Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 med Breeders' Crown-finaler 7/11

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Extra V75-Omgången.

Eskilstuna bjuder på dubbeltravden här helgen då Breeders’ Crown kör Finaler och det blir en extra V75 på söndagen. Sundbyholms Travbana, som banan strax norr om Eskilstuna heter, har något kortare upplopp än medel med sina 182 meter och det är en utpräglad spetsbana. Spetssegrar ligger klart över medel liksom favoritsegrar, då det ofta går hand i hand eftersom favoriten har lite enklare att bli släppt till ledningen. Vi spikar inte från bakspår på den här banan och försöker få med så många spetsbud som möjligt. Det blir ju ännu större chans till framspårsvinnare från bra lägen då det är fyra lopp som är finaler där vinnare och andraplacerade lottats till de bättre spåren. 

 

Bästa Spiken!

2 Honey Mearas är nog något extra och jag tror hon bara vinner i fjärde avdelningen som är Breeders’ Crown för fyraåriga ston. Hon är kullens drottning och har vunnit finalerna i Stochampionatet och Derbystoet oavsett resa och nu har hon ett bra utgångsläge så sitter nog bra på det tidigt. Örjan sätter in attacken i tid och hon vinner med vad som behövs. 

 

Gå Kort!

I andra avdelningen stänger jag på två streck men också i avslutningen, har svårt att se det gå utanför de två jag streckat i båda de loppen men samtidigt rensar mitt motbud bra om storfavoriterna faller i respektive avdelning. 

2 Global Cashflow mot omgångens största i 4 Francesco Zet böir mitt lås i andra avdelningen och 3 Önas Prince kompletteras med 2 Mister Hercules i avslutningen. 

 

Avdelning 1.

Ranking: Streckar alla och avstår ranking här. 

Det är skiktat i Breeders-finalerna där ganska få kan vinna loppen så vi behöver hitta skrällar i övriga avdelningar i stället och här streckar många många men jag tar alla. 

4 Fröken Fräken har vunnit ett par lopp på Solvalla i höst och fick galopp sist men nu åker säkerhetsbalansen på igen och med strykning kanske det är mer plats i volten. Hon kan öppna bra då hon inte galopperar så även om spåret är snävt är det inte helt otänkbart att hon hittar ledningen eller rygg ledaren. Kantboll nu till 9%.

1 Hula Hula Sisu har bästa spret och är startsnabb så kanske är den som håller spets här eller möjligen lopp i rygg på ledaren och under 6% är bra. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 3. B 2. C   D Övriga.

Final i Breeders’ Crown för treåriga hingstar och valacker där omgångens största favorit kommer ut i 3 Francesco Zet som varit väldigt bra men blir för stor favorit och jag försöker fälla med ett motbud. Bästa balansen på nu med barfota bak som vid Kriterisesegern och så klart är det toppchans men ett motbud har höjt sig rejält för varje start på slutet och jag garderar. 

2 Global Cashflow är den som höjt sig oerhört mycket i senaste två starterna utan att ha varit dålig innan. Är ganska startsnabb så testar man lite från start kanske han kan hålla sig före favoriten i starten och komma till ledningen tidigt och då blir det intressant att se hur fort han kan gå i spets med den formkurvan han visat på slutet. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 1-10. C 2-7-9-8-4. D Övriga.

Spelar med kompletterande spik här då jag vill ha en spik som inte ör så hårt streckad i omgången för att få bra potential i systemet. 

5 Twigs Honor var bra i debuten för Goop sist och det stallet håller absolut toppform för dagen. Nu är det spår fem bakom bilen som är bra och första gången i bike är ruggigt intressant så med ett lopp i kroppen blir det nog riktig topprestation den här starten. 

Jämnt bakom på några hästar och bra läge att ta ställning. 

1 Fighter ska gå med rycktussar för första gången i lopp och Svedberg tror på bra effekt så skulle man kunna få rygg på ledaren och en lucka till slut blir det intressant att se vad det kan ge. 

2 Bellatrix Club drar mycket streck men är sto i öppen klass så tycker hon är lite överstreckad då hon möter lite tuffare den här gången.

10 Global Lover har gått väldigt bra i alla starter för Bergh men är missgynnad av bakspåret då han är startsnabb. Han är håller stark form och ska räknas trots läget om det skulle gå för fort där framme. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 4-1. C 3-6. D Övriga.

Se “Bästa Spiken!”

2 Honey Mearas är bara bäst och även om hon blir väldigt stor favorit är hon inte omgångens största favorit och kan vi fälla ett para av de andra stora kan det ge hyggligt även med henne som vinnare. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 10. B 4-7-1-3. C 8-12-14-9. D Övriga.

Då det ser favoritbetonat ut I övrigt så får man försöka hitta skräll de få öppnare loppen på pappret och jag tar med ett par lågt streckade här. Men de betrodda är bra och svårt at bort någon av de lite mer streckade här med, där favoriten 3 Power Lane har bra spår och är startsnabb. Nöjer sig dock med andraplatser nu när han kommit upp i lite tuffare klass än då han tog flera segrar. Har dessutom varit struken sedan sist så frågetecken för formen och det är en spårtrappa där han möter tuffare så favorit i fara. 

10 Zeolit är nästan lika hårt streckad som favoriten och den här kommer med form och står bra inne i klassen trots det kniviga läget. Missgynnad av bakspåret då han är startsnabb men har väldigt bra statistik på barfota och bike. Vann första gången så och har 3/4 med den kombon och 3/5 av bike totalt. 

4 Certainly meddelar Marcus B är en av de med högst kapacitet eller utvecklingspotential i stallet vilket så klart låter ruggigt bra på en ganska lågt streckad i ett lopp som detta. Nu är han lite strulig och svårkörd så det sänker så klart chanserna i ett ungdomslopp men körsvennen är helt ok så måste vara hygglig chans från toppspår. 

1 Airborne har överkvalificerade Magnus A upp i den här lopptypen brukar han eller brorsan lägga beslag på segrarna väldigt ofta. Minst pengar på hästen och lurigt innerspår men Magnus brukar lösa det och den här är startsnabb med hög segerprocent. 

Bland skrällarna är stallkamraterna 7 Reven Dejavu och 8 Made Of Stars tidiga trots spår långt ut bakom vingen men i spårtrappor är det bra med framspår för de med mycket pengar långt ut bakom bilen. Den först nämnda är startsnabb så lär få bra position trots läget och är härdad på V75. Den senare kommer från seger från bricka 12 i liknande spårtrappa på V86.lopp på Solvalla sist. Tål repa i spåren och lär ha chans även om det blir ett par svängar i tredjespår.

12 Bravo Sabotage har gjort tre bra lopp i rad på V75 och är klar för finalen 27/11 men ner i klass nu så trots risigt läge ska den här räknas. 

14 Viveur Bi kommer med ett lopp i kroppen efter strykning och visst blir han tvåa lite ofta för att vara ett hett segerbud men till 1% och faktiskt lite kuskplus då jag gillar Rosleff som körsven så kan det bli storskräll här. 

9 Powerbank får med kuskplus och från fint smygläge är den här nog långt framme då formen är på topp, dock åker bakskor på som han vann utan sist. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 3. B 4-2. C 5-7-9-1. D Övriga.

Final i Breeders’ Crown för treåriga ston och favoriterna har så klart bra chans där 3 Red Lady Express inte alltid får sitt erkänande hos ”expert-tippare” men hon gör kanonlopp mest hela tiden. Hon är loppets givna spetsbud och med Goop upp kanske färre är benägna att testa mot ekipaget än när Jepson kör. Hon skulle kunna få en långsam andra femhundring och då kan hon springa fort sista varvet i spets på den här banan där ledaren rinner undan lite oftare än på genomsnittsbanan. Kanske första norskt den här gången och då kanske hon sträcker ytterligare på sig till slut och given förstahäst.

2 Glamorous Rain från firma Redén/Khilström är så klart en tuff utmanare då de brukar ställa ordning på allra bästa sätt till storloppen. Här blir det första barfota runt om och slår det väl ut kanske hon bara är bäst. 

Nurmos kvalar in tre hästar hit och i hans stall brukar ju hingstarna vara de som klarar hans tuffa träning bäst men då det kommer upp tre ston som kan vara med i flera årgångslopp är det så klart toppintressant. 4 Isabelle Cash testades barfota runt om till Oaks men då blev det galopp. Jag trodde mycket på henne då och när man testar barfota igen så tror man väl att det ska ge bra effekt så intressant om det funkar nu, från bra spår. 5 Rihanna W.I. kvalade in till tredje stora finalen men har svårt att få till det i finalerna hittills och har hon lite tur med fart på loppet och bra position från toppspår så kan hon absolut överraska här. 

7 Lara Boko vann Oaks och tål att gå i spåren eller trivs i dödens så kan vinna på olika sätt trots spåret om hon kommer ner i banan på bra sätt. 

9 Imhatra Am ska gå första gången barfota runt om så intressant trots bakspåret då hon kan rygga Örjan hela vägen kanske. Med rätt draghjälp har hon en vass avslutning att tillgå och Mats E lär ta för sig alltmer i storlopp framöver. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 2. C   D Övriga.

Final i Breeders’ Crown för fyraåriga hingstar och valacker där jag trodde det skulle bli jämnt streckat mellan de två mest spelade och en tredje som drar nästan lika mycket streck. Men nu när San Moteur blev struken blir 3 Önas Prince väldigt stor favorit. Jag hade tänkt att ta ställning för spik på honom när loppet var jämnare streckat men nu skiljer det dubbla procenten upp till Önas Prince från enda nu vettiga motbudet 2 Mister Hercules. Hercules kom i full form lagom till den här helgen i fjol och vann Breeders-finalen då för treåringar och verkar hitta formtopp igen, lagom till nu. Han tävlade lite sämre under sommarmånaderna och har tre raka starter i bra stil nu så kanske är den absoluta toppformen nära. Önas Prince har haft en lång säsong och även om inget tyder på formtapp så är det inte helt enkelt att vara helt toppad till alla årets stora lopp så blir inte förvånad om det kommer en ”vanlig” prestation här. Det borde vara lite jämnare än 56 vs 24 procent, även om Önas ska vara klar favorit. 

 

 

Systemetförslaget

Avd.1: Alla

Avd.2: 2-4.

Avd.3: 5 Twigs Honor

Avd.4: 2 Honey Mearas

Avd.5: 1-3-4-7-8-9-10-12-14.

Avd.6: 2-3-4-5-7-9.

Avd.7: 2-3.

3024 Rader som kostar 1512 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100% upp till 1000 kr
  NordicBet
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar
 • Snabbast
  100% upp till 1500 kr
  Betsafe
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar