Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Sundbyholmstravet 6/11

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

V75-Omgången.

På lördagen är det Eskilstuna som bjuder på en omgång där det inte är några jättefavoriter och många som kan vinna i alla loppen, så en klart spelvärd omgång. Sundbyholms Travbana, heter banan strax norr om Eskilstuna, som har något kortare upplopp än medel med sina 182 meter och det är en utpräglad spetsbana. Spetssegrar ligger klart över medel liksom favoritsegrar, då det ofta går hand i hand eftersom favoriten har lite enklare att bli släppt till ledningen. Vi spikar inte från bakspår på den här banan och försöker få med så många spetsbud som möjligt. 

 

Bästa Spiken!

I andra avdelningen är det Klass2 och en stark favorit som kan få spets så givet att 3 That´s So Clever 40% har väldigt hög segerchans här. Han kom i form till Kriterie-kvalet där han var tvåa trots bricka 12 bakom Francesco Zet, som är kullens kung så här långt. Inget med sig i finalen så kvar i för låg klass och vann ett enklare lopp från ledningen sist. Höjt sig mycket på barfotan och leder nog loppet runt om väldigt ofta här. Det som oroar det lite är att det är treåring i öppen klass och det vinner bara ett par sådana per år i vanliga V75-klasser men det är då i november och framåt det händer, så dags nu. Det andra statistiska orosmolnet är att stora favoriter som lägger är oftast i lägsta klassen men allt det åt sidan så är det nog en ganska vettig spik i annars öppen omgång. 

 

Gå Kort!

I femte avdelningen kanske man klara sig på ganska få streck från bra lägen och jag tänker mig att tre streck räcker här då det är ganska skiktat lopp. 

4 Vice Versa Diamant 41% är stor favorit men är inte så startsnabb så får lita på sin tunga spurt och fäller säkert många till slut. Ganska hårt inne i klassen fortfarande och har ju höjt sig på barfota fram så stort minus att det är anmält med skor fram nu. Favorit i fara men hög kapacitet och kanske kan komma ner i bra slagläge från toppspår så räknas ändå bland få. 

5 Santos De Castella 25% är startsnabb från kanonläge och här åker biken på efter mindre lyckat lopp i vanlig vagn sist. Här siktar Jörgen på spets och vill leda loppet så länge det går. Varit hårt spelad i sina V75-starter och vann Klass2-finalen näst sist och duger även i klass1 om det blir spets på den här banan. 

2 Teton Miss Annie 17% är sto i öppen klass men slagit hingtstar och valacker på Solvalla så då duger man i klassen och kommer med tre raka segrar. Svedberg har full form på stallet och han satte upp Goop som förstaval på båda sina i loppet och lät Goop välja. Den här fick bra läge och lär vara med där framme hela vägen så måste räknas tidigt då Goop kör i väldigt bra flyt för dagen. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 5. B 6. C 8-9-11-4-1-2. D 3-7-12-10.

Stoeliten och här får 5 Hevin Boko 20% ett bättre läge än då hon hade bricka 12 i Sto-SM och i det loppet var hon ändå ganska hårt spelad men Mika missade starten totalt och kom inte in i matchen. Nu är det perfekt läge bakom bilen och Mika borde vara mer vaken den här gången och då kanske han kan svara ut övriga och kommer hon till spets så är det kanske över. Tänkbart att spika men hon ser ut att stiga på strecken så kanske inte blir så bra spelvärde till slut.

8 Mellby Free 24% kommer från Goops formstall men hon ska tydligen inte kunna köras barfota den här gången och då minskar segerchanserna väldigt mycket. Inte alls givet att Goop laddar från det läget då men kör väl en bit för att försöka hitta ner i banan. 

6 Unique Juni 13% ska gå till avel till våren så har kanske bara den här och någon start till på barfotabalansen och då lär man inte vilja sitta fast, som hon gjorde sist. Nu är det barfota runt om och bike med Örjan upp första gången på väldigt länge. Han vann E3-final med henne i hennes tidigare regi. 

9 Mille Millonaire 5% fick en ruggig bike-effekt sist och det brukar inte vara något som ebbar ut som rycktussar eller norskt kan göra, (det kan vara effekter som ebbar ut när man gjort det). Bike-effekten är inte säkert den någonsin avtar för vissa, det är bara något som passar vissa hästar bättre helt enkelt och de är mycket bättre varje gång de går i den. Skulle det vara så kanske den här bara går framåt ett tag till i loppen nu. 

11 Global Brilliance 1% var tvåa i Derbystoet bakom en viss Honney Mearas som sedan gick ut och vann Sto-SM redan som fyraåring. Unghästarna är hårdare för varje år och en andraplats i Derbystoet för Global Brilliance gör att även hon ska räknas med chans i vilken Sto-elit som helst. Läget sätter ner chanserna så klart men om det blir tryck ska hon kunna skrälla. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 3. B 10-2. C 7-1-4-5. D 8-9-6-11.

Se ”Bästa Spiken!”

3 That´s So Clever 40% är en stark spik trots några smågrejer jag tar upp tidigare i texten så är det toppchans på spets och slut här. 

10 La Verite 29% drar mycket streck trots sitt bakspår och det låter som det är riktigt hög kapacitet i en besvärlig häst. Missgynnad av bakspår och mycket hästar runt omkring kanske kan stressa honom men Kontio kör säkert offensivt om det blir felfritt och kommer man fram i dödens när det går långsamt utmanar han favoriten. 

2 Fighter Simmoni 11% fick galopp sist så kvar i klassen och nu åker biken på igen från toppspår. Kan profitera om de två favoriterna skulle köra mot varandra och Jepson lär bjuda honom ett fint lopp här. 

7 Bowling Orlando 3% är ganska startsnabb så kanske kan få ett bra lopp om han hittar ner trots spåret. Vek ner sig i spets sist i klassen och står bra inne och ska lättas lite fram så med tanke på Wäjerstens form på stall och styrningar är den svår att räkna bort och till 3% är det riktigt högt spelvärde på den vid gardering. 

1 Räser Helge 3% ska kunna öppna ganska bra och får ett ruggigt kuskplus så här är en skräll som får ett bra lopp på innerspåret och blir det rygg på ledaren måste segerchansen vara betydligt högre än de tidiga spelarna bedömer. Stabilare balans och första rycktussar som han reagerat bra på i träning. 

4 Wish Me Magic 4% ska gå med halvstängt mot helstängt tidigare och var lite rädd då han ryckte tussarna förra gången och kan få bättre effekt på det nu. Står perfekt inne på pengarna och har ett toppspår efter att ha haft 12, 8 och 11 på slutet, tänkbar skräll. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 3-9-7. C 2-4-1-11. D 10-6-12.

Gulddivisionen där flera av de betrodda möttes förra gången med och då vann 5 Brother Bill 23% i stark stil från dödens. Han tryckte till 7 Milligan´s School 10% som gick i spets den gången och även om Milligans vek ner sig så höll han ändå bra och visade att formen kanske är lite på g. Nu blir det Örjan igen på den och hittar han ner i banan ska han räknas med. Brother Bill la en rejäl tryckare från några hundra meter hem och var lite avstannande upploppet ner så 3 Disco Volante kom väl lite närmare på slutet men följde inte ryggen i speedrycket in mot sista svängen. Det var ändå ett positivt intryck med snabb avslutning av Disco slog av Milligans för andraplatsen till slut och här blir det väl spets. Formen kanske på gång igen och nu ryker framskorna så kanske leder loppet länge. Jag tippar ändå Brother Bill klar etta då han är den som visar bäst formintryck av samtliga här. 

2 Handsome Brad 19% är startsnabb men med Disco med ryckta framskor utanför borde han inte kunna svara och inte ens givet att han tar längden på den invändiga så svårt att se hur han ska köras här. Kommer han förbi den invändiga så ska han ju kunna få rygg på ledaren men annars är det oklart hur han ska gå. Utvändigt fyller väl flera på och är man för nöjd med att redan sitta i andraspåret kan det mycket väl bli en bit ner om alla fyller på. 

9 Diamanten 13% drar en del streck trots bakspåret och var bra till spets i SM sist men borde väl kunnat lite till på stretchen kanske, men fel distans då. Tokform på Goops stall och den här har mest startpoäng i fältet så ska väl räknas trots bakspår. Han trivs bättre över den korta distansen och kan kanske följa en av de startsnabba ryggarna han kan välja på så kommer han igenom på bra sätt finns chansen till bra lopp. 

4 Lucifer Lane 2% har ett bra startspår men det går långt mellan starterna men det verkar inte spela någon roll. Han är väl förberedd när han väl startar och det som gör det intressant här är att det anmält första gången med bike hit. 

1 Lawmaker 1% är startsnabb och var nästan lika mycket spelad som Disco Volante på Axevalla sist och var före den vid andraplatsen bakom Handsome Brad. Första med Magnus A då och fortsatt han upp så skulle man få rygg på Disco kanske han storskrälla om luckan kommer till slut och det varit tryck på loppet. 

11 Harran Boko 3% är bra och fungerar även i nya regin sedan i somras men är ändå ganska ny i högsta klassen och trivs som bäst då han är med där framme så bortlottad den här starten kanske. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 10. B 6-3-5. C 13-8-11-14. D 9-12-1-4-2-15-7.

Öppet lopp i Diamantsto-klassen där tilläggshästarna står lite tufft inne i propositionen men de är samtidigt betydligt mer rutinerade och kan komma in i matchen trots deras svåra lägen. 

6 Cash And Carry 42% blir väldigt stor favorit men är inte alls att lita på och springspåren är inte så enkla på den här banan för knepiga hästar. Kommer han i väg så är spår sex så klart bra men han kan bli stressad om det blir lite omstarter vilket det kan bli på V75 i den här klassen. Alla vill ligga på gränsen och ibland blir det lite för bra för vissa och chansen för tilläggshästarna stiger om det blir omstart i loppet. Struken sist men stod inte över något så ska inte vara någon fara med formen. 

10 Wallawalla Broline 3% måste vara kraftigt undervärderad av kollektivet till under tre procent. Hon kvalde in till finalen i korta E3 för ston och till Trav-Oaks i fjol där hon var femma i finalen bakom bland andra Eagle Eye Sherry. Som fyraåring har hon fortsatts matchats tufft och tog sig till final i UET för fyråringar som var ett Grupp1-lopp som Calgary Games vann så stenhårt motstånd. Sist var det Breeders’-kval från bricka 12 och ner rejält i klass nu så om hon var tänkt att toppas inför helgen om det blivit Breeders’-final så borde hon vara bra nu. Goop har fin form på både stall och styrningar för dagen så måste ha högre segerchans än de tidiga spelarna tror. 

3 Minucci Zon 8% har vunnit liknande lopp från rygg på ledaren då man ryckte alla fyra skorna första gången och sedan var det ett par lopp mot lite hårdare motstånd. Vann enklare lopp sist och kommer med formen på topp då man åter rycker skorna hit så intressant från bra spår och spetsläge. Kan välja att släppa om favoriten kommer i väg men kan också vinna från spets om favoriten kommer bort.

5 Love Eagle 13% startar från ett lurigt femtespår men har gått bra på slutet. För tre starter sedan var hon tvåa i ett försök till Finskt Trav-derby bakom Sahara Jaeburn men fick inte med sig i finalen. Startsnabb bakom bilen men i svensk voltstart är det oklart då hon haft fina spår alla starterna, med 3,3 1 och 7 i voltstarsloppen men hon ska stå bra inne i loppet här och räknas tidigt.

13 Bowling El Mar 2,5% har höjt sig på slutet och överraskade vid vinst på V75 näst sist då hon fick sitta kvar i andraspår länge och Örjan körde lite i halvspår länge där kanske. Snyggt avvägd styrning och hon var stark till slut så har hon lite tur med ryggar igen så kan hon absolut skrälla för Wäjersten. Spår fem är chansartat men barfota runt om nu igen är plus. 

8 Navona 14% har ett bra smygläge i starten och nu kör Bergh själv första gången på länge. Bergh bygger ofta självförtroende i hästarna i snygga matchningar i billigare gäng som han nu gjort med henne och brukar få utdelning på det även då de möter tuffare. 11/17 bland de två främsta varav 8 segrar är starka papper även om det varit betydligt enklare gäng men hon står bra inne på pengarna och kan få fin ryggresa här. 

11 Pappajonnys Ilse 6% har gått en gång för Khilström och då förordade jag chansspik och då vann de. Nu är det spår tre i volten och barfota runt om som hon bara gått på fem starter i livet med två segrar som resultat, bland annat på V75. Är säkert väl förberett hit med tätare starter och en andraplats i comebacken sist. 

14 Princess Kloster 3% gjorde det bra sist från likande läge och Pu har bra snurr på stallet för dagen så från springspåret kan hon ha tur och komma ner en bit fram i fältet kanske. Nöjt sig lite ofta med andraplatser i år men också mött ganska tufft många gånger med. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 2-4. C 10-12-9-3. D 8-1-7-6-11.

Se “Gå Kort!”

5 Santos De Castella 25% är loppets troliga ledare och kanske spårar runt om men formtoppade 2 Teton Miss Annie 17% får Goop upp från fint spår så vill inte spela utan henne. 4 Vice Versa Diamant 41% är loppets klara favorit och har ett tungt slutvarv så hamnar man inte allt för långt ner i fältet så blir han tuff att stå mot. Kanske chansar Kontio lite från start med för att få i väg honom snabbare och ibland har han ju fått fart på hästar bakom bilen som aldrig tidigare visat någon startsnabbhet, så håll koll. 

Skiktat lopp men från bakspår hittar jag ett par rejäla skrällar för er som spelar större eller med någon form av reducering. 12 Kimi Di Quattro 1% gick hela loppet i tredjespår sist och höll bra som tvåa på första barfota runt om och fortsatt den balansen. Tar han loppet på rätt sätt och kanske går framåt efter ett tungt upplägg kan han skjuta till bra nu. Stallet har form på det mesta och här är det aviserat ett snällare upplägg den här gången men har han då tur kan det gå fort till slut. 

10 Capital Gain C.C. 1% har tävlat på stenhårda gäng från usla lägen så klart bättre än formraden skvallrar om och visst är spåret kallt igen men skulle han ha tur med resan så måste han ha högre segerchans än den låga procent han är spelad till. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 7. B 1-3-8-2. C 5-6-4-10. D 9-11-12.

Silverdivisionen med voltstart över medeldistans och då brukar det ju gå lite långsammare från start och kostar inte lika mycket om man hamnar en bit ut i spåren första biten. Jag spelar med komplettterande spik från springspår då jag tror på bra chans för 7 Gardner Shaw 20% som jag tror har hög chans att vinna loppet från utvändigt ledaren. Skulle han komma hela vägen till ledningen så är nog loppet slut. Visst kanske 1 Dats So Cool 13% kanske ska köras i spets men får Westholm bra fart ute i banan är det nog inte omöjligt att man väljer rygg på den med Martinssons häst. 6 Majestic Man 5% är också startsnabb och kommer den till spets så är den bara spelad på 5% och kan säkert tänka sig ett lopp i rygg på Gardner Shaw. Båda nämnda motbuden räknas tidigt vid gardering. 

Gardner Shaw har varit motbudet mot Admiral As för många i senaste två starterna i Silver men även om just Admiralen kom bort sist fick den här se sig slagen av en annan väldigt bra Silverhäst i Algot Zonett. Var före övriga som tvåa även om Westholm inte var nöjd med proteinvärden mm på slutet. Nu ska det vara mer balans i kroppen och dessutom klipps han under fredagen och det kan ge väldigt bra effekt på många hästar så jag tror på riktigt stark insats att vänta. I en enklare Silver än han varit ute på slutet så borde han vara klar favorit här och högt spelvärde på den här då han inte ens är mest streckad.

Det kan ju också bli lite mer körning mellan de två motbuden i spetsstriden så Gardner Shaw kan komma ner i bra slagläge bakom med. 

2 Svecak Palema 27% är favorit på de tidiga systemen men det har varit segrar mot bara ston och tog stryk av Gardner Shaw vid andraplatsen då hon mötte hingstar och valacker. Hon har varit som bäst då hon gått i biken så minus och alla segrarna för Goop är barfota runt om och andraplatsen med skor bak, så minus att det blir så med. Visst är hon bra men fått snabba pengar och är grön i Silver så favorit i fara och bara en av flera motbud. 

3 Morotai Degato 10% är härdad i klassen redan efter att fått snabba pengar i vintras så har han växt in bra i det. Har väl tvingats höja sig ytterligare och gjort det i biken på slutet så litet minus att det blir vanlig vagn men den här är rejäl i voltstart så kanske kan vara en joker i spetstriden. Hoppas han släpper till min spik om han kommer dit, då man nöjt sig med rygg ledaren ofta tidigare i de högre klasserna. 

5 Bo C. 15% står bra inne i Silver då han gjort många bra lopp mot hårt motstånd och sett bra ut i comebackloppen så med två starter i kroppen ska han ha hygglig segerchans nu. Spår fem i volten är snävt här och han har galopperat en del i loppen, historiskt sett så med tanke på vingelrisk och galopprisk är han kanske lite överstreckad här. 

8 Beartime 3% har en stark spurt att tillgå och var favprit ett par starter i rad i klassen efter två fina andraplatser i försök och final i somras. Han har inte blivit sämre på något vis men de fina andraplatserna var i bike så minus där nu. Om Dats So Cool körs i spets så kan han kanske få rygg på ledaren eller tredje invändigt och kommer luckan slår han av många och garderar jag loppet är det skrällen som åker med. 

4 Van Gogh Z.S. 3% har vunnit ett försök till meetingets final och ska väl vara som bäst 27/11 så inte troligt att man tömmer totalt här när spåret blev uselt. Han är startsnabb annars men spår fyra är inte kul i volten men en handfull andra startsnabba där framme så kanske man hamnar lite för långt ner. Tur med positionerna och han dyker upp i striden men mycket chansartat. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 4-10-2. C 6-1-7-9-11-5. D 8-12.

Bronsdivisionen är mycket öppen historia den här veckan och jag tvingas strecka många här för att känna mig helt säker. 

3 Eros Zola 16% var en besvikelse sist då han sladdade i kön men Flemming har inte hittat några fel så han kanske bara hade en dålig dag och kanske var det snack om någon utrustning man plockade bort, som han saknade. Nu startar man på och han har tränat fortsatt bra så trivs han bättre den här gången måste det vara toppchans från bättre läge även om han inte öppnar snabbt. Han är mycket gynnad av att kunna gå barfota så inte många chanser kvar i Sverige då och man vill nog få med honom till finalerna 27/11 som är sista meetinget man får köra barfota i på ett tag. Stor favorit från bricka 12 sist och betydligt lägre procent från fint läge nu. 

4 Kurri Jari Boko 18% blev fast med sparat sist, i debuten för Goop i Breeders’-kval och den här har man haft höga tankar om i tidigare regi utan att få utdelning för hans höga kapacitet. Nu är han i stall med absolut toppform och Goop själv upp från kanon-spår så måste det väl vara toppchans.

1 Global Agreement 15% drar en del streck men riskerar att bli över från innerspåret då det inte är helt optimalt läge på den här banan. Hittar man rygg ledaren finns så klart vettig chans men lite övertsreckad här tycker jag, även om formen är bra. 

2 Dwayne Zet 4% har bara gjort ett lopp i sin nya regi och vann direkt då det dessutom var första gången med Magnus A upp och fortsatt så. Visade startsnabbhet i biken som han inte gått så ofta i och även fortsatt så är plus. Han var i väldigt bra skick då han km från Reden meddelar Oscar Berglund och var inte alls toppad inför debuten för honom. Nu ska han ha gått framåt med loppet i kroppen och nu blir det ryckhuva så intressant då han siktat hits hit med och skulle kunna leda loppet länge. 

6 Condior 10% gillar jag när han fäller ner huvudet och bara vill vara först, han kämpar oftast stenhårt och är dessutom startsnabb så Bergh lär väl ladda lite här för att hitta ner i banan. Kommer han hela vägen till ledningen eller rygg på ledaren måste det vara bra segerchans. 

7 One Kind Of Art 12% blir allt stabilare och gör rejäla insatser väldigt ofta och står bra inne i klassen. Barfota och bike är plus mot sist så räknas trots spår en bit då han tål att gå länge i spåren. Var tidigare väldigt ojämn så rankar ner lite på att jag inte litar på honom ännu och det är klart vingelläge nu med många bra mot. 

Wäjerstens duo 9 Xanthis De Roi 10% och 10 Gooner 12% är två riktigt bra hästar för klassen där den först nämnda slog av den senare till slut till en stalldubbel i klassen sist. Nu lär det väl bli lite mer passivt upplägg för Xanthis kan jag tänka mig då det är Örjan upp och klar för finalen 27/11 så laddas väl mot det. Den senare är väl en som hållit högre klass så med ett par lopp i kroppen nu är det säkert topprestation den här gången att vänta. Gooner står perfekt inne i loppet och är Wäjerstens val av de två så håller den klart före och tidigt vid gardering.

11 Gogobet Sisu 1% spikade jag sist på V86 och är en häst jag gillar kapaciteten i så det var häftigt att se honom gå från sjua i andraspåret som absolut sista häst och ut i attack med sista halvan av loppet i tredjespår. Då var det voltstart och vanlig vagn så med biken på den här starten och chans på bra tempo där framme så lär det bita bra till slut den här gången med och han tål som sagt ett par svängar i tredjespår om det behövs. Sjukt lågt streckad och räknas trots läget. 

 

Stora systemet

Avd.1: 5-6-8-9.

Avd.2: 3 That´s So Clever

Avd.3: 3-5-9.

Avd.4: 3-5-6-8-10-11-13-14.

Avd.5: 2-4-5.

Avd.6: 7 Gardner Shaw

Avd.7: 1-2-3-4-6-7-9-10-11.

2592 Rader som kostar 1296 kronor. 

Lilla systemet

Avd.1: 5 Hevin Boko

Avd.2: 3 That´s So Clever

Avd.3: 5 Brother Bill 

Avd.4: 3-5-6-10-13.

Avd.5: 2-4-5.

Avd.6: 7 Gardner Shaw

Avd.7: 2-3-4-10.

60 Rader som kostar 30 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100% upp till 1000 kr
  NordicBet
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar
 • Snabbast
  100% upp till 1500 kr
  Betsafe
  18+ år | regler och villkor gäller | stödlinjen.se | Gäller för alla nya spelare | 6x omsättningskrav på sport/trav, 1.80 min odds | Bonusen är giltig i 60 dagar