerchans där med men tror osm sagt på rygg ledaren eller tredje inner. 

2 Synergy 6% är ganska startsnabb men tar sig nog inte förbi invändiga och ute i banan kommer ett par fort så siktar nog på ryggresa här. Tveksam form och vinner sällan men Frode vässar alla med snabbare banjobb inför den här dagen så lite ändringar i upplägg kan man ju tända till på så inte alls borta här. 

10 Mr Mah Can 13% kan profitera på att det är många som kan ladda i loppet så det skulle kunna bli bra tryck länge här. Är startsnabb själv men får ju spara den speeden då i stället och kan nog gå fort över upploppet här. Litet fält gynnar så klart och han är oprövad på sprinterdistans så intressant att se vad han kan här. Rikard N drar ner chanserna lite men han har vunnit 4/8 bakom, så just på den här behöver det inte vara så negativt. 

3 Fire N´Fury 2% har inte ens varit topp två i år men tävlar också i hårda gäng oftast. Är ganska startsnabb och hittar bra lopp härifrån så kanske kan skrälla då han fått ett lopp i kroppen nu efter strykning. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 6. C 8-9-2-1-11-12-5. D 4-10-7.

Bronsdivisionen avslutar omgången med ett medeldistanslopp med bilstart. Loppet ser öppet ut på förhand men jag tror mycket på andrahandsfavoriten men han lär stiga på strecken och bli favorit till slut. 

3 Pere Ubu 19% är den jag tror mest på och han har gått i kapp favoriterna på strecken efter att PU gjort uttalanden om att det är hans mest startsnabba häst i stallet. Vann Brons redan i våras då han sedan skulle gått ut i finaler under Elitloppshelgen men blev struken och vann direkt i comebacken från spets. Varit klart bra i de andra två starterna med men går nog framåt och svarar nog för topprestation här. Han har hög spets och segerchans. 

2 Z. Boko 20% är med startsnabb men inte givet att han tar sig förbi den invändiga samtidigt kan han nog inte svara Pere Ubu heller. Då blir den kvar i andraspåret om han inte väljer tredje invändigt vilket är osannolikt. Hög segerstatistik men möter tuffare än han är van att möta nu så favorit i fara och jag rankar ner på dåligt spelvärde. 

6 Golden Guard 11% är bra för klassen och bara spåret som sänker chanserna men lär också han stiga lite i procenten. Han ska vara bland de mest betrodda här då han mött betydligt hårdare tidigare men ändå gjort det bra. Han lär kunna komma ner bakom de tre snabbaste i starten och får han ett lopp i andra-tredje utvändigt eller kommer fram utvändigt utan att det kostar för mycket är alla tre bra positioner för honom. 

9 Mister Donald 7% kommer från Goops formstall och har rygg på ett par av de startsnabba att välja på och med tur kanske han kan få rygg på ledaren. Troligt är tredje invändigt och skulle det bli sämre än så ska väl kunna ta sig ut i andraspåret i stället, han borde kunna vinna om luckan kommer till slut. Visst är Goop bäst men att Jepson kör är alltid oddshöjande och sänker inte segerchanserna i samma utsträckning som det påverkar streckprocenten neråt. 

11 Reddington 9% är bra för klassen och har hittat en formtopp men här är det klart kuskminus även om Rikard N fick vinna på V75 första gången sedan i april, efter att ha kört en hel del bra chanser sedan dess. Bakspåret ställer till det men stark och rejäl så då man räknar med snabb inledning finns chans där trots kusken. 

1 Park View 19% är jämnt streckad med favoriterna här men kanske sjunker lite på strecken mot Pere Ubu och Golden Guard. Bland norska spelarna är nog Z. Boko favorit före den här, så mycket pengar lär ligga här ändå. Han är startsnabb och kanske kan han svara ut alla med hjälp av solfjäderseffekten men tror han hamnar i rygg på ledaren, bakom Pere Ubu och det är så klart bra position där med. 

8 Ready Tonight 3% är Pere Ubus stallkamrat som PU väljer att köra själv och är tyvärr bortlottad här men hittar han ner i banan med lite tur så är hästen bra. Galopp i Europaderbyt näst sist men visat stark höstform innan det och i kvalet till det loppet var det bara Calgary Games och Mister Hercules före. Trea även i sitt Derbykval bakom Brambling och Kuyt F.Boko och det är bara miljonärer i absoluta kulltoppen jag räknat upp före så ner i rätt klass nu. I november har PU 28% i segerprocent och den här är bra, så smittar stallfromen av sig ska han kunna vinna trots spåret. 

Stallkamraterna 12 Hulken Sisu 2% och 5 Brage Hindö 4% kanske inte räcker då den bättre av de två fick sämsta spåret. Hulken har dock så hög kapacitet att det kan gå ändå med flera väldigt startsnabba där framme kan det bli bra fart på loppet. Den senare var betydligt mer streckad på de tidiga kupongerna efter ett par raka segrar men Frode säger själv att det var i betydligt enklare gäng och här ska han inte räcka. 

 

Stora systemet

Avd.1: 5 Månlycke A.M.

Avd.2: 5-7-11-12.

Avd.3: 1-4-5.

Avd.4: 5 Global Brillance

Avd.5: 1-2-4-5-6-10-11.

Avd.6: 1-2-3-4-5-8-10.

Avd.7: 2-3-6-8-9.

2940 Rader som kostar 1470 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 5 Månlycke A.M.

Avd.2: 5-7-11-12.

Avd.3: 4-5.

Avd.4: 5 Global Brillance

Avd.5: 1-2-5-6-11.

Avd.6: 2-4-5-8-10.

Avd.7: 3 Pere Ubu

200 Rader som kostar 100 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100% upp till 1000 kr
  NordicBet
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar
 • Snabbast
  100% upp till 1500 kr
  Betsafe
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar